Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlarda yazıcı niye istenmiş diyor,ben istemedim mesela fotokopiyle idare ediyorum.cok zor sürekli sıra bekliyoruz aklıma bı etkinlik geliyor çıkarmak tam işkence.fotokopide sıra bulursan sanslisin her gün bozuluyo o da ayrı bir dert.sinifta olsa direk çıkarırsın verirsin çocuklara.akilli tahta yoksa laptop kesinlikle olmalı ama varsa illaki alınmasına gerek yok.bizim okulumuzda aidat alınmıyor o yüzden bu tarz şeyleri ya idare yada bız veliler karşılıyoruz.

Müdürden okul için alınması talep edilebilir. Her sınıfın bir laptopu olması gerekmiyor
Ahahaa diyorum müdürden kimse bir şey talep edemez ki yerin dibine girersin, müdürlerin sürekli yakındığı şey para yoktur cümlesidir

Bu arada ogullarim 4 yasinda.Kresteler.Ogretmenleri yazici istedi.Set aldiramiyor idare yasak demis.En ucuz set 1000 den basliyor.Biraz fiyatli yazici istedi ki renkli cikti alabilsin eve odev vermeye baslayacakmis.Buna itirazim tabiki yok ki ×2 para verecegim.Bunun gercekten elzem oldugunu biliyorum.
Bu arada kk uyeligim boyunca bu 2. Bir ogretmen konusunda ogretmeni haksiz bulmam :)

Kişiye özel değil ama okulda laminasyon makinesi çok iş bitirici, mesela bunu elimle yaptım ve maalesef yamuk yumuk oldu, Eki Görüntüle 3322797
Ellerinize saglik.Bizim okulun var.Kullanan icin cidden guzel ama devamli kullanilabilirligi konusunda bilemedim.Yaziciya tamamin cunku buyuk ihtiyac ama laminasyon ve laptop ii iihh bence :)

Zorunlu alıyorsun şikayetler de geliyor, müdür bı taraftan sürekli aidat toplayın mesajı, bı taraftan eksiklikler ve öğretmenlerin çoğu öğrencilere kendi cebinden sürekli bir şeyler alıyor . Kaç öğrenciye aramızda para toplayıp kaynak aldık, yardım ettik . Kimse uğraşmak istemez , laminasyon makinesi çok gereksiz geliyor velilere ama renkli çıktı ile birlikte şahane etkinlikler yapılıyor. Makinem yok tüm boşluklarda elimle kaplama yaptım , çocuklar bayıldı gelip gidip etkinlik yapıyorlar , bu şekilde bağ kuruyorsun. Ama tüm kırtasiye maliyetli renkli çıktılar çok pahalı, kim ödeyecek bunların hepsini parasını . 13. Yılımdayim henüz okulda renkli yazıcı görmedim varsa da idarenin kullanmak dert
Okulun elbet ihtiyaci vardir, ona bisey demiyorum. Ancak ücretsiz egitim veriliyosa firsat esitligi sunulmali. Bu yuzden o mesaji yazdım. Yani atiyorum izmirde bir okulun ihtiyaçları veliler tarafindan gideriliyorken, ismini vermek istemedigim bir sehirde gorev yapan akrabam cebinden karsiliyor sizin dediginiz gibi. Veliler biz odemek istemiyoruz diyor, ogretmen ihtiyac var diyor. O yuzden toplu hareketin sart oldugunu düşünüyorum. Mesela bahsettigim okulda akilli tahta yok, bilgisayar desen velilwr asla almaz

Geçen senede anasinifindaykende okula arıtma cihazı aldık mesela gönüllü velilerle. Bazı veliler çocuğum bu sene okuyup gidecek neden katkı saglayayim ki dedi ama bazılarımızda elinden geleni yaptı bizden sonraki çocuklarda yararlansın, ogretmenlerimizde diye. Böyle seyler çocuğum bikac sene sonra mezun olacak diye yapılmaz tüm çocuklar yararlansın diye yapılır. Diğer türlü suyu biten çocuklar çeşme suyu içmek zorunda kalıyordu sağlıklarından önemli değil ki. Hepimiz çocuğum mezun olup gidecek diye bakarsak ohoo..
Sınıfta almak ayrı okula almak ayrı!
Hem bu çocukların sulukları nerede!

Ellerinize saglik.Bizim okulun var.Kullanan icin cidden guzel ama devamli kullanilabilirligi konusunda bilemedim.Yaziciya tamamin cunku buyuk ihtiyac ama laminasyon ve laptop ii iihh bence :)
Hocam bunu tek tek elimle kesip biçip yaptığım zamanda keşke bı laminasyon makinesi olsaydı demiştim:) tabii ki ekstra şeyler ama imkan varsa okulda olması güzel oluyor :)

Okulun elbet ihtiyaci vardir, ona bisey demiyorum. Ancak ücretsiz egitim veriliyosa firsat esitligi sunulmali. Bu yuzden o mesaji yazdım. Yani atiyorum izmirde bir okulun ihtiyaçları veliler tarafindan gideriliyorken, ismini vermek istemedigim bir sehirde gorev yapan akrabam cebinden karsiliyor sizin dediginiz gibi. Veliler biz odemek istemiyoruz diyor, ogretmen ihtiyac var diyor. O yuzden toplu hareketin sart oldugunu düşünüyorum. Mesela bahsettigim okulda akilli tahta yok, bilgisayar desen velilwr asla almaz
Çok haklısın ödenek daha çok olmalı , ülkede fırsat eşitliği sıkıntılı bir süreçte öğretmenler de kişisel çabalarla, düşünsene deneme sınavı yapmak yasak ama sen bu çocuğu LGS ye sokuyorsun, deneme yaptık diye şikayet aldık , yapmasak dert. Sahada olanlarla daha fazla iletişim olmalı

Hocam bunu tek tek elimle kesip biçip yaptığım zamanda keşke bı laminasyon makinesi olsaydı demiştim:) tabii ki ekstra şeyler ama imkan varsa okulda olması güzel oluyor :)
Ay bende sinifimi kes bic yapistirla donatiyordum.Cok zor aynen.Ben hep sosyo ekonomik duzeyi dusuk ve orta okullarda calistigim icindir belki asla isteyemeyiz bunlari.Ondan fazla geliyor.

Cok mesaj var okuyamadim. Laptopla ogretmen ne yapiyor.

Dans ucreti ve ek kaynak bize ait.
Biz okula bagis yapiyoruz ki mecburi degil. Mudurumuz sponsorla ,bagis ve okul etkinlikleriyle hallediyor bu isleri.

Mudurumuz cok iyiydi , okulu bastan asagi yeniledi .spor etkinlikleri , guvenlik ve temizligiyle ozel okuldan hallice olmustu.

Ama gitti simdi. Mudur ve okul aile birligi cok etkili bu konuda

Bir öğretmenin kendi laptopunu getirmeyip yenisini istemesi nasıl bir yüzsüzlük ayrıca!
Ne kadar ayıp, öğretmen kendi laptopunu sınıf için kullanmak zorunda mı? 3-4 yılda bir laptop alması lazım öğretmenin zaten kazandığı ne kadar?
Öğretmen değilim ama çok ayıp şu tarz yaklaşımınız..

Ne kadar ayıp, öğretmen kendi laptopunu sınıf için kullanmak zorunda mı? 3-4 yılda bir laptop alması lazım öğretmenin zaten kazandığı ne kadar?
Öğretmen olarak cidden soruyorum! Öğretmenden laptopu ile ne yapmasını bekliyorsunuz da her sene laptop değiştirecek o öğretmen?

Konu ya çok fazla yorum yapılmış yengem de öğretmen ara da ona da söyledim ortaokul öğretmeni kendisi hiç ihtiyaç duymamış bu kişisel bir istek okulu bağlamaz bu durum dedi geçen sene bahalı öğretmenler günü hediyesi kabul etti diye soruşturma açılan arkadaşları varmış böyle bir istekde bulunsak başımız çok ağrır dedi burada bir sürü kişi istendiğini yazdı bağış yada aidat adı altında isteniyordur bu paralar onun onayı da müdürden geçiyor para müdüre verilmeli bu durumda

hayir pc yok ogretmen odalarinda, yazici bir tane oluyo oda koca okul sıra gelmiyor
O zaman idareden talep edip kurdurtmalari gerek. Veliden böyle masraflı bir şeyi talep etmelerine gerek yok
Bunca yıllık öğretmenim doğu batı iki bölgede de çalıştım böyle saçmalık görmedim.

Öğretmen olarak cidden soruyorum! Öğretmenden laptopu ile ne yapmasını bekliyorsunuz da her sene laptop değiştirecek o öğretmen?
Yanlışım varsa düzeltin sınıf öğretmeni her yıl değişiyor mu? B
Bir laptop in ömrü zaten 4-5 yıl kadar oluyor sonra ne yapsanız da yavaş çalışıyor, programları falan kaldırmıyor.
Beklentim şu; çocuklar için çalışma kağıtlarını hazırlaması, Morpa kampüs, YouTube gibi uygulamalardan bir sonrakiler gün derste işleyeceği konuya ait destekleyici videoları seçmesi. Yine çocukların ev ödevlerini hazırlaması.. akıllı tahtayı da usb ile veri taşıma ile uğraşmayıp daha etkili, doğaçlama kullanabilmesi.. Bunlar için düzgün çalışan bir pc gerekli.
İnatla ben de öğretmenim gerek yok diyorsunuz da demek ki öğretme yonetiminizi sorgulamalısınız. Teknoloji çağında neden hala usb ile video taşımaya çalışılsın ya da evde slayt hazırlansın ki. Açarsın daha önceden kaydettiğin sekmeleri çözersin öğrencilerle soruları. Baktın iyi gidiyor hemen bir google da arama yapar daha irdeleyici testler bulur çıktı alır tüm sinifla yansıtarak çözersin.
Tabiiki laptop olmadan da olur, 2000 yılında ders işler gibi takilabilirsiniz 2023 yılı sonlarında..

Çok haklısın ödenek daha çok olmalı , ülkede fırsat eşitliği sıkıntılı bir süreçte öğretmenler de kişisel çabalarla, düşünsene deneme sınavı yapmak yasak ama sen bu çocuğu LGS ye sokuyorsun, deneme yaptık diye şikayet aldık , yapmasak dert. Sahada olanlarla daha fazla iletişim olmalı
Bir de ne oluyor biliyor musunuz hocam? Deneme parası verenler sınava giriyor, vermeyenler girmiyor, bu da garip oluyor açıkçası. Bir çalıştığım okulda durum buydu. İdare sene başında ücretini toplamış, aslında fazla da değildi o zaman göre. Sonra şikayet de geliyor tabi, denemeyi almayan/alamayan veliler ya da alıp da verdiği para zoruna giden veliler tarafından.
E nasıl sınava hazırlanacaklar o zaman? Çıktı alın diyeceklere peşinen söyleyeyim kağıt parasını ve toner parasını öğretmenler cebinden veriyordu. Öyle sayfa sayfa gelişine çıktı alırsan maaşı okula bırakırsın. Velilerden toplayayım desen bu konuda bile olduğu gibi devlet ödesin, veli para vermek zorunda değil diyenler çıkıyor. Sonunda da öğretmen pes ediyor, karşılayabildiğini kendi yapıyor, yetişemediğine de yapacak bir şey yok.
Zaten bol şubeli kalabalık okullarda müthiş bir fotokopi sırası olur. Ha deyince yapamazsın. Ben çıkışta eve gitmeyip ancak öyle alıyordum çıktıyı.
Öğretmen doyumsuz istedikçe istiyor gibi bakış açısı yanlış bence.

arkadaşlar laptopun kullanım ömrü 3-4 sene değil
en en dandiğini almadığınız sürece bi laptopu senelerce kullanabilirsiniz
bilinen markalardan birini alır geçersiniz
öğretmen kendi cebinden alsın yada kendi laptopunu getirsin demiyorum ama kim 3-4 senede almak lazım diyorsa
yalan söylüyordur
öğretmenin cihazda yapacağı işlemler zaten cihazı çok eskiten yoran işlemler değil
laptoplar uzun ömürlü cihazlardır düzgün kullandığınız sürece elinizle bozmadığınız sürece
6-7 sene çok rahat idare edebilir kullanan kişiyi
ha öğretmen sorumsuz davranıp cihazı hor kullanırsa, çocukların eline verirse 1 ayda bile çöp olur
kullanan kişi iyi bakmak zorunda
3-4 senede bir laptop almak zorundayız olayını silin lütfen kafanızdan öyle bişi yok
3 senede bir laptop almak lazım diyen biri cihazı bozuyordur

Bir laptop in ömrü zaten 4-5 yıl kadar oluyor sonra ne yapsanız da yavaş çalışıyor, programları falan kaldırmıyor.
yavaş çalışıyorsa format atılır düzeltilir
mining mi yapıyorsunuz render mı alıyorsunuzda programları kaldırmıyor diyorsunuz ?
zaten öğretmenin kullanacağı programları her bilgisayar rahatça kaldırıyor
düzgün kullandığınız sürece o cihazı 6-7 sene çok rahat kullanabilirsiniz
sizi böyle maksimum 4 sene kullanabiliriz sonra yavaşlar çalışmaz gibi şeylerle kandırmalarına izin vermeyin lütfen
öğretmen değilim işim gücüm her şeyim bilgisayarla ve ağır programlar kullanıyorum
günde 9 saat aktif çalışıyorum işim bu
7 senedir aynı laptopla devam ediyorum laptoplar 4 senede kullanılmaz hale gelse ben kullanamam zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X