Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada ilkokul çağı sınıf öğretmenlerinden de yorum bekliyorum özellikle laptop konusunda siz nasıl temin ediyorsunuz yada kullanıyor musunuz ders materyali olarak? Masa üstü pc var okulda ayrıca.
Bence de gereksiz ben ozeldeyim ama devlet okulunda boyle seyler ilk defa duyuyorum sacma

Konuyu siyasete ekonomiye getirmeyelim arkadaşlar okullardaki durumu öğrenmek istedim üç aşağı beş yukarı istenenler alınanlar aynı imiş bunu gördüm. Ekonomi zaten kötü ki isteklerin ekonomik boyutu da var sıkıntıya sokan ve düşündürende bu zaten velileri ve naçizane beni.
Siyaset desen tartışmaya lüzum yok görünen köy kılavuz istemiyor zaten.
Teşekkürler hepinize.

hiçbir laptop 3-4 senede çöp olmaz
zaten ders için kullanıyor kullanacağı programlar belli
bitcoin mining yapmıyor ki işlemciye ekran kartına falan aşırı yüklensin?
grafik tasarım mı yapıyor , video render mi alıyor ? hayır alakası yok
ofis yazılımları, mail, internet tarayıcı için kullanacak
elinizle bozmadığınız sürece çöp falan olmaz en kötü ihtimalle biraz yavaşlar onda da bi format atarsınız düzelir
ssd'li bi laptop ise hızlı bi makinedir zaten
4 senede laptopu kullanılmaz seviyeye getiriyorsanız yanlış kullanıyorsunuz demektir
velhasıl düzgün kullanılırsa senede 1 format atılırsa , gereksiz dosyalar düzenli olarak depolama alanında
boşaltılırsa , kullanırken de virüslü şeyler indirmemeye dikkat edilirse senelerce sizi götürür o cihaz
diyelimki bişi oldu ve bozuldu, her parçasının tamiri mümkün. yenisini almak yerine yaptırıp kullanabilirsiniz

Esim sinifci 3.sinif okutuyor.Her aksam evde 2 saat boyunca ogrencilerin seviyelerine gore ayri ayri sayfalarca odev cikartiyor .Ogrencilerden top kagit disinda bir sey istedigini gormedim.Bana fazla luks geldi ogretmenin istegi arkadaslar.Olay bu :)
Bizimki ödev vermiyor eve kaynak kitap aldırdı isteğe bağlı idi ama herkes almak zorunda kalıyor . Biz etüdde kullanıyoruz (özel etüd merkezi okul çıkışı gidiyor orada kaynaktan test soru çözümü alıştırma yapıyor kalan zamanda kitap okuma resim vs geçiyor) etüde gitmeyen öğrencilerde evde çalışıyorlar kaynak kitaptan.
A4 sadece arada resim çıkartıyor boyamaları için onun için kullanılıyor sonra ekstra birşeyler çıkarır verir mi bilemiyorum zaman gösterir.

Dersler evde öğrenilmiyor yalnız. Geziye kendin de götürebilirsin ama sınavda çıkacak matematik konusunu evde anlatacak halin yok

Anne değilim, okul yaşında çocuk tanımıyorum ama konuyu okudum. Bilişim sektöründen biri olarak önceki sayfada da yazılmış olan bir şeyi hatırlatmak isterim. Ortak wifi ağı kullanılan yerlerde kişisel bilgisayar kullanımı (özellikle ortalama bir kişinin güvenlik konusunda çok bilgili olmadığını düşünürsek) çok riskli bir durum. Bu nedenle öğretmenlerin kişisel cihazlarını kullanmak istiyorlarsa bile kullanmamaları gerekir. Dönem boyunca kişisel internetini cihaza bağlayacağı bir durum olsa da kişisel cihazını kullanması durumunda gelecek diğer riskleri okul veya veliler mi karşılayacak?
Laptop zorunludur değildir bilemem. Eğer isteniyorsa da bunun okul yönetiminin dönem başında yeni kayıtlardan belli bir ücretle alıp toplu şekilde cihaz alımı yapıp, okula zimmetlemesi en mantıklısı olurdu.

Benim kızımda devlet okulunda bende öğretmenim.bizde kızımızın ogretmenine yazıcı,klima,perde,top ve daha birçok şey aldık.hic niye alıyoruz demedik çünkü bu işin içindeyim öğretmenin herşeyi çocuklarımız için yaptığını biliyorum.ben daha fazla napariz diye düşünüyorum hatta.

Akıllı tahtada video açılıyor, usb den slaytta açılıyor. Hepsini ordan yapabilir ama illa tepegöz kullanacaksa evde slide çalışmasını hazırlayıp oradan da sunabilir.
Her okulda akıllı tahta yok bu arada. Daha önce çalıştığım bir okulda yoktu. Merkezden uzak kesimlerde olmayabiliyor.
Çalıştığım yerin zaten sosyoekonomik durumu belliydi. Kimse ekstra bir istekte bulunmadı. Olan neyse ona göre idare edildi.

Bana fazla lüks geldi bunlar zaten o kadar imkanınız olsa özel okula gönderirdiniz çocuğunuzu.Bizim zamanımızda da aidat diye bir bela vardı ailesi aidat ödemeyenler istiklal marsı töreninde kenara ayrılır azarlanırdı.Istekler bitmezdi o zaman bile yok akilli tahtasi yok okula ek inşaatı spor salonu carti curtu bitmezdi.Babamin durumu yoktu o zaman sırf azarlanmayalım diye ucu ucuna zorla denklestirir verirdik hep de ertesi gün ne hikmetse bir ögretmenin dogum günü olur pastalar börekler gırla giderdi öğretmenler odasına, devlet okullarında para mevzuları açılınca benim hey heylerim tepeme çıkıyor.

yorumun devamında kullanılırsa sonraki senelere aktarılıyor diye belirttim.
Ayrıca o kadar ucuz gün kurtaran ürünler alınıyor ki birkaç yılda bile hata üstüne hata veriyor özel okulda bile yaşadım bunu.
Buradaki olay yenisini almak yaptırmak değil laptopun gereksiz görülmesi. benim üzerimden konuşacaksak ben 50 bin liralık bilgisayarla gidiyorum okula. Eşimin işi bu. Hepsine vakıfım.

Evet biliyorum yorumlarımızı öyle yaptık. Şehir içinde popüler bir okulmuş

bu konu başlığı özelinde konuşacak olursak
okulda bilgisayar varmış zaten öğretmen kolayına gelsin diye laptop istiyor
bahsettiğiniz tarzda çok dandik ürünlerde var ama alırken bu durumlar da göz önünde bulundurulmalı
2014te aldığım asus marka laptop hala cayır cayır çalışıyor 3 sene önce ssd takarak güncelledim eskisinden hızlı oldu
alırken en başta aşırı dandik ürün almak yerine düzgün bi markanın ürünü alınırsa senelerce kullanılır
macbook alanın 15 sene kafası çok rahat olur mesela ama o kadar para çıkmaz doğal olarak
windowsta birkaç marka var onlardan şaşmamak lazım

Yani egonomi çok eyi yeğenim ..
o yüzden bunları konuşuyoruz laptop sıradan bir ihtiyaç öğretmenler için
pardon..ilkokul öğretmeni için
16.yilimiza donecegiz esimle.Okadar okulda calistik ki su anda 5 yildir branci olarak ilkokuldayim ne ara siradan bir ihtiyac oldu laptop cidden sasirdim :)

Bazı öğretmenler yazıcı bile istiyormuş. Okulda illaki yazıcı vardır. Ama bazı öğretmenler sınıfa has olsun veya daha rahat olsun istiyor. Ben veli olarak bunu kabul etmem mesela..öğretmen olsaydım da velileri bu şekilde zor duruma sokmak istemezdim.
Biz kaynak aldık sadece, bir de aidat istendi. Başka birşey almadık.

Zorunlu alıyorsun şikayetler de geliyor, müdür bı taraftan sürekli aidat toplayın mesajı, bı taraftan eksiklikler ve öğretmenlerin çoğu öğrencilere kendi cebinden sürekli bir şeyler alıyor . Kaç öğrenciye aramızda para toplayıp kaynak aldık, yardım ettik . Kimse uğraşmak istemez , laminasyon makinesi çok gereksiz geliyor velilere ama renkli çıktı ile birlikte şahane etkinlikler yapılıyor. Makinem yok tüm boşluklarda elimle kaplama yaptım , çocuklar bayıldı gelip gidip etkinlik yapıyorlar , bu şekilde bağ kuruyorsun. Ama tüm kırtasiye maliyetli renkli çıktılar çok pahalı, kim ödeyecek bunların hepsini parasını . 13. Yılımdayim henüz okulda renkli yazıcı görmedim varsa da idarenin kullanmak dert

Okulda fotokopi makinesi oluyor ama PC yok , genelde de bozuk oluyor ve bir sürü öğretmen var . Bir fotokopiyi çoğaltmak bile dert.

Esim sinifci 3.sinif okutuyor.Her aksam evde 2 saat boyunca ogrencilerin seviyelerine gore ayri ayri sayfalarca odev cikartiyor .Ogrencilerden top kagit disinda bir sey istedigini gormedim.Bana fazla luks geldi ogretmenin istegi arkadaslar.Olay bu :)
Ben ücretli öğretmenlik yaparken bir öğretmen vardı sinifcilar arasında. Kadın velilere herşeyi aldiriyordu. Öğretmenler gününde de altın alınması konusunda sınıf annesini teşvik ediyordu. Bölge de öyle zengin bir bölge değil. Alt ve orta gelir karışık bir bölge. Bütün öğretmenler onu elestirirdi. Ama kadın yine istediği gibi davranıyordu.
Her öğretmenin istediği doğru diye bir şey yok. İlkokulda bir ogretmenimiz aidat isterken sınıfta rezil ede ede isterdi. Kadın meğer okula bile vermiyormus aidatları kendi taksitine yatiriyormus. Sonra gelen öğretmenimiz ise çok idealistti. Bize el işi kağıdı bile aldırmazdi. Evdeki paketlerin kagitlarini kullanın derdi. Defter öncelikle geçen yıldan kalanı kullanın derdi. Ondan bana çok güzel idealler ve alışkanlıklar kalmıştı.
Tüketim üzerine kurulu bir eğitim sistemini ben kabul edemem.

Kişiye özel değil ama okulda laminasyon makinesi çok iş bitirici, mesela bunu elimle yaptım ve maalesef yamuk yumuk oldu,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…