- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
-
- Konu Sahibi Queen of the North
Bende katılıyorum . buyuk oglum ıcın gec kaldım ama kucugunu 1. sınıftan oncekı sene kesınlıkle gıdecegı okulun anasınıfına verecegım. Gördükleri ve öğrendikleri hersey gercekten cok farklı cok gerıdeydı benımkıde ozeldeydı.
Bu kiyası cokca duydum,ozellikle meb de calisan yakınım devleti tavsiye etti...Hanımlar hepinize merhaba .
Oğlumu bu yıl özel bir anaokuluna verdim .Tam gün olması sebebiyle özel tercih etmek durumunda kaldım zira hep devlet okulu tercih ederim diye düşündüm ama olmadı neyse .Okulda 3.haftasi herhangi bir sorun yaşamadık,her akşam günün kritiğini yapıyoruz,genel olarak sorun yok,öğretmeni ile de istediğimiz zaman görüşme firsatimiz oluyor.Buraya kadar herşey normal :)
Fakat gerek öğretmen arkadaşlarımdan gerek çocuğu ilk okul 1.sinifa baslayan arkadaşlarımdan duyduğum şey .Devlet anaokuluna giden çocukların ,özele gidenlere göre biraz daha ileride olduğu.( Kalem tutma becerisi,disiplin vs )Özellikle öğretmen arkadaşların yorumunu merak ediyorum.Hepimizin çocuğu kıymetli ,hepimiz iyi eğitim almasını isteriz tabi ki ama gerçekten böyle bir durum var mı ? Yoksa okuldan okula çocuktan çocuğa fark eder mi ? Hepinize teşekkür ediyorum .
Hanımlar hepinize merhaba .
Oğlumu bu yıl özel bir anaokuluna verdim .Tam gün olması sebebiyle özel tercih etmek durumunda kaldım zira hep devlet okulu tercih ederim diye düşündüm ama olmadı neyse .Okulda 3.haftasi herhangi bir sorun yaşamadık,her akşam günün kritiğini yapıyoruz,genel olarak sorun yok,öğretmeni ile de istediğimiz zaman görüşme firsatimiz oluyor.Buraya kadar herşey normal :)
Fakat gerek öğretmen arkadaşlarımdan gerek çocuğu ilk okul 1.sinifa baslayan arkadaşlarımdan duyduğum şey .Devlet anaokuluna giden çocukların ,özele gidenlere göre biraz daha ileride olduğu.( Kalem tutma becerisi,disiplin vs )Özellikle öğretmen arkadaşların yorumunu merak ediyorum.Hepimizin çocuğu kıymetli ,hepimiz iyi eğitim almasını isteriz tabi ki ama gerçekten böyle bir durum var mı ? Yoksa okuldan okula çocuktan çocuğa fark eder mi ? Hepinize teşekkür ediyorum .
Hangi bolumden mezun önlisans cocuk gelisimi mi kpss ye girmedi galiba sozlesmeli degil de ucretlidir o zaman,sinifinda baska ogretmen var mi var diye tahmin ediyorum ama bilemem tabi eger var ise yardimci abla diye geciyordur aslinda.Devlete de çok güvenmeyin..
Görümcem DEVLETte anaokulu öğretmeni; 4 yıldır görevde ve sözleşmeli..
2 yıllık açıköğretim mezunu ve formasyonu da yok.
Küçümsediğimden değil ama çocukları emanet etmek için yetersiz!
Gerisini siz düşün artık..
AÖF çocuk gelişimi mezunu.Hangi bolumden mezun önlisans cocuk gelisimi mi kpss ye girmedi galiba sozlesmeli degil de ucretlidir o zaman,sinifinda baska ogretmen var mi var diye tahmin ediyorum ama bilemem tabi eger var ise yardimci abla diye geciyordur aslinda.
Ben bu sene çocuk gelişimi ön lisans programına kayıt oldum. Ve söyledikleri ilk şey lisans olarak tamamlamazsanız devlette atanamayacağınız şeklinde oldu.Devlete de çok güvenmeyin..
Görümcem DEVLETte anaokulu öğretmeni; 4 yıldır görevde ve sözleşmeli..
2 yıllık açıköğretim mezunu ve formasyonu da yok.
Küçümsediğimden değil ama çocukları emanet etmek için yetersiz!
Gerisini siz düşün artık..