Uyumayan bebeğim kendime vakit ayıramamak.

Artık akıl sağlığımı yitirmeye ramak kala bir gün tüm ışıkları kapattım başında sessizce bekledim şak diye uyudu inanamadım. Doktor 1 hafta 15 gün sancılı geçer demişti ama daha ilk günden uyudu.saat 22:00 da.o saati en fazla 21:30 A çekebildim.kendi uyanmazsa mama meme için uyandırma dedi.birde gündüz uykusunu 12-13 saatleri arasında yap dedi ama ben ancak 15-16 saatlerini tutturabildim.7 yaşında hala saat 22:00 da uyuyor.ayrıca babaya çok düşkündü 🙄 yani doğru düzgün eve gelmeyen adama ne ara düştü bilemiyorum ama onun yastığını koyardım ona da sarılır rahatlardı.yani gerçekten yüce rabbimden bir güncelleme indiğini düşünüyorum çünkü emzik içinde çok uğraşmıştım ama 6. Ayda emziğe alışmıştı.kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş 😂
Haha alemsiniz kaşla göz arası kocanıza laf soktunuz😂😂😂

Saat 11 hala uyutmaya çalışıyorum 2 yaşında ve fözgöze gelince bütün dişlerini göstererek sırıtıyor 🥲 çok sevimli ama çok sinir bozucu. Bu olayın farklı versiyonlarını yaşamamanız dileğiyle ,😂 bu arada muhtemelen atak geçiriyor. Zorlandığımız tek atak ne şekillere girdim uyusun diye bi bilseniz ağzı memede daire çizerek ritmik yürüyordum en son 1 saatten fazla sürdüğünü bilirim ağlıyordu bi de ama geçti şimdi yanımda yatıyo uyusun diye bekliyorum birazdan dalacak. Esneme hareketleri, dönme çalışmaları gibi vücudunu çalıştıracak şeyler iyi gelebilir ama çok yorarsanız ters teper bu sefer yorgun diye uyumaz haberiniz olsun 😂
Matematik dersinde bu kadar zorlanmamıştım. Bir de taktım kafaya kaynanam sürekli kızını övüyor. Mama düşmanı değilim yanlış anlaşılmasın görümcem emziremedi çocuğuda hep uzun uyurmuş. Sen düzen kurcan kızım çok iyiydi uyku konusunda diyip duruyor tepemde çocuk 20 gnlükten beri. Emziriyorum ben bazen doyuyor bazen doymuyor bazen ağlıyor memede bilemiyorum. Uyumayınca tekrar emziriyorum. Sütü sindiriyor çabuk. Bazen karnı tok olsada mesela sağılmış süt 1 biberon içsede emmek istiyor. Göğsüme sıkıştırıyor kafasını. Kendimi eksikmişim gibi hissediyorum

Uyku eğitiminin etkileri ile ilgili araştırma yapın olur mu? Uzmanlar çok yanlış uygulamalar olduğunu söylüyorlar. Benim iki cocugumda emzik istemedi. Belki bazılarına yanlış gelecektir ama ben yanlarında yatarak uyuttum hep belli bir döneme kadar. Bazen bütün gece birlikte uyuyoruz. Gece uykusu yönünden hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar. Gündüzleri de gayet düzenli uyudu. Ben gündüzleri otomatik amakucagi kullandım. Biraz dalmasina yakın anakucagina yatırıp çok düşük hızda sallandı ve çok rahat uykuya geçiyordu hemen. Yanımda yatıyor diye bana bağlı bir bebek olmadı gündüzleri işe gidiyorum ve bakıcısı ile de bir sorun yasamıyorlar. Ben sadece tavsiye olarak söylüyorum. Deneyip denememek sizin kararınız yanında yatarak ve biraz emzirmek uyutmaya deneyin. Hem sizde dinlenmiş olursunuz.
Canım yatarak emziremiyorum memem içe dönük canla başla elimle destekleyerek klasik pozisyonda emziriyorum yatarak tutamayabilir. Bakalım 4 5 aylık olsun geçer umarım. Sizede kolaylıklar çalışıyormuşsunuz.

Moral bozmak gibi olmasın ama benim ilk kızım da öyleydi su an 4 yasında hala öyle uykuya dalmasi cok zor ama gemen uyaniyor.3 bucuk aylik bir bebegim daha var o da ablası gibi ilk kızımda cok taktim kafama hatta buralara cok konu actim ama is kabullenmekte bitiyor bu cocugumu böyle kabullendim.Ama su var benim cocuklarim alerjik alerjik durumdan dolayi uykulari hafifti sen olmazsa bir doktora danis bunu özellikle gazi da varsa.Diyorlar ya yor,temiz havaya cikart falan diye uyuyacak olan bebek her türlü uyuyor uyumayacagi varsa catlasan da uyumuyor bu bir gercek.Esim isten geldiginde ilgilenmese dus bile alacak vaktim yok büyügünü krese götür sonra almaya git yemek yap camasir bulasik vs evim haftasonundan haftasonuna temizleniyor o da detayli degil üstten üstten.Yapacak bir sey yok diyip moralimi bozmamaya calisiyorum sen de moralini bozma bazi cocuklar uykuyu sevmiyorlar ve bu günler gececek

Matematik dersinde bu kadar zorlanmamıştım. Bir de taktım kafaya kaynanam sürekli kızını övüyor. Mama düşmanı değilim yanlış anlaşılmasın görümcem emziremedi çocuğuda hep uzun uyurmuş. Sen düzen kurcan kızım çok iyiydi uyku konusunda diyip duruyor tepemde çocuk 20 gnlükten beri. Emziriyorum ben bazen doyuyor bazen doymuyor bazen ağlıyor memede bilemiyorum. Uyumayınca tekrar emziriyorum. Sütü sindiriyor çabuk. Bazen karnı tok olsada mesela sağılmış süt 1 biberon içsede emmek istiyor. Göğsüme sıkıştırıyor kafasını. Kendimi eksikmişim gibi hissediyorum
Kilo alımı, çilli bez sayısı iyiyse bu sadece sizi kokunuzu aradığı yaptığı anlamına gelir. Mmaa da kullandık anne sütü de emdi evet mamayla beslenen bebekler daha uzun yok kalıyor sindirimi daha uzun sürüyor bu yüzden daha uzun uyuyorlar sırf uzun uyusun diye mama verilmez ama beslenme desteğine ihtiyacı varsa da vermekten çekinilmez. Kendi annenize bile yeri gelince kulak tıkayacaksınız. Kayınvalide kimmiş yani. He düzeni sen kuracaksın cümlesi doğru ama söyleme sebebi çok yanlış. Rutin oluşturmayı deneyin bi de. Mesela beslenme, bez değiştirme, iki masaj hareketi, kitap okuma, banyo yaptırma bunların hepsini rutinlerde güzel bi sıraya koyabilirsiniz, gündüz ve gece rutinlerinde değişiklikler olabilir. Mesela gece uykusundan önce beraber ışıkları kapatma, odalara iyi gsceler deme gibi şeyler. Hemen 2. Gün etkili olmaz ama 1-2 hafta sonra bebek artık bu sırayla bunları yaparsa uykuya gideceğini anlayıp kendini hazırlamaya başlar. Ben 3 aylık atak döneminde uykuya geçerken giydiğim tişörtü, tülbentimi falan yanına koyuyordum. O da çok yardımcı oluyor. Sizi yanında hissettiği için güven duyuyor. Bi de şey deneyebilirsiniz. Mesela 30 dk sonra uyanacak diyelim siz 20-25 dk sonra gidip eline burnuna falan dokunup biraz kıpırdanmaya başlayınca geri uyutun. Bu da etkili olabilir. Şu an aklıma bunlar geldi

Moral bozmak gibi olmasın ama benim ilk kızım da öyleydi su an 4 yasında hala öyle uykuya dalmasi cok zor ama gemen uyaniyor.3 bucuk aylik bir bebegim daha var o da ablası gibi ilk kızımda cok taktim kafama hatta buralara cok konu actim ama is kabullenmekte bitiyor bu cocugumu böyle kabullendim.Ama su var benim cocuklarim alerjik alerjik durumdan dolayi uykulari hafifti sen olmazsa bir doktora danis bunu özellikle gazi da varsa.Diyorlar ya yor,temiz havaya cikart falan diye uyuyacak olan bebek her türlü uyuyor uyumayacagi varsa catlasan da uyumuyor bu bir gercek.Esim isten geldiginde ilgilenmese dus bile alacak vaktim yok büyügünü krese götür sonra almaya git yemek yap camasir bulasik vs evim haftasonundan haftasonuna temizleniyor o da detayli degil üstten üstten.Yapacak bir sey yok diyip moralimi bozmamaya calisiyorum sen de moralini bozma bazi cocuklar uykuyu sevmiyorlar ve bu günler gececek
Allah kolaylık versin csnım. Evet burnu tıkalı sürekli alerjik bir bebek.

Kilo alımı, çilli bez sayısı iyiyse bu sadece sizi kokunuzu aradığı yaptığı anlamına gelir. Mmaa da kullandık anne sütü de emdi evet mamayla beslenen bebekler daha uzun yok kalıyor sindirimi daha uzun sürüyor bu yüzden daha uzun uyuyorlar sırf uzun uyusun diye mama verilmez ama beslenme desteğine ihtiyacı varsa da vermekten çekinilmez. Kendi annenize bile yeri gelince kulak tıkayacaksınız. Kayınvalide kimmiş yani. He düzeni sen kuracaksın cümlesi doğru ama söyleme sebebi çok yanlış. Rutin oluşturmayı deneyin bi de. Mesela beslenme, bez değiştirme, iki masaj hareketi, kitap okuma, banyo yaptırma bunların hepsini rutinlerde güzel bi sıraya koyabilirsiniz, gündüz ve gece rutinlerinde değişiklikler olabilir. Mesela gece uykusundan önce beraber ışıkları kapatma, odalara iyi gsceler deme gibi şeyler. Hemen 2. Gün etkili olmaz ama 1-2 hafta sonra bebek artık bu sırayla bunları yaparsa uykuya gideceğini anlayıp kendini hazırlamaya başlar. Ben 3 aylık atak döneminde uykuya geçerken giydiğim tişörtü, tülbentimi falan yanına koyuyordum. O da çok yardımcı oluyor. Sizi yanında hissettiği için güven duyuyor. Bi de şey deneyebilirsiniz. Mesela 30 dk sonra uyanacak diyelim siz 20-25 dk sonra gidip eline burnuna falan dokunup biraz kıpırdanmaya başlayınca geri uyutun. Bu da etkili olabilir. Şu an aklıma bunlar geldi
Babasıda böyle bunun. Kolay uyur sık uyanır. Uyandığında uykuya döndürüyorum ama o göz harekerlerinğn olduğu gülümseme yaptığı evrede sürekki uyanıyor. Tekrar emzik veriyorum daldırıyorum tekrar uyanıyor. Belki ataktadır geçer diye umut edip bekleyeceğim.hiç böyle uğraştığımı bilmem dalıp bırakınca uyurdu yani sürekli her uyku arası etrafa bakıyor kuşkulu gözlerle.

Babasıda böyle bunun. Kolay uyur sık uyanır. Uyandığında uykuya döndürüyorum ama o göz harekerlerinğn olduğu gülümseme yaptığı evrede sürekki uyanıyor. Tekrar emzik veriyorum daldırıyorum tekrar uyanıyor. Belki ataktadır geçer diye umut edip bekleyeceğim.hiç böyle uğraştığımı bilmem dalıp bırakınca uyurdu yani sürekli her uyku arası etrafa bakıyor kuşkulu gözlerle.
Anladım sorunu, belki sadece bebeğee özel normal bişeydir ama bence siz uyandığı andan erken bi dürtükleyip geri uyutma işini bi deneyin. Çözebilir belki bu. Bi sonraki kontrolünüzde doktoruna da danışmayı unutmayın. Altında yatan bi sebep var mı doktor bunu anlayacaktır

Anladım sorunu, belki sadece bebeğee özel normal bişeydir ama bence siz uyandığı andan erken bi dürtükleyip geri uyutma işini bi deneyin. Çözebilir belki bu. Bi sonraki kontrolünüzde doktoruna da danışmayı unutmayın. Altında yatan bi sebep var mı doktor bunu anlayacaktır
Evet evet uyutmaya çalışıyorum. Doktoruma sordum gece uyusun gündüz istediği gibi takılabilir dedi

Kısa kısa 4 5 kez uyuyor teyzesi. Gece uykusuna geçirmek içinde başında bekliyorum 45 dakka uyanır gibi olunca daldırıyorum.
Gündüz uykusunda uyandığında geri uyutmaya çalışmasanız? Mesela bi de böyle deneseniz? Nasılsa en geç 2 saat sonra uyanmak isteyecek. Belki sadece kısa uyumayı istiyordur. Fikir yürütmeye çalışıyorum da o yüzden sordum bunları 😊

Gündüz uykusunda uyandığında geri uyutmaya çalışmasanız? Mesela bi de böyle deneseniz? Nasılsa en geç 2 saat sonra uyanmak isteyecek. Belki sadece kısa uyumayı istiyordur. Fikir yürütmeye çalışıyorum da o yüzden sordum bunları 😊
Denemediğim için hep yarım saat uyumaya çalıştı. Yorulup 1 2 saat tekrar yarım saat uyuyor :)

Denemediğim için hep yarım saat uyumaya çalıştı. Yorulup 1 2 saat tekrar yarım saat uyuyor :)
Belki de onun düzeni budur. Benim oğlum uzun uyurdu ben hiç bişey yapmazdım uykuyu sever ama çevremde oğlumdan küçük bi kaç çocuk var hiç biri onun gibi uyumuyordu. 5 aylık çocuğu olan arkadaşımla görüştüm bugün yarım saat uyudu sadece. Bunu da normal görüyorum o yüzden. Bi arkadaşımın kızı da nerdeyse 6 ay doğru düzgün uyumadı desem yeri. 6 aydan sonra uyku araları açılınca süreleri uzayıp düzene girdi. 1 yaşından beri de uykusu düzenli o bebeğin. Yani kendinizi çok kasmamaya çalışın önemli olan bebeğin halinden mutlu olması. Bi sağlık sorunu yoksa uyku konusunda biraz üstüne düşmemeye çalışın derim

Meme reddi yapabilir, emzik bineron vermeyin, atak haftasındadır, o atak haftaları evlenene kadar devam ediyormuş. Zaten evlendikten sonra da sık görmediğiniz için bitip bitmediğini anlamıyormuşsunuz. Eşimden de biliyorum kendimden de😁

Bebekler gibi uyuyor denir ya yalan o😄

Bence sorun emzik emziği cikar denklemden memede uyusun sen de uyu. Sütün artar, doyunca daha uzun uyur.

X