Çorbalar Detaylı Yöresel Çorba tarifleri

En başarılı bulduğunuz çorba tarifi hangisi?

• Ankete Katılan
    822
  • Anket Kapalı .
Sen peşin kutlamışsın yarın kimse beklemesin
Ben ne yaptım biliyor musunuz diye cümleye başlayınca börek yaptın zannettim hayal kırıklığı yaşadım haberin olsun

Yorumun başını okuyunca su böreğini yaptım diyeceksin sandım Ben de dün Cuma sanıyordum, eşime sordum; bugün günlerden ne diye, Çarşamba dedi, ben niye Cuma sanıyorum bugünü dedim
Eki Görüntüle 1841404 Eki Görüntüle 1841405

Biraz ben yağının ayarını kacirmisim onun haricinde problem yok tadida enfessss vala

Benim herif beğenmezse kafasına bunla vururum v
Nefis görünüyor canım Ellerine sağlık

Ben de tarife sadık kalmam pek, mutlaka bir şeyini değiştiriyorum
Sen peşin kutlamışsın yarın kimse beklemesin
Ben ne yaptım biliyor musunuz diye cümleye başlayınca börek yaptın zannettim hayal kırıklığı yaşadım haberin olsun
Aynı hayal kırıklığı oldu bana da Nevoşum Altta resim bile bekledim

Ben de tarife sadık kalmam pek, mutlaka bir şeyini değiştiriyorum

Aynı hayal kırıklığı oldu bana da Nevoşum Altta resim bile bekledim
Benim ölçü yok kafama göre takılıyorum.Gramı gözüm ile ayarlıyorum
Demek ben yalnız değilim

Ellerine sağlık canım afiyet ile yersiniz inşaallah
Nasıl yaptığını öğrenebilir miyim
Sağol Nevresteciğim
Kaynayan 3-4 lt re suya, 1-2 kaşık salamur tuz atıp, demetlenmiş yapraklardan içine bırakıp,5-10 saniye 1 yüzü, yine 5-10 saniye öbür yüzü nü pişirip, kevgir ile alıp, süzgece atıp, az bastırıp suyunu süzüp, demet demet kavanoza tepip, yani sıcaklığını kaybetmeden doldurup kavanozu sıkıyorum..
Sıralayıncada üzerine örtü örtüyorum..
Yani tipik konserve mantığı
Aynı ilk günkü tazeliğini koruyor ve salamur gibi tuz arıtma derdi yok

Ben bunu daha önce hiç duymadımŞahane bir yöntemBen geçen yıl çok fazla yapmıştım bu yıl yapmayacağımBenim yöntem ilede hiç bozulmuyor ama tuzlu oluyorBir kaç kilo deneyebilirim.Bir sürü boş kavanozum var
Çok teşekkür ederim
Bu yöntemi konu açarak paylaşsan mutfak püf noktalarınaBelki yapmak isteyen olur

Zaten bu son yaptığım 3 kg için tekrar 2 kg daha alayım diyorum, onuda kv ye getiririm.. Fotoğraflarım inşallah,
Ayrıca taşınırkende rahat oluyor
Mutlaka 1-2 kg den denemeni öneririm, içinde sıcak su bırakma sakın, çünkü yapraklar yarım pişiyor, içinde pişmeye devam ediyor. Sıcak su olursa yaprak eriyor, birde çok tuz da yaprağı eritiyor. Bu yöntemde ilk sanki yaprak dalından kopmuş tazeliğini koruyor, yaprağın cinsine göre ekşiliği muhafaza oluyor, benimki İzmir yaprağı, ince damarlı, hemen oldu.. Gerçi yaprak kart olsada oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…