bende tel taktıralı bir ay oldu..bende de kapanış bozuklugu vardı üst dişler daha önde duruyodu..bu sebepten üstten iki tane dişim çekildi yanlardan..başka türlü öndeki dişler arkaya dogru gıdemezdı çünkü..su anda sadece göruntu olarak sıkıntım var sonucta ıkı tane dişin olmadıgı acık yer var ve gulerken yanlardan cok açık sekılde gozukuyo..bu sekılde tedavı olması gereken arkadaslar buna hazırlıklı olsunlar..onun dısında benım ne agrım var nede baska bı sorunum..zamanlada o boşluklar dolar ve dişlerim duzelmeye başlarsa çok mutlu olucam..yınede herseye ragmen pişman değilim..çunku bılıyorum kı ömrüm boyunca eskı halımle kalmaktansa,kısa bi süre sıkıntı çekmege deger..sonu cok guzel olucak çünkü..2 sene dedıgınde hemen geçıyor zaten..
cnm eskiden on dişlerin cok ondeyse dişleklik varsa o zmnlar ust dudağın normal durumuna gore daha havada duruyordur.Dişler olması gereken yerine cekildikten sonra dudak biraz aşağiya inebilir ama senin dişlerinde illaki dişleklikten dolayı cekim olmamiştir ust uste olan dişlerin vardır onlara yer acmişlardır.herkes de dudak incelceğini sanmiyorum.Ki bence dudak incelmez sadece aşağı iner olması gereken yere nasıl teller varken şiş duruyor dudaklarınız onun gibi birşey.
Happylife canım neden dişlerini çektiler ki?
Şeffaf tel mi taktırdın peki?
bendede kapanıs bozuklugu varmıs ama dıs cekımı olmadı dırek tedavıye basladı birde ayrıktı dıslerım[/QUOTE
mrb cnm,senin dişlerin ayrık oldugu ıcın yerleşmesı acısından yer var demektır..o nedenlede cekıme gerek duymamıslardır..bende hiç yer yokru hafıf carpıklık vardı,ve on dısım yanındakının bıraz onunde duruyodu..gecmış olsun
taktırmak için nişanın geçmesini bekliceksin ama bunun düğünü de var cnm unutma yerimseniben düğün için tellerden sonra 2.5 yıl bekleyecek misin? Cok sorunun yoksa senin laminante verne ile de cozumun olur sanırım.
taktırmak için nişanın geçmesini bekliceksin ama bunun düğünü de var cnm unutma yerimseniben düğün için tellerden sonra 2.5 yıl bekleyecek misin? Cok sorunun yoksa senin laminante verne ile de cozumun olur sanırım.
merhaba cnm,benım dişlerim one dogru cıkıktı ve cekım olmadan duzelmesı,dişlerin onden arkaya dogru gıtmesı mumkun degıldı,ıkı doktorda aynı şeyi soyledı,bana da mantıklı geldıgı ıcın bısey demedım..umarım boşluklar dolar ve duzelır dışlerım aynı şekılde tedavı olan arkadaslar varsa bılgılendırırlerse sevınırım boşlukların ne kadar zamanda dolacagını merak edıyorum dogrusu..braketlerım seffaf,telim normal renkte tel..ama memnunum seffaf braketten,bıraz sararması oluyo ama onuda her kontrolde lastıklerını degıstırdıgı için cok da sorun olmuyor..
cnm senn dişlerin durumu tam olarak nasıl?yani çok sıkışık mı?çok kafam karıştı benden de 4 diş çekicek doktor.gerçi daha başlamadık.şimdiye kadar da hangi doktora gttysem senn dişler çekilmeden mümkün deil sıralanmaz sığmaz dediler..bende pes ettim artık..ama hata mı ediyorum acaba..yeterince ısrar edemedim mi ki:))
happylife merhaba ,
bende de aynı durum var , sen kaç yaşındasın peki?
çene gelişimin tamamlandı mı yani?
telleri bir günlüğüne çıkartırmı doktor acaba bi fikrin varmı
telleri bi günlüğüne çıkarmaya yanaşacaklarını sanmıyorum ben çünkü doktorumun evlenecek bi çok hastası varmış tedavimiz düğüne kadar bitsin diye yalvarıyolarmış :)
hatta birinin yalvardığını bizzat gördüm ööle bi çözüm olsa heralde o kadar yalvartmazdı çocuğu yazık :)
Laminate her bozukluk için uygun diil evet. Benim de orta seviyede bozukluğum vardı, iki doktora gittim laminate için, ikisi de dişlerine yazık, senin için uygun tedavi ortodonti dediler. Laminate i başka bi açıdan yine tavsiye etmem. Dişlerinin yapısı bozuluyor ve geri dönüşü olmuyor. Dişlerin sağlıklıysa, bence laminate düşünme canım. Bi süre sonra aşınıyor, sararıyor, kırılabiliyor...Hepsinden önemlisi doğal durmuyor. Ben yapaylığa çok karşıyım. Hayat boyu uğraşmaktansa, geri dönülmez bi zarar vermektense dişlerine, bi iki sene çok da zahmetli olmadıgını düşündügüm diş tellerine dayanmak daha iyi bi seçim.kaydirigubbakcemile5laminante daha ii bi çözüm benim için ama benim dişlerime olmaz ki o çünkü dişlerim öne doğru benim kapanıyo ama öne doğru sen böle yazınca baktım baya bi internetten laminate ye resimlere falan baktım hiçbi resim benimkine benzemiyo yamuk dişleri yada renk kaybı olan dişleri yapıyolar öne doğru olan dişlerden örnek göremedim ki hiç
taktırırken sölerim ben eğer çıkartırım derse tamam ama çıkartmam derse hayatta taktırmam istanbulda taktırırım evlendikten sonra hem orda daha iyi doktorlar vardır. Napayım artık durdum durdum 1 sene daha dururum. Of ya napcamı şaşırdım ne zormuş
benim diş etlerim doğuştan uzun değil tel takıldıktan sonra uzama oldu.hatta dişler çekildiği için üst dudağım içeri çekildiği için iyice bi inceldi.doktorumla konuştum normal olduğunu söyledi.dişleri aşağıya çekerken diş etleride dişlerle beraber aşağı indi yapacak bişey yok.çok pişman oldum o doktora gittiğime bi tarafı düzeltirken öteki tarafı mahfetti.birkaç ay önce arkadaşımı getirmiştim ona tel takılması için onada aynı dört dişin çekildikten sonra tedaviye başlayacağını söyledi.arkadaşımın işine gelmedi sapasağlam dişleri çekmek.başka bir ortodontiste gitti o dişlerini çekmeden tel taktı şimdi güzel bir düzelme görülüyor şimdi ağzında.bense ne yapacağımı bilemiyorum çok pişmanım tel taktığıma çokk.teller çıktıktan sonra iyice bi masraf açılacak bana heralde ya dudaklarıma botoks yaptıracağım yada dişetlerimi geri çektireceğim offff offff
Tellerin öyle bir sebeple çıkarılması kabul edilebilir bir durum değil. Hele hele şeffaf braketler için. Her durumda, şeffaf braketlerin çıkmaması için azami gayret sarfediyoruz. Her çıkmada kırılmada braketlerin yapısı bozuluyor. Yeniden yapıştırılma her seferinde aynı iyi sonuca götürmez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?