- 30 Mayıs 2015
- 14.272
- 13.934
- 298
bu zamana kadar kızım bikere şikayetçi oldu bir öğretmenden onu da gidip konuştum zaten. ben kızımla sürekli konuşuyorum soruyorum bu olay da zaten perşembe akşamı yaşanmış. bir şekilde duyuluyor kızım söylemese bile. daha önce sevdiğini söylüyordu öğretmenleri hakkında hiç şikayetçi olmadı. öyle bir durum olsaydı anlatırdı. ilgilenmediğimi söylemeniz beni tanımadan bu yorumu yapmanız doğru değil. ben kızımla her okul çıkışı konuşurum ama son zamanlarda gayet memnun olduğu için bir haftadır sormuyorum birşey rahatsız ediyormu seni diye. yoksa kızımla iletişim kuran bir insanım. nasıl merak etmeyeyim?Bu yaşanan olay kesinlikle çok üzücü ve yaşanmaması gereken bir durum ancak farklı bir bakış açısı getirmek isterim
Zorbalığı yapan kadına öğretmen demiyoruz; çünkü öğretmen değil
Peki neden öğretmen olmamasına rağmen bu kurumda çalışıyor? Sebebi siz ve sizin gibi veliler.
Siz 4 yıl boyunca çocuğunuzun saatlerdir birlikte vakit geçirdiği arkadaşları ve onların ailesini bile merak etmemiş tanışmamışsınız, muhtemelen geçtiğimiz 3 sene boyunca yılsonunda ya da özel günlerde yapılan dans gösterilerini alkışlamışsınızdır. Şimdi süreçteki sadece bir olaydan dolayı tepkilisiniz.
Kim bilir 4 sene boyunca çocuğunuzun hayatına öğretmen olmayan ama öğretmen olduğunu sandığınız kimler nasıl dokundu?
Özel okulların çoğu böyledir, velinin gözünü ürünle sonuçla boyar.
Ama eğitim bir süreçtir, süreçte çocuğunuzun nasıl vakit geçirdiği önemlidir.
Bu olaya farklı bir gözle de bakalım ve okul seçimlerimizi bu yönden yapalım. Nacizane tavsiye