- 20 Ocak 2008
- 15.082
- 31.648
-
- Konu Sahibi eftelya2015
Bence de gereksiz ben ozeldeyim ama devlet okulunda boyle seyler ilk defa duyuyorum sacmaBu arada ilkokul çağı sınıf öğretmenlerinden de yorum bekliyorum özellikle laptop konusunda siz nasıl temin ediyorsunuz yada kullanıyor musunuz ders materyali olarak? Masa üstü pc var okulda ayrıca.
hiçbir laptop 3-4 senede çöp olmazvalla 15 yıl önce bile öğrenciyken projeksiyon bilgisayar parası vermiştik hatırlıyorum. Şuan öğretmen olarak şunu söylemeliyim devlet maalesef karşılamıyor. Öğretmen kendisi alsa 3-4 yılda çöp oluyor yoğun kullanımdan ve dünya para. Sizin çocuğunuza kullanılıyor yani. En kötü biraz daha uzun kullanılıp sonraki nesile kalıyor. Öğretmene kalmıyor yani. Fakat fatura istemekte haklısınız.
Bizimki ödev vermiyor eve kaynak kitap aldırdı isteğe bağlı idi ama herkes almak zorunda kalıyor . Biz etüdde kullanıyoruz (özel etüd merkezi okul çıkışı gidiyor orada kaynaktan test soru çözümü alıştırma yapıyor kalan zamanda kitap okuma resim vs geçiyor) etüde gitmeyen öğrencilerde evde çalışıyorlar kaynak kitaptan.Esim sinifci 3.sinif okutuyor.Her aksam evde 2 saat boyunca ogrencilerin seviyelerine gore ayri ayri sayfalarca odev cikartiyor .Ogrencilerden top kagit disinda bir sey istedigini gormedim.Bana fazla luks geldi ogretmenin istegi arkadaslar.Olay bu :)
Dersler evde öğrenilmiyor yalnız. Geziye kendin de götürebilirsin ama sınavda çıkacak matematik konusunu evde anlatacak halin yokKaynak kitap Morpa derse göre kullanılan kırtasiye malzemesine bizde birşey demiyoruz ve parasını da veriyoruz, ayrıca hijyen malzemelerini de kendimiz alıp okula teslim ettik deterjan harici, ekstra açılan kurs ya da etkinlik için isteğe bağlı olanlar için çocukta ilgili ise göndermeye çalışıyoruz ama lükse kaçan ihtiyaçlar mevzu olunca ödemek istememek en doğal hakkımız bence.
Ayrıca eğitim sadece derste anlatılanlardan ibaret değil bence geziler, kültürel aktiviteler, yeteneğine ve ilgisine uygun sanat ve spor faaliyetleri de eğitimin bir parçası ve bunların çoğunu zaten okul dışı etkinliklerle karşılıyoruz.
Yani bende laptop almaya karşıyım çünkü okulda var bir bilgisayar iyi yada kötü ama okul dışı gezi olursa parası neyse verir gönderirim (konser, müze, kütüphane ziyareti, şehir kültür gezileri vs. ) bunlar kişisel gelişime daha büyük katkı sağlıyor bence.
Her okulda akıllı tahta yok bu arada. Daha önce çalıştığım bir okulda yoktu. Merkezden uzak kesimlerde olmayabiliyor.Akıllı tahtada video açılıyor, usb den slaytta açılıyor. Hepsini ordan yapabilir ama illa tepegöz kullanacaksa evde slide çalışmasını hazırlayıp oradan da sunabilir.
yorumun devamında kullanılırsa sonraki senelere aktarılıyor diye belirttim.hiçbir laptop 3-4 senede çöp olmaz
zaten ders için kullanıyor kullanacağı programlar belli
bitcoin mining yapmıyor ki işlemciye ekran kartına falan aşırı yüklensin?
grafik tasarım mı yapıyor , video render mi alıyor ? hayır alakası yok
ofis yazılımları, mail, internet tarayıcı için kullanacak
elinizle bozmadığınız sürece çöp falan olmaz en kötü ihtimalle biraz yavaşlar onda da bi format atarsınız düzelir
ssd'li bi laptop ise hızlı bi makinedir zaten
4 senede laptopu kullanılmaz seviyeye getiriyorsanız yanlış kullanıyorsunuz demektir
velhasıl düzgün kullanılırsa senede 1 format atılırsa , gereksiz dosyalar düzenli olarak depolama alanında
boşaltılırsa , kullanırken de virüslü şeyler indirmemeye dikkat edilirse senelerce sizi götürür o cihaz
diyelimki bişi oldu ve bozuldu, her parçasının tamiri mümkün. yenisini almak yerine yaptırıp kullanabilirsiniz
Evet biliyorum yorumlarımızı öyle yaptık. Şehir içinde popüler bir okulmuşHer okulda akıllı tahta yok bu arada. Daha önce çalıştığım bir okulda yoktu. Merkezden uzak kesimlerde olmayabiliyor.
Çalıştığım yerin zaten sosyoekonomik durumu belliydi. Kimse ekstra bir istekte bulunmadı. Olan neyse ona göre idare edildi.
bu konu başlığı özelinde konuşacak olursakyorumun devamında kullanılırsa sonraki senelere aktarılıyor diye belirttim.
Ayrıca o kadar ucuz gün kurtaran ürünler alınıyor ki birkaç yılda bile hata üstüne hata veriyor özel okulda bile yaşadım bunu.
Buradaki olay yenisini almak yaptırmak değil laptopun gereksiz görülmesi. benim üzerimden konuşacaksak ben 50 bin liralık bilgisayarla gidiyorum okula. Eşimin işi bu. Hepsine vakıfım.
16.yilimiza donecegiz esimle.Okadar okulda calistik ki su anda 5 yildir branci olarak ilkokuldayim ne ara siradan bir ihtiyac oldu laptop cidden sasirdim :)Yani egonomi çok eyi yeğenim ..
o yüzden bunları konuşuyoruz laptop sıradan bir ihtiyaç öğretmenler için
pardon..ilkokul öğretmeni için
Zorunlu alıyorsun şikayetler de geliyor, müdür bı taraftan sürekli aidat toplayın mesajı, bı taraftan eksiklikler ve öğretmenlerin çoğu öğrencilere kendi cebinden sürekli bir şeyler alıyor . Kaç öğrenciye aramızda para toplayıp kaynak aldık, yardım ettik . Kimse uğraşmak istemez , laminasyon makinesi çok gereksiz geliyor velilere ama renkli çıktı ile birlikte şahane etkinlikler yapılıyor. Makinem yok tüm boşluklarda elimle kaplama yaptım , çocuklar bayıldı gelip gidip etkinlik yapıyorlar , bu şekilde bağ kuruyorsun. Ama tüm kırtasiye maliyetli renkli çıktılar çok pahalı, kim ödeyecek bunların hepsini parasını . 13. Yılımdayim henüz okulda renkli yazıcı görmedim varsa da idarenin kullanmak dertHerhangi bir firmadan calisirken musterilerden bana bilgisayar lazim senin isini yapiyorum, bana perde lazim diye istekler talep ediliyor mu? Hayir, isveren karsiliyor.
Veliler kendi rizasiyla cocuklari icin para verebilir, ögretmen kendi bilgisayarini da goturmek zorunda degil ancak bizzat sorumlu kisi veli degil, devlettir.
Ogretmen-veli işbirliği icine girip okulun ihtiyaçları icin ses cikarabilir. Belliki hemen hemen her okulda odenekler yetersiz kaliyor. Tabi ogretmenler devlet memuru sifatlariyla bu tarz bir talepte bulunmayi goze alir mi bilemem.
Okulda fotokopi makinesi oluyor ama PC yok , genelde de bozuk oluyor ve bir sürü öğretmen var . Bir fotokopiyi çoğaltmak bile dert.Bazı öğretmenler yazıcı bile istiyormuş. Okulda illaki yazıcı vardır. Ama bazı öğretmenler sınıfa has olsun veya daha rahat olsun istiyor. Ben veli olarak bunu kabul etmem mesela..öğretmen olsaydım da velileri bu şekilde zor duruma sokmak istemezdim.
Biz kaynak aldık sadece, bir de aidat istendi. Başka birşey almadık.
Ben ücretli öğretmenlik yaparken bir öğretmen vardı sinifcilar arasında. Kadın velilere herşeyi aldiriyordu. Öğretmenler gününde de altın alınması konusunda sınıf annesini teşvik ediyordu. Bölge de öyle zengin bir bölge değil. Alt ve orta gelir karışık bir bölge. Bütün öğretmenler onu elestirirdi. Ama kadın yine istediği gibi davranıyordu.Esim sinifci 3.sinif okutuyor.Her aksam evde 2 saat boyunca ogrencilerin seviyelerine gore ayri ayri sayfalarca odev cikartiyor .Ogrencilerden top kagit disinda bir sey istedigini gormedim.Bana fazla luks geldi ogretmenin istegi arkadaslar.Olay bu :)
Kişiye özel değil ama okulda laminasyon makinesi çok iş bitirici, mesela bunu elimle yaptım ve maalesef yamuk yumuk oldu,Toplu cevap vereyim arkadaslar. Okullardaki imkansizliktan biz de cekiyoruz toner bitiyor fotokopi cekemiyoruz,sira bekliyoruz vs vs ama laptop ve laminasyonu sinifa aldirmak cidden normal geliyor mu size? Benim sinifimda mesela yok laptop.Ogretmenler odasinda var.Ordan isimizi goruyoruz ya da hic olmadi evden getiriyorum isim oluyorsa ama laminasyon cihaziyla 4 yil boyunca ogretmen ne cikarmayi dusunuyor?Sinifci degilim bilmiyor olabilirim.Bizim okulda kullanan da yok saniyorum sinifcilardan.Cok elzem mi bilemedim.