-
- Konu Sahibi eftelya2015
laptop 10.000 TL olsa +333 TL'den kişi başı en az 700-800 TL masraf çıkaracaklarKişi başı 400 TL isteniyor lap top hariç bu fiyatın dışında yani. Sınıfta ortalama 30 öğrenci var herkes verse 12.000 TL eder.
Müdürden okul için alınması talep edilebilir. Her sınıfın bir laptopu olması gerekmiyorOkulda fotokopi makinesi oluyor ama PC yok , genelde de bozuk oluyor ve bir sürü öğretmen var . Bir fotokopiyi çoğaltmak bile dert.
Ahahaa diyorum müdürden kimse bir şey talep edemez ki yerin dibine girersin, müdürlerin sürekli yakındığı şey para yoktur cümlesidirMüdürden okul için alınması talep edilebilir. Her sınıfın bir laptopu olması gerekmiyor
Ellerinize saglik.Bizim okulun var.Kullanan icin cidden guzel ama devamli kullanilabilirligi konusunda bilemedim.Yaziciya tamamin cunku buyuk ihtiyac ama laminasyon ve laptop ii iihh bence :)Kişiye özel değil ama okulda laminasyon makinesi çok iş bitirici, mesela bunu elimle yaptım ve maalesef yamuk yumuk oldu, Eki Görüntüle 3322797
Okulun elbet ihtiyaci vardir, ona bisey demiyorum. Ancak ücretsiz egitim veriliyosa firsat esitligi sunulmali. Bu yuzden o mesaji yazdım. Yani atiyorum izmirde bir okulun ihtiyaçları veliler tarafindan gideriliyorken, ismini vermek istemedigim bir sehirde gorev yapan akrabam cebinden karsiliyor sizin dediginiz gibi. Veliler biz odemek istemiyoruz diyor, ogretmen ihtiyac var diyor. O yuzden toplu hareketin sart oldugunu düşünüyorum. Mesela bahsettigim okulda akilli tahta yok, bilgisayar desen velilwr asla almazZorunlu alıyorsun şikayetler de geliyor, müdür bı taraftan sürekli aidat toplayın mesajı, bı taraftan eksiklikler ve öğretmenlerin çoğu öğrencilere kendi cebinden sürekli bir şeyler alıyor . Kaç öğrenciye aramızda para toplayıp kaynak aldık, yardım ettik . Kimse uğraşmak istemez , laminasyon makinesi çok gereksiz geliyor velilere ama renkli çıktı ile birlikte şahane etkinlikler yapılıyor. Makinem yok tüm boşluklarda elimle kaplama yaptım , çocuklar bayıldı gelip gidip etkinlik yapıyorlar , bu şekilde bağ kuruyorsun. Ama tüm kırtasiye maliyetli renkli çıktılar çok pahalı, kim ödeyecek bunların hepsini parasını . 13. Yılımdayim henüz okulda renkli yazıcı görmedim varsa da idarenin kullanmak dert
Sınıfta almak ayrı okula almak ayrı!Geçen senede anasinifindaykende okula arıtma cihazı aldık mesela gönüllü velilerle. Bazı veliler çocuğum bu sene okuyup gidecek neden katkı saglayayim ki dedi ama bazılarımızda elinden geleni yaptı bizden sonraki çocuklarda yararlansın, ogretmenlerimizde diye. Böyle seyler çocuğum bikac sene sonra mezun olacak diye yapılmaz tüm çocuklar yararlansın diye yapılır. Diğer türlü suyu biten çocuklar çeşme suyu içmek zorunda kalıyordu sağlıklarından önemli değil ki. Hepimiz çocuğum mezun olup gidecek diye bakarsak ohoo..
Hocam bunu tek tek elimle kesip biçip yaptığım zamanda keşke bı laminasyon makinesi olsaydı demiştim:) tabii ki ekstra şeyler ama imkan varsa okulda olması güzel oluyor :)Ellerinize saglik.Bizim okulun var.Kullanan icin cidden guzel ama devamli kullanilabilirligi konusunda bilemedim.Yaziciya tamamin cunku buyuk ihtiyac ama laminasyon ve laptop ii iihh bence :)
Çok haklısın ödenek daha çok olmalı , ülkede fırsat eşitliği sıkıntılı bir süreçte öğretmenler de kişisel çabalarla, düşünsene deneme sınavı yapmak yasak ama sen bu çocuğu LGS ye sokuyorsun, deneme yaptık diye şikayet aldık , yapmasak dert. Sahada olanlarla daha fazla iletişim olmalıOkulun elbet ihtiyaci vardir, ona bisey demiyorum. Ancak ücretsiz egitim veriliyosa firsat esitligi sunulmali. Bu yuzden o mesaji yazdım. Yani atiyorum izmirde bir okulun ihtiyaçları veliler tarafindan gideriliyorken, ismini vermek istemedigim bir sehirde gorev yapan akrabam cebinden karsiliyor sizin dediginiz gibi. Veliler biz odemek istemiyoruz diyor, ogretmen ihtiyac var diyor. O yuzden toplu hareketin sart oldugunu düşünüyorum. Mesela bahsettigim okulda akilli tahta yok, bilgisayar desen velilwr asla almaz
Ay bende sinifimi kes bic yapistirla donatiyordum.Cok zor aynen.Ben hep sosyo ekonomik duzeyi dusuk ve orta okullarda calistigim icindir belki asla isteyemeyiz bunlari.Ondan fazla geliyor.Hocam bunu tek tek elimle kesip biçip yaptığım zamanda keşke bı laminasyon makinesi olsaydı demiştim:) tabii ki ekstra şeyler ama imkan varsa okulda olması güzel oluyor :)
Ne kadar ayıp, öğretmen kendi laptopunu sınıf için kullanmak zorunda mı? 3-4 yılda bir laptop alması lazım öğretmenin zaten kazandığı ne kadar?Bir öğretmenin kendi laptopunu getirmeyip yenisini istemesi nasıl bir yüzsüzlük ayrıca!
Öğretmen olarak cidden soruyorum! Öğretmenden laptopu ile ne yapmasını bekliyorsunuz da her sene laptop değiştirecek o öğretmen?Ne kadar ayıp, öğretmen kendi laptopunu sınıf için kullanmak zorunda mı? 3-4 yılda bir laptop alması lazım öğretmenin zaten kazandığı ne kadar?
Öğretmen değilim ama çok ayıp şu tarz yaklaşımınız..
O zaman idareden talep edip kurdurtmalari gerek. Veliden böyle masraflı bir şeyi talep etmelerine gerek yokhayir pc yok ogretmen odalarinda, yazici bir tane oluyo oda koca okul sıra gelmiyor
Yanlışım varsa düzeltin sınıf öğretmeni her yıl değişiyor mu? BÖğretmen olarak cidden soruyorum! Öğretmenden laptopu ile ne yapmasını bekliyorsunuz da her sene laptop değiştirecek o öğretmen?
Bir de ne oluyor biliyor musunuz hocam? Deneme parası verenler sınava giriyor, vermeyenler girmiyor, bu da garip oluyor açıkçası. Bir çalıştığım okulda durum buydu. İdare sene başında ücretini toplamış, aslında fazla da değildi o zaman göre. Sonra şikayet de geliyor tabi, denemeyi almayan/alamayan veliler ya da alıp da verdiği para zoruna giden veliler tarafından.Çok haklısın ödenek daha çok olmalı , ülkede fırsat eşitliği sıkıntılı bir süreçte öğretmenler de kişisel çabalarla, düşünsene deneme sınavı yapmak yasak ama sen bu çocuğu LGS ye sokuyorsun, deneme yaptık diye şikayet aldık , yapmasak dert. Sahada olanlarla daha fazla iletişim olmalı
Ne kadar ayıp, öğretmen kendi laptopunu sınıf için kullanmak zorunda mı? 3-4 yılda bir laptop alması lazım öğretmenin zaten kazandığı ne kadar?
Öğretmen değilim ama çok ayıp şu tarz yaklaşımınız..
arkadaşlar laptopun kullanım ömrü 3-4 sene değilÖğretmen olarak cidden soruyorum! Öğretmenden laptopu ile ne yapmasını bekliyorsunuz da her sene laptop değiştirecek o öğretmen?
yavaş çalışıyorsa format atılır düzeltilirBir laptop in ömrü zaten 4-5 yıl kadar oluyor sonra ne yapsanız da yavaş çalışıyor, programları falan kaldırmıyor.