- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.578
-
- Konu Sahibi Namutenahii
Evleri hasarsızsa gelmesin mi? Dün olan depremde zarar gören insanların çoğu maalesef dışarıda kalamayıp evine dönmek zorunda kalan insanlardı. Hasarsız raporlarının güvenilirliği sorgulanıyor? Evlerinde mi kalsınlar cidden? O kadar misafir gerçekten zor. Konu sahibi zorlanacak haklı. Ama geçici bir süreç bu. 1 ay idare edebilirler insanlar orada ne koşullarda yaşıyor.Anne baba kardeş hariç gerisi gelmesin zaten evleri de hasarsız ise bir şekilde orada yaşayabilirler.
İnsan ailesinin bu kış ayında gelebilecegi evi varken çadırda kalmasına nasıl razı olsun? Adana'daki kardeşler çok kötü durumda değil. Ama Hatay kötü şu an.Valla evkerş mustakil ve çadırları da varsa açıkçası gelmeleri bana mantıklı gelmedi.
Hatay daha kötü durumda.
Yok eşiniz çok bozulacaksa anne babasını ve kendi ailenizi çagırın ama bu kadar kişi gelecekse cidden sizin için çok büyük sorun olur.
Deprem anında bile kavgaya tutusan tipler sizin evinizde huzur felan dinlemez valla.
Anormal şekilde kavgaya tutuşmasalar dahi 12 kişiyi agırlamak çok kolay iş değil.İnsan ailesinin bu kış ayında gelebilecegi evi varken çadırda kalmasına nasıl razı olsun? Adana'daki kardeşler çok kötü durumda değil. Ama Hatay kötü şu an.
Adanadakiler konu sahibinin ailesi, hataydakiler eşinin ailesi anladığım kadarıyla. Haklısınız evet zorlayıcı. Ama o insanların bu soğukta ve kaosta çadırda yaşaması kadar değil. Uzun süre evine almayacak tabii ki. Zaten kimse o kadar süre dayanamaz. Ama en azından 1 ay eski düzene donulene okullar açılana kadar idare edebilirler. Olağanüstü bir durum söz konusu.Anormal şekilde kavgaya tutuşmasalar dahi 12 kişiyi agırlamak çok kolay iş değil.
Tipler kavgacı
Deprem bile bir şeyleri öğretememiş bazılarına.
Hatay'da ailesi varmış onları çagırmalı çünkü gerçekten çok kötü.
Ama Adana'daki eş ailesi içinde kayınaile tarafından anne baba alınsa yanlarına daha mantıklı.
bir ay sonra ne değişecek?Evleri hasarsızsa gelmesin mi? Dün olan depremde zarar gören insanların çoğu maalesef dışarıda kalamayıp evine dönmek zorunda kalan insanlardı. Hasarsız raporlarının güvenilirliği sorgulanıyor? Evlerinde mi kalsınlar cidden? O kadar misafir gerçekten zor. Konu sahibi zorlanacak haklı. Ama geçici bir süreç bu. 1 ay idare edebilirler insanlar orada ne koşullarda yaşıyor.
Kaos ortamı azalanacak. Kimse sonsuza kadar kalmayı beklemiyor zaten. Ayrıca konu sahibi de okullar açılana kadar mı kalacaklar bilmiyorum demiş. Demekki çalışan ve okuyan dönmesi gereken insanlar var ailede.bir ay sonra ne değişecek?
ben 1 aya hiçbir şeyin düzeleceğine düşünmüyorum hayatın tamamı Adıyaman Malatya Maraş'ın yarısi yıkıldıKaos ortamı azalanacak. Kimse sonsuza kadar kalmayı beklemiyor zaten. Ayrıca konu sahibi de okullar açılana kadar mı kalacaklar bilmiyorum demiş. Demekki çalışan ve okuyan dönmesi gereken insanlar var ailede.
ama sonsuza kadar orada konaklarim gözüyle bakmiyordur depremzedeler. Şu an gelip hemen kendilerine düzen kurmak kolay değil. Bir sure sonra kendi düzenlerini kurmak için ya ev tutulur ya başka şehre bakılır.ben 1 aya hiçbir şeyin düzeleceğine düşünmüyorum hayatın tamamı Adıyaman Malatya Maraş'ın yarısi yıkıldı
aksine 1 ay sonra Hatay'ın yasanilmasi çok daha sıkıntılı bir yer olacağını düşünüyorum çünkü ciddi güvenlik sorunları var medyaya yansımayan
Şuana kadar nasıl gelmediler ? Çok sallanıyor , eşyalı ev tutsun herkes illa birine sığınmaya geri yok benceKira desteğini sanırım ağır hasarlı evlere veriyor bizim ailelerden kimsenin evine ağır hasarlı denmemiş hafif hasarlı ve hasarsız evler
Aileniz biran omce karar versin en kesin çözüm bu.Merhaba hanımlar,
Öncelikle tüm ülkemize geçmiş olsun, çok zor günlerden geçiyoruz. Vefat edenlere Allahtan rahmet kalanlara ise sabır diliyorum. Allah en kısa zamanda yeniden ayağa kalkmamızı nasip etsin.
Bunca derdin arasında benim konum çok ufak bir dert, ne olur kimse yanlış anlamasın, sadece danışmak istedim.
Biz ankarada oturuyoruz. Eşimin erkek kardeşi ile eltim de ankarada oturuyor.
Eşim de ben de hataylıyız ve ikimizin de ailesi hatayda.
Depremden sonra eşim de ben de ailelerimizin o bölgeden çıkıp gelmesini istedik. Ama evleri de ayakta. Sadece güvenli bölgeye gelmelerini istiyoruz.
Benim ailem 8 kişi
Eşimin ailesi 12 kişi
Normal şartlarda eşimin ailesinin ankarada 2 oğlu olduğu için 2 kapısı var. Benim ailemin ise sadece ben varım yani tek kapı var.
Bu sebeple eşimin ailesinin, diğer oğullarına;
Benim ailemin ise bizim evimize gelmesini uygun görüyorum.
Fakat eşimin ailesinde kavga edenler olmuş aynı eve girmem şeklinde kavga kıyametler kopmuş.
O yüzden onlardan herkes diğer oğlanın evine gidemiyorlar. Bir kısım gidiyor diğer kısım da onlarla olmak istemiyor. Deprem zamanı herkes can derdindeyken böyle bir kavga etmişler ne yazık ki.
Dolayısıyla şuan 3 aile varmış gibi düşünün.
Eşim de sizinkiler gelmiyorsa bizimkilerin bir kısmı da bize gelsin dedi.
Benim ailem de gelip gelmemekte kararsız. Biz ankarada yüksek katlı bi binada oturuyoruz korkuyorlar çekinceleri var.
Ama şimdi şöyle de bişey var bizim eve eşimin ailesinden birileri gelse sonra benim ailem gelmek istediği zaman gelemeyecekler. Çok arada kaldım. Siz olsanız napardınız?
Merhaba hanımlar,
Öncelikle tüm ülkemize geçmiş olsun, çok zor günlerden geçiyoruz. Vefat edenlere Allahtan rahmet kalanlara ise sabır diliyorum. Allah en kısa zamanda yeniden ayağa kalkmamızı nasip etsin.
Bunca derdin arasında benim konum çok ufak bir dert, ne olur kimse yanlış anlamasın, sadece danışmak istedim.
Biz ankarada oturuyoruz. Eşimin erkek kardeşi ile eltim de ankarada oturuyor.
Eşim de ben de hataylıyız ve ikimizin de ailesi hatayda.
Depremden sonra eşim de ben de ailelerimizin o bölgeden çıkıp gelmesini istedik. Ama evleri de ayakta. Sadece güvenli bölgeye gelmelerini istiyoruz.
Benim ailem 8 kişi
Eşimin ailesi 12 kişi
Normal şartlarda eşimin ailesinin ankarada 2 oğlu olduğu için 2 kapısı var. Benim ailemin ise sadece ben varım yani tek kapı var.
Bu sebeple eşimin ailesinin, diğer oğullarına;
Benim ailemin ise bizim evimize gelmesini uygun görüyorum.
Fakat eşimin ailesinde kavga edenler olmuş aynı eve girmem şeklinde kavga kıyametler kopmuş.
O yüzden onlardan herkes diğer oğlanın evine gidemiyorlar. Bir kısım gidiyor diğer kısım da onlarla olmak istemiyor. Deprem zamanı herkes can derdindeyken böyle bir kavga etmişler ne yazık ki.
Dolayısıyla şuan 3 aile varmış gibi düşünün.
Eşim de sizinkiler gelmiyorsa bizimkilerin bir kısmı da bize gelsin dedi.
Benim ailem de gelip gelmemekte kararsız. Biz ankarada yüksek katlı bi binada oturuyoruz korkuyorlar çekinceleri var.
Ama şimdi şöyle de bişey var bizim eve eşimin ailesinden birileri gelse sonra benim ailem gelmek istediği zaman gelemeyecekler. Çok arada kaldım. Siz olsanız napardınız?
Bölgede eylüle kadar okul açılacağını sanmıyorum.2 ayrı ev tutsunlar.Hiç zaman belli değil malesef...Okullar açılınca giderler diye düşünüyorum bi aksilik çıkmazsa o da galiba 24 mart