Oğlumun okulundaki en yakın arkadası sorunu

Hanımlar oğlum 1.sinifa gidiyor.Ben de onunla aynı okulda öğretmenim.

Oğlum, iki yıl once gittiği kresten kankasi ile bu yıl yine aynı sınıfa düştü.

Basta buna sevinmiştim fakat çocuk zorba çıktı.Oglumu da alıp başka sınıflara bulaşmaya götürüyormus, oğluma da iki defa tokat atmisligi var,benimki de ona atmış ki oğlum normalde birine vuran biri değildir,kendjni savunamazdi bile önceden.Yil boyunca iyi anlasirsaniz ikinize hediye alacağım dedikten sonra oğluma zarar vermeyi bırakmıştı,ikinci tokat hariç. Öğretmenleri anladığım kadarıyla çocukla birebir muhatap olup bir şey söylememe razı değil,velisi sorun ederse diye mi böyle bilmiyorum.

Ayrica bu arkadaşı ağıza alınmayacak (AMK) küfürler de ediyormuş oğlumun söylediği kadarıyla.

Oğlum teneffüste sadece o çocukla takılıyor ve ben artık rahatsız oluyorum.Ogluma kötü örnek çünkü.Dun çocuk okula gelmemiş,ben şimdi kiminle oynayacağım dedi bana benimki.

Sizce ne yapmalıyım?
Bu arkadaşlığı bitirmeli miyim ?
Bu tarz zorba çocukların son zamanlarda çoğalmasının sebebi nedir acaba,herkes bu konudan şikayetçi,her sınıfta birkaç tane var ve bütün huzuru ortamı bozuyorlar,ben okullarda psikolji dersi verilmesi taraftarıyım hatta öğretmenler,rehber öğretmeni vs bu sorunun önüne geçemiyor,öncelikle sorun bu tarz çocukların ailelerinde aranmalı,kendilerinin ödeyeceği bir pedagog yada psikoloğa yönlendirilmeli,akran zorbalığı deyip basitleştirmemek gerekir çocuklar derslerindeki başarının temelini bu dönemlerde atıyorlar,sağlıksız bir ortamda başarı oranları düşer temeli sağlam atılmazsa gelecekteki akademik kariyerini ve bütün hayatını etkiler,peki neden bir anne ve baba çocuğunu terbiye edemedi diye,bu arada ayyy evde hiç böyle değil noluyooooo bu çöcuğa palavralarına hiç inanmıyorum kimse yemiyor artık bu bahaneyi,bence üsteleyin yoksa aileler ciddiye almıyor.

Tıpa tıp aynı sorunu yaşamaktayız. Oğlum 1. sınıftaki arkadaşından küfürler öğrendiğinde sınıflarını sessiz sedasız ayırmak istedim. Ailesiyle de öğretmenimizle de konuşsam hiçbir şeyin değişmeyeceğini hatta karşı tarafın kırılacağını biliyordum. Öğretmenimiz sınıfı neden değiştirmek istediğimizi israrla öğrenmek isteyince sebebini söyleyiverdim ama çok pişmanım. Gitmiş oğluma diğer çocuğun duyabileceği bir şekilde ondan uzak dur demiş. Çocuk da annesine söylemiş. Ne çocuğu ne de annesini üzmek istemezdim. Bir öğretmenden böyle bir davranışı asla beklemezdim. Sonuç: annesi bana kızgın, çocukla oğlum hala best friends 🥲 ben de kaçmanın sorunları çözmediğini anlamış oldum. Oğluma odaklanacağım.

Her okulda olacak ki böyle çocuklar. Nereye kadar kaçıracağız çocuğu. :KK43: Bence sorunlu olan çocuğu kazanmak lazım. Annesiyle bi görüşmek güzelce hani “senin çocuğun böyle yapmış, böyle demiş” diye çemkirmek değilde, “bak kardeşim bizim çocuklarımız beraber vakit geçiriyor ama böyle böyle oluyormuş, nasıl bu durumları düzeltebiliriz. Birbirlerini iyi anlamda etkilesinler, istersen hep beraber bi vakit geçirelim” gibi. Mesela konu sahibinin yanında da yanlış davranırsa çocuk, iki anne güzelce uyarsa konuşsa vs. Buna rağmen devam ederse o zaman hani artık çocuğun anneside görüp düzgünce uyarır ya da iki anne de arkadaşlıklarını bitirmesi için çabalar. Ben anne olduğumda çocuğum böyle davranıyorsa arkadaşlarına, karşı tarafın annesi gelsin benimle konuşsun, destek vermek istesin isterdim…
Keşke söylediğiniz gibi olsa ama okul veli isimlerini verniyor karşı karşıya getirmiyor,aile istediği kadar uyarsın çocuklar asla düzelmiyor,ben yıllardır sinir hastası oldum bu konuda,çocuklar bu zorbalıkları gayet farkında bilinçli yapıyor hatta oğluma sürekli bulaşan bi çocuk vardı müdür yardımcısı uyarmış anneyi babayı çağırmış,hoşuma gidiyor vurmak demiş açık açık,hep masum hep topluma kazandırılmalı gibi bakamıyorum ben hiç düzelenini görmedim malesef keşke öyle olsa.

Benim kızımın ortaokula gittiği dönemde böyle uygun bulmadigim bir arkadaşı ile görüşmesini engelledigim bir durum oldu Sonuna kadar gittim ben ailesinde gittim zerre pişman değilim o gün bana tepki veren kızım anne ne kadar iyi yapmışsın dedi zaman beni haklı çıkardı . Müdahale gerekliyse çocuğumun yararinaysa o bunu idrak edemiyorsa beni kimse tutamaz.Sizi bilemem.Ben beklemedigime memnunum çok haklı çıktım.Sonucta çocukları sevmek psikolojik olarak anlamak destek vermek ebeveylerin sorumluluğu herkesi kurtaramadigim yerde tabiki kendimi kini kurtarmam çok insanî.Ki ben herşeye müdahil bir anne değilim elbette kızım kendi hallediyor fakat orada şarttı müdahale.Yoksa geç olabilirdi

Bizim sınıfta da sürekli gezdiği arkadaşıyla birçok sorun yaşadık,annesiyle de çok gerildik..en sonunda arkadaşlık bitti..iki tarafın kafası rahat şimdi..sizdeki tokat falan çok ciddi sorun...annesiyle görüşün bence..ve öğretmeni de anne ile görüşsün..şiddet eğilimli çocukları,aileleri nedense bir psikoloğa götürmüyor..ücret yüksekliğinden olabilir..olmadı sınıf değiştirirsiniz.. ama 1.sınıf genelde hep sorunlu ,zor geçiyor ,zamanla birşeyler düzeliyor..küfür olayı hep var maalesef..

Benim oğlum da insan canlısı ve saf bi çocuk. Bu yönünü baskılayabilmek amacıyla karateye gönderiyorum. Kendini savunabilecek seviyeye geldi, odak süresi arttı ve disiplin seviyesi de ilerliyor. Çok iyi geldi tavsiye ederim.

Siz çocuğun annesi ile görüşün. Aynı sınıfta oldukları için istediğiniz kadar engel olmaya çalışın bir şekilde yine iletişim kuracaklardır. Sınıfta başka hiç iyi anlaştığı bir arkadaşı yok mu? Mesela eve davet etseniz annesiyle beraber arkadaşını. Kaynaşmalarına yardımcı olsanız. Ya da şu an ki arkadaşı ve annesiyle bir plan yapsanız dışarıda bir kafeye vs gitmek gibi. Nazikçe dahil olursunuz çocukların iletişimlerine. Belli ki o çocukta hırçın bir çocuk. Babası şehit demişsiniz. O çocuğunda belki desteğe ihtiyacı vardır psikolojik olarak. Bu elbette sizin göreviniz değil ama annesiyle beraber belki olumlu anlamda etkiniz olur.
Eve davet/kaynaşma
Cok yakın Arkadasımın cocuguyla beraber büyüdü kızım.
Ne zaman Bi araya gelsek kızımı hırpalar kaynaşmış hali bu. Kaynaşmadıgı kişilere bile hali bu.
Bence fayda saglamıyor kaynaşmak/iletişmek

Yıl boyunca iyi anlasirsanız ikinize de hediye alacağım demek yerine yaptığı davranisin yanlış olduğunu, yapmaması gerektiğini, yapamayacağını ve yapmaması için ailesi, ogretmeni vb ile görüşüp keşke sorunu o zaman çözüme kavustursaydiniz.
Oğlunuz veya başka bir çocuğun zarar gormeden bu davranışın son bulmasını temenni ederim. Tavsiye olarak da; çocuğunuzun öğretmenine durumu bildirin diğer sınıfların öğretmenlerine de durumu bildirin. Bunlar daha küçük sınıf diğer sınıflara gitmemelerini sağlayın. Öğretmenler bunu yapabilir. Tenefüste ve öğle arasında kendi arkadaslari ile oynama kuralı getirsinler bu yıl için. Bu süreçte de çocuğun davranışını çözümlemeye çalışır öğretmeni ailesi psikoloğu vb.
Çocuğun annesi "Oğlumu köşeye sıkıştırdı "diyebilirdi uzun konuşmalar yaparsam,veli rehberlik fln için de daha çok erkendi.Birbirleeini başkasıyla paylaşmak istemiyor olabilir dedim

6-7 yaşındaki bir çocuğun babasızlığa alışması çok zor. Bu hareketlerinin hepsi ondan. O kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki keşke sarıp sarmalasam. Psikoloğa gitmesi gerekiyor
Çocuk henüz anne karnındayken babası şehit olmuş,bu daha da kötü sanırım 😔

Benim kızımında bir arkadaşı var.Arkadaşının hoşlanmadığım davranıslari kavga dövüş değil ancak benim yetiştirmek istedigim çocuk tarzıyla arkadaşının tarzı tamamen farklı ve kızımada yansıyor.
Bu yüzden kızimla bu konuda sürekli konuşuyorum iki üç gündür kendiside bazı davranışlarından hoşlanmadığı için görüsmemeye karar vermişti oh tamam kendi kendine halloldu diyordum ki bugun benim kiz arabadan iner inmez kıza seslenip sarıldı falan.
Çocuklar kendi aralarında geçen bazı olayları kendi aralarında bir şekilde çözüyor ve bizim yapacak pek birşeyimiz kalmıyor.
Onunla kesinlikle oynamiyorsun diyip kendi tercihlerine bu kadar karışmakta istemiyorum hayatına girecek herkese mudahil olamam sonuçta ama sanirim bekleyeceğiz kendileri anlayacak aslında uyuşmadıklarını.
Evet çocuklar hep aynı,ayrilmiyorlar, tavır koymuyorlar.
İnşallah ciddi zararlar almazlar,Allah korusun

Bu tarz zorba çocukların son zamanlarda çoğalmasının sebebi nedir acaba,herkes bu konudan şikayetçi,her sınıfta birkaç tane var ve bütün huzuru ortamı bozuyorlar,ben okullarda psikolji dersi verilmesi taraftarıyım hatta öğretmenler,rehber öğretmeni vs bu sorunun önüne geçemiyor,öncelikle sorun bu tarz çocukların ailelerinde aranmalı,kendilerinin ödeyeceği bir pedagog yada psikoloğa yönlendirilmeli,akran zorbalığı deyip basitleştirmemek gerekir çocuklar derslerindeki başarının temelini bu dönemlerde atıyorlar,sağlıksız bir ortamda başarı oranları düşer temeli sağlam atılmazsa gelecekteki akademik kariyerini ve bütün hayatını etkiler,peki neden bir anne ve baba çocuğunu terbiye edemedi diye,bu arada ayyy evde hiç böyle değil noluyooooo bu çöcuğa palavralarına hiç inanmıyorum kimse yemiyor artık bu bahaneyi,bence üsteleyin yoksa aileler ciddiye almıyor.
Öğretmen bir velim var, çocuğunda davranış problemleri vardı,pedagog önerdim ve tepkisini çektim.Ne varmış çocuğunda,herkese uzman mi önermek lazımmış.Cok bilinçsiz insanlarımız var,pedagog önermek bile kusur oldu.
Evet kesinlikle yetersiz kalıyoruz bu konularda.
Zorbalık çok arttı, çocukların bencil yetiştirilmelerine bağlıyorum ben

Tıpa tıp aynı sorunu yaşamaktayız. Oğlum 1. sınıftaki arkadaşından küfürler öğrendiğinde sınıflarını sessiz sedasız ayırmak istedim. Ailesiyle de öğretmenimizle de konuşsam hiçbir şeyin değişmeyeceğini hatta karşı tarafın kırılacağını biliyordum. Öğretmenimiz sınıfı neden değiştirmek istediğimizi israrla öğrenmek isteyince sebebini söyleyiverdim ama çok pişmanım. Gitmiş oğluma diğer çocuğun duyabileceği bir şekilde ondan uzak dur demiş. Çocuk da annesine söylemiş. Ne çocuğu ne de annesini üzmek istemezdim. Bir öğretmenden böyle bir davranışı asla beklemezdim. Sonuç: annesi bana kızgın, çocukla oğlum hala best friends 🥲 ben de kaçmanın sorunları çözmediğini anlamış oldum. Oğluma odaklanacağım.
Ben de dün şunu düşündüm.Oglumun olumsuz örnek olan tek arkadaşı o çocuk olmayacak.Oto kontrolu öğretmek lazım.Yanlisi örnek almamayı,normalleatirmemeyi..Akran öğrenmesi denen de bir şey var,ise yaramayadabilir

Çocuk henüz anne karnındayken babası şehit olmuş,bu daha da kötü sanırım 😔
Of yavrum baba görmemiş ki. Şehit ailelerine ücretsiz terapi veren yerler muhakkak vardır. Siz öğretmene söyleyerek yönlendirin derim.
Bir de çocukla siz konuşmayın korkar yavrucak. Onun da suçu değil ki hayat daha doğmadan çocuğu vurmuş. Bir çocuk için baba çok başkadır kendi çocuklarımdan biliyorum.

Çocuğunuzun her şeyini, tüm arkadaşlarını, içine gireceği her senaryoyu her zaman bilemezsiniz ve kontrol edemezsiniz. Bu durumda sizin sorumluluğunuz kendi çocuğunuza karşı, milletin zorba evladına karşı değil. Böyle tipler her zaman çocuğun karşısına çıkacak. Sizin çocuğunuz onlarla birlik mi olacak, kaçacak mı yoksa karşı mı duracak? Hangisini istiyorsunuz?
Ben de oğlumun zorbalarla arkadaşlık etmesini istemem çünkü zalimlik kul hakkına girmektir, ezikliktir, aptallıktır ve böyleleriyle arkadaşlık eden de böyle bir insandır vs. Bu durumda yapılması gereken kendi evladıma ihtiyaç duyduğu ahlaki eğitimi vermek, içinde olduğu durumu kavrattırmak ve arkadaşının zorbalığının, terbiyesizliğinin, zalimliğin neden yanlış olduğunu ve nasıl zalime karşı durulması gerektiğini öğretmek olurdu. Öyle de olacak ama daha doğmadı xD

Bizim sınıfta da sürekli gezdiği arkadaşıyla birçok sorun yaşadık,annesiyle de çok gerildik..en sonunda arkadaşlık bitti..iki tarafın kafası rahat şimdi..sizdeki tokat falan çok ciddi sorun...annesiyle görüşün bence..ve öğretmeni de anne ile görüşsün..şiddet eğilimli çocukları,aileleri nedense bir psikoloğa götürmüyor..ücret yüksekliğinden olabilir..olmadı sınıf değiştirirsiniz.. ama 1.sınıf genelde hep sorunlu ,zor geçiyor ,zamanla birşeyler düzeliyor..küfür olayı hep var maalesef..
Bugün öğretmeni ile görüştüm,aynı zamanda arkadaşım kendisi.Hep aynı şeyi söylüyor,annesinin çocuğunu masum bildiğini fakat aslında öyle olmadığını..Anne böyle söyledikten sonra anneyle konuşmak etkisiz.Annesi ameliyat olmuş,çocuk bu ara başı boş kalmış,dersleri de düşmüş en gerilere inmiş.Bir boşluk var anne tarafında.
Sıra olarak onları uzak yerlere oturtmuş derste konuşuyorlar diye,oynamasinlar istemiyorum deyiverdim.
Evet sınıf degissek diğer sınıflarda da aynı/farklı sorunlar var,sınıfın birinde çocuklar birbirine makas fırlatıyor mesela.
Ben de 1.sinif öğretmeniyim,keşke benim sinifima dusseydi diyorum artık, normalde etik bulamıyordum bunu.
Şey diyorum,acaba benim öğrencilerimle mi arkadaşlık etse,sınıftan soyutlanmsi da iyi olmaz ama .

X