Kızlar merhabalar. 3 aylık bebeğim var. İlk 40 gün içinde gündüz uykuları 2 saate yakındı. Memede uyurdu öyle alışmıştı. Sonra bi kaç kez emzikle uyuyunca memede uyumayı bırakıp emzikle uyumaya başladı. Emzikle uyusada kendisi emziği atıp gözü açık evre olan uyku evresine geçip sonra derin uykuya dalıyordu ara ara. Uyuyordu 2 saate yakın. Şimdi ne olduysa gündüz yarım aaatten fazla uyumuyor. Uyanıyor. Benim uğraşıp yarım saat derin uykuya dalana kadar başında beklemem lazım. Uyuyor emziği atıyor o evrede uyanınca tekrar emzik verip daldırıyorum. Bazen 5 bazen 20 kez emzik ver uyut uyan derken canım çıkıyor. Sonra yarım saat sonra uyanıyor yine.
Memede uyutmak daha sıkıntı sürekli uyumak için meme arasın istemedim heryerde memede uyutamam ama emzikle de böylemi uyuyor yoksa daha yenidoğan döneminde olduğu için mi ?
Ne yapayım bilemedim emziği bıraktırıp göğsümde mayıştırıp mı uyutsam sallayarak ? Normalde kucağımda mayışk yatağına bırakıyorun orda kapıyor gözlerini. Şaştım kaldım ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Şuan gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum mızırdana mzıırdana emzik ver at ver at uğraşıyorum. Ara ara gece üzsede genelde beslenmeye kalkıp geri uyuyor ya da mızırdandığında 3 5 dakkaya daldırıyorum. Gündüz sorun ne anlamıyorum. Dalana kadar uğraştıktan sonra uyusa 1 2 saat dicem normal o kadar uğraş ama yarım saat normal mi ? Aç değil 1 biberon sağılmış süt veripde uyuttuğumda da aynısını yapıyor. Eğitim mi versem emzik bıraktırıp küçük sanki belki 4. Aydan sonra düzelir bilmiyorum. Varmı emzikle uyutup bu sorunu yaşayan ? Çevremdekiler kısa uyuyor biz de emzikle uyuttuk uyurdu daha da uyanmazdı dalında diyorlar. Şaştım kaldım. Gündüz 20 30 dakkada hiçbirşey yapamıyorum dinlenemiyorum uyuyamıyorum. Biri geldiğinde biyere gittiğimde nefes alamıyorum. Uykusu geldiğinde yatırıyorum oda ısısı normal. Kundakta yapıyorum uyandırmasın kendini diye. Ne değişti şuan ?