• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

yazılanları okuyunca moralim bozuldu açıkcası..bnmki de çekimli olacak..bende mi aynı problemleri yaşıcam..işin bu boyutunu hiç düşünmemiştim..kendimi hep en iyisine hazırlıyorum..ya hayalkırıklığına uğrarsammafoldumben

Takıldıktan sonra 1hafta içinde alışırsın biraz sabırlı olmak lazım boshayallersmile ağrısı da kalmaz ağzının içinde hissetmezsin de alışırsın cnm[/QUOT

inş cnm, peki sende tel kullanıp memnun kalanardanmısın? bana da 4 dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi doktor ama ben biraz ısrar edince çekmeden taktı aradaki boşluklar belki yeterli olabilirmiş :dance: peki çekildikten sonra sorunlar oluyo mu şimdi kafam karıştıbilmiyorumkismile

Takıldıktan sonra 1hafta içinde alışırsın biraz sabırlı olmak lazım boshayallersmile ağrısı da kalmaz ağzının içinde hissetmezsin de alışırsın cnm

inş cnm, peki sende tel kullanıp memnun kalanardanmısın? bana da 4 dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi doktor ama ben biraz ısrar edince çekmeden taktı aradaki boşluklar belki yeterli olabilirmiş peki çekildikten sonra sorunlar oluyo mu şimdi kafam karıştı bilmiyorumkismile

çekimli tedavi belli bir yaştan sonra uzun suruyor ve genelde sana dedikleri sureyi veriyorlar.dişlerin gerçekten kaliteli ise bence de gerek yok gormeden pek birşey diyemiyoruz tabi.ama bilirsin kadınlar 30unda zirvededir tam zirvede olduğun anda bir de guzel dişlerle gulumsemek var:)

eğer imkanın varsa birkaç doktorla daha goruş fikirlerini al.bana da hep cekimli diyorlardı cekmeden hallettik valla doktor cok onemli

dişlerinin arasında boşluk varmı senin
benim hiç yok çektircem dişlerimi ama boşluk kalır die de korkuyorum teller çıktıktan sonra bide boşluklarla uğraşmak isteiyrm

Cnm dişeti buyumesi bircok tel takan arkadaşta oluyor.sebebi teller ve boşluklar genelde cekilmiş dişlerin yanındaki dişlerde dişeti buyumesi oluyor yada tel fazla kuvvet uyguluyorsa on dişlere o zmnda diş eti buyumesi oluyor duzgun fırcalanmadığı zmn bile dişeti buyumesi olabiliyor.senin sanırım kucuk azılar cekilince ust cene de ondeki dişlerinin diş etleri biraz uzamış onları teller cıktıktan sonra gunde 20 kez fırçalayarak eski haline dondurebilirsin ya da dişeti uzmanı cok kolay bir şekilde duzeltebilir inanki sorun bile değil diş etlerin düzelince memnun olursun dişlerinden.Dişetlerin sanırım iyi değil o dişinin arasına yemek dolması da bundan kaynaklababilir.Ortodonti dişlerin duzgun sıralaması ile ilgilenir hatta cene problemleri ile ortagnatik ilgilenir.kapanışınla, sıralanışınla şikayetin varsa yarın hepsini dile getir.Diş etlerin içinde diş eti uzmanına bir gorun.

arkadaşım sözlerin teselli ediverdi beni biranda keşke bunları doktorumdan duysam bana hep üstükapalı cevaplar veriyor.evet üst çenedeki küçük azı dişlerim çekildi dolaysıyla ön diş etleri biraz değil bayağı bi uzadı.doktor bu riskleri bana baştan söyleseydi inanın ki tel taktırmazdım.doktoru çok iyi seçmek lazım bence. bu akşam gidip iyice bi konuşayım malum bir ay sonra telleri çıkaracağım dedi kemal sunal gibi bir gülüşele gezmek istemiyorum ortalıklarda ne umdum ne buldum gülmeye bile korkuyorum

benimde dişetlerim azcık çekildi gibi farkedilmiyor ama ben dudaklarımı kaldırınca öyle gibi bu nedne olur?

dişlerinin arasında boşluk varmı senin
benim hiç yok çektircem dişlerimi ama boşluk kalır die de korkuyorum teller çıktıktan sonra bide boşluklarla uğraşmak isteiyrm

Canım benim tavşan dişlerim ayrıktı.Ama ben cekimsiz tedavi gordum cekimli tedavi gorenlerden fikir al ama ben pek zannetmiyorum boşluk kalcağını en kotu kalan boşluğu arkadaki azı dişlerinle kapatırlar onları da biraz cekerler boşluğa

bu ortodontistler neden konuşmak için bu kadar nazlanıyo yaaa hep aynı şikayeti duyuyorumm:kızgın:

Akşam saati randevum varsa ben pek birşey soramıyorum cunku cok bekleyen oluyor dişarda muhakak gunduzden randevular sarkıyor çalişanlarda akşam geliyor ama gunduz gidince istediğimi soruyorum cok sabırlı kendisi :))

Taktıran arkadaşlar bilirler diş telini.
Benim üst dişlerim alt dişlerimle aynı hizada değiller.Biraz öndeler yani.
Bu durumda diş teli mi takılmak zorunda?

Son düzenleme:
inş cnm, peki sende tel kullanıp memnun kalanardanmısın? bana da 4 dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi doktor ama ben biraz ısrar edince çekmeden taktı aradaki boşluklar belki yeterli olabilirmiş peki çekildikten sonra sorunlar oluyo mu şimdi kafam karıştı bilmiyorumkismile

Canım ben memnunum memnun olmayan cok nadir gerçekten doktorlar allem ediyorlar kullem ediyorlar diş cekiyorlar hepsini yanyana guzel şekilde sıralıyorlar.Biraz zor bir sureç dilere iyi bakılması lazım hassas oluyorlar diş etleri de aynı şekilde etkileniyor ama değiyor sonucta.Teller cıkınca herşey bitmiyor ardından dişetlerinin de bakıma ihtiyacı oluyor genelde.

Ben karar verdim arkadaşlar taktır diyenler haklı galiba şu nişanımı yapayımda hemen dişçiye gitcem 2 sene sabırdan sonra 30 poz gülümseyen foroğraf çektircem

Arkadaşlar, benim üstlerde şeffaf takılı iki ay olmak üzere. Üstten iki dişim çekildi. Boşluklarla ilgili yazılanlar kafamı karıştırdı, dudağının inceldigini söyleyen arkadaşın dediği de kafamı karıştırdı. Haftaya Pzt günü dotoruma iyice bi soruyum bakalım. Ne diyecek. Benim bi iki problem daha var. Biri iki ön dişimin arasında bi sararma oldu, umarım çürük diildir. Yapıştırıcı maddedir inşallah. Diğer malum, banttaki koku oluşumu... Başka bi derdim sıkıntım yok şükür.

cnm senn dişlerin durumu tam olarak nasıl?yani çok sıkışık mı?çok kafam karıştı benden de 4 diş çekicek doktor.gerçi daha başlamadık.şimdiye kadar da hangi doktora gttysem senn dişler çekilmeden mümkün deil sıralanmaz sığmaz dediler..bende pes ettim artık..ama hata mı ediyorum acaba..yeterince ısrar edemedim mi ki:))

Arkadaşlar, benim üstlerde şeffaf takılı iki ay olmak üzere. Üstten iki dişim çekildi. Boşluklarla ilgili yazılanlar kafamı karıştırdı, dudağının inceldigini söyleyen arkadaşın dediği de kafamı karıştırdı. Haftaya Pzt günü dotoruma iyice bi soruyum bakalım. Ne diyecek. Benim bi iki problem daha var. Biri iki ön dişimin arasında bi sararma oldu, umarım çürük diildir. Yapıştırıcı maddedir inşallah. Diğer malum, banttaki koku oluşumu... Başka bi derdim sıkıntım yok şükür.

cnm eskiden on dişlerin cok ondeyse dişleklik varsa o zmnlar ust dudağın normal durumuna gore daha havada duruyordur.Dişler olması gereken yerine cekildikten sonra dudak biraz aşağiya inebilir ama senin dişlerinde illaki dişleklikten dolayı cekim olmamiştir ust uste olan dişlerin vardır onlara yer acmişlardır.herkes de dudak incelceğini sanmiyorum.Ki bence dudak incelmez sadece aşağı iner olması gereken yere nasıl teller varken şiş duruyor dudaklarınız onun gibi birşey.

Ben karar verdim arkadaşlar taktır diyenler haklı galiba şu nişanımı yapayımda hemen dişçiye gitcem 2 sene sabırdan sonra 30 poz gülümseyen foroğraf çektircem

Taktırmak için nişanın geçmesini bekliceksin ama bunun düğünü de var cnm unutma yerimseniben düğün için tellerden sonra 2.5 yıl bekleyecek misin? cok sorunun yoksa senin laminante verne ile de cozumun olur sanırım.

arkadaşım sözlerin teselli ediverdi beni biranda keşke bunları doktorumdan duysam bana hep üstükapalı cevaplar veriyor.evet üst çenedeki küçük azı dişlerim çekildi dolaysıyla ön diş etleri biraz değil bayağı bi uzadı.doktor bu riskleri bana baştan söyleseydi inanın ki tel taktırmazdım.doktoru çok iyi seçmek lazım bence. bu akşam gidip iyice bi konuşayım malum bir ay sonra telleri çıkaracağım dedi kemal sunal gibi bir gülüşele gezmek istemiyorum ortalıklarda ne umdum ne buldum gülmeye bile korkuyorum

Canım uzayan dişetleri cok muhim değil onları cok basit bir şekilde hallediyorlar.onemli olan diş eti cekilmesi cunku onda estetik mudahele gerekiyor biryerden diş eti nakil ediyorlar falan filan. Doğuştan dişetilerin cok gorunmuyorsa sonrada uzadılarsa cok basit;) hatta doğuştan olanlarda bile kolay şekilde iyileştirme yapıyorlar tam isterlerse o biraz ameliyata kaçıyor;)

bende tel taktıralı bir ay oldu..bende de kapanış bozuklugu vardı üst dişler daha önde duruyodu..bu sebepten üstten iki tane dişim çekildi yanlardan..başka türlü öndeki dişler arkaya dogru gıdemezdı çünkü..su anda sadece göruntu olarak sıkıntım var sonucta ıkı tane dişin olmadıgı acık yer var ve gulerken yanlardan cok açık sekılde gozukuyo..bu sekılde tedavı olması gereken arkadaslar buna hazırlıklı olsunlar..onun dısında benım ne agrım var nede baska bı sorunum..zamanlada o boşluklar dolar ve dişlerim duzelmeye başlarsa çok mutlu olucam..yınede herseye ragmen pişman değilim..çunku bılıyorum kı ömrüm boyunca eskı halımle kalmaktansa,kısa bi süre sıkıntı çekmege deger..sonu cok guzel olucak çünkü..2 sene dedıgınde hemen geçıyor zaten..

Back