Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Devlet okulu mu ? özel okul mu ?

Özel okul var, özelimsi adı altında okul var.
İki çocuğumu bu ilk kategorideki özel okullara aynı anda veremeyeceğim için, benim tercihim devlet okulu olacaktır.
Bahsettiğim kolejler zaten yıllık anasınıfı olarak 40 ila 60 bin tl ücret alıyor, bende iki çocuk var ve mümkün değil karşılayamam.
Butik okullara da 5 bin bile olsa vermem, diğer arkadaşların dediği gibi yeni mezun olmuş, mesleki birikimi olmayan ve genelde az ücreti kabul eden öğretmenleri eşek gibi çalıştırıyorlar.
Dolayısıyla performansları olmuyor, becerileri yetmiyor vs.

Bende devlette anaokulu öğretmeniyim. Özel veya devlet ayrımı bana hoş gelmiyor. İlgili öğretmen/ebeveyn ile ilişkili eğitim. Umursamaz öğretmen umursamaz veli ile tabiiki yol katetmek mümkün değil.
Biraz sizde bitiyor. Ben küçükken annem öğretmenine bu gün ne soru sordun? Nasıl cevap aldın? Şeklinde öğretmen ile ilişkimizi çözümlemeye odaklıydı. Ona göre öğretmen ile görüşürdü. Ve bizim gelişimimizi takip ederdi.
Takipten kastım öğretmeni sıkıştırıp bunaltmak değil. İlgili olmak çocuğun gelişimi hakkında bir iki mesajla bile bilgi alınabilir .
Şunu unutmayın asıl okul siz annelersiniz. Onlara görev vermekten dinlemekten asla yılmayın. Ben yapıveririm şimdilik demeyin. Sabırla verilen işi tamamlamasına zaman verin.
Asıl hedef ahlak eğitimi ve sevdirmek. Bunlar tamamsa gerisi kolaylıkla oluveriyor.
Birde şu kaygı gömleğini çıkarın üzerinizden.

Yani kıytırık özel okullar için bişey diyemeyeceğim ama köklü birçok ilde şubesi olan fiziki şartları yerinde ve öğrtmenin ilgisine inandığıniz okulu tutun birakmayin derim ben. Bende devlet okulu yanlısıyım ama bazen yeğenlerimin okullarına gidiyorum fiziki şartlar berbat hala 20 yıl oncesi gibi 50-60 kisilik siniflar çocuklar yamyam gibi oraya buraya saldırıyorlar ödüm kopuyor
Hayır bizde aynı okullarda okuduk ama şuan kendi okuduğum okula gonul rahatlığıyla çocuğumu yollayamam

Dediğiniz doğrudur. Ama hatrı sayılır bir anaokulunda çalışıyor arkadaşım İsmek mezunu , tecrübesi var diye ayrıca torpili var diye tercih ettiler. Çünkü okul müdürü yakın arkadaşı.
Hepsi aynıdır demiyorum tabi ki ama böyle durumlar da var. Düşük ücretle çalıştırabilecek elemanlar arıyorlar bu da bir gerçek... 4 yıllık mezun arkadaşlar da düşük ücreti kabul etmek istemiyorlar. Ortaya bahsettiğimiz durumlar çıkıyor. Zaten MEB e bildirdiklerini sanmıyorum bir katakulli dönüyor işte o yüzden pek özele güvenemiyorum.
Ama siz işinizi hakkı ile yapıyorsanız ne mutlu size. Herkes aynı olmuyor maalesef

Lisans mezunu değilse ve formasyonu da yoksa üstelik...kesinlikle devlette kadrolu atanamaz ücretli çalışır ancak

Ben devlete atanmadan önce özelde çalıştım. Bir öğretmen olarak fikrimi yazıyım size. Özel okuldaki küçücük çocuklar bile derste birbirine senin baban ne iş yapıyor diye soruyordu özellikle bir tanesi sadece buna odaklı gibiydi sürekli annen ne iş yapıyor baban ne iş yapıyor...bu ne ya dedim bu yaşta bunun ailesi ne yaşatıyor bu çocuğa evde ki bu hale gelmiş??? Özel okulda imkan çok ama çocuklar her şeye doymuş oluyor bu sefer. Ellerinde her imkan var çünkü. Tek tek ilgi bekliyorlar “dünya benim etrafımda dönüyor ben en önemliyim en değerlisiyim” havasında .tabiki her çocuk biriciktir ama veliler de çok beklentili oluyor imkan sınırsızsa beklenti zirvede. Sanki çocuklar da bıkmış gibiydi bilmiyorum benim gözlemlerim böyleydi. Şu anda bi arkadaşım yine özel okulda.Özel okul Veli’den çok para alır ama öğretmenin maaşı düşüktür köpek gibi de çalıştırır verimsiz o yüzden.. İstisnalar mutlaka vardır ama onları bulmak mesele. Özel okul çocuğu sanki daha zeki daha aktifmiş gibi gelirya insana ben onları görünce çok tepkisiz çok aşırı mızmızlanan nazlı çıtkırıldım çocuklar gördüm her şeyi öğretmenden bekleyen kendisi bir şey yapmaya korkan çocuklar..devlete gelince iyi bir devlet okulu bulmak en iyisi olacaktır pedagojik eğitim açısından. çocuğun her yönden gelişmesi için arkadaşlık sosyalleşme kendi kendine bir şeyler yapabilme becerisi gelişicek. Kendi çoçuğumu da devlete göndericem ben özeller iyi diye bir şey yok ... devlet okulu daha eğlenceli daha candan daha samimi daha hayatı öğreten daha kendin olduğun bir yer benim fikrim bu

Oncelikle yorumunuz için teşekkür ederim .

Çocuğumuzu elimizden geldiği kadar mütevazı yetiştirmeye çalışıyoruz ama okul ortamı farklı ,tüm gün yanlarında değiliz kendi aralarında neler konuşuyorlar neler anlatıyorlar bilmiyoruz .Hiç bir şeyi sınırsız imkan şeklinde sunmamaya özen gösteriyorum ki sonrasında hayal kırıklığı yaşamasın şu an özelde çalıştığım için mecbur kaldım saat açısından cazip ama sonraki sene 5 yaşında olacak ve devlet okulu daha ağır basıyor :) tüm arkadaşların yorumu değerli ama bir öğretmen olarak sizlerin yorumu daha önemli ve siz sistemin içindesiniz çocukları biliyorsunuz analizlerinize daha çok güveniyorum.

Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :) benim de gönlüm hep devlet okulundan yana. ....

Okulu iyi seçebilmek önemli. Evet devlet daha güvenilirdir. Bende çocuk gelişimi mezunuyum. Lisede staja giderken ki çok iyi bi devlet okulunda yaptım pilot okuldu. Ama gel gör ki anasınıfı öğretmeni masanın üstüne çıkıp susun diye bağırıyordu çocuklara. Ama veliler gelince on numara bi kadındı. Onun sınıfında değildim ama her şarkı bilmece boş zaman etkinliğinde kendi sınıfıma alıyordum çocukları. Hallerine üzülüyordum çünkü
Kendi staj yaptığım sınıfında yaşlı olan öğretmeni salmıştı kendini, genç olan2. Öğretmenden çok şey öğrendim. Diyeceğim o ki evet devlet tam mezun alıyor formasyon var herşey güzel ama gerçekten araştırmak lazım. Bazen özel en güzeli bazen devlet.

Bence en iyisi Devlet neden bütün Kres Magdurlari hep özelden cikiyo ekranlarda SIKCa dayak felan sirf Özellerden cikiyo.Mutlaka özeldede iyi yerler özel yada Devlet iyi arastirmak gerekir.
Bende kizimi devlete gönderiyorum ve cokta memnunum ve bircok kiside özelden memnun olmayip devlete veriyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…