• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ben 27 yaşındayım bugün gittim doktora dişlerim kapanıyo ama hem alt dişlerim hem üst dişlerim biraz öne doğru doktor dişlerin çok düzgün ve kaliteli çok gerekli deil dedi 3750 fiyat verdi ve 2-2,5 sene sürer dedi napsam acaba karar veremiyrm bana yardımcı olurmusunuz

Ben 27 yaşındayım bugün gittim doktora dişlerim kapanıyo ama hem alt dişlerim hem üst dişlerim biraz öne doğru doktor dişlerin çok düzgün ve kaliteli çok gerekli deil dedi 3750 fiyat verdi ve 2-2,5 sene sürer dedi napsam acaba karar veremiyrm bana yardımcı olurmusunuz

çok gerekli değil ama 2-2,5 sene sürer dedi öyle mi?

Ya lütfen biri bana bişe sölesin taktırsammı taktırmasammı doktor çok gerekli deil dedi dişlerin güzel sıralanmış ve çok kaliteli dedi taktırmassam içimde kalcak taktırırsam da pişman olmaktan korkuyorum 2-2,5 sene takcakmışım 27 yaşındayım bu arada ne yapsam yardımcı olun bana lütfen

Evt Öle dedı napsam acaba bıde nıŞanım var 3 ay sonra acaba bır gÜnlÜk Çıkartırlarmı tellerımı. Bıde bır tane Üstten bır tane alttan dıŞ ÇekcekmıŞ yer yokmuŞ ÇÜnkÜ

Ben taktır derim arkadaşım.Sana göre dişlerinde sorun varsa ve sen bu durumdan rahatsız oluyorsan taktır bence.Önemli olan senin düşüncelerin çünkü.Nişanı düşünüyorsan eğer nişandan sonra taktırırsın..

bence de taktır ama nişandan sonra, yoksa ileride keşke yaptırsaydım diyeceksin,
tel kullanan arkadaşlar nerelerdesiniz ağrılar ne zaman geçecek yaaabilmiyorumkismile

Doktor 2,25 sene sürcek dedi ben eskişehirde oturuyrm evlenip istanbula yerleşcem bu nedenle muhtemelen burdaki tedavim yarım kalcak istanbulda yeni bi doktor bulmam gerek oda aynı parayı istermi acaba benden bide bu düşündürüyo beni hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar motive ediyosunuz beni çok saolun

Bide dişini eçktirmen lazım dedi ya doktor bana acaba sağlıklımı sizce bu bende hiç çürük yok çünkü. Hayatımda 1 kez bile dişim ağrımadı böle olunca insan kıyamıyo sapasağlam dişini çektirmeye

ben 2 yıl önce kapanış bozukluğu yüzünden tel taktırdım.ön üst dişlerim alt dişlerimden ilerdeydi.tedaviye başlarken alt üst toplam dört tane dişim çekildi.şimdi ise doktor bir ay sonra telleri çıkaracağını söylüyor.ben dişlerimden hiç memnun değilim alttan çekilen boşluklar tam kapanmadı yemekler aralarına doluyor.dişler sıralandı ama üst damağım çok aşağı indi dişlerimin boyu küçüklendi.üst dudağım tamamen inceldi.güldüğüm zaman dişetlerim çok dışarı çıkıyor. diş etlerinden dişlerim minnacık görünüyor.doktora söyleyince benim gibi kapanış bozukluğu olanların tedavisinde olabilirmiş böyle sonuçlar teller çıktıktan sonra beni diş eti estetiği için yönlendiricekmiş yani diş etlerimi geri çektirecekmişim başka bi doktora. arkadaşlar herkes söylüyor ağzın eskisinden daha kötü oldu hiç gülme diyorlar bana. aynaya dahi bakmak istemiyorum çok psikolojim bozuldu sabah akşam dişlerime takılıyo aklım çuvalla para saydım 2250,00 tl ödedim.şimdi bir ay kaldı tellerin çıkmasına neyapacağım ben bu doktorla yarın randevum var.

ben 2 yıl önce kapanış bozukluğu yüzünden tel taktırdım.ön üst dişlerim alt dişlerimden ilerdeydi.tedaviye başlarken alt üst toplam dört tane dişim çekildi.şimdi ise doktor bir ay sonra telleri çıkaracağını söylüyor.ben dişlerimden hiç memnun değilim alttan çekilen boşluklar tam kapanmadı yemekler aralarına doluyor.dişler sıralandı ama üst damağım çok aşağı indi dişlerimin boyu küçüklendi.üst dudağım tamamen inceldi.güldüğüm zaman dişetlerim çok dışarı çıkıyor. diş etlerinden dişlerim minnacık görünüyor.doktora söyleyince benim gibi kapanış bozukluğu olanların tedavisinde olabilirmiş böyle sonuçlar teller çıktıktan sonra beni diş eti estetiği için yönlendiricekmiş yani diş etlerimi geri çektirecekmişim başka bi doktora. arkadaşlar herkes söylüyor ağzın eskisinden daha kötü oldu hiç gülme diyorlar bana. aynaya dahi bakmak istemiyorum çok psikolojim bozuldu sabah akşam dişlerime takılıyo aklım çuvalla para saydım 2250,00 tl ödedim.şimdi bir ay kaldı tellerin çıkmasına neyapacağım ben bu doktorla yarın randevum var.

geçmiş olsun arkadaşım bozma moralini belki diş etlerini tedavi edince ii olur memnun kalırsın ya bende çok korkuyrm işte böle bişe olucak die o yüzden herkese soruyrm bazıları yaptır dio bazıları aman kalsın dio doktor çok önemli bence benimkiler çok kötü deil ama yinede rahatsız ediyo beni benim kapanış bozukluğum yok ama hem alt dişlerim hem üst dişlerim biraz önde

çok tşk ederim arkadaşım gerçekten güzel bi siteymiş hayırlısı olsun ne diyim gerçekten karar vermekte zorlanıyrm çok. Eskişehirde kısıtlı doktorlar ist öle deil o zamn düşünmeden yaptırırdın en ii doktoru bulurdum. bura 3750 fiyat verdi doktor bana hem alt hem üst dişlerime takcakmış.

Cnm dişeti buyumesi bircok tel takan arkadaşta oluyor.sebebi teller ve boşluklar genelde cekilmiş dişlerin yanındaki dişlerde dişeti buyumesi oluyor yada tel fazla kuvvet uyguluyorsa on dişlere o zmnda diş eti buyumesi oluyor duzgun fırcalanmadığı zmn bile dişeti buyumesi olabiliyor.senin sanırım kucuk azılar cekilince ust cene de ondeki dişlerinin diş etleri biraz uzamış onları teller cıktıktan sonra gunde 20 kez fırçalayarak eski haline dondurebilirsin ya da dişeti uzmanı cok kolay bir şekilde duzeltebilir inanki sorun bile değil diş etlerin düzelince memnun olursun dişlerinden.Dişetlerin sanırım iyi değil o dişinin arasına yemek dolması da bundan kaynaklababilir.Ortodonti dişlerin duzgun sıralaması ile ilgilenir hatta cene problemleri ile ortagnatik ilgilenir.kapanışınla, sıralanışınla şikayetin varsa yarın hepsini dile getir.Diş etlerin içinde diş eti uzmanına bir gorun.

Çekimli tedavi belli bir yaştan sonra uzun suruyor ve genelde sana dedikleri sureyi veriyorlar.Dişlerin gerçekten kaliteli ise bence de gerek yok gormeden pek birşey diyemiyoruz tabi.Ama bilirsin kadınlar 30unda zirvededir tam zirvede olduğun anda bir de guzel dişlerle gulumsemek var:)

Eğer imkanın varsa birkaç doktorla daha goruş fikirlerini al.bana da hep cekimli diyorlardı cekmeden hallettik valla doktor cok onemli

bende cuma günü tel taktırdım arkadaşlar çok ağrım var sanki düşecek dişlerim çok ağrıyo bişey yiyemiyorum ne zaman geçecek bu ağrılareyvahedigeldismile

Takıldıktan sonra 1hafta içinde alışırsın biraz sabırlı olmak lazım boshayallersmile ağrısı da kalmaz ağzının içinde hissetmezsin de alışırsın cnm

doktor yılbaşına kadar altı yada üstü çıkarırız dediii, ikisinede söz veremezmiş ama biri mutlaka çıkarmışşşşş :dance:

Back