derdim büyük, lütfen yardım edin!! evliyim ve babamın yanında çalışıyorum

Boşuna "Evi ayrı yolu sapa" dememişler.

Aynı böyle akrabamızın oğlu vardı.Babasının yanında borcuna harcına kefil oldu.Baba vefat etti borç harç çocuğa kaldı.Kardeşleri oralı bile olmadılar.Yapmasaydın etmeseydin dediler.Ne mi oldu? Adam karısıyla yollarını ayırmak zorunda kaldı.Borçtan harçtan evlerine haciz gelip duruyodu.

Kardeşim madem grafikersin.Bir yere girsen adam gibi sigortan maaşın olur.Ne alıp sattığını bilirsin. Kusura bakma ama her iki taraftan da sülaleniz belini düğünde size takılan takılara mı bağlamış? ???

Çok büyük saygısızlık.Bu gençler evlenmiş yuva kurmuş ihtiyaçları var diyeceklerine 3 bilezik her 5 altın ver diye pay pay etmişler.

Ben şunu bilir şunu söylerim ki...Akrabayla yapılan işten hayır gelmez..Verilen para da geri gelmez..

Gir bir yerde çalış kurtar kendini kardeşim.Alınan alınsın.Sen de insansın.Evin barkın var.

Hiç güvenmediğin, para tırtıkladığın bi adamla evlenmek, aynı yatağa girmek, arkanı dönüp uyumak nasıl bi duygu? Korkmuyor musun?

Her şeyi geçtim bunca sene çalıştın SGK primlerin ödendi mi? Hiç sanmıyorum umarım SGK girişin en azından yapılmıştır. Şu an yapacağın şey çok sıkıştık maaşlı bir işte çalışmam şart, borçlar yığıldı, birikimde yok de ayrıl. Eşini de ikna et o da babasının yanından ayrılsın. Onun primleri ödeniyor mu acaba? 20-30 lirayla ev geçinir mi? Açık açık konuş ailenle önce annene çıtlat istersen hazırlıklı olsunlar. Gelen para yok yarın öbür gün 15 bin lirayı ödemek zorunda kalınca elinde bir gelirin bile olmayacak. Buna bencillik değil, ev geçindirme diyoruz. Diğer türlüsü duygu sömürüsü oluyor.

Ben olsam acikca konusurum. Baba cocuk dusunuyoruz, esimin kazandigi para yetmiyor kenarda tek kurus birikmisimiz yok, ben maasli bir is bulmak zorundayim derdim.

Kesinlikle katılıyorum.
Ailedir candır her şey feda edilir lakin burda işler biraz karışmış.

O zaman yapmilmasi gerekenleri bilmekten uygulamaya gecin.babaniza durumunuzu anlatin.bilsinler.ona gore davransinlar..sizde tum gercekleri anlatin.ama esinizde fatksizmis bu konuda.ciddi bi konusma yapin.hatalarinizin farkina varp yeniden baslamak zor degil aslinda

Sen resmen matbaaya ortak olmuşsun bence açık konuşmak en doğrusu yoksa ömür biter borç bitmez bak bide yeni evlisin. İnan bende ilk evlendiğinde anneme hep her ay eşimden gizli para verirdim annem bana eşim askerdeyken yedirdiği ekmeğin bile parasını aldı. O yüzden evini yuvanı düşün. Durumunuda anlat.

Ben bir de şunu anlayamadım matbaa dediğin şey çok seri olmasa da işler yani,babanız sürekli sizden eşten dosttan borç alıyor ama hiç mi kazanmıyor bu adam ?
Bana pek de iyi niyetli gelmiyor bu davranışlar,sonuçta sizi çok seven babanız sizin cebinize bir ekmek parası da koymuyorsa hoş karşılanacak yeri yok
Taşıma suyla değirmen dönmez,nereye kadar borçla geçecek bu hayatınız ?
Beceremiyorsa matbaa işini kapatsın bence dükkanı siz de nefes alın.

Bir kere hatayi bastan siz yapmissiniz, babaniza altinlari teslim ederek. Yani evlendiginiz adama babaniza guvendiginizden daha mi az guvenerek evlendiniz ? Altinlar ne babaya neden kp e verilmemeliydi. Adam resmen bir cebinden cikarmis otekine koymus gibi dugunde takmis 5 ay sonra geri sitemis. Neden veriyorsunuz ki bozdurduk vadeli hesaba koyuk diyin birsey diyin yani. Resmen iki tarafta elinizde uc kurusa goz dikmisler yaziktir gunahtir bunlarda kendi baslarina ev oldular aile oldular dememis kimse sizde tecrubesizliginizden bilememissiniz. Ailenizle bu calisma maas isini konusmaniz lazim, bugun ordan cikip baska yerde ise girseniz illaki maas alacaksiniz siz bastan beri babanizdan yaptigniz is karsiligi para almadiginiz icin olmus bu bekarken bile azda olsa aylik/haftalik almaniz gerekiyordu. Adamlar resmen emeginiz somuruyorlar kusura bakmayin yani olay gayet acik. Hani 2-3 ay durum kotu olur para almayip idare edersiniz ama surekli 0 liraya calismak biraz enayi yerine konulmaktir yani ustune ustluk elinizdeki altini almis birde kredi borcuna sokmuslar sizi. Resmen somuru bu.
Bir an once kendinizi bu emek somurusunun pencesinden kurtarin, babaniz uzerinize kredide cekmiski kendini iyice size borclandirmis simdi yillarca orda calisip dukkani ayakta tutmaya paranizi geri almak icin mecbur olun diye sizi resmen baglamis mecbur etmis.

Babanız sizin hakkiniza girerken üzülmuyor da siz neden hakkinizi ararken onların uzulecegini düşünüyorsunuz siz doğru olanı yapın gerisini düşünmeyin. Sizin çocuğunuz olsa böyle kocası karşısında mahçup eder miydiniz onu? Bakın o çocuğunu mahçup ediyor hiç üzülmeyin hakkinizi alamayacaginizi düşünüyorsanız onlarla da bozusmak istemiyorsanız bir bahaneyle işten çıkın bir süre sonra da paraya ihtiyacım var diyerek başka bir işe girersiniz ama sakın para biriktirdiginizi söylemeyin kit kanaat geçiriyor izlenimi sizin için uygun

bence babana baska ise girecegini söyle o zaman anlar niye diye sordugunda mevzuya girersin:-((çok uzuldum sana allah yardımcın olsun

Eve falan girin diyecegim ama babanın da ödeme gücü yokmuş,, iki ucu şey değnek..
Herşey tamam da kredi niye çektin kardeşim,, biriniz de demiyormusunuz babana ,, bu işi yapmasak mı acaba? bana da veremiyorsun borçlar da hiç bitmiyor diyerek

Son düzenleme:
Bu konuda haklisiniz aslinda.. insan icini tumuyle dokmek istiyor burda fakat sayfalarca yazi yazmaliydim sonucunda.. su an acinacak durumdalar matbaanin muhasebesi iyi tutulmadi surekli makinalar alindi giderler oldu. Konuyu ima ettigimde, esimi sucluyorlar. Oda babasina vermesin kazandigi parayi, karisina baksin diyorlar.. benimde gucum kalmadi artik.. acik aciga soylemem en dogrusu geliyor, sizinde desteginiz dogrultusunda

Ama çalışanlara veriyo?
Evet onlara derdini anlatamaz, kabul etmezler diye mecbur veriyo.. hatta gecen ay elemanin 1800 tl maasini tamamlayamadi diye bende biriktirdigim 200 tlyi vermistim.. babamlar kasadaki bozuk paralari dahi toparlamisti dukkandan.. gozuyle gorunce dayanamayip veriyo insan.. su vicdan konusunu nasil halledicem kendimde bilemiyorum

Bu şekilde nereye kadar gider sence. Çalış bide üste para ver

Cok guzel bir ornek vermissin..
O kadar dogru soyledinki ...
Allahim gecinden versin, korusun onlari.. ama babam surekli hasta.. o konuda aklima gelmiyor degil.. yinede bizden uzak olsun..
Oda diyor yarin oburgun bana bisey olur, annene emekli maasim kalsin bari.. emeklk olmak icin borc almadigi kisi kalmadi..
Bu arada o degindigin konuya hic girmiyorum dahi.. kayinpederim coooook ayri dert, babam ayri.. 2 tarafta dugunde bir guzel takilan takilarimizi aldi, ardindan kayinpederim bileziklere gozunu dikti, vermicem dedigimde yapmadigi kalmadi.. bende haksizlik olmasin ikiside muhtac diye hem babama hem ona bilezikleri pay ettim.. ne evimiz var ne arabamiz... hem dugun takilarim gitti hem bilezikler.. hemde saf gibi esim calisip babasina veriyor. Ben kendi babama.. hayata bak...genciz diyede bu kadar olmamaliydi

bence babana baska ise girecegini söyle o zaman anlar niye diye sordugunda mevzuya girersin:-((çok uzuldum sana allah yardımcın olsun
Bu sefer babam ortada kalicak, ha deyincede benim yaptigim isi yapacak eleman bulmak kolay degil.. bidaha nankor damgasi yerim vallahi

A
Aslinda esim calismami istemiyor evde olucam desemmm..
Ama bu seferde esime kizarlar dimi.. e bide benim yerime ha deyince eleman bulamazlar.. vallahi hep soru isareti

Aaa sigorta konusunda cok anlayisli davrandilar.. normalde hep dusunceliydiler simdi neden boyleler bilmiyorum. Evlendiğimden beri yani..
1 yildir sigortam var cok sukur.. onun disinda ise sifir..
Bu arada esimin babasi benimkinden beter. . Sigortası yok esimin.. ama kayinpederim 2. Emekliligini ödüyor su an.. ama oglu umrunda degil ancak oglundan calisip kazandigi paralari ister o kadar.. senin dugun borclarin der ver ve elindeki parayi bir guzel alir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…