• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dert değil de öğrenmek için.

valla öyle inat çıktı ki, hamileliğimin 9 ayında emdi, doğuma girmeden emdi, çıkınca da emdi. hala emiyor. şimdi ikisi de birbirini kıskanıyor, birini emzirince diğeri ağlıyor. hem komik hem güzel hem üzücü. karmaşık haldeyim.
hadi ya hamileyken sutun tadi acir bebek ememez die bilirdim hep. kiskanclik varsa emer valla dogrudur inanirim. diger konuya gelince bence de yattigi yerde uyuyuosa birakin cok da fazla bozmayin yatakta uyumaya alismasi tabiki daha iyi olur ama en azindan yerini yadrgadigi icin gunlerce uykusuzluk ceken cocuklar diiller bi de bu acidan degerlendirin. yerde yatarken usutmesinler ki eminim dikkat ediosunuzdur onun disinda bi problem olmas dusuncesindeyim.

2 gündür bizde öyleyiz. 19 aylık küçük olan. Yatağında yatar, ayakta asla sallanmaz hiç sevmezdi yatağına koyarım kendi kendine uyurdu 2 gündür uyuyana kadar çok ağlıyor :( sonra uyanıp bağırıyor alıyorum yastığı yere koymamı gösteriyor koyuyorum hopp yatıyor halıda uyuyor. Yastık olucak ama :) muhtemelen diş çıkarıyorlar ondan böyle. Ben bu gece sünger koydum yere öyle uyudu hanımım.

kızlarımı uyuttum 1 saat kadar önce.
büyük kızım geldi yanıma, emzirdim, kucağımdan indi halıda uyuyor şimdi. yatağa götürsem uyanıyor, geri geliyor yanıma.
küçük de bazen böyle yapıyor. uykusu olmasına rağmen yatağında uyumuyor, sallıyorum ayağımda. dalınca yere bırakıyorum. o da halı da uyuyor yani.

bir de beni takip ediyorlar. onlar uyurken işlerimi halledeyim diyorum. mesela mutfaktaysam büyük yürüyerek, küçük emekleyerek geliyor, beni izliyorlar sanıyorum. bakıyorum ki uyumuşlar halıda.

nedeni ne olabilir sizce? ya da rahat bırakayım, nerede isterlerse orada mı uyusunlar?

anne değilim fakat tahminim var :KK51:

yattıkları yataktan rahatsız oluyor olabilirler mi? ben mesela yatağım yumuşakmış sürekli mızırdanıp uyanır annemin yanına dönermişim bebekken.

böyle olabilir mi acaba? :KK68:

valla öyle inat çıktı ki, hamileliğimin 9 ayında emdi, doğuma girmeden emdi, çıkınca da emdi. hala emiyor. şimdi ikisi de birbirini kıskanıyor, birini emzirince diğeri ağlıyor. hem komik hem güzel hem üzücü. karmaşık haldeyim.

maşallah bünyeniz güçlüymüş hem emzirme hem hamilelik

benimki tekti ama 30 aylık olana kadar emdi; sonra da kolayca bıraktı ama sizinki öbürünü görüp bırakmayabilir

büyük olanı emzırmeden kesmeyecekmısınız?
kucuk olanın emerken uyumasını anlarımda

bu benim hayalimdi biliyosun ama olmadı o ayrı mesele...bırak istedikleri gibi yatsınlar bence...rahat ettikleri gibi

Bu kıskançlık neler yaptırıyor bir bilseniz :( koca çocuk biberon emiyor, arada bez bile istiyor valla :) uyuyan çocuğu sürekli sıkıldım kalksın diye gidio uyandırır :( küçük akşam 10 gibi yatar 11 de ablası gider uyandırır hopp sabahlar olmasın ondan sonra :( zaten küçüğün uykusunu düzene sokucam diye ömrüm gitti resmen uyumazdı aylarca sabaha kadar tan düzen bulduk derken ablanın kıskançlığı çıktı :( neyse ki çocuk psikoloğuna başladık yoksa huni takıp gezicem az kaldı :D

Ayy cok tatli ya, hayel ettimde bi an..birinde biri otekindende biri:KK48:Cok sevimli

2,5 yaş emmek için çok büyük bana göre..kendisini kardeşi gibi bebek görmesini sağlar..onun abla olduğunu öğretmelisiniz bence...artık bebek değil ,bir çocuk o..bu şekilde davranarak bence kıskanmasını körüklemiş olabilrsiniz..
birine ablası gibi diğerine de kardeşi gibi davranmayı göstermelisiniz...

maşallah bünyeniz güçlüymüş hem emzirme hem hamilelik

benimki tekti ama 30 aylık olana kadar emdi; sonra da kolayca bıraktı ama sizinki öbürünü görüp bırakmayabilir

büyük olanı emzırmeden kesmeyecekmısınız?
kucuk olanın emerken uyumasını anlarımda
şimdi asıl derdim o, 2 aya kadar büyüğe emzirmeyi bıraktırmam lazım ama nasıl? kardeşi emiyor, o da istiyor görünce.

anne değilim fakat tahminim var :KK51:

yattıkları yataktan rahatsız oluyor olabilirler mi? ben mesela yatağım yumuşakmış sürekli mızırdanıp uyanır annemin yanına dönermişim bebekken.

böyle olabilir mi acaba? :KK68:
sanmıyorum. ayda bir falan halı sevdasına düşüyorlar. hadi onu anladım da beni takip edip her odada öyle yapmaları ilginç geliyor :)

Bu kıskançlık neler yaptırıyor bir bilseniz :KK43: koca çocuk biberon emiyor, arada bez bile istiyor valla :) uyuyan çocuğu sürekli sıkıldım kalksın diye gidio uyandırır :KK43: küçük akşam 10 gibi yatar 11 de ablası gider uyandırır hopp sabahlar olmasın ondan sonra :KK43: zaten küçüğün uykusunu düzene sokucam diye ömrüm gitti resmen uyumazdı aylarca sabaha kadar tan düzen bulduk derken ablanın kıskançlığı çıktı :KK43: neyse ki çocuk psikoloğuna başladık yoksa huni takıp gezicem az kaldı :KK70:
yaşları ne kadar acaba?
benimkilerin yaşı yakın diye rahat ederim herhalde di mi?
nerdeyse ikiz gibi olacaklar. kıskançlık var ama güçleri, huyları, düzenleri aynı neredeyse. büyük arada eziyor onu ama küçük de saçını yoluyor kızınca. şimdilik tehlikeli durum yok. ilerde psikolog yardımı alır mıyım, bilemiyorum. :)
Allah yardımcınız olsun.

2,5 yaş emmek için çok büyük bana göre..kendisini kardeşi gibi bebek görmesini sağlar..onun abla olduğunu öğretmelisiniz bence...artık bebek değil ,bir çocuk o..bu şekilde davranarak bence kıskanmasını körüklemiş olabilrsiniz..
birine ablası gibi diğerine de kardeşi gibi davranmayı göstermelisiniz...
denedim canım denemem mi? aslında kendisi bırakmıştı emmeyi 2-3 günde bir aklına gelirse emerdi. ama kardeş gelecek diye karnımı göstermeye başlayınca ki daha çıkmamıştı bile. memeye bir tutundu, bırakmadı.

Başka noktaya takıldım ben, küçüğe hamileyken büyüğü emzirmeye devam mı ettiniz? Çünkü büyük 9 aylıkken falan ikiciye hamile kalmışsınıuz, hamile iken büyüğü emzirmemeniz gerekmez miydi?

Ayrıca halıda uyumalarında sakınca yok, halı temizse çocuklar sıcaktan bunu yapıyor olabilir. Kışın soğukta önlem alırsınız. Benim yeğenimde yazın hele öyle uyurdu.

Başka noktaya takıldım ben, küçüğe hamileyken büyüğü emzirmeye devam mı ettiniz? Çünkü büyük 9 aylıkken falan ikiciye hamile kalmışsınıuz, hamile iken büyüğü emzirmemeniz gerekmez miydi?

Ayrıca halıda uyumalarında sakınca yok, halı temizse çocuklar sıcaktan bunu yapıyor olabilir. Kışın soğukta önlem alırsınız. Benim yeğenimde yazın hele öyle uyurdu.
evet. doktoruma sordum ve bir sakınca görmedi. ben de ya da bebeğimde ters bir durum görürse uyaracağını söylemişti. çok şükür her şey yolundaydı ve emzirebildim.
ben de öyle bilirdim. annenin sütü ekşir, bozulur derlerdi. demek ki bende öyle bir şey olmadı ya da büyük kızım kıskançlıktan acı da olsa emmeye devam etti :)
kışın da bazen yapıyorlar. insan üzülüyor.

yaşları ne kadar acaba?
benimkilerin yaşı yakın diye rahat ederim herhalde di mi?
nerdeyse ikiz gibi olacaklar. kıskançlık var ama güçleri, huyları, düzenleri aynı neredeyse. büyük arada eziyor onu ama küçük de saçını yoluyor kızınca. şimdilik tehlikeli durum yok. ilerde psikolog yardımı alır mıyım, bilemiyorum. :)
Allah yardımcınız olsun.
Benimkilerin 4 yaş araları. Büyük kızım kendinden huysuz, aksi,mızmız dı kardeş gelince tavan yaptı iyice :( aboooo hiç birşeyi beğenmiyor sürekli ağlıyor 6 yaşında olucak nerdeyse sokağa çıkmak işkence neyse ki önünü almak için uzman desteği alıyoruz.
Bizim evde kavga hiç bitmez sürekli bağrış çağrış vardır. Küçük sinsi sinsi yaklaşır ablasının saçına yapışır ondan sonra çimdikler :( büyük te ona derken ortalık savaş alanı olur :) ama çokta güzel oynarlar. Az önce süte püskevit batırma etkinliği yaptılar :D küçük sütü alıp kaçtı büyükte peşinden heryer süt oldu temizledim bende napalım böyle büyüyorlar işte.Çok şükür ki sağlıklılar.

Back