Desteğe ve objektif bakışa açısına çok ihtiyacım var:(

Açıkcası eşlerin ayrı vakit geçirmesi taraftarıyım her zaman dip dibe olmak paylaşacağımız şeyleri de azaltıyor. Eşimle 12 yıldır evliyiz 13 yıldır beraber çalışıyoruz . İkimiz de işkoliğiz çocuklar da 3 tane olunca sosyal yaşamımız da kısıtlı oluyor haliyle. Eşimin arkadaş çevresi hep iş dolayısıyladır ama pek görüşmez kimseyle . Görüşmesini isterdim lakin şu an kendimi sizin yerinize koyuyorum böyle unutulmayı da istemezdim. Üstelik bu kadar hassas kibar davranıyorsunuz o üstüne fevrilik yapıyor bir de kendini hediye sayıyor. Arkadaşımın yaşadıkları aklıma geldi belki ondan bu kadar sinirlendim. Asıl bir hediye varsa o da sizsiniz bence . Ama belli ki şu an eşiniz bunu anlayabilecek kapasitede değil. Bence ondan ayrı bir hayat kurun kendinize . Ayrı derken düşüncelerinize onu dahil etmeyin bakalım o dışlanınca nasıl davranıyor . Gittiğine geldiğine de birşey demeyin siz de onun gibi onu içermeyen planlar yapın sevdiğiniz şeyler varsa ne zamandır belki de merak ettiğiniz bir kurs vardır vs ona yazılın . Kafanızı meşgul edin yani. Bakalım o zaman ne yapacak. Cevabını bulasıya da çocuk konusunu rafa kaldırın. Bakalım düzelme olacak mı?

Ben seni haklı buldum. Benimkisi aşırı evcildir böyle şeyler yapmaz. Ayda bir o da beni de götürür falan yani. Yapsa kıyamet kopardı.
Bence sen de bir süre aynısını yap. Arkadaşın yoksa bile arkadaşlarımla çıkıyorum diyip gece geç saate kadar oyalan tek başına. Bakalım ne yapacak beyefendi? Madem bekar hayatına devam etmek istiyordu evlenmeseydi.
Adam bikere evliliğin sorumluluğunu alamamış. Çocuktan da eskisi kadar özgür olamayacak diye kaçıyor. Sakın çocuk yapma. Bu gezer tozar sen de tek başına büyütürsün.

Eşinizin kafasi arkafaslariyla cok mesgul tamam ,hakli da degil bi cok konuda ama siz neden bu kadar ilgi ve sevgi pesindesiniz ki.Tamam evlisiniz illa ki ,duygusal tatmin olmali ama size gore eksik kaldigi yerde talep de cözüm olmuyor.Cok ters tepmiş zaten.Talep etmeyip davranislarla anlatilsa.Sizde arkadaslariniza yogunlasin.Kafasi karışsin ,talepkar olsun.

Evet tam olarak boyle yorum yapardim ben de.Yalniz şunu da ekliyeyim.Farkındalık yaratmaya meyli var mi,oturup tevekkül eder mi mesela?yani adamın sizi kaybetme korkusu varsa değişim mekanizmasi girer devreye.ama bunun icin kaybetme korkusu olmasi lazim.siz taktik degistirin.ben yaklasik 4 taktik kullandim ama 5.sinde avukatlik olduk:) kaybetme korkusu devrede şuan 3,5 atıyor.ayri yasiyoruz ne hali varsa gorsun kendimden eminim ben.
Bakiş acinizi,taktiklerinizi degistirin ama dikkat cekmeden.Ayni seyleri yaparak farkli sonuc elde edemezsiniz.Kaybetme korkusu yasatin bakalim titreyecek mi?

Çok haklısınız aynen böyle o kadar farklıyız ki

Hayal ettiğimiz ve beklediğimiz şeylerle alakalı kesinlikle.. Ben o kafalarda biri değilim eşim de bunu biliyordu benle evlenmeden önce de tabi ki evlenince farklı olur diyordu sonuç öyle olmamasına rağmen ben yapıcı ben olumlu konuşuyorum.. Eşimin savunması da hep şöyle sanki ne yapıyorum ben pavyonda mi kalıyorum.. Ya olay o değil birlikte olma isteği

Evet ne yapıyorsan yap diyor ben ne yapabilirim tek başıma çözüm çare bulunmaz olmaz yani olmuyor
Ben bunu asla yapamam karışırım evlilik benim kafamda bu değil çünkü

Bence sizin evliliğinizde bir inatlaşma var.
Siz eşinizden ilgi bekleyip ilk sıraya beni koysun dedikçe oda arkadaşlarına yönelmiş sanki.
Etki tepki gibi düşünün. Siz konuştukça siz bir şeyler bekledikçe adam bunları yapmayacak yani yapacağı varsada yapmaz, inatlaşmış bir kere. Belki arkadaş ortamını bir tık daha fazla seviyor olabilir ama bu sizi sevmediği sizinle ilgilenmediği anlamına gelmez ki. Ben olsam zorda olsa kendi haline bırakır ve sorgulamazdım. Bunu yapmanız lazım diğer seçeneğin işe yaramadığını gördüğünüz için. Bir de böyle deneyin bir şey kaybetmezsiniz.

Yoruldum özellikle her tartışmamızda böyle yıkıcı bitirmesinden bunaldım kendi haline bıraktığımda da yine bildiğini okuyor umursamıyor ki konuşmasam onu da fırsat biliyor arkadaş ortamını bu kadar çok seviyordu evlenmeseydi benim gibi biriyle

Bence siZin baskılarınıza tepki gösteriyor Benim hayatımdaki insan bana kimsenin yanında hesap soramaz çok sinirleniyorum ama yalnızken tabii ki ayrı ayrıca insanın eşine bile karışması sen düşünme ben senin yerine düşünürüm demek gibi geliyor bana bence biraz sınırlarınızı değiştirin

Sana da hak veriyorum çok bunalmışsın ama senin eşin tepkiyle veya konuşmayla düzelecek bir insan değil. Hatta her konuşman, her sorgulaman daha kötü etkiler yapmış. Senin eşine kendi kendine dank edecek bir an bir aydınlanma yaşayacak en özelinin sen olduğunu anlayacak. Tabii bu bir süreç yıpranmamak için bir şeyler yapman lazım. Aklını sürekli meşgul et. Bir hobi bul kendine bir şeylerle oyalan odak noktan değiştir. Bundan başka seçenekte ayrılmak olur onuda yapmak ister misin bilmiyorum

Kim yuvasının yıkıldığını sevdiği eşinden ayrılmayı ister ki ben de istemem ayrılmak ama artık tek taraflı uğraşmaktan yoruldum bir aydınlanma yaşayacağına inancım kalmadı bırakın ilişki için çaba harcamayı ne desem beni suçlu çıkaracak bir şey buluyor dünden beri konuşmadık bir benim konuşma tarzıma bir kendininkine bakıp ya ben neden böyle yaptım deyip düşünmesi en azından bir araması gerekirdi bir hobi bulmak kendi haline bırakmak falan hep denedim çok mutlu oluyor ben meşgul olduğumda ve çok da umurunda değil böyle olmamız yapacak bir şeyim yok gerçekten bıktım tek başıma sürdürmekten

İlgi ve sevgisini yeterince hissedemediğimden olabilir yaklaşımının evlenmeden önceki gibi olmadığından olabilir bilmiyorum evlenmeden önce yeterince ilişki yaşamadığımdan olabilir

İlgi ve sevgisini yeterince hissedemediğimden olabilir yaklaşımının evlenmeden önceki gibi olmadığından olabilir bilmiyorum evlenmeden önce yeterince ilişki yaşamadığından olabilir
ben bunu deneyebileceğim bir aile büyüğü tanımıyorum eşime göre kendisi hiçbir şey yapmıyor pavyonda mı sabahlıyor sanki ne yapıyor ki benim eşim bana yeterince önem verse özen gösterseydi yapamazdı yani en azından azaltırdı kırıcı olmazdı böyle

Son düzenleme:
Taktiklik bişey yok ki onun kafasıyla benimki bambaşka çalışıyor kendimle yalnız kalmaktan huzursuz mutsuz biri değilim ama eşimle uyun içinde huzur içinde yaşamayacaksak evli kalmanın ne gereği var beklentilerimi azami ölçüde azalttım zaten sürekli dip dibe olalım da demiyorum ama böyle önemsenmemek de yeter attık dedirtti

Arkadaşlar ben bencil biri değilim aman otursun oturduğu yerde ya kanadımın altından çıkmasın demiyorum ama bence evlilik de bu değil eşim birazcık saygı duysaydı benim eşimle olan huzurum mutluluğum başta gelir deyip buna göre ölçülü davransaydı ne ben kendimi arkadaşlarından sonra geliyor gibi hissederdim ne de onun gitmesine müdahale ederdim benim kafamdaki evlilik bu değil gerçekten hiç değil beni mutsuz edip arkasına bakmayan biri beni ne kadar seviyor düşünüyor olabilir nereye gittiği değil benim problem ettiğim bakın ilk tartışmada saygısızca üslup ne yapıyorsan yap kaybetme korkusu yok kendini bana ödül sanması falan bunlar beni rahatsız eden

Başından beri mi böylesiniz?

Sanıyorum öyle sevip sevmediğini bile düşünmüyor ona göre sırf bir yere gittiği için problem çıkaran biriyim bir de daima örnek verecek birini buluyor şunun bile karışı karışmıyor vs

Bana da çok garip geliyor işte ya evlenmiş insan düşünecek pek çok şeyi olmalı aylak gibi olmamaşı birçok şeyi eşiyle yapmak istemeli diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…