- 9 Aralık 2016
- 1.891
- 3.066
- 38
-
- Konu Sahibi Queen of the North
Evet, ücretli..Ben bu sene çocuk gelişimi ön lisans programına kayıt oldum. Ve söyledikleri ilk şey lisans olarak tamamlamazsanız devlette atanamayacağınız şeklinde oldu.
Görümceniz ücretli öğretmenlik mi yapıyor?
Hanımlar hepinize merhaba .
Oğlumu bu yıl özel bir anaokuluna verdim .Tam gün olması sebebiyle özel tercih etmek durumunda kaldım zira hep devlet okulu tercih ederim diye düşündüm ama olmadı neyse .Okulda 3.haftasi herhangi bir sorun yaşamadık,her akşam günün kritiğini yapıyoruz,genel olarak sorun yok,öğretmeni ile de istediğimiz zaman görüşme firsatimiz oluyor.Buraya kadar herşey normal :)
Fakat gerek öğretmen arkadaşlarımdan gerek çocuğu ilk okul 1.sinifa baslayan arkadaşlarımdan duyduğum şey .Devlet anaokuluna giden çocukların ,özele gidenlere göre biraz daha ileride olduğu.( Kalem tutma becerisi,disiplin vs )Özellikle öğretmen arkadaşların yorumunu merak ediyorum.Hepimizin çocuğu kıymetli ,hepimiz iyi eğitim almasını isteriz tabi ki ama gerçekten böyle bir durum var mı ? Yoksa okuldan okula çocuktan çocuğa fark eder mi ? Hepinize teşekkür ediyorum .
Bu yorumunuz çok ayıp. Atanamadıkları için değil çakılı sistemde doğuya gitmek istemedikleri için gitmeyenler var. Eşinin kendi şirketi olduğu için yaşadığı şehirden çıkamayanlar var.devlette ki öğretmenlerin daha donanımlı olduğunu düşünüyorum
özeldekiler kpss den yeterli puan alıp atanamadıkları için mecburiyetten özel de çalışıyorlar
Aynı fikirdeyim. Ben eğer devlete geçilecekse devlet anaokuluna gitmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Özelden sonra devlete gitmek kötü oldu bizim için. Çünkü gittiği yer iyi biryerdi ve benim oğlumla özel olarak ilgilenildi şumardı. Şimdi özele gönderecek durumum olmadığı için devletde bocalıuor. Aynı ilgiyi bekliyor. 40 kişilik sınıflarda ne mümkün.Kurumsal bi kolejin anaokuluysa söylediğinize katılmıyorum. Kızım ilk yıl villadan bozma sıradan bi kreşin anaokuluna gitti çok fazla birşey vermediler,ben de henüz 4 yaşında diye çok umursamamıştım zaten. İkinci yıl şuan gittiği kolejin anaokuluna gitti,disiplinli çok güzel bi eğitim aldılar,bol bol branş dersleriyle de zengin bi müfredatı vardı. Şuan aynı kolejin ilkokula başladı ve ben gerçekten memnunum.
Aynen dark , benim de onceligim ilkokulda buydu , ogretmen sabirli mi , sefkatli mi , cocuguma nasil davraniyor , okul guvenilir mi , kafasina lavabo duser mi , kantinde ustune kaynar su dokulur mu vs vs baktigim seyler bunlarfiBen okul secerken ogretmenin mezuniyetine,aldigi formasyona bakmam. Okulda verilen gidalarin guvenilirligi, kapidaki guvenligin yeterliligi,servis hizmetlerinin guvenligi, ogretmenin guler yuzlu olmasi ve sabirli olmasina bakarim. Varsin kalem tutmayi ogretmesin,kendi cocuguna gosterdigi insanligi gostersin cocuguma yeter.
Aynı fikirdeyim. Ben eğer devlete geçilecekse devlet anaokuluna gitmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Özelden sonra devlete gitmek kötü oldu bizim için. Çünkü gittiği yer iyi biryerdi ve benim oğlumla özel olarak ilgilenildi şumardı. Şimdi özele gönderecek durumum olmadığı için devletde bocalıuor. Aynı ilgiyi bekliyor. 40 kişilik sınıflarda ne mümkün.
Aynen dark , benim de onceligim ilkokulda buydu , ogretmen sabirli mi , sefkatli mi , cocuguma nasil davraniyor , okul guvenilir mi , kafasina lavabo duser mi , kantinde ustune kaynar su dokulur mu vs vs baktigim seyler bunlarfi
Ortaokula gecince egitim ilk sirayi aldi ama hala guvende olmasi ilk kriterim
Bugun gazetede okudum daha , cocugun ustune kaynar su dokulmus , 11 ameliyat olmus , yazik gunah ya , icim acidi cokyaşadığımız ülkenin standarlarını bilip ona göre seçim yapmak daha önemli kesinlikle..