- 18 Mayıs 2008
- 597
- 21
- 643
nihayet 1,5 ay sonra tüplü braketleri bulduk da takıldı... içeri dönmüş olan azı dişimi hizaya sokup öne doğru açı yapmış alt dişlerimi dik ve üstlerden daha içte duracak şekle getirmek için yer açacağız inşallah...
ama sanki birşeyler eksik ya da yanlış gibi bir his var içimde... olmayacakmış gibi... o dişlere yeterince yer açılmayacakmış gibi... tedavi öncesi hiç sorun yoktu altta... ahh ya nerden çıkmaya karar verdiyse gömük dişim... ben süt dişimle mutlu mesut yaşıyordum...
ya siz de umutsuzluğa düşüyor musunuz... 2,5 sene oldu altlar ya düşündükçe içim sıkılıyor off yaaa...
offff banadaaa kotu gelıyorr snkı kotuye gıdıyormus gibi yada pskolojık olarak yapıyorummbilmiyorumkismile
sankı alt cenem daha one cıkmıs gibbiii offf
eriği keserek yiyen bi ben değilmişim demek ki heheheee :teselli:erik keserken elimi kestim :isyan:
bende eriği keserek yiyorum mafoldumben
zeytini bile :):)
bende erıgı keserek yıyorumm 6aydan berı zeytın surmedım agzımaamafoldumben
tatlım, zeytin yiyebilirsin! çekirdeği dişlerinin dışına doğru kayacak şekilde değil de içeri doğru kayacak şekilde ısırırsan hiç problem olmaz. ben yiyorum...
Pazartesi günü 2 ay doluyor. İkinci ayda takılan bi boy kalın tele dişlerim hala alışamadı, bir aydır sızı çekiyorum, ilk ay on günden sonra sızlama olmamıştı. Ama görüntüde bi değişiklik hissetmiyorum.
Bu ay doktoruma, ilk önce dudaklarımın akibetini, sonra banttaki kokuyu, sonra sağdaki arka azı dişimin içe doğru kaydığını, sonra da ön dişlerimin arasında oluşan sarı lekeyi sorucam. Bakalım neler olucak...
Benim doktorum tedavi başında röntgen çektirmedi, fotograf çekmedi, ölçü almadı, diş temizleme yapmadı... bunların yapması mı gerekirdi? Fotograf çekmesini isticem, yoksa gelişmeyi nasıl anlicak ki? ya da yanlış hareketlenen dişleri??? Amaaan bu doktorlar da sıkıyo bazen beni!!!
canım benim de arka azı dişim içeri doğru döndü... şimdi onu düzeltmeye çalışıyoruz... mutlaka söyle... üstelik azı olduğu için tekrar eski haline döndürmek de zor oluyor; daha fazla kuvvet uygulamak lazım... ve ben resmen 1,5 ay hiçbirşey yapılmadan sadece malzemenin gelmesini bekledim... bahsetmiştim belki hatırlarsın...
benim de ön dişlerimin arkası çok kötü oldu ; sarardı ... ama tedavi sonrası temizleyeceğiz dedi bana... sorun yok dedi... sen yine de sor tabii...
ben de foto çekmedi... off benim ki de sıkıyor canımı... ben bir de en geç 10günde bir gidiyorum evimle aynı caddede... ya valla bakıp bakıp dişlerime bu alttakiler nasıl içeri girecek diye düşünüyorum... 2,5 yıllık tedavinin en umutsuz kısmındayım ve onlar içeri girmeden bu teller çıkmayacak...
acaba başka bir ortodontiste danışsam ; ya da nette danışsam foto çektirip ; nasıl olur sizce? ilgilenirler mi ; etik olmaz mı ki bilmiyorumkismile
Pazartesi günü 2 ay doluyor. ıkinci ayda takılan bi boy kalın tele dişlerim hala alışamadı, bir aydır sızı çekiyorum, ilk ay on günden sonra sızlama olmamıştı. Ama görüntüde bi değişiklik hissetmiyorum.
Bu ay doktoruma, ilk önce dudaklarımın akibetini, sonra banttaki kokuyu, sonra sağdaki arka azı dişimin içe doğru kaydığını, sonra da ön dişlerimin arasında oluşan sarı lekeyi sorucam. Bakalım neler olucak...
Benim doktorum tedavi başında röntgen çektirmedi, fotograf çekmedi, ölçü almadı, diş temizleme yapmadı... bunların yapması mı gerekirdi? Fotograf çekmesini isticem, yoksa gelişmeyi nasıl anlicak ki? ya da yanlış hareketlenen dişleri??? Amaaan bu doktorlar da sıkıyo bazen beni!!!
bakıyorumda baya bi umutsuz bir hal almışsınız.size biraz moral olsun diye dişlerimin eski ve yeni halini tekrar ekliiyorum.benim dişlerim düzeldiyse sizinkide düzelir merak etmeyin.moral bozmak yokk.ben tam 2 sene hiç moral bozmadn bekledm.inanıyordum çok güzel olacağına.acıyor bile demedm doktruma 1 gün bile.çünkü bu haliyle gülümsemek daha fazla acı veriyrdu bana.sıkın dişinizi ne kalmış tedavi başladığı gibi biticek.sonra bir ömür sizin olacak bu dişler:lepi:
bakıyorumda baya bi umutsuz bir hal almışsınız.size biraz moral olsun diye dişlerimin eski ve yeni halini tekrar ekliiyorum.benim dişlerim düzeldiyse sizinkide düzelir merak etmeyin.moral bozmak yokk.ben tam 2 sene hiç moral bozmadn bekledm.inanıyordum çok güzel olacağına.acıyor bile demedm doktruma 1 gün bile.çünkü bu haliyle gülümsemek daha fazla acı veriyrdu bana.sıkın dişinizi ne kalmış tedavi başladığı gibi biticek.sonra bir ömür sizin olacak bu dişler:lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?