Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Devlet okulu mu ? özel okul mu ?

Kesinlikle ya
En korktugum seyler, serviste unutulma vakalari,lavabo uzerine dusme olayi,wcden cikip kendi kendine basip giderken kimsenin cocugu tutmamasi gibi seyler. Devlet okullarinin cogunda guvenlik yok zaten,para mi var neyle tutsunlar guvenligi?

Ozelden ozele degisir bence, benim oglum iki yasinda basladi krese, ilk onceligim sevgi dolu bir yer olmasiydi, zaten kucuk mutlu huzurlu olsun yeterliydi benim icin, bu sene orasi kapandigi icin yeni bir okula gectik, bir sure arastirma yaptik ve icimize sinen bir yere verdik. Eger iyi bir ozel okulsa zaten cocuga sorumluluk kazandirmak icin ugrasiyor, bizim oglan 3 yas grubunda, mesela herkesin sinifta bir gorevi var, her hafta da gorevler aralarinda degisiyor. Bir onceki okulumuz dis fircasini bizden talep etmisti, bu okul kendi verdi, hepsi ayni renk, ucunda isimleri yaziyor, neden boyle yapiyorsunuz dedim, farkli olursa birlerininkine ozenip isteyebiliyorlar dedi ogretmen. Bunun gibi ufak ufak hic dusunmedigim detaylar vardi, hosuma gitti.

Kesinlikle özel okul benim kızım özel okulda yüzme jimnastik iki tane yabancı dil eğitimi ve alanında uzman 4 yıldır o okulda çalışan öğretmenlerle
Her dersin branş öğretmeni ayrı yabancı dili native hocalar giriyor ilkokul hazırlık çizgiler sayılar hepsi var
Çok güzel yöntemleri var matematik kimya müzik hepsi ayrı öğretmenlerle görüyor çocuklar kendisi deney yapıyor
Çok şükür oraya gidiyorsa sabahtan akşama programları var seneye 1.sınıfa oraya başlayacak
Devlette idealist öğretmen az herkes rahatlık için atanmak istiyor kahvaltıda helva veriyorlar kim kime belli değil paralıyla parasız bir olurmu

Bence devlet ya da özel olsun. Yöneticinin vizyonu geniş olmalı. Amaci okulun adını duyurmak olmali. Çalışkan , ileri görüşlü ve tercih edilirken akilda soru isareti kalmamalı.

Özelden özele değişebileceği gibi devletten devlete de değişir. Şartlarını araştırıp yazdırdım bu sene çocuğumu. Guvenlik konusunda çok hassaslar. Tuvaletler çok temiz. Öğretmenin yardımcısı yok ama tuvalete kat yardımcısı ablayla gonderiyor. Cocuguma ilgili. Zaten istediğim sosyal iletişimini geliştirsin, parmak kasları güçlensin. Zaten villa tipi özel anaokullarının fiyatı kolejlerle hemen hemen ayni. Koleji tercih ederim kesinlikle gonderirsem. Onu da buyukte tecrübe ettim. Ha birde çocuğu hatim etsin diye zorlayan anaokulları var. Onlara hiç girmeyim. Yazık ediyorlar çocuklara. Hatim yapacak diye ne kadar zorluyorlar bir bilseniz. Yapmayanlar da kenarda köşede kalıyor, dışlanıyor. Maalesef.

Bir ozel okul ogretmeni olarak yorum yapayim.

Bir arkadaş ozel okullardaki öğretmenlerin kalitesiz olduğunu soylemis.

Birincisi, genellestirmek cok yanlis. Ne yazikki cok fazla ozel okul acildi. Artık "apartman ozel okullar" bir iki kisilik sınıflarla okul isletenler cok fazla. Hal boyle olunca bu ticarethane mantigindaki okullarda malesef alan disi ogretmen olmayan ama ogretmenlige heves etmis (!) kisileri calistiriyor. Elbette bu cok yanlis.

Ancak kurumsal, koklu ozel okullarda bu asla mumkun degil. Ben alanimda egitim fakultesi mezunu bir ogretmenim ve 4 yildir calistigim kurumumda bir tek alan disi calisan ya da onlisans mezunu ogretmenlik yapan birisini gormedim.

Sonuc olarak, ciddi manada iyi bir ozel okul ise evet ozel okula gonderin. Ama alalade bir ozel okul yerine devleti bin kez tercih ederim.

Bu yıl eğitim namına çok bir şey beklemiyorum Zira 4 yaşında şu an.Bu yıl sadece arkadaş edinsin sosyalleşsin diyorum seneye ne yapacağımız konusunda buradan çıkacak fikirler önemli :)

Devletin de özelin de kendilerine göre elbet artısı eksisi olacak o anlamda kıyaslama yapmam doğru değil elbet .

Ama öğretmenlerden böyle bir şey duyunca şaşırdım.Yani özelde olmayıp devlette verilen eğitim ne ? Kalem tutma becerisi ya da disiplin sadece okulla mi alakalı orası ayrı muamma

Kızımı özel anaokulundan
Oğlumu devletin anaokulundan 1. Sınıfa başlatan bir anne olarak
Kesinlikle devlet anaokulu diyorum
Eğitim ve kurallar konusunda çok iyiydi
Bir de anasınıfı arkadaşlarından 1. Sınıfta aynı sınıfa düşen arkadaşı da oluyor
İlk sene tedirginliği yaşamıyor okulda

Kurumsal bir okul değil şu an gittiği.Bagimsiz bir özel anaokulu .Ders anlamında şu an için sorun yok yani burda da bir çok branş var ama demek istediğim çocukların sorumluluk almasi,ince motor becerilerinin geliştirilmesi ,özbakim eğitimlerinin eksik verilip verilmediği yani devlet ile özel okul arasında fark mi var gerçekten bunu merak ettim .Yorumun için teşekkür ederim :)

Sırf bu yüzden kendim götürüp getiriyorum ki o kadar da ters kalıyor ki istikamet ama işte mecburiyet

Devlet okulları da özel okullar da MEB tarafından belirlenen müfredatı uyguluyor.
Bunca yıldır özel sektörde öğretmen ve veliyim hiç devlet okulunda verilip de özelde öğretilmeyen bir şey duymadım.

Kizim 2 yil ozel anaokuluna gitti, bu an da ayni okulda 1. sinifa gidiyor.
Anaokulu ogretmenimiz de lisans mezunuydu, su anki sinif ogretmenimiz ogretmenimiz de. Hatta ikisi de cok cok iyi universitelerden mezunlar.
Anaokulunda kalem tutmayi gectim, akrilik boyayla tuvalde resim calismalari bile yapiyorlardi, su an kizimin yazisi benimkinden guzel :)
Bizim ogretmenimiz anasinifinda bolca cizgi calismasi ve matematik calismasi yapiyordu, çocukların cogu ilkokula harfleri taniyarak ve temel matematik bilgisiyle gectiler. Eger devlet okullarinda trigonometri ogretilmiyorsa geri kaldıklarını sanmiyorum.
Ayrica gecen yil yuzme dersine bile cocuklar kendileri hazirlaniyordu, yemeklerini de yiyorlar, uzerlerini de degistiriyorlar tuvalet temizliklerini de tam bagimsiz yapabiliyorlar (yapamayan çocuklar duydum ondan belirttim)
Ayakkabi baglamayi bile ecen yilin basinda ogrenmislerdi.

Oğlum 4 yaşında ve devletin anaokuluna gidiyor. Ve çok memnunum özele pek güvenemiyorum. Çünkü özel de çalışan bir çok öğretmen olan arkadaşım var ve inanır mısınız İsmek ten mezun

Ozel okuldan kasit mahalle arasi kresler degilse, anasinifinda bir öğretmen bir de yardimci ogretmeni oluyor, zaten size egitim durumlari, yaslari, kac yillik ogretmen olduklari ve daha once nerelerde calistiklari aciklaniyor, zaten basit bir arastirmayla kendiniz de bu bilgilere ulasabilirsiniz. Bizim anaokuku ogretmenimiz istanbul universitesi okul oncesi öğretmenligi, yardimcisi da onlisans cocuk gelisimi mezunuydu, su su anki sinif ogretmeni de 9 eylul sinif ogretmenligi mezunu. Eger koklu ve duzgun bir ozel okulun ogretmenlerinin ozgecmislerine bakarsaniz ne kadar donanimli olduklarini gorursunuz. Nedir bu ozel okullara onyargi anlamadim.

Oğlum 4 yaşında ve devletin anaokuluna gidiyor. Ve çok memnunum özele pek güvenemiyorum. Çünkü özel de çalışan bir çok öğretmen olan arkadaşım var ve inanır mısınız İsmek ten mezun
Özel eğitim kurumları da öğretmenlerini MEB'e bildirmek zorunda ve en az ön lisans mezunu olmayan hiç kimse sınıf öğretmeni olarak atanamaz. İsmek'te verilen sertifika 'çocuk bakım elemanı sertifikası' ve bu sertifika ile ancak yardımcı personel olarak çalışabilirler.
Muhtemelen arkadaşlarınızın çalıştığı kurumlar mahalle arasında sıradan kreşler ve atamasız kaçak çalışıyorlar ya da resmiyette yardımcı personel görünüyorlar.
Son 10 yıldır özel anaokullarında müdürlük yapıyorum ne ben ne de yakın görüştüğüm müdür arkadaşlarım diploması olmayan birilerini öğretmen olarak görevlendirmedik zaten dediğim gibi MEB buna izin vermez.

anaokuluna 2 sene ust uste gıttım yasım kucuktu okula gıtmek ıcın oyle aglamıstım kı atesım cıkmıstı anasınıfı ve anaokulu okudum
anasınıfı ve ılk okul harıc tum ogrenım hayatım özel okulda gectı

arada yuzde yuz fark var durumunuz varsa cocugunuzu özelde okutun derım

Eğitimde bir nevi yatırım yani durumumu gerekirse zorlarim yeter ki iyi bir eğitim almış olsun teşekkürler yorum için :)

MEB in anaokulunun bı müfredatı var genelde onu uygular ve çocuk daha çok sorumluk üstlenir.tuvalete gitme yemeğini yeme gibi fakat MEB in Okulu'nun da iyisi kötüsü var seçimi ona göre yaparsanız daha iyi olur

Ne devlet ne özel, ikisine de gram güvenim yok.
İstatistik mezunu arkadaşım devlette ilkokul 1lere öğretmenlik yaptı, dönem bitmeden daha güzel iş buldu bıraktı mesela çocuklari.
Aynı şekilde sosyoloji mezunu çok sınıf arkadaşım hem devlette hem ozelde öğretmen oldu.
Hatta bütün dizilerde boy gösteren okulda rehber öğretmeni olan arkadaşım da formasyonsuz sosyoloji mezunu.
Onu geç daha okurken çok arkadaşım hem kpss hem üni gecis dershanesinde çalışırdı. Millet paralar döküyor çocuğum daha iyi eğitim görsün, sınavları kazansın diye. Ama dersine giren kişi üniversite öğrencisi!
Gerçekten coook üzülüyorum eğitimin durumuna. İçi boşaldı, mahvoldu (

Böyle şeylere bayılıyorum ya. Tek tek nasıl güzel açıklamışsınız. Böyle rahat rahat onlar lise mezunu öğretmen yeaa onlar şöyle böyle atananamışlar diyenlere harika bir cevap olmuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…