- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.152
-
- Konu Sahibi Namutenahii
Evet zor bir dönemden geçiyoruz ama şimdiden eve bir sürü akrabayı alıp sonra karı koca kavga edeni, evi terk edeni duyuyorum. Arkadaşımın Kaynanasını evi yıkılmış, kadın resmen muhtaç. Kayınbaba, kayınbabanın kardeşi ve eşi gelmişler. Evine gittiği gelinine eziyet ediyorlar. Arkadaşım çalışıyor, ne çekecek onları. adamın bütün akrabalarını bıraktı evde, tüm eşyalarını alıp, hatta kendi aldığı beyaz eşyaları, mobilyaları bile alıp evden gitti. Şimdi damatta tutuştu, onlara bakmak zorunda olan kaynanada. Nasıl yalvarıyorlar. Dönüp bakmadı bile.
Evet zaman zor ama her şeyin adabı var. Deprem hepimizi üzdü, sarstı ama deprem bölgesinde olmayan insnalar da, mağdurlarda süreci iyi idare edemezse daha çok yuva da yıkılacak. Sizin eş ailesi süreci idare edemeyenlerden.
Sizin başka kardeşiniz yok mu ?
Yani iyi niyetinizi anlıyorum ama kalabalık olmak çok zor , Malatya depremindeydim ailemin de arazisi var çadır kurdular içindeler. Yani mecburuz buna gidemeyiz diyorlar. Sizinkiler geçimsiz belli ki depremden sonra bile kavga ettiklerine göre. Allah'ım kolaylık versin çok ısrar etmeyin Gelmek istemeyeneEvleri müstakil bahçeli hatta çadır da kurmuşlar evin yanına. Kavga edince bi kısım aile yola çıkmış bile şuan yoldalarmış diğer oğlanın evine gidiyorlar.
Zaten güvendeymiş siz neden o kadar kişiyi çağırıp başınıza iş aldınız şimdi? 3 4 kişi değil, iki aile toplam 20 kişi 2 eve gelecek. Üstelik müstakil bahçeli evde kalıyorlarmış. Bence gereksiz olmuş o müstakil evde kalanları çağırmanız. 1 ay o kadar kişi yaşayamazsınız aynı evde, siz ve eşiniz de dahil olmak üzere herkes birbiri ile küserEvleri müstakil bahçeli hatta çadır da kurmuşlar evin yanına. Kavga edince bi kısım aile yola çıkmış bile şuan yoldalarmış diğer oğlanın evine gidiyorlar.
Zaten güvendeymiş siz neden o kadar kişiyi çağırıp başınıza iş aldınız şimdi? 3 4 kişi değil, iki aile toplam 20 kişi 2 eve gelecek. Üstelik müstakil bahçeli evde kalıyorlarmış. Bence gereksiz olmuş o müstakil evde kalanları çağırmanız. 1 ay o kadar kişi yaşayamazsınız aynı evde, siz ve eşiniz de dahil olmak üzere herkes birbiri ile küser
tamam ama sizin aileniz de kalabalık. eşinizin çağırmasına laf etmeniz eşinizi kırar. sizin ailenizse onun da ailesi. kendi ailenize gelin deyip onun ailesini istememeniz olmaz. eşiniz aynı şeyi size yapsa siz de bozulursunuz.Yola çıkarken bize sormadılar zaten malesef.. ben direkt yolda olduklarını öğrendim. Bana sorulmadığına göre eltime gidiyorlar diye düşündüm. Kalan kısmı da eşim bize çağırıyor fazla duygusal davranıyor... Ben de benim ailemin gelme ihtimali varken kalan kısmı kabul edemem kavga etmeselerdi hepsi eltimin evine sığarlardı gibi bi lafa getirdim tam olarak böyle demesem de eşim düşüncemi anladı ve biraz bozuldu.
Ben bütün akrabaları toplamayı anlayamadım, siz hataydaki anne babanızı çağırın sadece, adanadaki kardeşleriniz ne kadar süre kalacak ki? Depremin ne zaman olacağı belli değil, orda bir deprem olursa belki 3 ay sonra olacak, belirsiz süre kalamazlar ki.Yola çıkarken bize sormadılar zaten malesef.. ben direkt yolda olduklarını öğrendim. Bana sorulmadığına göre eltime gidiyorlar diye düşündüm. Kalan kısmı da eşim bize çağırıyor fazla duygusal davranıyor... Ben de benim ailemin gelme ihtimali varken kalan kısmı kabul edemem kavga etmeselerdi hepsi eltimin evine sığarlardı gibi bi lafa getirdim tam olarak böyle demesem de eşim düşüncemi anladı ve biraz bozuldu.
Eltinizin evi 10+2 mi? Böyle değilse ev tutmaya bakın. Sizin aileniz de eşinizinki de tek evde olmaz. 8 kişilik 12 kişilik misafirlik nasıl olur ç? Olsa bile kaç gün idare edebilirsiniz?Yola çıkarken bize sormadılar zaten malesef.. ben direkt yolda olduklarını öğrendim. Bana sorulmadığına göre eltime gidiyorlar diye düşündüm. Kalan kısmı da eşim bize çağırıyor fazla duygusal davranıyor... Ben de benim ailemin gelme ihtimali varken kalan kısmı kabul edemem kavga etmeselerdi hepsi eltimin evine sığarlardı gibi bi lafa getirdim tam olarak böyle demesem de eşim düşüncemi anladı ve biraz bozuldu.
Eşinize bu durumu açıklayın. Ailemin başka kapısı yok öncelik bizimkilerde. Sizinkiler de gelirse baş üstüne. Açıkçası insanlar canını zor kurtarmışken bu kavga niye kavga eder anlamamMerhaba hanımlar,
Öncelikle tüm ülkemize geçmiş olsun, çok zor günlerden geçiyoruz. Vefat edenlere Allahtan rahmet kalanlara ise sabır diliyorum. Allah en kısa zamanda yeniden ayağa kalkmamızı nasip etsin.
Bunca derdin arasında benim konum çok ufak bir dert, ne olur kimse yanlış anlamasın, sadece danışmak istedim.
Biz ankarada oturuyoruz. Eşimin erkek kardeşi ile eltim de ankarada oturuyor.
Eşim de ben de hataylıyız ve ikimizin de ailesi hatayda.
Depremden sonra eşim de ben de ailelerimizin o bölgeden çıkıp gelmesini istedik. Ama evleri de ayakta. Sadece güvenli bölgeye gelmelerini istiyoruz.
Benim ailem 8 kişi
Eşimin ailesi 12 kişi
Normal şartlarda eşimin ailesinin ankarada 2 oğlu olduğu için 2 kapısı var. Benim ailemin ise sadece ben varım yani tek kapı var.
Bu sebeple eşimin ailesinin, diğer oğullarına;
Benim ailemin ise bizim evimize gelmesini uygun görüyorum.
Fakat eşimin ailesinde kavga edenler olmuş aynı eve girmem şeklinde kavga kıyametler kopmuş.
O yüzden onlardan herkes diğer oğlanın evine gidemiyorlar. Bir kısım gidiyor diğer kısım da onlarla olmak istemiyor. Deprem zamanı herkes can derdindeyken böyle bir kavga etmişler ne yazık ki.
Dolayısıyla şuan 3 aile varmış gibi düşünün.
Eşim de sizinkiler gelmiyorsa bizimkilerin bir kısmı da bize gelsin dedi.
Benim ailem de gelip gelmemekte kararsız. Biz ankarada yüksek katlı bi binada oturuyoruz korkuyorlar çekinceleri var.
Ama şimdi şöyle de bişey var bizim eve eşimin ailesinden birileri gelse sonra benim ailem gelmek istediği zaman gelemeyecekler. Çok arada kaldım. Siz olsanız napardınız?