- 4 Ocak 2016
- 60
- 30
-
- Konu Sahibi yesilperi3
Matbaada isler cok iyi cok şükür. . Baya para geliyor. . 3 tane kucuk kucuk dukkanimiz var (kira).. ama su an mecburi gider (kira, faturalar, yeme, maaslar vs..) 11.000 tl gider var... ve extra disardan alinan borclarda cabasi.. eger su an matbaa kapanirsa piyasaya ve babamin bana olan borclarini hicbir sekilde odeme imkanı yok.. yalniz muhasebe sorunu var.. hesap iyi tutulamadi bence... su an gelirler, giderleri karsilamiyor.. Çünkü yeni makinalar baskalarindan borclar alindi, dukkanlara masraf yapildi vs.. ve bu yil dukkan isin icilden cikilmaz bir hale geldi.. simdi bu durumda birtek babam benim parami oteliyor resmen.. baska hicbir yerden kesmeyip benden artiriyor parasini.. ama lafa gelince, bu matbaa senin, dort elle saril.. bizden sonra burasi sana kalacak diyebiliyor.. napmaliyimki bu durumdaBen bir de şunu anlayamadım matbaa dediğin şey çok seri olmasa da işler yani,babanız sürekli sizden eşten dosttan borç alıyor ama hiç mi kazanmıyor bu adam ?
Bana pek de iyi niyetli gelmiyor bu davranışlar,sonuçta sizi çok seven babanız sizin cebinize bir ekmek parası da koymuyorsa hoş karşılanacak yeri yok
Taşıma suyla değirmen dönmez,nereye kadar borçla geçecek bu hayatınız ?
Beceremiyorsa matbaa işini kapatsın bence dükkanı siz de nefes alın.
Yoo neden yapmayı bırakıyorsun?Yasamadan once anlayamadimki benim safligim.. mesela altini 5 lira 10 lira uzerine koya koya biriktiriyodum ya, benimle gurur duysunlar diye heyecanla gidip diyordum iste mesela 2. Altini yapmama 20 lira eksik kaldi falan... nerden bilebilirdim alacaklarini :,( bunlari yasadiktan sonra birikim yapmayida biraktim nasil olsa elimden aliniyor dayanamayip uzuluyor soyluyorum diye
Oncelikle cnm ben bu borc islerine cok kiziyorum ne kadar ayip bir sey borcun oluyor ilk hemen gözun kizinin altinlarina yada gelinin altinlarina gidiyo kardesim madem veriyorsun ne diye birde üzülüyor sun esinden saklayip ailene veriyorsun bozdurulur diye senin durum doluya yakalanmissin eminim en azindan esin harcasaydi kendiniz icin bir sey yapmardi ama gidrn altinlar yok bos telef yazik gunah ya Almasinlar bu gelin ve kizlarin altinlarinj ayiptir hangi yuz yildayiz bacim simdiye kadar ben gormedim altinlarini veripde geri alanini bir bardak her gun ustune su ic....burda hata sende ...ikincisiyse yinr hata sende baban olabilir ama artik bi yuvan var evlilik hayati degistirir ve insanlar bazi durumlarida degistirmeli mesela baktin para vermio isten ciksaydin surekli borca giriyorsa baban isi biraksin o kadar ...simdi senden aldi sonra ne olacak tzbi artik kim verirse borç...esinde masallah ne kadar iyi adam sana kizmasida normal sen olsan sende kizarsin cnm ama tavsiyrm isten ayril temiz bir ise gir ...Merhaba arkadaşlar, konu başlığını açıklayıcı yazdım mı bilmiyorum ama bir derdim var. İçimi dökmek amacıyla biraz uzun yazıcam, lütfen yardımcı olun bana
Dünyada eşi benzeri bulunmadığını düşündüğüm iyi bir babam var aslında..
şimdiye dek cebinde son 5 lirası kalsa dahi bana veren, çok düşünceli, ve iyi, bizim için didinen, cefakar bir baba.. hep öyleydi.. TAAKİ EVLENENE KADAR
Babamın orta seviyeli bir matbaası var.
matbaamızda çalışan 2 eleman var.
Onun dışında, annem, babam ve ben çalışıyoruz..
ben ortalama 4-5 yıldır matbaada babama yardım ediyorum.
Matbaada grafikerim, davetiye, kart, broşür tasarımlarını yapıyorum.
bekarken masraflarımı doğal olarak babam karşılıyordu ve çalıştığımda maaş almıyordum.
yaklaşık 11 aydır evliyim.
geçen yıl 14 şubatta evlendim
düğünümde takılan 9 bilezik ve 1 beşi bir yerdeyi düğün akşamında babamlara teslim ettim.. Dünyanın hali hal değil, birşey olurda eşim bozdurmasın yada çalınmasın diye..
Ama babam daha düğün haftası, para konusunda sıkışmış diye bana sormadan beşliyi bozdurmuş hala geri yapmadı.
bilezikleride defalarca bozdurup geri yapmışlardı.
ardından evliliğimin 10. ayında kayınpederim bileziklerimi borç olarak istedi
benda babamda sıkışık diye 3 bilezik babama 4 bilezik kayınpederime borç verdim.
daha bitmedi maalesef yetmedi..
ufak ufak eşimden alıp artırdığım paralarla 6 çeyrek altın yapmıştım.
babam sıkıştıkça bunlarıda istedi bende verdim..
ardından 6 tane daha yaptım eşim anlamasın diye yerine koydum..
babam sıkıştıkça hep benden istedi.. Ve toplam 12 çeyrek altınım gitti (borç olarak)
şimdi eşim onları sorduğunda geçiştiriyorum..
emekli olmak için vergi dairesine yatırmaya para lazımdı hiç bir yerden kredi çıkmadı bulamadı ve 1 hafta önce benim üzerimden 15.000 tl kredi çekti..
Şu an bana 5 i 1 yerde, 3 bilezik (6.000 tl değerinde), 12 çeyrek altın borcu ve üzerime çektiği kredi taksitleri var..
Daha önce matbaamızda bana yardımcı grafikerde çalışmıştı, elemanların maaşını mecburi diye hep veriyordu sıkıntıya da girse...
ama ben evladıyım diye vermesemde olur diyo.. nasıl olsa beni anlar diyo..
maddi durumu pek iyi değil çok borçlandı firmalara..
ama benimde ayrı bir evim var, kocam var..
ve kocam az sıkıntıya girsek laf söylüyor.. her gün gidip çalışıyor, yoruluyorsun..
5 kuruş para almıyorsun şimdiye dek 11.000 tl para alman lazımdı diye..
bir türlü babama bu konuyu açmaya dilim varmıyor, vicdanım el vermiyor, çünkü gözümün önünde babamın ne kadar zor durumlara girdiğini, çabaladığını görüyorum.. yürütmeye çalışıyor matbaayı..
ama ben haftalık 100 bile almaya razıyım. onu bile alamıyorum..
evlendik ama kenarda 5 kuruşumuz yok, düğün takılarım, biriktirdiklerim, herşey ama herşey kayınpederim ve babama borç olarak gitti.
geri gelirmi bilmiyorum..
Ama biz 1 yıl içinde çocuk planı yapıyoruz.. kenarda 5 kuruş yokken neye güvenebiliriz ki..
Arkadaşlar artık çıldırıcam.. Lütfen yardım edin ne yapayım ben..
Eşime karşı boynum bükük. Yinede çok sesini çıkarmıyor..
Babama ise dilim varmıyor söyliyim..
Bari burda çalışmayıp başka yerde olsam bir sürü para birikirdi.
Ama babama yardım edecek başka çocuğuda yok, ablam hollanda da evli.
başka kardeşim yok..
Bedavaya çalışıp yıllarımı böylemi geçiricem. sesimi çıkaramıyorum, üzüldüğümden.. sırtımda kambur oldu resmen bu konu, uyurken, yürürken, yani her an ama her an aklımda.. Telefonumun camı kırıldı ama 1 telefon dahi alamıyorum kendime.. Taksite giremiyorum bişey yapamıyorum..
Bana yol gösterin rica ederim arkadaşlar
daha bir çok şey var anlatmadığım..
iyide damadın kazandığı kendini ve karısını ilgilendirir, senin babana laf düşmez(ha eşinin yaptığı doğru değil)Bu konuda haklisiniz aslinda.. insan icini tumuyle dokmek istiyor burda fakat sayfalarca yazi yazmaliydim sonucunda.. su an acinacak durumdalar matbaanin muhasebesi iyi tutulmadi surekli makinalar alindi giderler oldu. Konuyu ima ettigimde, esimi sucluyorlar. Oda babasina vermesin kazandigi parayi, karisina baksin diyorlar.. benimde gucum kalmadi artik.. acik aciga soylemem en dogrusu geliyor, sizinde desteginiz dogrultusunda
çözüm çok basit arkadaşım, giden gitmiş artık onlara takılma helal et gitsin... bundan sonrası içinde benimde artık bir evim , yuvam var, masraflarımız var bu şekilde olmuyor de ayrıl babanın yanından ve git dısarda kendı meslegınle alakalı bır yere gır-deneyımınde var - en az aylık 2000 alırsın ben sana söyleyım...Merhaba arkadaşlar, konu başlığını açıklayıcı yazdım mı bilmiyorum ama bir derdim var. İçimi dökmek amacıyla biraz uzun yazıcam, lütfen yardımcı olun bana
Dünyada eşi benzeri bulunmadığını düşündüğüm iyi bir babam var aslında..
şimdiye dek cebinde son 5 lirası kalsa dahi bana veren, çok düşünceli, ve iyi, bizim için didinen, cefakar bir baba.. hep öyleydi.. TAAKİ EVLENENE KADAR
Babamın orta seviyeli bir matbaası var.
matbaamızda çalışan 2 eleman var.
Onun dışında, annem, babam ve ben çalışıyoruz..
ben ortalama 4-5 yıldır matbaada babama yardım ediyorum.
Matbaada grafikerim, davetiye, kart, broşür tasarımlarını yapıyorum.
bekarken masraflarımı doğal olarak babam karşılıyordu ve çalıştığımda maaş almıyordum.
yaklaşık 11 aydır evliyim.
geçen yıl 14 şubatta evlendim
düğünümde takılan 9 bilezik ve 1 beşi bir yerdeyi düğün akşamında babamlara teslim ettim.. Dünyanın hali hal değil, birşey olurda eşim bozdurmasın yada çalınmasın diye..
Ama babam daha düğün haftası, para konusunda sıkışmış diye bana sormadan beşliyi bozdurmuş hala geri yapmadı.
bilezikleride defalarca bozdurup geri yapmışlardı.
ardından evliliğimin 10. ayında kayınpederim bileziklerimi borç olarak istedi
benda babamda sıkışık diye 3 bilezik babama 4 bilezik kayınpederime borç verdim.
daha bitmedi maalesef yetmedi..
ufak ufak eşimden alıp artırdığım paralarla 6 çeyrek altın yapmıştım.
babam sıkıştıkça bunlarıda istedi bende verdim..
ardından 6 tane daha yaptım eşim anlamasın diye yerine koydum..
babam sıkıştıkça hep benden istedi.. Ve toplam 12 çeyrek altınım gitti (borç olarak)
şimdi eşim onları sorduğunda geçiştiriyorum..
emekli olmak için vergi dairesine yatırmaya para lazımdı hiç bir yerden kredi çıkmadı bulamadı ve 1 hafta önce benim üzerimden 15.000 tl kredi çekti..
Şu an bana 5 i 1 yerde, 3 bilezik (6.000 tl değerinde), 12 çeyrek altın borcu ve üzerime çektiği kredi taksitleri var..
Daha önce matbaamızda bana yardımcı grafikerde çalışmıştı, elemanların maaşını mecburi diye hep veriyordu sıkıntıya da girse...
ama ben evladıyım diye vermesemde olur diyo.. nasıl olsa beni anlar diyo..
maddi durumu pek iyi değil çok borçlandı firmalara..
ama benimde ayrı bir evim var, kocam var..
ve kocam az sıkıntıya girsek laf söylüyor.. her gün gidip çalışıyor, yoruluyorsun..
5 kuruş para almıyorsun şimdiye dek 11.000 tl para alman lazımdı diye..
bir türlü babama bu konuyu açmaya dilim varmıyor, vicdanım el vermiyor, çünkü gözümün önünde babamın ne kadar zor durumlara girdiğini, çabaladığını görüyorum.. yürütmeye çalışıyor matbaayı..
ama ben haftalık 100 bile almaya razıyım. onu bile alamıyorum..
evlendik ama kenarda 5 kuruşumuz yok, düğün takılarım, biriktirdiklerim, herşey ama herşey kayınpederim ve babama borç olarak gitti.
geri gelirmi bilmiyorum..
Ama biz 1 yıl içinde çocuk planı yapıyoruz.. kenarda 5 kuruş yokken neye güvenebiliriz ki..
Arkadaşlar artık çıldırıcam.. Lütfen yardım edin ne yapayım ben..
Eşime karşı boynum bükük. Yinede çok sesini çıkarmıyor..
Babama ise dilim varmıyor söyliyim..
Bari burda çalışmayıp başka yerde olsam bir sürü para birikirdi.
Ama babama yardım edecek başka çocuğuda yok, ablam hollanda da evli.
başka kardeşim yok..
Bedavaya çalışıp yıllarımı böylemi geçiricem. sesimi çıkaramıyorum, üzüldüğümden.. sırtımda kambur oldu resmen bu konu, uyurken, yürürken, yani her an ama her an aklımda.. Telefonumun camı kırıldı ama 1 telefon dahi alamıyorum kendime.. Taksite giremiyorum bişey yapamıyorum..
Bana yol gösterin rica ederim arkadaşlar
daha bir çok şey var anlatmadığım..