Depremin aile içine yansıması

Anne baba kardeş hariç gerisi gelmesin zaten evleri de hasarsız ise bir şekilde orada yaşayabilirler.
Evleri hasarsızsa gelmesin mi? Dün olan depremde zarar gören insanların çoğu maalesef dışarıda kalamayıp evine dönmek zorunda kalan insanlardı. Hasarsız raporlarının güvenilirliği sorgulanıyor? Evlerinde mi kalsınlar cidden? O kadar misafir gerçekten zor. Konu sahibi zorlanacak haklı. Ama geçici bir süreç bu. 1 ay idare edebilirler insanlar orada ne koşullarda yaşıyor.

İnsan ailesinin bu kış ayında gelebilecegi evi varken çadırda kalmasına nasıl razı olsun? Adana'daki kardeşler çok kötü durumda değil. Ama Hatay kötü şu an.

İnsan ailesinin bu kış ayında gelebilecegi evi varken çadırda kalmasına nasıl razı olsun? Adana'daki kardeşler çok kötü durumda değil. Ama Hatay kötü şu an.
Anormal şekilde kavgaya tutuşmasalar dahi 12 kişiyi agırlamak çok kolay iş değil.
Tipler kavgacı
Deprem bile bir şeyleri öğretememiş bazılarına.
Hatay'da ailesi varmış onları çagırmalı çünkü gerçekten çok kötü.
Ama Adana'daki eş ailesi içinde kayınaile tarafından anne baba alınsa yanlarına daha mantıklı.

anne babalar dışındakiler kim merak ettim?
eşinizin anne babası abisine sizinkiler size gelsin.
kalanlarda gelmek istiyorlarsa ev kiralansın.

Adanadakiler konu sahibinin ailesi, hataydakiler eşinin ailesi anladığım kadarıyla. Haklısınız evet zorlayıcı. Ama o insanların bu soğukta ve kaosta çadırda yaşaması kadar değil. Uzun süre evine almayacak tabii ki. Zaten kimse o kadar süre dayanamaz. Ama en azından 1 ay eski düzene donulene okullar açılana kadar idare edebilirler. Olağanüstü bir durum söz konusu.

bir ay sonra ne değişecek?

Kaos ortamı azalanacak. Kimse sonsuza kadar kalmayı beklemiyor zaten. Ayrıca konu sahibi de okullar açılana kadar mı kalacaklar bilmiyorum demiş. Demekki çalışan ve okuyan dönmesi gereken insanlar var ailede.
ben 1 aya hiçbir şeyin düzeleceğine düşünmüyorum hayatın tamamı Adıyaman Malatya Maraş'ın yarısi yıkıldı
aksine 1 ay sonra Hatay'ın yasanilmasi çok daha sıkıntılı bir yer olacağını düşünüyorum çünkü ciddi güvenlik sorunları var medyaya yansımayan

ama sonsuza kadar orada konaklarim gözüyle bakmiyordur depremzedeler. Şu an gelip hemen kendilerine düzen kurmak kolay değil. Bir sure sonra kendi düzenlerini kurmak için ya ev tutulur ya başka şehre bakılır.

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Düşünülmeden ve tamamen duygusal alınmış bir karar. Nereye kadar maaile yaşanır?

Sizde ailenizinden sekiz kişiyi çağırmayın gereksiz gelecekse anne babaniz gelsin ki depremin ortasında olan onlar.
Eşinizin ailesinde de elti o kadar kişiyi nasıl ağırlayacak, sayı çok fazla yine olmaz. Öncelik anne baba olmalı iki taraf içinde, sizin anne babaniz gelmiyorsa eşinizin anne babası gelebilir. Diğerleri için farklı çözümler bulunmalı.

müstakil evden korkmasınlar ya, ne olacak müstakil eve. keşke evim müstakil olsa yani, zerre deprem korkum olmaz. müstakildekiler kalabilir bence hasar masar da yoksa.

alacaksanız sadece anne ve babaları alın ki o da geçici bir süre. sonra ev falan tutsunlar başlarının çaresine baksınlar. maddi destek yaparsınız biraz, olur biter. o kadar kişi illa ki çalışıp para kazanır diye düşünüyorum. alacaksanız sadece yaşlıları alın. ev ev üstüne de nereye kadar yani, 8 kişiden, 12 kişiden falan bahsediyorsunuz. imkansız bir arada kalmaları. üstelik şu zamanda bile kavga eden insanlara çok da acımayın, bu ne lüks canım, ben orada kalmam ben burada kalmam falan... ayıp.

Aileniz biran omce karar versin en kesin çözüm bu.

8 ve 20 kisilik aileler kimlerden oluşuyor.içinde anne baba kardes dışında kimler var.yani uzak akraba varsa bence oncelik anne baba kardesler olmali.eşit sayida insan alsaniz evlerinize eltinize ve size 10 ar kişi düşer ki maddi manevi her iki taraf içinde çok zor.birde ne kadar kalacaklar kimin tarafi olusa olsun uzun soluklu bir süreçte yipranirsiniz.Insallah eltinizin tarafida deprem bölgesinde degildir yoksa durun iyice zorlasir.çok zor bir durum hrm eltinize hem size kolayliklar diliyorum

20 odalı bir eviniz yoksa bu düşünce çok mantıksız
O kadar insan bir evin içinde nasıl yaşayacak ?
Yerleşim sorun, uyku düzeni, hijyen hepsi sorun
Gelmek isteyene ev tutulması şeklinde bir planlama yapmak daha mantıklı herkesin huzuru için

Benim anlamadığım şöyle bende Adana'dan başka memlekete annemlere gdim evim hasarsız şükürler olsun ama gitmek o sallantıyi hissetmek istemiyorum şimdi bu kavga eden aileler enkazda kalmamislar evleri sağlam canlarını kurtarmislar neyi paylaşamayip da şu durumda kavga ediyorlar ne olur azcik alttan alsalar zor günler bu günlerde bir arada olmayacaksalar ne zaman olacaklar inanın psikolojimiz kalmadı aklımı kacirmadan bir sakinleseydi ortalık siz ailenizi mutlaka yanınıza çağırın oralar durulacak gibi gerçekten sürekli deprem oluyor uyku uyuyamıyosun her an gözün avizede kalıyor diğer aileler de bir zahmet diğer yakınlarının yanına gitsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…