Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 3 demedim, her gün laptop kullanan birisi olarak 4-5 diyorum, defalarca da tecrübe ettim. Film izlemek için haftada bir kullanılmayacak, ders metaryalleri hazırlanacak ve okula da tasinacaksa 4-5 yıldan sonra kullanılması zor

Dersler evde öğrenilmiyor yalnız. Geziye kendin de götürebilirsin ama sınavda çıkacak matematik konusunu evde anlatacak halin yok
Zaten okulda ve etüdde öğreniyor ben öğretmiyorum. Okulda da Eba var Morpa var okul kitapları var ve kaynak kitaplar bunlardan kombine bilgiler aktarılıyor. Ayrıca kendim de götürüyorum ama okulla yapılan geziler daha farklı oluyor kendimizde gitmiştik öğrenci iken çocuklar daha hevesli daha istekli oluyor çünü yaşıtları ile zaman geçiriyor bazen rehber eşlik ediyor bilgim dahili olmayan nokta atışı detaylar veriyor vs vs ..

düzgün kullanamamışsınız demek ki
yenisini aldırmak için bahane bunlar
benim işim tamamen bilgisayarla ve öğretmenlere kıyasla çok daha ağır yazılımlar kullanıyorum
haftanın 5 günü her gün 9 saat aktif çalışıyor bu cihaz
7-8 senede bir değiştiriyorum
çünkü nasıl kullanacağımı biliyorum

Akıllı tahta var. Dersleri Morpa dan ya da Okulüstik ten işliyor .

O zaman idareden talep edip kurdurtmalari gerek. Veliden böyle masraflı bir şeyi talep etmelerine gerek yok
Bunca yıllık öğretmenim doğu batı iki bölgede de çalıştım böyle saçmalık görmedim.
idarelerde bende para yok diyor, velilerden isteyin diye geri puskurtuyor.
okul acilirken iatedikleri ucer beser bagislar nereye gidiyo ora muallak

Benim kizim bu sene ilkokul 1 e başladı.. kayıt yaparken ya 3 top fotokopi kagıdi yada 300 tl getirin dendi.. biz 3 top fotokopi kagıdı verdik. Birde 2 hafta once filan yine fotokopi malzemeleri kartuş vb için 100 tl istendi o kadar.. başka birsey istenmedi.. sizin ki fazla olmuş gercekten

Yanlışınızı düzelteyim casper kullanıyorum 10 yılı geçti. YouTube ya da morpa için program indirmeye de gerek yok. İnterneti açıyorsunuz oradan giriş yapıp ulaşıyorsunuz.Akıllı tahtanın İnternet sorunu yoksa bunları pekala yapar.

Öğretmenin en çok kullandığı Microsoft Office, prezi, slides tarzı sunum hazırlayacağı türevde şeyler. Videoyu usb ye atmıyorum. Sunuş tekniğini de fazla kullanmıyorum çünkü öğrenciye katkısı az. Yapılandırmacı öğretim tekniğini uygun buluyorum.

Otursam sabaha kadar öğretim tekniği sayabilirim size. Günümüzde bilgiye ulaşma yolu oldukça kolay lakin bu dediğiniz sürekli öğretme yöntemi olamaz, olmamalı. Her öğretmen her bilgiyi bilgisayardan anlatsın gitsin o zaman. Kabul ediyor musunuz?

Öğretme yönteminizi sorgulayın deme haddiniz yok, olamaz!

Son düzenleme:
Ben de her gün bilgisayarla çalışıyorum ama kacirdiginiz nokta okul için alınacak bir laptop i7 işlemcili olmayacak zaten ya da çok kaliteli olsunda bizden sonraki çocuklar da kullansın demeyecekler. Sıradan bir laptopun 4-5 yılda işi biter. Üzerine çay dökülür, ekranı hızlı kapatılır, şarj yuvası bozulur, fazla veri yüklenir, yeni nesil appler daha fazla yer kaplar vs derken yetersiz hale gelir.
Siz kendi yazılım için kullandığınız bilgisayarınızla okul için alınacak sıradan bilgisayarı aynı kefeye koymayın.
Siz bir yazılımcı ya da Data analyst olarak işiniz de kendi şahsi bilgisayarınızı mı kullanıyorsunuz yoksa iş yeriniz mi veriyor? Bana bu güne kadar şahsi bilgisayarını kullan diyen olmadı. Öğretmenler için de durum aynı olmalı.
Kaldı ki +1 yıl fazla dayanacak olması neticeyi değiştirmiyor. Buradaki ana konu bilgisayarın 5 yılda mi yoksa 6 yılda mi kullanılmaz hale geleceği değil, sınıf için bilgisayar alınmalı mı.

Konuyu lütfen sürekliliğe çekmeyin bana ne öğretmenin dersin kaç saatinde teknolojiyi kullanıp kaç saatinde kullanmayacağından ben size örnek sundum hep bunları yapsın ağzını açıp iki kelam da etmesin demedim ki.
Tek doğru sizin yaptığınız değildir. Ben sizinle daha fazla tartışmayacağım. Bir ogretmen bilgisayarı ve teknolojiyi aktif kullanarak öğretir diğeri kullanmadan daha etkili olduğuna inanır. Benim size cevap verme sebebim, buna ihtiyaç duyan öğretmenlerin laptop alınmasını talep etmesini "yüzsüz" sıfatı ile betimlemeniz oldu. Sizin de son cümlenizde söylediğiniz gibi bunu söylemeye haddiniz yok değil mi? Hadi hepimiz haddimizi bilelim de kapansın konu!!

Ee az önce 6-7 demiştiniz?? Daha artarsa bilgim olsun.
Tekrar ediyorum umarım anlarsınız. Sınıfta kullanılan bir laptop yok. öğretmen; eskidi bana yenisini alın dememiş. Laptop' A ihtiyacım var demiş. Benim görüşüm öğretmen kendi bilgisayarını okul için kullanmak zorunda değil bu yüzden de alınmalı. Siz ise orada yazdığım 4-5 yıl ibaresine takık bir şekilde "ben günde 9 saat ağır program çalıştırıyorum daha fazla gider diyorsunuz" tamam sizin dediğiniz olsun bu konu da tartışmayacağım. Konu bu değil, tekrar söylüyorum konu bu değil!!
Umarım artık anlamışsınızdır.

Son düzenleme:
üzerine çay döküldü ekranı hızlı kapatıldı laptop bozuldu yenisini almak lazım diye bi dünya var mı ya ?
üzerine çay dökmesin ekranı hızlı kapamasın bi zahmet
şarj yuvası tamir edilir yenisini almaya gerek yok
yüklenen fazla veri silinir onun da çözümü yenisini almak değil
yeni nesil app daha fazla yer kaplıyorsa ram veya depolama diski takviyesi yaparsınız
bunların hiçbirisi yeni cihaz almak için bi gerekçe değil

ben öğretmen şahsi bilgisayarını getirsinde demiyorum
ancak bunun işi 4-5 senede biter zaten diyerek 4-5 senede bir laptop aldırmak problem diyorum
kaç senede kullanılmaz hale geleceği önemli bi konu çünkü tonla para veriliyor
bu cihazları bozup bozup zırta pırta yenisini istemeye hakkı yok kimsenin

ben şirketimin verdiği cihazı kullanıyorum ama gözüm gibi bakıyorum
üzerine çay dökersem veya kendi elimle bozarsam kendi cebimden tamir ettirmem gerekir
hor kullanma lüksüm yok yani
ayrıca 6 ayda bir format vs her türlü bakımıyla kendim ilgileniyorum
2014 model şahsi bilgisayarımda var ona da gözüm gibi bakıyorum hala cayır cayır çalışıyor
iş dışındaki tüm ihtiyaçlarım içinde şahsi malımı kullanıyorum ama ona da yükleniyorum
bi öğretmenden 3 kat daha ağır yazılımlar kullanıyorum cihaz hala cayır cayır çalışıyor
nasıl kullanacağımı biliyorum çünkü

başkasının parasıyla alınmış laptopun üzerine çay dökecek kadar sorumsuzsa zaten
ya da ekranı hızlı kapamak gibi hor kullanıyorsa öyle insana çocukta emanet edilmez zaten

Ee az önce 6-7 demiştiniz?? Daha artarsa bilgim olsun.
5 senede çöp olmuyor en azından
6-7 olur bazen daha fazla
düzgün kullanılırsa 10+ seneyi gören cihazlarda var etrafımda
2014 model var şahsi bilgisayarım, hala canavar gibi çalışmakta
kullanım ömrü 7 sene oluyor sizin dediğiniz gibi 4-5 sene değil
bahane bunlar

Tamam konu bu değil! Tamam siz günde 9 saat ağır program çalışıyorsunuz tamam

Tamam konu bu değil! Tamam siz günde 9 saat ağır program çalışıyorsunuz tamam
hayır konu tam olarak bu
cihazın kaç sene kullanılabileceği gayet önemli bi konu
az önceki yorumda verdiğiniz örnekler karşısında hala şoktayım
üstüne çay dökülür ekranı sert kapanır falan dediniz
öğretmen dünya para toplayacak milletten laptop almak için
sonra üstüne çay döküp cihaza zarar verecek
ee bozuldu bu yenisini almak lazım diyecek böyle bi dünya yok
kimse kimseye 4-5 senede bir laptop aldıramaz
7-8 sene deseniz anlarım zaten 7 senedir genelde kullanım ömrü
üretici tarafından da beyan edilir

Kaçtır yazıyorsunuz ama gereksiz bir ben de ben modundasınız. Sizin evde gül gibi baktığınız bilgisayarla 8 yaşındaki çocuğun karşısına hergün gelen bilgisayar bir mi? Kim yaptıracak o bilgisayarın 6 ayda bir formatını? Öğretmenin bundan haberi var mı? Tabiiki tamir edilir ama eski performansı olur mu?
Sanki bunlar için okulda bir birim var da her yıl bakımı yapılmış temiz bilgisayarı öğretmenlere Eylül ayında teslim edip temmuzda alıyorlar gibi yazıyorsunuz. Sıradan bir insan öğretmen ne sizin gibi bakım yapabilir ne de bu işin yordamını bilir..
Yeter gerçekten kaç defa da yazdım olay öğretmene alınacak ilk laptop konusu eğer varsa eski laptop o ayrı bir konu. Belki sizin gibi bilgisi olan bir veli ilgilenir bilemem.

+500
sen napıyosunda 4-5 senede bi laptop aldırıyorsun millete derler yani

Tamam 8 olsun gönlünüz oldu mu? Şimdi konuya dönelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…