Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Devlet okulu mu ? özel okul mu ?

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Pro Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.428
Hanımlar hepinize merhaba .

Oğlumu bu yıl özel bir anaokuluna verdim .Tam gün olması sebebiyle özel tercih etmek durumunda kaldım zira hep devlet okulu tercih ederim diye düşündüm ama olmadı neyse .Okulda 3.haftasi herhangi bir sorun yaşamadık,her akşam günün kritiğini yapıyoruz,genel olarak sorun yok,öğretmeni ile de istediğimiz zaman görüşme firsatimiz oluyor.Buraya kadar herşey normal :)

Fakat gerek öğretmen arkadaşlarımdan gerek çocuğu ilk okul 1.sinifa baslayan arkadaşlarımdan duyduğum şey .Devlet anaokuluna giden çocukların ,özele gidenlere göre biraz daha ileride olduğu.( Kalem tutma becerisi,disiplin vs )Özellikle öğretmen arkadaşların yorumunu merak ediyorum.Hepimizin çocuğu kıymetli ,hepimiz iyi eğitim almasını isteriz tabi ki ama gerçekten böyle bir durum var mı ? Yoksa okuldan okula çocuktan çocuğa fark eder mi ? Hepinize teşekkür ediyorum .

Bende katılıyorum . buyuk oglum ıcın gec kaldım ama kucugunu 1. sınıftan oncekı sene kesınlıkle gıdecegı okulun anasınıfına verecegım. Gördükleri ve öğrendikleri hersey gercekten cok farklı cok gerıdeydı benımkıde ozeldeydı.

Benim 1 yılım daha var ,seneye 5 yaşında olacak ve gerçekten şuan ki okula devam eder diye düşünürken bir anda devlet okulu arayışına girdim vakit var ama ben doğduğundan beri araştırıyorum :)

5 yasindaki oglum suan devlet okulunda ve ozeldeki yasitlarina gore daha fazla sorumluluk aliyor. Ornegin yemegini yaninda goturuyor ve yerse yiyor yemezse ac kaliyor. Yine spor kiyafetlerini yaninda goturuyor, bazen jimnastikten sonra degistirmeye usenip tum gun sortla geziyor. Ozelde olsa daha cok ilgilenirlerdi muhtemelen, ama bu da tabi sorumluluk almasini geciktirirdi. Bilemiyorum ben de hangisi daha dogru!

Bu kiyası cokca duydum,ozellikle meb de calisan yakınım devleti tavsiye etti...

Ozel okullarda calisan ogretmen sayisi cok az.
Lutfen kimse alinmasin ama bir cogunun formasyonu bile yok. 2 yillik mezunu kisiler cokca.
Cocugum henuz okul yasinda degil. Ama yegenlerim icin cok gezdik arastirdik
Her sey guzel. Ogretmenler nereden mezun nedir nebdegildire gelince acik ogretim onlisanslar havada ucuyor.

Ogretmen varken ogretmen olmayan birinden egitim almak icin para odeyecegimi sanmiyorum.
Devlet mantikli geliyor.

Ben tam tersi olduğunu düşünüyorum ama tabi ki kendi yolladığım özel okula dayanarak söylüyorum bunu.
2 sene özel okul şimdi devlet okulu 1. sınıf ve öğretmenine göre arkadaşlarından bir kaç adım önde.

Piyasada malesef sadece zaman doldurmak için açılan bir sürü sözde özel okul var. O yüzden okulunuza güveniniz varsa hiç kafanızı karıştırmayın derim ben.

bende özel kreşten sonra gideceği okulun devlet anaokuluna verdim hiç pişman değilim ,kreşinde ana sınıfı vardı ama ben 1 yıl bile olsa gideceği okula alışması açısından tercihimi devletten yana yaptım

Ben devletin anaokuluna verdim. Çok da memnunum.

Hep karşımda bir devlet memuru olsun istedim, özel okullardan/anaokullarından biraz çekiniyorum ve tedirgin oluyorum acıkcası

Hangi bolumden mezun önlisans cocuk gelisimi mi kpss ye girmedi galiba sozlesmeli degil de ucretlidir o zaman,sinifinda baska ogretmen var mi var diye tahmin ediyorum ama bilemem tabi eger var ise yardimci abla diye geciyordur aslinda.

devlet okulları 3+ yasta yani 36 ayı doldurunca alıyorlar, çoğu yarım gun tam gun olan sayısı çok az. tam gün olanlarada genelde ekstra etkınlıkler için dışardan eğitmenler geliyor.
fiyat açısından makul, öğretmenlerin diploması anlamında içiniz rahat ama şu da var ki 5 yaş altı çocuklar için ben özel diyorum. çünkü önemli olan öz bakımları oluyor belirli bir yaşa kadar.
ayrıca saydıgınız seyler çocuktan çocuga değişen olgular ,okulda öğretilir ama her çocuğun öğrenme kapasitesi farklıdır kimi hemen kapar kimi zamanla öğrenir.

bende özel anaokuluna gönderdim öğretmenimiz kalem tutmak çizgi çizme gibi seyler beklemeyin dedi. bu anaokulu birinci sınıf değil birinci sınıfa geçince çok sıkılır bilen öğrenciler ve öğretmen bilenlere gore değil bilmeyenlere gore anlatır dedi bana da mantıklı geldi. bende açıkçası anaokulundan okula alışmasını sosyalleşmesini bekliyorum başka çok bi beklentim yok.

Çocuğum yok ama 1. Sınıftan itibaren kolejde okudum. 5 ve 6. Sınıflarda devlete geçiş yaptım.
Okulum kötüydü.
O zamanlarda evine yakın okulda okuma sistemi vardı.
Mecbur oraya gitmiştim.
Matematikten kalıyordum neredeyse.
Hocamız sınıfa hakim olamıyordu çok kötüydü.
Mecbur koleje geri döndüm.
Üniversite dahil özelde okudum.
Ailem bana sorsaydı kesinlikle devlet isterdim ama iyi bir devlet.
Benim zamanımda özellikle liseye kadar kolejimizde hoca kayıran velilerin çocuklarına özel muamele vardı.
Benim annem de asla o şekil davranışları tasvip etmezdi.
O yüzden hiç kayırılmadım.
He tek iyi yanı devlet okulları 40 kişilik sınıftı bizim ki 20 kişilikti.

Hangi bolumden mezun önlisans cocuk gelisimi mi kpss ye girmedi galiba sozlesmeli degil de ucretlidir o zaman,sinifinda baska ogretmen var mi var diye tahmin ediyorum ama bilemem tabi eger var ise yardimci abla diye geciyordur aslinda.
AÖF çocuk gelişimi mezunu.
Yok yardımcı değil bildiğiniz öğretmenlik yapıyor ve sınıfta tek.
Hatta geçtiğimiz dönemlerde süsleme, tören gibi durumlarda yardıma beni çağırdı.
Ne formasyonu var ne de normal eğitimi.
Dışarıda atanmak için bekleyen o kadar öğretmen adayı varken üstelik.
Ben yorum yapamıyorum artık.

okuldan okula değişen bir durum bu.. ben anasınıfında çocuklarımı devlette okuttum tabiri caizse ağzımın payını aldım :) sonrasında hep özele gittiler, okuldan da, eğitiminden de, eğitimcilerinden de hep memnun kaldık.. benim önceliğim güvenlikti gerçi, devlet okulunda hizmetli bile bizim paramızla tutuluyorken güvenlik kesinlikle istediğim boyutta olamazdı zaten.. hem eğitim, hem de güvenlik ararsanız kesinlikle başarıları duyulmuş bir özel okulu tavsiye ederim..

Ben bu sene çocuk gelişimi ön lisans programına kayıt oldum. Ve söyledikleri ilk şey lisans olarak tamamlamazsanız devlette atanamayacağınız şeklinde oldu.
Görümceniz ücretli öğretmenlik mi yapıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…