derdim büyük, lütfen yardım edin!! evliyim ve babamın yanında çalışıyorum

Matbaada isler cok iyi cok şükür. . Baya para geliyor. . 3 tane kucuk kucuk dukkanimiz var (kira).. ama su an mecburi gider (kira, faturalar, yeme, maaslar vs..) 11.000 tl gider var... ve extra disardan alinan borclarda cabasi.. eger su an matbaa kapanirsa piyasaya ve babamin bana olan borclarini hicbir sekilde odeme imkanı yok.. yalniz muhasebe sorunu var.. hesap iyi tutulamadi bence... su an gelirler, giderleri karsilamiyor.. Çünkü yeni makinalar baskalarindan borclar alindi, dukkanlara masraf yapildi vs.. ve bu yil dukkan isin icilden cikilmaz bir hale geldi.. simdi bu durumda birtek babam benim parami oteliyor resmen.. baska hicbir yerden kesmeyip benden artiriyor parasini.. ama lafa gelince, bu matbaa senin, dort elle saril.. bizden sonra burasi sana kalacak diyebiliyor.. napmaliyimki bu durumda

sorun sizde.

bekarken maaş almadan çalışabilirsiniz ama evliyken ? saçmalık

hem maaş almadığını düşünmediklerini üstüne bileziklerinin gittiğini söylüyosun, hemde tek maaşla çeyrek yapıp bide bunu sana mAaş vermeyen ailene söylüyosun.

yani senin durumun onlara göre iyi birikim dahi yapılabiliyo ne diye senin borçlarını diğer bırçlardan öne koyup masş versinler ki ?

Başka bir iş bulmanız lazım.
Ailenize de, paraya ihtiyacınız olduğunu ancak kendilerine yük olmak istemediğinizi söyleyin.
Başka yol yok bence

Cidden esiniz cok iyi biriymis valla 5 kurus para almadan babanizda olsa esinin calismasini kim ister bir de cidden ilginc hemen altin alinca babaniza mi soyluyorsunuz

Babaniz sizi kullaniyor. Aci ama gercek..
Siz kiyamiyorsunuz ama babaniz size kiyiyor düsünün yani.
Bir ise girin ve ordan aldiginiz maas ile hem kendi birikiminizi yapar hem az cok ailenize destekte bulunursunuz.
Siz kendinizi düsünmedikce kimse sizi düsünmez. Üzüldüm... Hakkinizda hayirlisi olsun

Babanıza yardım ettiğiniz için birşey diyemiyecegim. Bende ailem konusunda çok hassasim. Ama artık evli bir bayansin. En azından babanın sana bir açıklama yapması lazım. Durumum düzelsin bu kadar zamandır para vermedim elime para geçsin toplu olarak vericem kızım sana falan demiyor mu ? Hep sana yüklenmiş ablan Hollanda imiş ondan hiç para istememismi bu güne kadar. Ayrıca evlendigin gibi eşin bozdurmasin diye altınlarını babanlara teslim ediyorsun ve eşin hiç bir şey demiyor. Bankaya bir kasaya koymak hic mi aklına gelmedi. Gerçekten çok iyi bi eşin var

Yoo neden yapmayı bırakıyorsun?
Sadece yaptığın seylerı kımseye söyleme ben eşime dahi söylemem ev alıcağımız zaman süpriz yapıcam.
Dünyanın bınbır turlu halı var yani.

Eşinden bir şey saklaman, ondan habersiz ortak para harcaman, yerine koyup gizlemen çok çirkin..
Kendini yanlış şeylere mecbur hissediyorsun.
Babanın hiç çocuğu da olmayabilirdi.. Bir eleman çalıştırsın bence. Sen hem maaş almıyorsun, hem masrafın yok, hem de para veriyorsun..
Eşin aynı şeyi yapsa butraya kocam ailesine para yediriyor, benden bir şeyler saklıyor diye konu açar, çocuk yapacağız para biriktiremiyoruz diye suçlardın.

Oncelikle cnm ben bu borc islerine cok kiziyorum ne kadar ayip bir sey borcun oluyor ilk hemen gözun kizinin altinlarina yada gelinin altinlarina gidiyo kardesim madem veriyorsun ne diye birde üzülüyor sun esinden saklayip ailene veriyorsun bozdurulur diye senin durum doluya yakalanmissin eminim en azindan esin harcasaydi kendiniz icin bir sey yapmardi ama gidrn altinlar yok bos telef yazik gunah ya Almasinlar bu gelin ve kizlarin altinlarinj ayiptir hangi yuz yildayiz bacim simdiye kadar ben gormedim altinlarini veripde geri alanini bir bardak her gun ustune su ic....burda hata sende ...ikincisiyse yinr hata sende baban olabilir ama artik bi yuvan var evlilik hayati degistirir ve insanlar bazi durumlarida degistirmeli mesela baktin para vermio isten ciksaydin surekli borca giriyorsa baban isi biraksin o kadar ...simdi senden aldi sonra ne olacak tzbi artik kim verirse borç...esinde masallah ne kadar iyi adam sana kizmasida normal sen olsan sende kizarsin cnm ama tavsiyrm isten ayril temiz bir ise gir ...

iyide damadın kazandığı kendini ve karısını ilgilendirir, senin babana laf düşmez(ha eşinin yaptığı doğru değil)
nasılsa dünür yiyecek dünür yiyeceğine ben yiyeyim demiş babanız.
ben babanızı iyi niyetli bulmuyorum açıkçası, evet oğlan tarafı hep sömürür ama kız tarafı aman yuvaları yıkılmasın, aman huzurları bozulmasın diye daima yapıcı olurlar. ama sizin babanız elinizdeki üç kuruşa bile göz dikmiş.
hamile olduğunuz dönemde babanızın tepkisi ne oldu merak ediyorum, açıkçası biraz da tahmin ediyorum, bedava üzerine para veren işçisi çalışamayacak duruma gelecek ve para da ona değil bebeğe gidecek...
önce kendinizi düşünmeniz gerekecek, ama eşle de bir ömür nasıl devam edersin orası meçhul. sabredebilir misin bir gün değil beş gün değil, yıllar otuz,kırk belki de elli yıl can çıkar huy çıkmaz.
bütün bunları hesaba katarak çocuk yap derim, sonuçta o bebeğin ihtiyaçlarını tam alamadığında da vicdan azabı çekeceksin.

çözüm çok basit arkadaşım, giden gitmiş artık onlara takılma helal et gitsin... bundan sonrası içinde benimde artık bir evim , yuvam var, masraflarımız var bu şekilde olmuyor de ayrıl babanın yanından ve git dısarda kendı meslegınle alakalı bır yere gır-deneyımınde var - en az aylık 2000 alırsın ben sana söyleyım...
sonrasında bırkaç ay kenara bırıkım atın bebek ıcın cunku masrafı cok oluyor....
ve sorun çözülsün....
o kırılcak bu tavır yapcak dıyede dusunme, iş başka aile olmak başka şey....

Allah Allah çok ilgincsiniz ya.. Kac sayfa olmuş hepsini tek tek okudum hep babam diyorsunuz bir kere bile esinize sahip cikmiyorsunuz. Madem böyle yapacaktiniz neden evlendiniz ? Tamam babanız değerli tamam çok iyi bir insan ama esiniz de ilerde doğacak cocuklarinizin babası farkında mısınız ? Artik sizin aileniz o.Babanız bile olsa laf soyletmemeniz gerekir. Her şeyden önce bu dengeyi kurun bence. Babanız da o kadar iyi niyetli değil ayrıca.

Yanlış yapmışsın, işler bir şekilde yerine girer ama eşinden habersiz iş yapman onun sana karşı güvenini azaltır.
Bir an önce ayrıl, baba durumun yok benimde yok diye babana söyle hiç değilse başka erde çalışayım diye.
Sizinkiler damat olayını unutmuşlar , kızım damat sormuyor mu demiyorlar mı? Çok rahatlık bu yaptıkları.
Allah yardımcınız olsun

Yani gerçekten zor bir durum AMA,
Babanız sıkıştıkça en doğrusunu yapıp vermişsiniz fakat hatanız eşinizden gizli yapmanız !!!
Onun o altınlarda hakkı olduğu için rızasını almalıydınız!
''Baba candır atadır'' fakat şuan ev geçiminde olduğunuzun farkına varmalı,
Olmaz öyle !eşiniz haklı çalışıyorsunuz madem babanızda olsa hakkınızı almalısınız.
E şimdi siz babanızın yanındasınız diye ablanız hollandada diye tüm yükü üstünüze almanız yanlış,
Biran evvel konuşup ablanız ile maddi desteğe ihtiyacı olduğunu bilsin babanızın
Ve sizde anneniz ile gerekeni konuşup paraya ihtiyacınız olduğunu dile getirin ayıp değil ki bunun adı İHTİYAÇ
Ve başka bir işe girip para kazanmanız gerektiğini uygun dille anlatın.

babanıza zor zamanlarında yardım etmeniz ne güzel.
sanırım ben de isteyemezdim.
ancak eşinizin maaşından yaptığınız çeyrek altınları vermeniz hoş olmamış. eşiniz burada ne söylese haklıdır.
babanızla konuşabilirsiniz ama bu konuyu, en azından planlarını öğrenebilirsiniz.
baba ne yapmayı düşünüyorsun, gelecekte bir yerden para vs gelecek mi, belki babanıza da bir yerden para gelecektir, ona güvenip bu kadar borca girmiştir.
yok eğer para gelmeyecekse, eleman azaltımına gidip, babanız anneniz ve siz fazla mesai yaparak borçları ödemeyi planlayabilirsiniz.
sizin hamileliğinize kadar daha uzun süre çalışıp, babanıza yardım edebilirisniz, ancak önünüzü görmeniz gerekir.
nereye kadar böyle gidecek, toplamda ne kadar borç var.

tüm bu planlardan da eşinizi haberdar etmelisiniz, o sizin hayat arkadaşınız. sizin derdiniz onun derdi.

babana bile güvenmiyceksin derler bi örnek daha.. işte hayatta en yakını Eşindir..

Aynı durumda esınız olsa ve sıze bu konuyu acsa ne tepkı verırdınız?? Cok merak edıyorum

karı koca konuşup anlaşıp babalarınızla konusşmalısınız. ikiniz için sgk ve belli bir miktar para, YOKSA diyin ki onlara bizim extra masraflarımızı, tatil, çocuk vb. karşılamaya kabul musunuz? yani bir ay onun babası bir ay senin baban ödemeye kefil mi?. bunun hastalığı var sağlığı var. hastane masrafları vs.
kalplerini kıranmıyorsunuz madem blöf yapın bir gün işe gitmeyin. yetişemiyoruz kendimize iş bakıyoruz. ek iş. yarım gün orada yarım gün sizde çalışacağız diyin.

bir de yanlış anlamayın madem ikinizin iş konusu bu kadar muğlaktı bunu baştan halledecektinz. evlendikten sonra değik

o kadar giderin (aylık 11 bin tl diyorsunuz) arasında haftalık 200 tl nasıl veremiyor aklım almadı benim..
bence eşim çalışmamı istemiyor deyin..
eşinize de kızarsa kızsın..
ikinizde iyice ezdirmişsiniz kendinizi..
ayrıca size çok kızdım.. zaten babanız para vermiyor birde biriktirdiklerinizi vermişsiniz..
bundan sonra vermeyin söylemeyin açın bi banka hesabı yatırın..
artık oda kesin kenarda parası vardır diye düşünüp hiç vermez..
açık açık konuşmanın zamanı gelmiş geçiyor bile..

çıkın işten birini alsınlar işi öğretene kadar devam edersiniz..
eşinizede biraz baskı yapın sigortasını ödesin babası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…