• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dert değil de öğrenmek için.

valla öyle inat çıktı ki, hamileliğimin 9 ayında emdi, doğuma girmeden emdi, çıkınca da emdi. hala emiyor. şimdi ikisi de birbirini kıskanıyor, birini emzirince diğeri ağlıyor. hem komik hem güzel hem üzücü. karmaşık haldeyim.
Aslında ikisi de anne sütünden kesilecek ayı çoktan geçmişler. 6 aydan sonrası olmasa da olur diye biliyorum hatta 7-8 aydan sonrası gereksiz.
O değil size de yazık. Bir de hala sütünüz nasıl geliyor maşallah.

maşallah bünyeniz güçlüymüş hem emzirme hem hamilelik

benimki tekti ama 30 aylık olana kadar emdi; sonra da kolayca bıraktı ama sizinki öbürünü görüp bırakmayabilir
2.5 yaşında emmeyi bırakmış o zamana kadar kadınların sütü nasıl gelmeye devam ediyor maşallah :KK57::nazar:

şimdi asıl derdim o, 2 aya kadar büyüğe emzirmeyi bıraktırmam lazım ama nasıl? kardeşi emiyor, o da istiyor görünce.
Bence 2 aya ikisini de emzirmeyi bırakmanız lazım biri 2.5 diğeri 1 yaşında olacak. Artık bebek olmayacaklar ki. Bence yeterince emmiş olacaklar.

Bu arada konu sahibi afedersin ben takmışım emzirmeye :KK53: Özelden bir mesaj atıp sebebini açıklicam sana sorduğumu unutup tekrar tekrar sormuşum konuda:KK70:

2.5 yaşında emmeyi bırakmış o zamana kadar kadınların sütü nasıl gelmeye devam ediyor maşallah :KK57::nazar:

8 yaşına kadar emenler var kii

süt öyle bir şey emzirdikçe devam ediyor hatta evlatlıkları bile emzirip sütü gelenler var

tabii ki ilk günkü gibi akacak kadar olmuyor ama emecek kadar oluyor işte

Aslında ikisi de anne sütünden kesilecek ayı çoktan geçmişler. 6 aydan sonrası olmasa da olur diye biliyorum hatta 7-8 aydan sonrası gereksiz.

büyüğü neyse de küçüğünü neden kessin

dünya sağlık örgütü bile 2 yaş derken siz neye göre 7-8 ay diyorsunuz kiii

2 yaşındaki çocuklar emziriliyor mu ki? Bence doktora danışıp bırakmalısınız yani pek alışıldık değil.
Öte yandan ben çocukların genelde yataklarında uyuması taraftarıyım.
Orada uyumaları gereken zamanda yataklarında değillerse izin vermeyin uyumalarına.
Elbet pes edecekler.

pek alışıldık değil demişsiniz de sizin bilgi sahibi olmamanız alışılmadık hale getirmez ki

günümüzde anne sütüne geri dönüş trendi var ve sağlık sıkıntısı olmadığı sürece 2 yaşına kadar emzirin deniyor daha doğmadan

2 yaşındaki çocuklar emziriliyor mu ki? Bence doktora danışıp bırakmalısınız yani pek alışıldık değil.
Öte yandan ben çocukların genelde yataklarında uyuması taraftarıyım.
Orada uyumaları gereken zamanda yataklarında değillerse izin vermeyin uyumalarına.
Elbet pes edecekler.

ayda bir iki kez halıda uyumayı tercih ediyorlar. normalde kendi yataklarında uyuyorlar.

D damdan ın dediği gibi artık öze yani anne sütüne dönüş var. anne sütü 2 sene üretildiğine göre vücut bunu boşuna üretmiyordur. muhakkak bebekler için faydalıdır, yan etkisi olduğunu hiç duymadım ben.
ben de iki bebeğe yetecek kadar sütüm olacağını beklemiyordum ama Allah'ın lütfu işte, olabiliyormuş.
dr um durumdan memnun. emzirebildiğin kadar emzir diyor.

Ne zarari var ?
Ben bebegimi öyle uyutuyordum. Ama istemiyor artik, ben de hic sallamiyorum kendisi daliyor. Gece uykusuna dalmasi zor oluyor ama. Cok ugrastiriyor. 12 - 1e kadar ara ara agliyor. Cok korktum siz zararli diyince. Hic bilmiyordum. Nasil atladim oysa surekli bir seyler okudum.
bebek sabit bi yere bakarken siz salladiginizda kulak ve beyin bolgesi sarsiliyor ve cocugun basi donerek uykuya daliyor.. bsy olmamistir insaAllah ama dikkat etmekte fayda var..

Buyuk kizini hemen sutten kesmelisin, istiyor napiyim deme, dinen de 2 yasina kadar emziriliyor zaten, 30 aya kadar cevaz verenler var ama seninki zaten 28 aylikmis, o artik bagimsiz bir birey olabilecek yasa gelmis, 2 yasini gecmis, emdigi surece bebeklikten cikamayacak, artik yemegini kendi yemesi ustunu kendi giymesi kendi yataginda uyumasi tuvalete kendi gitmesi lazim. Ikinci bir bebekle bunlari yapmak zor, ama simdi bunlari yapmazsan iki tane sana bagimli cocuk olcak. Sen yetemezsin. Halida uyumalari konusunda cok bilgim yok, ama benimbde iki cocugum var, yuruttugum tahmine gore psikolojik olabilir. Cocuklarla, ozellikle buyuk kizinla yeterince ilgilenebiliyor musun ev isleri vs derken. Benim onerim aimdilik halida.uyumalari konusunda bir sey yapma, uyusunlar, ama onlara davranislarinda bir yanlis goruyorsan yeterince.ilgilenemedigini dusunuyorsan, bunu degistir, gunde en az yarim saat birisi uyurken digeriyle oturup oyun oynuyor musun mesela?

Buyuk kizini hemen sutten kesmelisin, istiyor napiyim deme, dinen de 2 yasina kadar emziriliyor zaten, 30 aya kadar cevaz verenler var ama seninki zaten 28 aylikmis, o artik bagimsiz bir birey olabilecek yasa gelmis, 2 yasini gecmis, emdigi surece bebeklikten cikamayacak, artik yemegini kendi yemesi ustunu kendi giymesi kendi yataginda uyumasi tuvalete kendi gitmesi lazim. Ikinci bir bebekle bunlari yapmak zor, ama simdi bunlari yapmazsan iki tane sana bagimli cocuk olcak. Sen yetemezsin. Halida uyumalari konusunda cok bilgim yok, ama benimbde iki cocugum var, yuruttugum tahmine gore psikolojik olabilir. Cocuklarla, ozellikle buyuk kizinla yeterince ilgilenebiliyor musun ev isleri vs derken. Benim onerim aimdilik halida.uyumalari konusunda bir sey yapma, uyusunlar, ama onlara davranislarinda bir yanlis goruyorsan yeterince.ilgilenemedigini dusunuyorsan, bunu degistir, gunde en az yarim saat birisi uyurken digeriyle oturup oyun oynuyor musun mesela?
kendi bırakmıştı zaten, her şeyi kendi yapmak istiyordu ama kardeş gelince her şey tersine döndü. o emiyor diye emiyor, emeklediği için emekliyor, onu ben giydirdiğim için kendisi giyinmek istemiyor, wc ye gitmek istemiyor. yani ana sorun kardeş kıskançlığı.

kendi bırakmıştı zaten, her şeyi kendi yapmak istiyordu ama kardeş gelince her şey tersine döndü. o emiyor diye emiyor, emeklediği için emekliyor, onu ben giydirdiğim için kendisi giyinmek istemiyor, wc ye gitmek istemiyor. yani ana sorun kardeş kıskançlığı.

He o zaman baska, ben orayi kacirmisim, o konu cok zor malesef, dikkatini dagitacak bir seyler lazim, eşinizin yardimi cok onemli, gunde en azindan yarim saat buyuk kizinizla bas basa oynamalisiniz, bu sirada bebek olmasin hic yaninizda, bir de ona gorevler verin, hadi kardesinin bezini getir gibisinden. Mehmet Teber in kiskancligi onleme kilavuzu var, onu internettrn okumanizi tavsiye ederim. Umarim en kisa zamanda alisir.

He o zaman baska, ben orayi kacirmisim, o konu cok zor malesef, dikkatini dagitacak bir seyler lazim, eşinizin yardimi cok onemli, gunde en azindan yarim saat buyuk kizinizla bas basa oynamalisiniz, bu sirada bebek olmasin hic yaninizda, bir de ona gorevler verin, hadi kardesinin bezini getir gibisinden. Mehmet Teber in kiskancligi onleme kilavuzu var, onu internettrn okumanizi tavsiye ederim. Umarim en kisa zamanda alisir.
eşimin uyku, cep telefonu ve tv gibi daha önemli işleri var. 10 dk bile zor oyalıyor. aslında kardeşini çok seviyor, onunla vakit geçirmeyi seviyor, bir şeylerini paylaşıyor ama onu taklit ediyor, konuşmak yerine onun gibi sesler çıkarmayı tercih ediyor. hadi sen şunu yap bunu yapalım dediğimde çok sorun çıkarmıyor fakat sıra konuşma ve wc ye geldiğinde acayip inatçı. ağlar yapmaz yani.

eşimin uyku, cep telefonu ve tv gibi daha önemli işleri var. 10 dk bile zor oyalıyor. aslında kardeşini çok seviyor, onunla vakit geçirmeyi seviyor, bir şeylerini paylaşıyor ama onu taklit ediyor, konuşmak yerine onun gibi sesler çıkarmayı tercih ediyor. hadi sen şunu yap bunu yapalım dediğimde çok sorun çıkarmıyor fakat sıra konuşma ve wc ye geldiğinde acayip inatçı. ağlar yapmaz yani.

Bilmez miyim, aynindan bi tane de bende var, kardesini cok seviyor hic bir zarari yok ama bebeklige donus yasadik. Ama simdi biraz daha iyi, duzeliyor gibi. Ah bu esler...

yorumları okumadım,çocuğum yok pek anlamam da ..arkadaş gözümde manzarayı canlandırınca ne tatlı geldiler yaaa,annesinin peşinde civciv gibi dolanıp halıya serilip uyuyan 2 küçük çocuk :D allah yardımcınız olsun

yorumları okumadım,çocuğum yok pek anlamam da ..arkadaş gözümde manzarayı canlandırınca ne tatlı geldiler yaaa,annesinin peşinde civciv gibi dolanıp halıya serilip uyuyan 2 küçük çocuk :KK70: allah yardımcınız olsun
amin :)

Hep oyle olmaz mı , küçük bebek geldiğinde büyük tekrar bebekleşir :)

Bence uyuyabilirler neden olmasın ki. En azından bazen farklı bit yeter uyumak istiyorlar demek ki .. İnce yer yatağı mı yaptırsanız ?
Hangisi ilk yerde uyumak istedi ?

Birde bezleme durumu nasıl büyüğun ?

Zor bir süreç ama birlikte büyüyecekler inşaallah. Allah bağışlasın evlatlarınızı :)

Hep oyle olmaz mı , küçük bebek geldiğinde büyük tekrar bebekleşir :)

Bence uyuyabilirler neden olmasın ki. En azından bazen farklı bit yeter uyumak istiyorlar demek ki .. İnce yer yatağı mı yaptırsanız ?
Hangisi ilk yerde uyumak istedi ?

Birde bezleme durumu nasıl büyüğun ?

Zor bir süreç ama birlikte büyüyecekler inşaallah. Allah bağışlasın evlatlarınızı :)
aynen öyle oldu valla. büyük küçüğü taklit ediyor, bazen küçük de büyüğü taklit etmeye çalışıyor. kısır döngü :)
büyük kızım zaten arada halıda uyurdu da küçük de onu taklit etmek için halıda uyuma denemeleri yapıyor galiba.
örtü ya da minder işe yaramıyor maalesef. denedim ama döne dolana halıya kayıyorlar her seferinde. bir de iş yaparken ayak altında oluyorlar, iş aksıyor mecburen.
büyük lazımlığı, klozeti, bezsiz gezmeyi reddediyor, bir ara bez bağlamayı bıraktım, halıya yaptı tuvaletini. kızım lazımlığa yap, klozete yap dedikçe inat etti, bezini getirip bağlamamı istedi, tabi işaret diliyle. konuşmayı da istemiyor, kardeşinin çıkardığı sesleri taklit ederek anlaşmayı tercih ediyor.
amin, hepimizin evladını bağışlasın Rabbim :)

Back