Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bendede kapanıs bozuklugu varmıs ama dıs cekımı olmadı dırek tedavıye basladı birde ayrıktı dıslerım

Tam tersine, benim dişlerim içeri doğruydu. Ama iki azı dişin yerini doldurmak için ön dişleri arkaya kaydıracaksa dudağım içeri gidecegi için görüntü olarak daha ince görünebilir diye endişeleniyorum. Yoksa tabii ki dudakla bi ilgisi yok tedavinin. Malum dudak dişlere göre şekil alan bi organımız.

Son düzenleme:
Happylife canım neden dişlerini çektiler ki?
Şeffaf tel mi taktırdın peki?

merhaba cnm,benım dişlerim one dogru cıkıktı ve cekım olmadan duzelmesı,dişlerin onden arkaya dogru gıtmesı mumkun degıldı,ıkı doktorda aynı şeyi soyledı,bana da mantıklı geldıgı ıcın bısey demedım..umarım boşluklar dolar ve duzelır dışlerım aynı şekılde tedavı olan arkadaslar varsa bılgılendırırlerse sevınırım boşlukların ne kadar zamanda dolacagını merak edıyorum dogrusu..braketlerım seffaf,telim normal renkte tel..ama memnunum seffaf braketten,bıraz sararması oluyo ama onuda her kontrolde lastıklerını degıstırdıgı için cok da sorun olmuyor..

happylife merhaba ,
bende de aynı durum var , sen kaç yaşındasın peki?
çene gelişimin tamamlandı mı yani?

benim dişlerim de öne doğru eğilme var, aralarda az da olsa boşluk var ama 4 dişin yeri kadar değil tabiki boshayallersmile şimdilik sadece alta tel taktı doktor eğer düzelirse çekilmeyecek ama olmazsa gidecek 4 dişim:sinifsinif:

happylife merhaba ,
bende de aynı durum var , sen kaç yaşındasın peki?
çene gelişimin tamamlandı mı yani?

mrb cnm,yaşım 26 yani çene gelişimim tamamlanmış durumda..ama her yaşta tadevı yapılıyo artık belki bıraz daha uzun kalır teller agzında ama düzelir..sen doktora gorundun mu pekı,sanada cekım olması gerektıgımı soylendı?

benim diş etlerim doğuştan uzun değil tel takıldıktan sonra uzama oldu.hatta dişler çekildiği için üst dudağım içeri çekildiği için iyice bi inceldi.doktorumla konuştum normal olduğunu söyledi.dişleri aşağıya çekerken diş etleride dişlerle beraber aşağı indi yapacak bişey yok.çok pişman oldum o doktora gittiğime bi tarafı düzeltirken öteki tarafı mahfetti.birkaç ay önce arkadaşımı getirmiştim ona tel takılması için onada aynı dört dişin çekildikten sonra tedaviye başlayacağını söyledi.arkadaşımın işine gelmedi sapasağlam dişleri çekmek.başka bir ortodontiste gitti o dişlerini çekmeden tel taktı şimdi güzel bir düzelme görülüyor şimdi ağzında.bense ne yapacağımı bilemiyorum çok pişmanım tel taktığıma çokk.teller çıktıktan sonra iyice bi masraf açılacak bana heralde ya dudaklarıma botoks yaptıracağım yada dişetlerimi geri çektireceğim offff offff

telleri bir günlüğüne çıkartırmı doktor acaba bi fikrin varmı

telleri bi günlüğüne çıkarmaya yanaşacaklarını sanmıyorum ben çünkü doktorumun evlenecek bi çok hastası varmış tedavimiz düğüne kadar bitsin diye yalvarıyolarmış :)
hatta birinin yalvardığını bizzat gördüm ööle bi çözüm olsa heralde o kadar yalvartmazdı çocuğu yazık :)

taktırırken sölerim ben eğer çıkartırım derse tamam ama çıkartmam derse hayatta taktırmam istanbulda taktırırım evlendikten sonra hem orda daha iyi doktorlar vardır. Napayım artık durdum durdum 1 sene daha dururum. Of ya napcamı şaşırdım ne zormuş

laminante daha ii bi çözüm benim için ama benim dişlerime olmaz ki o çünkü dişlerim öne doğru benim kapanıyo ama öne doğru sen böle yazınca baktım baya bi internetten laminate ye resimlere falan baktım hiçbi resim benimkine benzemiyo yamuk dişleri yada renk kaybı olan dişleri yapıyolar öne doğru olan dişlerden örnek göremedim ki hiç

Laminate her bozukluk için uygun diil evet. Benim de orta seviyede bozukluğum vardı, iki doktora gittim laminate için, ikisi de dişlerine yazık, senin için uygun tedavi ortodonti dediler. Laminate i başka bi açıdan yine tavsiye etmem. Dişlerinin yapısı bozuluyor ve geri dönüşü olmuyor. Dişlerin sağlıklıysa, bence laminate düşünme canım. Bi süre sonra aşınıyor, sararıyor, kırılabiliyor...Hepsinden önemlisi doğal durmuyor. Ben yapaylığa çok karşıyım. Hayat boyu uğraşmaktansa, geri dönülmez bi zarar vermektense dişlerine, bi iki sene çok da zahmetli olmadıgını düşündügüm diş tellerine dayanmak daha iyi bi seçim.kaydirigubbakcemile5

Tellerin öyle bir sebeple çıkarılması kabul edilebilir bir durum değil. Hele hele şeffaf braketler için. Her durumda, şeffaf braketlerin çıkmaması için azami gayret sarfediyoruz. Her çıkmada kırılmada braketlerin yapısı bozuluyor. Yeniden yapıştırılma her seferinde aynı iyi sonuca götürmez...

mrb,öncelikle geçmiş olsun umarım canınızı sıkan şeyler düzelir,fakat ben sizin durumunuzu anlayamadım..diş eti uzaması nasıl?yani dişeti çekilmesi oldu da dişleriniz mi uzadı..bunu biraz açarsanız sevinirim..benimde ustten ıkı dısım cekıldı aynı sorunları bende yasamaktan korkuyorum..bu arada ne kadar oldu tedavıye başlayalı ve çekilen dişlerin yeri doldumu bunları merak edıyorum..teşekkürler

happylife
benim ön üst dişler biraz ileri ve yukarı doğruydu tedavi ilerledikçe ön dişler damağımla beraber aşağı indi böyle oluncada diş etlerim dişlerimin üzerine doğru uzadı.yani dişlerimi diş eti kapladığı için dişlerimin boyu kısaldı gülünce dişten çok diş etlerim görünüyor.dişlerim çekilince dişlerin geri hareketinden dolayı üst dudağım bayağı bi inceldi gülünce dudak kayboluyor anlayacağın.ben tedaviye başlayalı 2 yıl oldu üst taraftaki boşluklar kapandı ama altlar kapanmadı haziranda telleri çıkaracağım demişti doktor bu kapanmama yüzünden tedavim bir süre daha uzayacakmış.ben doktorun beceriksizliğine bağlıyorum bunları çünkü tedavi esnasında üst tavşan dişlerimden birisine fazla baskı uygulayınca dişin kökü diş etimden dışarı fırladı onu yerine almak için tedavim o esnada 2 ay daha uzadı.şimdi ise altta çenedeki dişlerimden birisi ağzımın içine doğru yamulmuş durumda.onuda aynı şekilde düzelteceğim diyor dolaysıyla tedavi aksaklıklar yüzünden uzayıp gidiyor.

Tel taktırmayı çok istiyorum daha fazla zaman kaybetmeden düzelsin istiyrm ama bu durumda nasıl taktırabilirim ki hayatımın en güzel gününü tellerle nasıl geçirebilirim üstelik en çok gülümsemem gereken bi günde. Ya şimdi taktırıp düğünde çıkarttırıcam istanbulda yeniden taktırcam yada evlendikten sonra taktırcam.Aklına başka bişe gelen varsa sölesin lütfen arkadaşlar. Yada düğünü ertelicem ki bu hepsinden daha zor bi ihtimal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…