Keyfi yerinde ama benim yerinde değilkeyfi yerindeyse stres yapmayın o zaman, bırakın istediği zaman uyusun, kendinizi strese soktukça o da hissediyor. aynı rutinlerle düzene devam ama
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Keyfi yerinde ama benim yerinde değilkeyfi yerindeyse stres yapmayın o zaman, bırakın istediği zaman uyusun, kendinizi strese soktukça o da hissediyor. aynı rutinlerle düzene devam ama
Her uyandığında kızıyorum ona seni gidi senii erken kalktınn olmaz diyorum gülüyorMoral bozmak istemem ama böyle uyumayan bebekler sonradan da pek değişmiyor.Benimde oğlum öyleydi emzik de tutmadı ben emzik oldum ona resmen.Bi ara düzeldi uykuları dedim sonra tekrar diş dönemiydi büyüme atağıydı bozuldu.Şuan da bile 1,5 yaşında direniyor uykuya hala.Bazı bebeklere bakıyorum gündüz uyuyor gece uyanmadan yatıyor Allah ım şans işi diyorum ne diyeyim olmayınca olmuyor canları sağolsun
Gecede sorun yok Allah korusun olsa naparım. 3 ay oldu alışssınn artıkGeçecek tabiki Sabırlı ol , dünyaya alışmaya çalışıyor onun için de hiç kolay değil, gece gündüz kavramını öğreniyor bu yüzden de sık uyanıyor gündüzleri...
+1 . Uykuya düşkün bebek uyuyor düşlün olmayan da hep aynı düzelmiyor. Annem bana hep 6 aydan sonra düzelir 1 yaşından sonra düzelir 2 yaşından sonra düzelir diyodu kız iki yaşını geçti hala pek de düzelme yok uyku işi şans bir yerden sonra kabulleniyorsunuzMoral bozmak istemem ama böyle uyumayan bebekler sonradan da pek değişmiyor.Benimde oğlum öyleydi emzik de tutmadı ben emzik oldum ona resmen.Bi ara düzeldi uykuları dedim sonra tekrar diş dönemiydi büyüme atağıydı bozuldu.Şuan da bile 1,5 yaşında direniyor uykuya hala.Bazı bebeklere bakıyorum gündüz uyuyor gece uyanmadan yatıyor Allah ım şans işi diyorum ne diyeyim olmayınca olmuyor canları sağolsun
Uyutmada sorun yok alıştı 5 dakkada uyuyor. Mayıştırıp yatağına koyuyorum orda kapıyor gözünü ama işte 20 30 dakka sonra uyanıyor. Bazen uğraşınca yarım saat tekrar uyuyor.Yani çocuk böyle bir şey. Ama düzen sever bebekler ve güven. Kucağında uyut az kalmış senden bağımsız olmasına. Bunlar normal süreçler zaten. En güvenli şekilde nasıl istiyorsa öyle yatırmalısınız. Bebeğinizi dinleyin. Onun rahatını öğrenip hareket edince siz de rahatlayacaksınız
Gündüz uykuları büyüdükçe azalıyor maalesef , tek çözümü rutin oluşturmak, ben kızımı beşiğe bırakıyorum eline de bir oyuncak veriyorum oynaya oynaya uyuyakaliyor, öyle öyle alıştırdım gündüz uykularına...Ya bu 18.ayda ben bittim.Öğlen uykuları epeydir düzenliydi şuan uyutamıyorum bi türlü resmen direniyor uykuya artık bende bittim çok yorgunum inşallah tekrar düzelir
Kaçıncı ayda canım ? Nasıl alıştı erken mi şuanGündüz uykuları büyüdükçe azalıyor maalesef , tek çözümü rutin oluşturmak, ben kızımı beşiğe bırakıyorum eline de bir oyuncak veriyorum oynaya oynaya uyuyakaliyor, öyle öyle alıştırdım gündüz uykularına...
Ama çok normal daha çok küçükUyutmada sorun yok alıştı 5 dakkada uyuyor. Mayıştırıp yatağına koyuyorum orda kapıyor gözünü ama işte 20 30 dakka sonra uyanıyor. Bazen uğraşınca yarım saat tekrar uyuyor.
Kilo alımına bakmak lazım, bebekler genelde fazlasını çıkarır, hatta kusma belirtisi göstermeden öylece çıkıverir ağzından. Artık memede çok vakit geçirmemesi normal, güçlü çekebiliyor çünkü, doymayan bebek huysuz olur ağlar, sürekli emmek ister. Bunu ayırabilmen lazım, can sıkıntısından da emmek isteyebilir.Annelik çok başkaymış. Onuda deneyeceğim. Böyle devam etmesinde bi kaç hafta çekerim dert değil. Bir de meme savaşı başladı. Ağlayıp çekiyor zorla emziriyorum bazen geğirince çıkarıyor fazla mı geliyor ? İlk başta uzun süre kalırdı meme de şimdi kısa olunca doymuyor diye düşünüyorum.
Gündüz 2 saat uyanık kalıp 45 dakika uyurdu benimkiler günün periyodu böyleydi. Emeklemeye başladıktan sonra daha uzun uyanık kalıp uyku sürelerini de uzatmaya başladılar, bu durumda haliyle uyku sayısı da düştü. Onun da kendine göre bir düzeni vardır belki, hiç takip ettin mi? Gündüz karanlıkta uyutursan uzun uyur belki ama bu defa da gece sorun yaşayabilirsin. İlk bir yıl çocuktan normal insan düzeni beklemeyeceksin, onun düzenine ayak uyduracaksın. Sonra sonra o da hayata uyacak. Şimdilik sadece gece uyandığında iletişim kurma, konuşma, mümkünse karşılık verip uykusunu açmadan yeniden yatırmaya çalış. O uyurken dinlen, iş yetiştirmeye çalışma, asgariyi yapman yeterli, onu da yanında götür, iş yaparken sohbet et, sık sık göz teması kur ama mümkünse yanına da kesinlikle yatma, sonra yatak ayırmak çok çok zor oluyor.Işık ediyor evet gözünü kapayınca daha rahat ama onuda açıyor bi süre sonra
Anne kokusu arıyor, benim iki oğlumda böyleydi. Ben hiç emzik vermedim. Emzik ve biberonun meme reddi ihtimali fazla. Ben kucağımdan indirmiyordum. Ya da yatakta beraber uyuyordum. Bir yaşina doğru yatağa bıraktığımda uyuyordu ama tam anlamıyla 1,5 yaşını buldu. Yaşadığıniz normal bir durum. Zaten ilk 3 ay 4. trimester diye geçiyor, hâlâ anne karnında sanıyor bebek kendiniKızlar merhabalar. 3 aylık bebeğim var. İlk 40 gün içinde gündüz uykuları 2 saate yakındı. Memede uyurdu öyle alışmıştı. Sonra bi kaç kez emzikle uyuyunca memede uyumayı bırakıp emzikle uyumaya başladı. Emzikle uyusada kendisi emziği atıp gözü açık evre olan uyku evresine geçip sonra derin uykuya dalıyordu ara ara. Uyuyordu 2 saate yakın. Şimdi ne olduysa gündüz yarım aaatten fazla uyumuyor. Uyanıyor. Benim uğraşıp yarım saat derin uykuya dalana kadar başında beklemem lazım. Uyuyor emziği atıyor o evrede uyanınca tekrar emzik verip daldırıyorum. Bazen 5 bazen 20 kez emzik ver uyut uyan derken canım çıkıyor. Sonra yarım saat sonra uyanıyor yine.
Memede uyutmak daha sıkıntı sürekli uyumak için meme arasın istemedim heryerde memede uyutamam ama emzikle de böylemi uyuyor yoksa daha yenidoğan döneminde olduğu için mi ?
Ne yapayım bilemedim emziği bıraktırıp göğsümde mayıştırıp mı uyutsam sallayarak ? Normalde kucağımda mayışk yatağına bırakıyorun orda kapıyor gözlerini. Şaştım kaldım ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Şuan gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum mızırdana mzıırdana emzik ver at ver at uğraşıyorum. Ara ara gece üzsede genelde beslenmeye kalkıp geri uyuyor ya da mızırdandığında 3 5 dakkaya daldırıyorum. Gündüz sorun ne anlamıyorum. Dalana kadar uğraştıktan sonra uyusa 1 2 saat dicem normal o kadar uğraş ama yarım saat normal mi ? Aç değil 1 biberon sağılmış süt veripde uyuttuğumda da aynısını yapıyor. Eğitim mi versem emzik bıraktırıp küçük sanki belki 4. Aydan sonra düzelir bilmiyorum. Varmı emzikle uyutup bu sorunu yaşayan ? Çevremdekiler kısa uyuyor biz de emzikle uyuttuk uyurdu daha da uyanmazdı dalında diyorlar. Şaştım kaldım. Gündüz 20 30 dakkada hiçbirşey yapamıyorum dinlenemiyorum uyuyamıyorum. Biri geldiğinde biyere gittiğimde nefes alamıyorum. Uykusu geldiğinde yatırıyorum oda ısısı normal. Kundakta yapıyorum uyandırmasın kendini diye. Ne değişti şuan ?
Öylemi dersiniz. Şuan uyandı gece uykusuna feçirmeye çalışıyorum beklicem başında 40 dk. Uyanacak durucak. Emziksizde uyuttum ama yüne uyanıyor. Kucağımda bekledim pozisyon bozmadan uyur diye yine uyumuyor uzun.Ama çok normal daha çok küçük
4. Ayın geçmesini bekleyeceğimAnne kokusu arıyor, benim iki oğlumda böyleydi. Ben hiç emzik vermedim. Emzik ve biberonun meme reddi ihtimali fazla. Ben kucağımdan indirmiyordum. Ya da yatakta beraber uyuyordum. Bir yaşina doğru yatağa bıraktığımda uyuyordu ama tam anlamıyla 1,5 yaşını buldu. Yaşadığıniz normal bir durum. Zaten ilk 3 ay 4. trimester diye geçiyor, hâlâ anne karnında sanıyor bebek kendini
Aynen kusmadan çıkarıyor. Yanına yatmıyorum zemheri uykum çok ağır korkuyorum. Oda loş ama yine uzun uyumuyor. İlk 2 ay derine dalınca kalkmazdı gündüz aydınlııta olsa. Lakin o zaman 11 12 de uyurdu erken kalkardı şimdi 9 da yatırıyorum 7 8 de uyanıyor. Babasıda sevmez uykuyu :) değişik bir çocuk az önce babasının kucağında emziksiz öyle duvara bakarken uyuyakaldı. Uyumada sorun yok mesela kısa uyuyup uyanmasında.Kilo alımına bakmak lazım, bebekler genelde fazlasını çıkarır, hatta kusma belirtisi göstermeden öylece çıkıverir ağzından. Artık memede çok vakit geçirmemesi normal, güçlü çekebiliyor çünkü, doymayan bebek huysuz olur ağlar, sürekli emmek ister. Bunu ayırabilmen lazım, can sıkıntısından da emmek isteyebilir.
Gündüz 2 saat uyanık kalıp 45 dakika uyurdu benimkiler günün periyodu böyleydi. Emeklemeye başladıktan sonra daha uzun uyanık kalıp uyku sürelerini de uzatmaya başladılar, bu durumda haliyle uyku sayısı da düştü. Onun da kendine göre bir düzeni vardır belki, hiç takip ettin mi? Gündüz karanlıkta uyutursan uzun uyur belki ama bu defa da gece sorun yaşayabilirsin. İlk bir yıl çocuktan normal insan düzeni beklemeyeceksin, onun düzenine ayak uyduracaksın. Sonra sonra o da hayata uyacak. Şimdilik sadece gece uyandığında iletişim kurma, konuşma, mümkünse karşılık verip uykusunu açmadan yeniden yatırmaya çalış. O uyurken dinlen, iş yetiştirmeye çalışma, asgariyi yapman yeterli, onu da yanında götür, iş yaparken sohbet et, sık sık göz teması kur ama mümkünse yanına da kesinlikle yatma, sonra yatak ayırmak çok çok zor oluyor.
Bu aylar böyle. Atak dönemi vs. Diş bir de ben hiç fakika tutmadım rahat olun siz de . Emzirme süresince böyle çok olur. Sütten kesince deliksiz uyurlarÖylemi dersiniz. Şuan uyandı gece uykusuna feçirmeye çalışıyorum beklicem başında 40 dk. Uyanacak durucak. Emziksizde uyuttum ama yüne uyanıyor. Kucağımda bekledim pozisyon bozmadan uyur diye yine uyumuyor uzun.
Canım alışmaya gönlü varmış bebeğinin diyeyim.Yoksa neler neler denedim olmayınca olmuyor malesefGündüz uykuları büyüdükçe azalıyor maalesef , tek çözümü rutin oluşturmak, ben kızımı beşiğe bırakıyorum eline de bir oyuncak veriyorum oynaya oynaya uyuyakaliyor, öyle öyle alıştırdım gündüz uykularına...
Saat 11 hala uyutmaya çalışıyorum 2 yaşında ve fözgöze gelince bütün dişlerini göstererek sırıtıyor çok sevimli ama çok sinir bozucu. Bu olayın farklı versiyonlarını yaşamamanız dileğiyle , bu arada muhtemelen atak geçiriyor. Zorlandığımız tek atak ne şekillere girdim uyusun diye bi bilseniz ağzı memede daire çizerek ritmik yürüyordum en son 1 saatten fazla sürdüğünü bilirim ağlıyordu bi de ama geçti şimdi yanımda yatıyo uyusun diye bekliyorum birazdan dalacak. Esneme hareketleri, dönme çalışmaları gibi vücudunu çalıştıracak şeyler iyi gelebilir ama çok yorarsanız ters teper bu sefer yorgun diye uyumaz haberiniz olsunYok uyandığında gayet keyifli gülüyor yatağında uyutmaya çalışınca emziği atıp agu diyor sinirlerim bozuluyor
Artık akıl sağlığımı yitirmeye ramak kala bir gün tüm ışıkları kapattım başında sessizce bekledim şak diye uyudu inanamadım. Doktor 1 hafta 15 gün sancılı geçer demişti ama daha ilk günden uyudu.saat 22:00 da.o saati en fazla 21:30 A çekebildim.kendi uyanmazsa mama meme için uyandırma dedi.birde gündüz uykusunu 12-13 saatleri arasında yap dedi ama ben ancak 15-16 saatlerini tutturabildim.7 yaşında hala saat 22:00 da uyuyor.ayrıca babaya çok düşkündü yani doğru düzgün eve gelmeyen adama ne ara düştü bilemiyorum ama onun yastığını koyardım ona da sarılır rahatlardı.yani gerçekten yüce rabbimden bir güncelleme indiğini düşünüyorum çünkü emzik içinde çok uğraşmıştım ama 6. Ayda emziğe alışmıştı.kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmişMaşallah canım birden düzelmiş darısı bizim başımıza nasıl uyutuyorsunuz ?
Memede uyutmayı keseli 1 ay oldu şimdi gözlerini kapayınca telo telo telo can heyyy uyan diye sarsıyorumSakın meme de uyutmaya alıştırmayın . Nerdeyse 1 yaşında olucak ben yandım sen yanma gündüz çalıştığım için gece emzirmesini kesemiyorum ilk 6 ay aman benim kızım alışmadı emerek uyumaya. Öyle uyanıp meme arama huyu yok diyordum ki 6.aydan sonra Tokat gibi yapıştırdı yüzüme . Resmen saat başı uyanıp emmek istiyor. Ne babası ne ben durduramıyoruz. Gündüzleri emziremediğim için tamamen de kesemiyoruz. O yüzden ilk 4 ay uyku düzeni beklemeyin nasıl isterse uyutun ama sonrasında bi düzen oturttun. İyice aklı ermeye başladığında çok zor oluyor herşey. Emzirmeyle çok bağ kuran biri değilim kızımın sağlığı için emziriyorum. Doktorumla konuştum 18 aylıkkken kesebilirsiniz dedi onu bekliyorum valla