Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaparsa reis yapar bunu halkımız istedi sosyal devleti kapitalizme kopek eden biziz hayırlı olsun bunlar ne ki siz bi de sağlık alanındaki eksikleri görün.. kötü gunler bitti sırada daha kötüleri var bekleyin..

Insanlar tecrübe etmedigi şey hakkında fikir sahibi oluyor ya ölüyorum kamuda hiç bir demirbaşa kafana göre dokunamazsin Kendi bilgisayarına ortak ağdan bağlanırsan kendi bilgisayarın olmaktan çıkar bütün bilgilerin kaydedilir
Çok kolay aslında işine gelirse alırsın işine gelmezse okulda tek fotokopi makinesi ile idare edersin hele sınıf öğretmeni ise vah haline branşlar yine boş vakit bulur

Tamam da akıllı tahtada zaten USB girişi var. Ben belleğe atıp akıllı tahtadan açıyordum.

Bu okulda projeksiyon varmış. Projeksiyon ile yansıtılacaksa bilgisayara bağlanması gerekir. Laptoplardan daha kullanışlı masaüstü bilgisayarlar. Eğer pcler yavaşsa format attırırsın ya da şahsi laptop/notebook var ise de günde ne kadar kullanılır ki?

Çocuklarda durumu bilmiyorum ama benim için projeksiyon ve akıllı tahta vs dikkat dağıtıcı. Kitabı oraya yansıtanlar oluyor. Ben odaklanamıyorum. Ayrıca öğretmen tahtaya yazınca daha iyi algılıyorum yoksa ekrandaki görüntüye bakınca zorlanıyorum. Konuyu 3 boyutlu göstermek veya dinleme yapmak için iyi de diğer türlü bana saçma geliyor.

Formatlasin da anında yesin soruşturmayı o zaman ne olacak acaba
Ne yaptın ne sildin diye anında tepene çökerler

Akıllı tahta bilgisayarda yaptığınız her şeyi yapan dev ekran bir tv diyelim. İnternet bağlantısıyla her şeye ulaşmanız mümkün. Evde hazırlar flasha yüklersiniz başka bir cihaza ihtiyacınız kalmaz. Oğlunuzun okuluna yeni gelmesine şaşırdım. Biz kırsalda 10 senedir kullanıyoruz.

Ben hp aldım ucuz bisey dört beş sene idare etti beni valla sonra anneme verdim işte hala kullaniyor ondan sonra bu casper geldi ona da iyi bakmış bakan. Sonra başka aldım onu verip yeğenime onun da üstüne bastim ekranı çatladı artık tamire vericem. Yenileri baya pahalanmis. Cihaz da üç kati fiyatına çıkmış aldığımdan beri. 2 senede bu kadar zam olmaz çok pahalı elektronik aletler ya.

Ben hayatımda musluktan su içeni görmedim. Bir kere ünideyken içmiştim o da mecburiyettendi. İlaç içmem lazımdı acil, suya erişimim yoktu. İlacı kuru kuru yutamadım da birkaç damla suyu mecbur içtim. İlköğretim ve ortaöğretimde aklımın ucundan bile geçmedi. Suluk vardı, su şişesi vardı, kantin vardı, arkadaşın suyu vardı, en kötüsünden eve gidene kadar beklerdik.

anladım teşekkür ederim inanın bende şaşırdım hatta bizde var sanıyordum oğlum anne bize akıllı tahta geldi diyince bu konu aklıma geldi yazayım dedim çok ilginç vardır devlet büyüklerimizin bir bildiği herhalde

Yok biz teknolojiden uzak ve öğretme yöntemini sorgulanası öğretmenleriz hocam.

Bize Hacettepe'de hocalarımız teknolojiyi araç olarak kullanın kısmını yanlış anlatmış demek ki yoksa burada kendini dernek açıp eğitimini övenler her şeyi biliyor.

Okul yeni mi açıldı gerçekten? Süpürge ve kürek bile olmaması bunu düşündürüyor insana. Ve benim zamanımda da öğretmen koltuğu, projeksiyon makinesi, store perde, akıllı tahta vs gibi şeyleri veliler alıyordu. Şimdi biz de fotokopi makinesi aldık. Daha başka şeyler de çıkabilir dönem boyunca. En azından sınıf kalabalık olunca ucuza geliyor. Kendimi avutma şeklim bu.

Ya gerçekten konudaki yorumlar acayip. Öğretmek isteyen öğretmen her şekilde öğretir. Okulda akıllı tahta varsa laptop gereksiz. Alınacaksa tüm sınıflara alınsın diğer öğretmenler neden istemiyor?
Ayrıca formatını atmayı dahi bilmediğiniz cihazı aldırmaya zahmet etmeyin. Bakımını yapmayı bilmiyor 4 senede çöp ediyorsunuz millet parayı kolay kazanıyor ya dört yılda bir öğretmene para vermek için sıraya girsin. Evde okuyanlarımız var kaynak kitap vs tamam ama laminasyon ile laptop aşırı istektir. Öğretmen kendi cihazını okula getirmeye eriniyor velilerin aldığını taşımaya erinmiyor. Okulda var olanı kullansın o zaman bi zahmet. Biz kendi ihtiyaçlarımızı erteliyor sadece acil olanları alıyoruz. 9 yıldır aynı laptobu kullanan ben eski bilgisayarımı değiştirecek paraya sahip değilken öğretmene cihaz alayım ne güzel dünya. Öğretmen cebinden almasın kendininkini getirmesin bunları anlarım. O zaman şartlar neyse ona göre eğitim versin. Kimseyi şöyle bir zamanda pahallı şeylerle zorlamaya hakları yok. Şahsen bu kadar büyük istekleri bir saniye düşünmem şikayet ederim. Format atılınca bile ortalık ayağa kalkıyorsa öğretmene alınacak laminasyon cihazı ile laptop için haydi haydi kalkar.

Bir öğretmen derste kullanıyorum diyerek veliye laptop aldıramaz. Devlet hakim savcısına bile verdiği iş bilgisayarları kısıtlı erişimli, resmi kurumsal siteler dışında özel işte kullanamıyorsunuz. 6 yılda ancak yenileniyor ki hakim savcıların her dakikası bilgisayarda UYAP bilgisayar olmadan olmadığı için. Bütün kurumsal ve bilgisayar verilen iş bilgisayarlsrında aynı durum var. Devlet dahil hiçbir işveren al bu bilgisayarı istediğin gibi kullan demiyor Ancak burada bazı öğretmen arkadaşlar yok laptop 3-4 senede çöp oluyor, yok bilmem ne diye konuşup öğretmenin bu uçuk ihtiyaç listesini güzellemişler. Bir laptap dört senede çop oluyor ne demek ya yazılım işin yapan firmalar bile yazılımcılarının bilgissayarlarını 4-5 senede yeniliyor ki adamlar sürekli güncelleme yapmak zorunda. Okulun bilgisayarının açmadığı video içeriklerini bir tablet açabilir mesela onun üçte biri fiyatına. Laminasyon cihazı istemek ne ya ve bunu bazı arkadaşlar yenilikçi öğretmen olmaya bağlamış. Kağıları plastikle kaplayınca yenilikçi mi olunuyormuş. Kaldı ki kulanılan programlar atla deve değil. Tamam okul ihtiyaçları gidemiyor anladık da. Derste iki video açacaksınız öğrenciye diye en ucuzu 15 binden başlayan bilgisayar talep edilmez. O insanların zaten imkanı olsa özele gönderir. O laptoplar okula zimmetlenecek mi? Özel erişime kısıtlanacak mı ona da bakmak lazım. Nasıl ki bir öğretmen kendi özel bilgisayarı ile okula getirmek istemiyorsa ki hakkı getirmeye bilir. Bende parasını verdiğim bilgisayarı öğretmen özel işinde ve hayatında kullanmasını istememe hakkına sahibim. Burada önemli olan orta yolu bulmak eğer okul bilgisayarları video ve ders uygulamaları açmıyorsa bu okul aile birliği ile görüşülür, tüm okulun ihtiyacına göre ve bu metaryallerin kullanıldığı ders saatine göre belli sayıda tablet okulda genel para toplanarak toplu olarak alınıp zimmetlenir, sonra bu metaryali kullanmak isteyen öğretmen okuldan alıp derste kullanır. Ancak okullardaki bu ihtiyaçların karşılanmaması olayını kötüye kullanan da çok öğretmen var. Veliler her branş öğretmenine ya da sınıf öğretmenine sınıf olarak toplanıp laptop almak zorunda değil.

Biz hiç bir teknolojik alet olmadan eğitim gördük, küçük bir yerde büyüdüm ama eğitimimiz çok iyiydi. Hele ilkokul öğretmenim bir tanedir. Hepsinin ellerinden öpüyorum.

Bilgisayar ve laminasyon makinesi gereksiz olmuş.
Diğerleri normal geldi.
Ben de kızımın öğretmeninden şikayetçiyim gerçi, hiçbir şey aldırmıyor. Kağıdı bile 2 ayda bir sırası gelen veli bir top alıp veriyor.
Sınıf için sene başında para topluyoruz, her ihtiyaçta gıdım gıdım toplanmasın diye. Sene sonunda çocuklara hediye alıyor o parayla öğretmen.
İyi mi, evet ama bu kadarına da gerek yok bu çocuklara imkanı olmayan çocuklar muamelesi bana abartılı geliyor.

Biz hiç bir teknolojik alet olmadan eğitim gördük, küçük bir yerde büyüdüm ama eğitimimiz çok iyiydi. Hele ilkokul öğretmenim bir tanedir. Hepsinin ellerinden öpüyorum.
Ben orta sayfalarda dereceli köy okulu çocukları örnek verdim. Mesele öğrenmede değil. Bilgiyi almak isteyen her öğrenci önünde hiçbir şey olmasa da o gayede olur. Bilgiyi almak istemeyene istediğini önüne ser!

Kaldı ki BDÖ branşlarda daha etkili kullanım sağlar ilkokulda değil.

Keşke bilsem hazırlık kitabı isteseymiş başvurular kasım aralık gibi başlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…