- 28 Kasım 2010
- 41.420
- 136.797
-
- Konu Sahibi Queen of the North
Kesinlikle yaAynen dark , benim de onceligim ilkokulda buydu , ogretmen sabirli mi , sefkatli mi , cocuguma nasil davraniyor , okul guvenilir mi , kafasina lavabo duser mi , kantinde ustune kaynar su dokulur mu vs vs baktigim seyler bunlarfi
Ortaokula gecince egitim ilk sirayi aldi ama hala guvende olmasi ilk kriterim
Hanımlar hepinize merhaba .
Oğlumu bu yıl özel bir anaokuluna verdim .Tam gün olması sebebiyle özel tercih etmek durumunda kaldım zira hep devlet okulu tercih ederim diye düşündüm ama olmadı neyse .Okulda 3.haftasi herhangi bir sorun yaşamadık,her akşam günün kritiğini yapıyoruz,genel olarak sorun yok,öğretmeni ile de istediğimiz zaman görüşme firsatimiz oluyor.Buraya kadar herşey normal :)
Fakat gerek öğretmen arkadaşlarımdan gerek çocuğu ilk okul 1.sinifa baslayan arkadaşlarımdan duyduğum şey .Devlet anaokuluna giden çocukların ,özele gidenlere göre biraz daha ileride olduğu.( Kalem tutma becerisi,disiplin vs )Özellikle öğretmen arkadaşların yorumunu merak ediyorum.Hepimizin çocuğu kıymetli ,hepimiz iyi eğitim almasını isteriz tabi ki ama gerçekten böyle bir durum var mı ? Yoksa okuldan okula çocuktan çocuğa fark eder mi ? Hepinize teşekkür ediyorum .
Kurumsal bi kolejin anaokuluysa söylediğinize katılmıyorum. Kızım ilk yıl villadan bozma sıradan bi kreşin anaokuluna gitti çok fazla birşey vermediler,ben de henüz 4 yaşında diye çok umursamamıştım zaten. İkinci yıl şuan gittiği kolejin anaokuluna gitti,disiplinli çok güzel bi eğitim aldılar,bol bol branş dersleriyle de zengin bi müfredatı vardı. Şuan aynı kolejin ilkokuluna başladı ve ben gerçekten memnunum.
Kesinlikle ya
En korktugum seyler, serviste unutulma vakalari,lavabo uzerine dusme olayi,wcden cikip kendi kendine basip giderken kimsenin cocugu tutmamasi gibi seyler. Devlet okullarinin cogunda guvenlik yok zaten,para mi var neyle tutsunlar guvenligi?
Devlet okulları da özel okullar da MEB tarafından belirlenen müfredatı uyguluyor.Bu yıl eğitim namına çok bir şey beklemiyorum Zira 4 yaşında şu an.Bu yıl sadece arkadaş edinsin sosyalleşsin diyorum seneye ne yapacağımız konusunda buradan çıkacak fikirler önemli :)
Devletin de özelin de kendilerine göre elbet artısı eksisi olacak o anlamda kıyaslama yapmam doğru değil elbet .
Ama öğretmenlerden böyle bir şey duyunca şaşırdım.Yani özelde olmayıp devlette verilen eğitim ne ? Kalem tutma becerisi ya da disiplin sadece okulla mi alakalı orası ayrı muamma
Özel eğitim kurumları da öğretmenlerini MEB'e bildirmek zorunda ve en az ön lisans mezunu olmayan hiç kimse sınıf öğretmeni olarak atanamaz. İsmek'te verilen sertifika 'çocuk bakım elemanı sertifikası' ve bu sertifika ile ancak yardımcı personel olarak çalışabilirler.Oğlum 4 yaşında ve devletin anaokuluna gidiyor. Ve çok memnunum özele pek güvenemiyorum. Çünkü özel de çalışan bir çok öğretmen olan arkadaşım var ve inanır mısınız İsmek ten mezun
anaokuluna 2 sene ust uste gıttım yasım kucuktu okula gıtmek ıcın oyle aglamıstım kı atesım cıkmıstı anasınıfı ve anaokulu okudum
anasınıfı ve ılk okul harıc tum ogrenım hayatım özel okulda gectı
arada yuzde yuz fark var durumunuz varsa cocugunuzu özelde okutun derım
Böyle şeylere bayılıyorum ya. Tek tek nasıl güzel açıklamışsınız. Böyle rahat rahat onlar lise mezunu öğretmen yeaa onlar şöyle böyle atananamışlar diyenlere harika bir cevap olmuş :)Özel eğitim kurumları da öğretmenlerini MEB'e bildirmek zorunda ve en az ön lisans mezunu olmayan hiç kimse sınıf öğretmeni olarak atanamaz. İsmek'te verilen sertifika 'çocuk bakım elemanı sertifikası' ve bu sertifika ile ancak yardımcı personel olarak çalışabilirler.
Muhtemelen arkadaşlarınızın çalıştığı kurumlar mahalle arasında sıradan kreşler ve atamasız kaçak çalışıyorlar ya da resmiyette yardımcı personel görünüyorlar.
Son 10 yıldır özel anaokullarında müdürlük yapıyorum ne ben ne de yakın görüştüğüm müdür arkadaşlarım diploması olmayan birilerini öğretmen olarak görevlendirmedik zaten dediğim gibi MEB buna izin vermez.