- 8 Mart 2015
- 25.048
- 80.970
-
- Konu Sahibi Queen of the North
Özel eğitim kurumları da öğretmenlerini MEB'e bildirmek zorunda ve en az ön lisans mezunu olmayan hiç kimse sınıf öğretmeni olarak atanamaz. İsmek'te verilen sertifika 'çocuk bakım elemanı sertifikası' ve bu sertifika ile ancak yardımcı personel olarak çalışabilirler.
Muhtemelen arkadaşlarınızın çalıştığı kurumlar mahalle arasında sıradan kreşler ve atamasız kaçak çalışıyorlar ya da resmiyette yardımcı personel görünüyorlar.
Son 10 yıldır özel anaokullarında müdürlük yapıyorum ne ben ne de yakın görüştüğüm müdür arkadaşlarım diploması olmayan birilerini öğretmen olarak görevlendirmedik zaten dediğim gibi MEB buna izin vermez.
Lisans mezunu değilse ve formasyonu da yoksa üstelik...kesinlikle devlette kadrolu atanamaz ücretli çalışır ancakBen bu sene çocuk gelişimi ön lisans programına kayıt oldum. Ve söyledikleri ilk şey lisans olarak tamamlamazsanız devlette atanamayacağınız şeklinde oldu.
Görümceniz ücretli öğretmenlik mi yapıyor?
Ben devlete atanmadan önce özelde çalıştım. Bir öğretmen olarak fikrimi yazıyım size. Özel okuldaki küçücük çocuklar bile derste birbirine senin baban ne iş yapıyor diye soruyordu özellikle bir tanesi sadece buna odaklı gibiydi sürekli annen ne iş yapıyor baban ne iş yapıyor...bu ne ya dedim bu yaşta bunun ailesi ne yaşatıyor bu çocuğa evde ki bu hale gelmiş??? Özel okulda imkan çok ama çocuklar her şeye doymuş oluyor bu sefer. Ellerinde her imkan var çünkü. Tek tek ilgi bekliyorlar “dünya benim etrafımda dönüyor ben en önemliyim en değerlisiyim” havasında .tabiki her çocuk biriciktir ama veliler de çok beklentili oluyor imkan sınırsızsa beklenti zirvede. Sanki çocuklar da bıkmış gibiydi bilmiyorum benim gözlemlerim böyleydi. Şu anda bi arkadaşım yine özel okulda.Özel okul Veli’den çok para alır ama öğretmenin maaşı düşüktür köpek gibi de çalıştırır verimsiz o yüzden.. İstisnalar mutlaka vardır ama onları bulmak mesele. Özel okul çocuğu sanki daha zeki daha aktifmiş gibi gelirya insana ben onları görünce çok tepkisiz çok aşırı mızmızlanan nazlı çıtkırıldım çocuklar gördüm her şeyi öğretmenden bekleyen kendisi bir şey yapmaya korkan çocuklar..devlete gelince iyi bir devlet okulu bulmak en iyisi olacaktır pedagojik eğitim açısından. çocuğun her yönden gelişmesi için arkadaşlık sosyalleşme kendi kendine bir şeyler yapabilme becerisi gelişicek. Kendi çoçuğumu da devlete göndericem ben özeller iyi diye bir şey yok ... devlet okulu daha eğlenceli daha candan daha samimi daha hayatı öğreten daha kendin olduğun bir yer benim fikrim bu
Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :) benim de gönlüm hep devlet okulundan yana. ....Oncelikle yorumunuz için teşekkür ederim .
Çocuğumuzu elimizden geldiği kadar mütevazı yetiştirmeye çalışıyoruz ama okul ortamı farklı ,tüm gün yanlarında değiliz kendi aralarında neler konuşuyorlar neler anlatıyorlar bilmiyoruz .Hiç bir şeyi sınırsız imkan şeklinde sunmamaya özen gösteriyorum ki sonrasında hayal kırıklığı yaşamasın şu an özelde çalıştığım için mecbur kaldım saat açısından cazip ama sonraki sene 5 yaşında olacak ve devlet okulu daha ağır basıyor :) tüm arkadaşların yorumu değerli ama bir öğretmen olarak sizlerin yorumu daha önemli ve siz sistemin içindesiniz çocukları biliyorsunuz analizlerinize daha çok güveniyorum.