derdim büyük, lütfen yardım edin!! evliyim ve babamın yanında çalışıyorum

Aslinda esiminde benden asagi kalir yani yok biliyor musun.. oda babasiyla birlikte nakliye yapiyor. Babasinin 1 trilyon mal varligi var. Ama yolda gorsen sadaka verirsin.. ucan kusa borcu var herseyi krediyle almis. Esimde hergun ayri kamyonuyla nakliye yapip kazandiginla babasinin ozel borclarini oduyor.. ne gelen paramiz belli nede giden.. ikimizde birbirimizden beteriz.. babalarla basimiz dertte anlayacagin.. o gunde 20-30 tl getirirse getiriyor iste... yasimiz kucuk diye 2 babada bize acimiyor gibi
Ozaman side acimayin

Ben olsam acikca konusurum. Baba cocuk dusunuyoruz, esimin kazandigi para yetmiyor kenarda tek kurus birikmisimiz yok, ben maasli bir is bulmak zorundayim derdim.
2 ay once gebeydim.. ahh o 1 bucuk ay boyunca yasadiklarimi anlatsam... beni maddi telas aldi hep extra is bulmaya çalıştım kendime. Arta kalan zamanlarda yapacak... doktor muayenesine bile gidemedim biliyor musun... ama rabbim o kadar buyukki, dusuk yaptim 1 bucuk aylikken.. yinede cok uzuldum icim parcalandi.. ama şükür ettim
. Iste o zaman gördüm ki çocuk olsa asla ihtiyaclarini alamam.. o zaman dahi kimseden yardim gormemistim

seni oyle iyi anlıyorum ki benzeri benimde başımdaydı yeni yeni bitti artık babam üzerime tır aldı nişanlıydım daha eşim kefil oldu babadır arkasında duralım diye sağolsun 100.000 tl borç aylık 3500 ödemesi vardı çalıştı bir sene aslında rahat kazanması gerekirken olmadı nedenini bilmiyorum her ay eksik senet protesto olacak çalışıyodum her ay verdim verdim verdim borç tabi ama tabi ki geri gelmedi annemle ayrılar kalanıyla ev geçindirmeye çalıştım bir iğne yapamadım evlenene kadar düğünüm oldu eşimle borçla evlendik kimse bişey yapmadı iki ailenin takacaği bileziği bile biz alıp verdik taksınlar milletin içinde ayıp olmasın diye taksitleri için telefonumu bile sattım şimdi 4 aylık evliyim ne bilezik geldi ne verilen borçlar bizim zaten bir sürü borcumuz oldu kimse nasıl ödüyosunuz demedi en son o halde maaşın yattı mı bana para göndersene diye aradı babam patladım artık iş yerinde bittim ben dedim yetişmiyo artık dedim olmuyorsa ver artık benden daha çıkacak bişey kalmadı ben ne haldeyim bileniniz var mı diye sonuç geçen ay arabayı iade etti başka işe girdi konuşmaktan başka çaren yok canım malesef
amma uzun yazmışım :) aynı dertten müzdarip olunca

Sen dua ette krediyi ödesin. O da senin üstüne kalacak eşin ödeyecek bence
Onuda düşünmüyor değilim. . Cunku plansız hareket edildigi icin is yerinin borçlari iyice cogaldi.. babamda ablamda 4.000 euro, esten dosttan toplam 15.00 tl falan borç aldi. Bunlari nasıl odeyecek onu düşünüyorum.

babanız iyi bir insan olabilir ama kesinlikle fazlasıyla bencil
hem kızına maaş vermiyor hem biriktirdiği parayı alıyor hemde bu kız artık evli eşi para veriyor mu demiyor..
nasıl bir iyilik bu anlamadım..
tamam durumu kötü olabilir ama demesi gerekmez mi kızım şuan iyi değil durumum ama düzelince maaş vereceğim diye..
hiç bu ihtimali düşünmüyor gibi..
bütün gün orda çalışıyorsunuz ama cebinize harçlık dahi koymuyor
bence babanıza paraya ihtiyacınız olduğunu başka bir işte çalışmak istediğinizi söyleyin..

Ben düğünde takılanların neden kadınlarca eşine sorulmadan başkasına emanet edildiğini algılayamıyorum.. San ki sadece size ait mal. İkinci olarak hepiniz bedava çalışıyorsunuz ama borçlar artmış ve hatta kredi çekiliyor, ee peki o işyeri neden bıraklmıyor.. Haddim değil ama kardeşim üzüldüğümden, çok kızdım size..

Son düzenleme:
Bence sen hatalısın. İnsan az çok bilir babasını. Ben mesela babama emanet etmem. Sıkışır bozdurur geri yapmayı sallar diye. Aynı senin baban gibi. İlk hatan babana emanet edip geri almamak. İkinci hatan evlendikten sonra babana bedavaya çalısmaya devam etmek. Destek de bir yere kadar. Bedava çalışmak da ne. İnsan en azından harçlık verir. Ki evlendikten sonra direk maaş vermeliydi. İkinci hatan bu. Üçüncü hatan tüm bunların üstüne çeyrekleri de babana kaptırman.
Dördüncü hatan, baban için kredi çekmen. Baban taksitleri ödemezse ne olacak? Valla tüm bunları eşin yapmış olsa ne sorumsuz adam derdim. Kayınpederine bilezik borç vermen ise hata bile sayılmaz diğerlerine göre.
Çözüm olarak, babana eşinle para sıkıntısı çektiğinizi, borç ödemelerinde senin bileziklere öncelik vermesini rica et. Sonra ödeyemeyecek gibiyse, maaş alabileceğin bir iş bak. Bir de tüm olanları tüm şeffaflığıyla eşine anlat bence. Bu kadar yükün altına tek başına girme. Üzüntünü de anlat. Belki o senin beşinci hatayı yapmana engel olur. Tamam babadır iyidir hoştur da bu kadar düşüncesizlik ve sömürü de fazla ama.

babana çocuk planını söyle. bir gelire ihtiyacım var senin işini evde de yapabilirim de. ki yaparsınız.

Ben olsam acikca konusurum. Baba cocuk dusunuyoruz, esimin kazandigi para yetmiyor kenarda tek kurus birikmisimiz yok, ben maasli bir is bulmak zorundayim derdim.
Insan durumun icindeyken saglikli dusunemeyebiliyor inan, bende uslubunu bulamadim iste..sanirim yavas yavas soylemeye caba gostericem. Su an cok zor para vermesi maddiyattan dolayi ama caresini bulmaliyiz.. cok sagol cnm

Adaletli olalim.yaptigin cok yanlis.dugun gunu sikisipta esim bozdurmasin diye altinlari ailene vermek nasil bir zihniyet??
Niye evlendin.senin ailen yuvan once esinle olan ev.
Bak ne oldu...esine bahsetmedigi altinlarda gitti.yapan yalani dogurdu..kiyida kosede 5 kurusun yok.sebebi ne olursa olsun esine yalan soylememeliydin.
Bu yalanlarinasil toparlarsin bilmem.amaayni seyi erkek yapmis olsaydi bosan bir omur gecmee kadar yorum alirdin burda

Ahh canım... insan yaşayarak öğreniyor vallahi. ben eşimin verdiği paralarla o kadar biriktirdim ki 12 çeyrek altını.. 1 pantolonla aylarca idare ettim, kendime 1 iğne dahi almadım fuzuli.. şimdiki aklım olsa aileme söylemezdim bile. Ama ne bileyim sevinirler diye düşündüm, aa bak kızım ne güzel evine sahip çıkıyor gibisinden.. alacakları aklımdan dahi geçmemişti.
Sen dugun sonrasi esin sikispta bozdurmasin dite ondan altinlari kacir.sonrada ailenin acigini kapatmak icin ondan aldiklarinla yerine yenisini yap.pes.

Yahu aileye yardim edilur.benim size tek kizdigim nokta yalan..evlilikte yalan oldumu sinirleniyirum

Baban ne kadar iyi olursa olsun seninde bir evin ve ailen var.

Ayrica sunuda anlamiyorum neden yaptiginiz ceyrekleri falan soyluyorsun?
Yok baba falan de ..
Bizim kenarda birikimimiz oldugu halde esim herkese ucu ucuna geciniyoruz falan der. Sizde oyle yapmayi deneyin . Sukadar param var su kadar altinim var derseniz isterler tabikide.
Yasamadan once anlayamadimki benim safligim.. mesela altini 5 lira 10 lira uzerine koya koya biriktiriyodum ya, benimle gurur duysunlar diye heyecanla gidip diyordum iste mesela 2. Altini yapmama 20 lira eksik kaldi falan... nerden bilebilirdim alacaklarini :,( bunlari yasadiktan sonra birikim yapmayida biraktim nasil olsa elimden aliniyor dayanamayip uzuluyor soyluyorum diye

Sen dugun sonrasi esin sikispta bozdurmasin dite ondan altinlari kacir.sonrada ailenin acigini kapatmak icin ondan aldiklarinla yerine yenisini yap.pes.

Yahu aileye yardim edilur.benim size tek kizdigim nokta yalan..evlilikte yalan oldumu sinirleniyirum
Valla haklisiniz.. onuda esime sinirime yaptim.. babasindan habersiz 5 lira harcamaz.. bende oldugunu bilse alir kendi babasina borc verirdi.. biz bu evliligi nasil duzelticez bilmiyorum.. esimde bende eksiksiz duzeyde ayni durumdayiz.
Oda babasinin isinde calisiyor nakliye yapiyor. Kazandiklarini babasinin borclarina veriyor.. ben gizli gizli, ilerde bebegim olurda kullanirim diye biriktirmistim kotu niyetim yoktu ama mahvoldu hersey

Merhaba arkadaşlar, konu başlığını açıklayıcı yazdım mı bilmiyorum ama bir derdim var. İçimi dökmek amacıyla biraz uzun yazıcam, lütfen yardımcı olun bana :KK43:

Dünyada eşi benzeri bulunmadığını düşündüğüm iyi bir babam var aslında..
şimdiye dek cebinde son 5 lirası kalsa dahi bana veren, çok düşünceli, ve iyi, bizim için didinen, cefakar bir baba.. hep öyleydi.. TAAKİ EVLENENE KADAR
Babamın orta seviyeli bir matbaası var.
matbaamızda çalışan 2 eleman var.
Onun dışında, annem, babam ve ben çalışıyoruz..
ben ortalama 4-5 yıldır matbaada babama yardım ediyorum.
Matbaada grafikerim, davetiye, kart, broşür tasarımlarını yapıyorum.
bekarken masraflarımı doğal olarak babam karşılıyordu ve çalıştığımda maaş almıyordum.

yaklaşık 11 aydır evliyim.
geçen yıl 14 şubatta evlendim

düğünümde takılan 9 bilezik ve 1 beşi bir yerdeyi düğün akşamında babamlara teslim ettim.. Dünyanın hali hal değil, birşey olurda eşim bozdurmasın yada çalınmasın diye..
Ama babam daha düğün haftası, para konusunda sıkışmış diye bana sormadan beşliyi bozdurmuş hala geri yapmadı.
bilezikleride defalarca bozdurup geri yapmışlardı.
ardından evliliğimin 10. ayında kayınpederim bileziklerimi borç olarak istedi
benda babamda sıkışık diye 3 bilezik babama 4 bilezik kayınpederime borç verdim.
daha bitmedi maalesef yetmedi..
ufak ufak eşimden alıp artırdığım paralarla 6 çeyrek altın yapmıştım.
babam sıkıştıkça bunlarıda istedi bende verdim..
ardından 6 tane daha yaptım eşim anlamasın diye yerine koydum..
babam sıkıştıkça hep benden istedi.. Ve toplam 12 çeyrek altınım gitti (borç olarak)
şimdi eşim onları sorduğunda geçiştiriyorum..
emekli olmak için vergi dairesine yatırmaya para lazımdı hiç bir yerden kredi çıkmadı bulamadı ve 1 hafta önce benim üzerimden 15.000 tl kredi çekti..
Şu an bana 5 i 1 yerde, 3 bilezik (6.000 tl değerinde), 12 çeyrek altın borcu ve üzerime çektiği kredi taksitleri var..

Daha önce matbaamızda bana yardımcı grafikerde çalışmıştı, elemanların maaşını mecburi diye hep veriyordu sıkıntıya da girse...
ama ben evladıyım diye vermesemde olur diyo.. nasıl olsa beni anlar diyo..
maddi durumu pek iyi değil çok borçlandı firmalara..
ama benimde ayrı bir evim var, kocam var..
ve kocam az sıkıntıya girsek laf söylüyor.. her gün gidip çalışıyor, yoruluyorsun..
5 kuruş para almıyorsun şimdiye dek 11.000 tl para alman lazımdı diye..
bir türlü babama bu konuyu açmaya dilim varmıyor, vicdanım el vermiyor, çünkü gözümün önünde babamın ne kadar zor durumlara girdiğini, çabaladığını görüyorum.. yürütmeye çalışıyor matbaayı..
ama ben haftalık 100 bile almaya razıyım. onu bile alamıyorum..
evlendik ama kenarda 5 kuruşumuz yok, düğün takılarım, biriktirdiklerim, herşey ama herşey kayınpederim ve babama borç olarak gitti.
geri gelirmi bilmiyorum..
Ama biz 1 yıl içinde çocuk planı yapıyoruz.. kenarda 5 kuruş yokken neye güvenebiliriz ki..

Arkadaşlar artık çıldırıcam.. Lütfen yardım edin ne yapayım ben..
Eşime karşı boynum bükük. Yinede çok sesini çıkarmıyor..
Babama ise dilim varmıyor söyliyim..
Bari burda çalışmayıp başka yerde olsam bir sürü para birikirdi.
Ama babama yardım edecek başka çocuğuda yok, ablam hollanda da evli.
başka kardeşim yok..
Bedavaya çalışıp yıllarımı böylemi geçiricem. sesimi çıkaramıyorum, üzüldüğümden.. sırtımda kambur oldu resmen bu konu, uyurken, yürürken, yani her an ama her an aklımda.. Telefonumun camı kırıldı ama 1 telefon dahi alamıyorum kendime.. Taksite giremiyorum bişey yapamıyorum..
Bana yol gösterin rica ederim arkadaşlar :KK43:

daha bir çok şey var anlatmadığım..

gercekten cok uzucu bir durum. insanin ailesinden kaynakli boynunun bukuk olmasi cok agir ve zor. esiniz muhakkak cok anlayisli biridir ama siz yine de babanizin maddi muskullerini, uzerinizden kredi cektigini paylasmayin isterseniz. babanizin esinizin gozunde sayginligi olmasi sizi her zaman dimdik tutar herkese karsi. Allah yardimcisi olsun babaciginizin.

Cocuk dusunuyoruz de esim calismami istemiyor de annene.arada gelebilirsem yardima gelirim de.valla bilemedim canim aile bu seni anliyorum nerdeyse senin yasadiklarini bende yaşadım ama ,bekarken.aile bu gozunun önünde sıkıntı cekerken tepkisiz kalamiosun kalamassinda ne bilim allah yardimcin olsun

ben bu konuda seni haklı bulamadım maalesef altınlarını hem babana veriyosun hemde bozdurunca laf ediyosun olabilir belki çok sıkışık bi anında bozdurdu madem güvenmiyodun neden verdin kayınbabana verdiğinde eşinin gıkı çıkmıyoken sen babana verince yada onun yanında çalışınca neden konuşuyor en başta ya maaş benzeri bişey alcaktın ya gitmicektin sen bu fırsatı bile bile vermişsin kusura bakma şsteklerinizde de pek bi anlam göremedim açıkçası kenarda beş kuruş yok diyosunuz babanıza verdiğiniz para kadar kayın babanza veriyosunuz birazda eşinizle kp durumunu konuşun birde eşinden gizli altın yapabilecek parayı nerden buluyosun onu anlamadım

Bunu kocanız yapsa burada size öyle adam mı olur boşanın kurtulun bile derdik sanırım. Kendim ettim kendim buldum durumu sizde olan. Bence hemen eşinizle konuşun ki yarın öbür gün evliliğinizde bir sıkıntı çıkmasın.

Kınamak haddim değil ama , demişsiniz ya 11aydır tek pantolonla idare ettim 6+6=12 çeyrek yaptım.. Bu kadar da hayatı kendimize zehir etmemek lazım sanırım.. Olmadığı zaman senelerce yırtık pantolon da giydim ama bunu da yapmamak lazım, bana kızmayın e mi?, size üzüldüğümden

Babaniz düşüncesizlik etmiş sanırım ,bekar olsanız idare edin eli sıkışıkmış diyeceğim ,bende babama kiyamam çünkü ama ,sonuçta el kapisindasiniz babanizin isyeride olsa çalışıyorsanız maaş almanız lazım sizinde kendinize gore eviniz,harcamalariniz var ne kadar iyi olursa olsun el oğlu yarın obur gün kizima laf eder araları açılır ,zor durumda kalir diye düşünmesi lazım...

X