• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

nihayet 1,5 ay sonra tüplü braketleri bulduk da takıldı... içeri dönmüş olan azı dişimi hizaya sokup öne doğru açı yapmış alt dişlerimi dik ve üstlerden daha içte duracak şekle getirmek için yer açacağız inşallah...

ama sanki birşeyler eksik ya da yanlış gibi bir his var içimde... olmayacakmış gibi... o dişlere yeterince yer açılmayacakmış gibi... tedavi öncesi hiç sorun yoktu altta... ahh ya nerden çıkmaya karar verdiyse gömük dişim... ben süt dişimle mutlu mesut yaşıyordum... :(

ya siz de umutsuzluğa düşüyor musunuz... 2,5 sene oldu altlar ya düşündükçe içim sıkılıyor off yaaa...

Buaralar bende umutsuzluğa düştüm doktoruma da kızamıorum yani dişleirme bakıyorumda adam olmaz diyorum yani doktor ne yapsa etse de benm dişlerimin kendisi guzel değil ki:( neyse en azından duzgun dursunlar eski yamukluklar yok.Eski hali tam bir kabustu.

offff banadaaa kotu gelıyorr snkı kotuye gıdıyormus gibi yada pskolojık olarak yapıyorummbilmiyorumkismile
sankı alt cenem daha one cıkmıs gibbiii offf

moralinizi bozmaya hiç gerek yok bence ortodontistler işini biliyorlar özel eğitim almış insanlar eninde sonunda düzelecek :) benim moral bozmaya pek fırsatım olmuyor çünkü teli geçen sene çıkaran bi arkadaşım var ve onun düzgün dişlerini gördükçe sadece sabırsızlanıyorum biliyorum çünkü benimki daha güzel olacak:))))))

kızlarr banada yeni takıldı hareketli aparey.. akannehir yer açılması için..tedavinin büyük bi kısmı bununla sürecekmiş..yani sürekli takmam gerekiyo ya sabit tel kadar görüntüyü bozmuyo ama ben sabit tele razıyım ya bununla konuşamıyorum bile off... :kızgın: senağlama mirmirmirmir

bende gecen gun denedim zeytini, elimle cıkardım cekirdegini biraz eller kirleniyo ama ziyanı yok :) en rahatsz oldugum diş 2 haftada yerine geldi o yuzden moralimi yuksek tutuyorum, bi sure yemem bazı şeyleri olur biter diyorum en kotu ıhtımalle :) sonucu guzel olcak bunu dusunerek tam gaz devam :)

Ben de mutlu bir şekilde gülmek istiyorum.ınşallah hayırlısıyla bu yaz taktırırım.Allah'ım yardım et..
O zaman buraya durumumla ilgili her şeyi yazıcam.

tatlım, zeytin yiyebilirsin! çekirdeği dişlerinin dışına doğru kayacak şekilde değil de içeri doğru kayacak şekilde ısırırsan hiç problem olmaz. ben yiyorum...

evet zeytini bende yiyorum arka dişlerimle,küçük erikleri de direk atıp yiyebiliyorum ama erik büyük olup da iş ısırmaya gelince eyvah eyvah delikafadulden

Pazartesi günü 2 ay doluyor. İkinci ayda takılan bi boy kalın tele dişlerim hala alışamadı, bir aydır sızı çekiyorum, ilk ay on günden sonra sızlama olmamıştı. Ama görüntüde bi değişiklik hissetmiyorum.

Bu ay doktoruma, ilk önce dudaklarımın akibetini, sonra banttaki kokuyu, sonra sağdaki arka azı dişimin içe doğru kaydığını, sonra da ön dişlerimin arasında oluşan sarı lekeyi sorucam. Bakalım neler olucak...

Benim doktorum tedavi başında röntgen çektirmedi, fotograf çekmedi, ölçü almadı, diş temizleme yapmadı... bunların yapması mı gerekirdi? Fotograf çekmesini isticem, yoksa gelişmeyi nasıl anlicak ki? ya da yanlış hareketlenen dişleri??? Amaaan bu doktorlar da sıkıyo bazen beni!!!

canım benim de arka azı dişim içeri doğru döndü... şimdi onu düzeltmeye çalışıyoruz... mutlaka söyle... üstelik azı olduğu için tekrar eski haline döndürmek de zor oluyor; daha fazla kuvvet uygulamak lazım... ve ben resmen 1,5 ay hiçbirşey yapılmadan sadece malzemenin gelmesini bekledim... bahsetmiştim belki hatırlarsın...

benim de ön dişlerimin arkası çok kötü oldu ; sarardı ... ama tedavi sonrası temizleyeceğiz dedi bana... sorun yok dedi... sen yine de sor tabii...

ben de foto çekmedi... off benim ki de sıkıyor canımı... ben bir de en geç 10günde bir gidiyorum evimle aynı caddede... ya valla bakıp bakıp dişlerime bu alttakiler nasıl içeri girecek diye düşünüyorum... 2,5 yıllık tedavinin en umutsuz kısmındayım ve onlar içeri girmeden bu teller çıkmayacak...

acaba başka bir ortodontiste danışsam ; ya da nette danışsam foto çektirip ; nasıl olur sizce? ilgilenirler mi ; etik olmaz mı ki bilmiyorumkismile

ayy 2 yazdır erik yemiyorum ; keserek yemeye de üşeniyorum :)))
ama zeytin olarak biberli çekirdeği çıkmış yeşil zeytinlerden yiyorum :)

canım benim de arka azı dişim içeri doğru döndü... şimdi onu düzeltmeye çalışıyoruz... mutlaka söyle... üstelik azı olduğu için tekrar eski haline döndürmek de zor oluyor; daha fazla kuvvet uygulamak lazım... ve ben resmen 1,5 ay hiçbirşey yapılmadan sadece malzemenin gelmesini bekledim... bahsetmiştim belki hatırlarsın...

benim de ön dişlerimin arkası çok kötü oldu ; sarardı ... ama tedavi sonrası temizleyeceğiz dedi bana... sorun yok dedi... sen yine de sor tabii...

ben de foto çekmedi... off benim ki de sıkıyor canımı... ben bir de en geç 10günde bir gidiyorum evimle aynı caddede... ya valla bakıp bakıp dişlerime bu alttakiler nasıl içeri girecek diye düşünüyorum... 2,5 yıllık tedavinin en umutsuz kısmındayım ve onlar içeri girmeden bu teller çıkmayacak...

acaba başka bir ortodontiste danışsam ; ya da nette danışsam foto çektirip ; nasıl olur sizce? ilgilenirler mi ; etik olmaz mı ki bilmiyorumkismile

online doktor sitelerindeki doktorlardan birine ulaşıp danışabilirsin belki canım.ama sonuçta kendi doktoruna da o kadar para veriyorsun,ortodonti masraflı bi iş,bu işe başlarken düzeltecem dediyse düzeltene kadar çabalamak zorunda değil mi,işi bu yapmak zorunda bi şekilde

Pazartesi günü 2 ay doluyor. ıkinci ayda takılan bi boy kalın tele dişlerim hala alışamadı, bir aydır sızı çekiyorum, ilk ay on günden sonra sızlama olmamıştı. Ama görüntüde bi değişiklik hissetmiyorum.

Bu ay doktoruma, ilk önce dudaklarımın akibetini, sonra banttaki kokuyu, sonra sağdaki arka azı dişimin içe doğru kaydığını, sonra da ön dişlerimin arasında oluşan sarı lekeyi sorucam. Bakalım neler olucak...

Benim doktorum tedavi başında röntgen çektirmedi, fotograf çekmedi, ölçü almadı, diş temizleme yapmadı... bunların yapması mı gerekirdi? Fotograf çekmesini isticem, yoksa gelişmeyi nasıl anlicak ki? ya da yanlış hareketlenen dişleri??? Amaaan bu doktorlar da sıkıyo bazen beni!!!

benimki de fotoğraf çekmedi ama film çekti canım.teli takarken falan da bilgisayardan filmi açıp baktı devamlı,film önemli galiba benim önceden başvurduğum tüm ortodontistlerde film istemişti film görmeden fiyat veremem demişlerdi.seninki nasıl oldu filmsiz anlamadım.fotoğraf o kadar önemli bi ayrıntı deil ama galiba film olduktan sonra.

bakıyorumda baya bi umutsuz bir hal almışsınız.size biraz moral olsun diye dişlerimin eski ve yeni halini tekrar ekliiyorum.benim dişlerim düzeldiyse sizinkide düzelir merak etmeyin.moral bozmak yokk.ben tam 2 sene hiç moral bozmadn bekledm.inanıyordum çok güzel olacağına.acıyor bile demedm doktruma 1 gün bile.çünkü bu haliyle gülümsemek daha fazla acı veriyrdu bana.sıkın dişinizi ne kalmış tedavi başladığı gibi biticek.sonra bir ömür sizin olacak bu dişler:lepi:

Eklentiler

• $2742.jpg
    $2742.jpg
    8,7 KB · Görüntüleme: 59
  • $3214.jpg
    $3214.jpg
    7,9 KB · Görüntüleme: 60
bakıyorumda baya bi umutsuz bir hal almışsınız.size biraz moral olsun diye dişlerimin eski ve yeni halini tekrar ekliiyorum.benim dişlerim düzeldiyse sizinkide düzelir merak etmeyin.moral bozmak yokk.ben tam 2 sene hiç moral bozmadn bekledm.inanıyordum çok güzel olacağına.acıyor bile demedm doktruma 1 gün bile.çünkü bu haliyle gülümsemek daha fazla acı veriyrdu bana.sıkın dişinizi ne kalmış tedavi başladığı gibi biticek.sonra bir ömür sizin olacak bu dişler:lepi:

dişlerin çok düzelmiş kaydirigubbakcemile5
Allahım benim de beklediğime değer inşallah :Saruboceq:
haziranda bir yıl olacak ve henüz bitmedi. sabrımın son noktasındayım. dişlerim düzelsin bir hafta sırıtıp 1 hafta boyunca dürüm yiyeceğim. elma bile ısıramıyorum şu an senağlama

yaa cidden süper olmuş kaydirigubbakcemile5

Back