Bu tarz zorba çocukların son zamanlarda çoğalmasının sebebi nedir acaba,herkes bu konudan şikayetçi,her sınıfta birkaç tane var ve bütün huzuru ortamı bozuyorlar,ben okullarda psikolji dersi verilmesi taraftarıyım hatta öğretmenler,rehber öğretmeni vs bu sorunun önüne geçemiyor,öncelikle sorun bu tarz çocukların ailelerinde aranmalı,kendilerinin ödeyeceği bir pedagog yada psikoloğa yönlendirilmeli,akran zorbalığı deyip basitleştirmemek gerekir çocuklar derslerindeki başarının temelini bu dönemlerde atıyorlar,sağlıksız bir ortamda başarı oranları düşer temeli sağlam atılmazsa gelecekteki akademik kariyerini ve bütün hayatını etkiler,peki neden bir anne ve baba çocuğunu terbiye edemedi diye,bu arada ayyy evde hiç böyle değil noluyooooo bu çöcuğa palavralarına hiç inanmıyorum kimse yemiyor artık bu bahaneyi,bence üsteleyin yoksa aileler ciddiye almıyor.Hanımlar oğlum 1.sinifa gidiyor.Ben de onunla aynı okulda öğretmenim.
Oğlum, iki yıl once gittiği kresten kankasi ile bu yıl yine aynı sınıfa düştü.
Basta buna sevinmiştim fakat çocuk zorba çıktı.Oglumu da alıp başka sınıflara bulaşmaya götürüyormus, oğluma da iki defa tokat atmisligi var,benimki de ona atmış ki oğlum normalde birine vuran biri değildir,kendjni savunamazdi bile önceden.Yil boyunca iyi anlasirsaniz ikinize hediye alacağım dedikten sonra oğluma zarar vermeyi bırakmıştı,ikinci tokat hariç. Öğretmenleri anladığım kadarıyla çocukla birebir muhatap olup bir şey söylememe razı değil,velisi sorun ederse diye mi böyle bilmiyorum.
Ayrica bu arkadaşı ağıza alınmayacak (AMK) küfürler de ediyormuş oğlumun söylediği kadarıyla.
Oğlum teneffüste sadece o çocukla takılıyor ve ben artık rahatsız oluyorum.Ogluma kötü örnek çünkü.Dun çocuk okula gelmemiş,ben şimdi kiminle oynayacağım dedi bana benimki.
Sizce ne yapmalıyım?
Bu arkadaşlığı bitirmeli miyim ?