• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Dini nikahınızı ne zaman yaptırdınız

bizde düğün günü yaptırmıştık
benim aklımda böyle bir düşünce yoktu ama kayınvalidemler hocayı çağırmıştı bile eve
bizde onları kırmayalım gönülleri olsun diye yaptırdık

Dini nikahın düğünden yada resmi nakihtan çok önce yapıldığını bilmezdim. bizde resmi nikahla dini nikah genelde aynı gün kıyılır ki buda eşlerin tercihine göre ya düğün gününden önce yada düğün günü olur.. söz kesildiği zaman dini nikahın yapılması bana çok garip geldi. daha önce hiç duymamıştım..

resmi nikahtan bi gün önce isterim nişanlıyekn yaplımasına sinir oluyorum o da nikah evli oluyosun zaten

bende nişanlıyken dini nikah olmasına karşıyım dini nikahın varsa ALLAH ın
huzurunda zaten evlisin bence tadı kalmaz o zaman
resmi nikahtan 2 3 gün önce yapılması daha güzel olur..

Son düzenleme:
ben bu ayın sonunda nişanım var ve dini nikah kıyılacak 1 sene sonra düğünüm nasıl kıyılıyo nikah

nişan çiftlerin ve ailelerin tanışması birbirlerini tartması ve düğün hazırlıkları için bir fırsat ve bekleme sürecidir. bu dönemde rahat gezelim diye dini nikahın yapılması, olumsuz bir durumda ayrılmayı zorlaştırır. çocuk oyuncağı değil ki bu. 1 sene çok uzun bir zaman yanlış bir hareket. ayrıca bir imamın resmi nikah olmadan dini nikah kıyması da yasak.

..........................

Son düzenleyen: Moderatör:
Dini nikah yada resmi nikah amacı ve anlamı bir erkek ve bir kadının birbirlerini eş olarak kabul ettiğini duyurmak için yapılan bişeydir...
Zaten hem dini hem esmi nikahın şartlarından biri en az 2 şahit huzurunda kıyılması gerektiidir..
Dini nikahta ek olarak kızın ailesinin onayı da istenir...
Bu durumda ailelerinizden gizli dini niah yapsanız bunun geçerliliğiği olmaz... Geçerli olmayacaksa niye böyle bir çabaya girilir...
Ayrıca düğüne 2-3 yıl varsa bu kadar uzun süre de kim öle kim kala... hayatta herşey bizler için...
Ben hiç ama hiç doğru bulmuyorum nişandan sonra dini nikah yapmayı...
Yapıyorsanız resmi niahla aynı gün yapın....

nişan çiftlerin ve ailelerin tanışması birbirlerini tartması ve düğün hazırlıkları için bir fırsat ve bekleme sürecidir. bu dönemde rahat gezelim diye dini nikahın yapılması, olumsuz bir durumda ayrılmayı zorlaştırır. çocuk oyuncağı değil ki bu. 1 sene çok uzun bir zaman yanlış bir hareket. ayrıca bir imamın resmi nikah olmadan dini nikah kıyması da yasak.

Tabi ki mantıklı düşünürsek resmi nikahtan önce dini nikahı kıymamak gerekir.Ama bazı durumlarda (resmi nikah tarihi yakın ve alınmışsa) dini nikahın resmi nikahtan önce kıyılmasında bi sakınca yok bence. Şahsen biz de düğünden 1 kaç hafta önce dini nikahımızı kıydırdık. .Çünkü düğün ve nikah aynı gündü.Nikah Beyoğlunda, düğün Silivrideydi. Arada yol mesafesi çoktu ve dini nikah için zaman kalmayabilirdi. Ama ben resmi nikah olmadan sadece dini nikah kıyarak kendimi evli görmem. Resmi nikahımın kıyıldığı gün evliyimdir ben.

Kızlar bizim de düğün ve nikah aynı gün.Kına gecem de 1 gece önce..Ya düğünde zor olur diye imam nikahını kınada olsun istiyorum kabul eder mi ki imam

Kızlar bizim de düğün ve nikah aynı gün.Kına gecem de 1 gece önce..Ya düğünde zor olur diye imam nikahını kınada olsun istiyorum kabul eder mi ki imam
benim durumum da aynen senin gibi canım ama kabul etmek zorunda imam bey, düğün akşamı yaptırmak istemiyorum

Back