• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Dini nikahınızı ne zaman yaptırdınız

Bende sözlendigim gun aksami istiyorum dini nikahi, sahsen ben gorusurken daha rahat olurum hem ailemde daha rahat olur (herhalde)

tayin için nikahımızı önce yaptık ama dini nikahımızı düğünden bi hafta önce yaptık çok heyecanlıydım niyeyse..

biz de tayin için erken yaptırdık ama haal dini nikahımızı yaptırmadık
aslında ben daha evlilik teklifini alınca istedik eşimle ama
aileme sormadan yaptırmaktan korktuğum için kaldı bidaha:):):)
oysa bende erken yaptırma taraftarıyım..

biz hayırlısıyla ramazan bayramının ilk günü yapmayı düşünüyoruz; nikaha yaklaşık 2 hafta kalmış olacak ozaman:smiley-cool:

ben düğüngünü yaptırdım.. erken yaptırılmasından da hiç hoşlanmıyorum..sebep se 1. dini nikah insanlara eş olmanın sorumluluklarını yükler, nişanlıyke bu sorumluluklar yerine getirilemez
2. si isearkadaşların dediği gibi rahat olmak.. gelin ata binmiş ya nasip demiş, nnişanlıyken rahat olmaya ne gerek varki.. nikahın verdiği rahatlıkla sınırların çiğnenebileceğini düşünüyorum ben..
tabiiki bu benim fikrim, erken yaptıranlarıda yargılamıyorum

bizde nişanımızda yaptırıcaktık ama en mantıklısı gerçektende düğün vakti geldiğinde yaptırmaktır bu tabi benim fikrim

Kayınvalidemler nikaha 1hafta kala yapalım dediler. Biz eşimle istemedik, nikah günü eve gittiğimizde evimizde olsun dedik ve öyle oldu. Bizi evimize götürdüler orada kıyıldı nikahımız ve daha sonra biz balayına gittik.

düğün günü.nikah oldu biz foto cuya sonrada salona gittik.

düğüne yaklasık 1.5 aymız kaldı ama hala yapmadık biz resmi nikahtan sonra yapacağız
aslında biz nişandan sonra hemen yapmak istedik ama resmi nikahı yapmadan yada cok kısa bir süre kalmadan yapmıyor hocalar

Biz nişanda yaptırdık.Düğünü 5 ay var(inş)
Ayrıca bir sorumluluk yüklemedi bana,hayatımız nikahtan önceki gibi ,aslında pek de ciddiye aldığım söylenemez.
Kayınvalidemin gönlü olsun diye,sevgilim heyecan yaptı istedi diye,babam da uygun gördü kabul etti diye istedim..
3 yıldır birlikteyiz zaten günahsa yeterince günaha girdik şimdiye kadar.
Benim için dini bir ritüeldi,yerine geldi..hepsi bu..

söz kesildikten bikaç hafta sonra kıyıldı bizimki. bizim burda adettir düğünden önce kesinlikle kıyarlar. güvenmiyolar bize galiba:)))))
gerçi biz nişanlandıktan sonra elele bile tutuşmaya fırsatımız olmadı. koloni halinde yaşadığımız için bi yalnız kalamadık:)

Bizimkiside resmi nikahtan dönüşte yapıldı.Hoca evde bizi bekliyomuş zaten :)

Back