- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Evet bekleniyor,ne yazık kiDaha büyük deprem bekleniyor mu yani İstanbul'da ? vallahi uyuyamam gece artık ben
Büyük istanbul depremi denen bugünkü değil malesef. Bu ancak fragmanı olabilir diyorlar tv de. Korkutucu ama önlem alacak zaman hala var. O yüzden bu gerçeği kabul edip bir şeyler yapmalı bireysel olarak da devlet olarak da.Daha büyük deprem bekleniyor mu yani İstanbul'da ? vallahi uyuyamam gece artık ben
Sevgilimle yaşıorum Arnavutköyde 2 katlı evi ama ailemin yanında olmam da lazım nereye gitcem ben yaaDilerim beklenmiyordur diyeceğim de bunu tahmin etmek çok zor. Birkaç deprem uzmanını takip ediyorum. Düzgün bir açıklama görür görmez buraya yazıp paylaşacağım. Siz yine de önleminizi alın derim ben, müstakil evde oturan falan bir arkadaşınız varsa onda kalın bir süre.
Ay buna katılıyorum.Ben demiştim depremden bahsedince deprem oluyor diye
napıcaz ki İstanbulda kaçacak yer bile yok dışarı çıktım ama heryer plazaBüyük istanbul depremi denen bugünkü değil malesef. Bu ancak fragmanı olabilir diyorlar tv de. Korkutucu ama önlem alacak zaman hala var. O yüzden bu gerçeği kabul edip bir şeyler yapmalı bireysel olarak da devlet olarak da.
ay nasıl uyucaz ya offEvet bekleniyor,ne yazık ki
Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye.
Valla beni deprem değil de yakınlarıma ulaşamamak, İstanbul halkının depreme hazır olmaması korkutuyor. 5.8 depremde ulaşamadıysam 7 ve üstü depremlerde istanbul da hayat ve haberleşme ağı tamamen çöker. Yitip gidecek canlardan, maddi manevi hasardan bahsetmiyorum bile.ay nasıl uyucaz ya off
arkadaşlar geçmiş olsun hepimize.
instagramdaki astrolog kim bilen yazabilir mi bana.
merak ettim.
büyük deprem de çocuktum ama hatırlıyorum sokağa çıktığımızda yer hala altımızda sallanıyordu o günden beri deprem fobisi var ben de o ışıkların gitmesi yıldırların kafamıza düşcekmiş gibi görünmesi gece vakti kuşların uçması filan o Allah yaşatmasın bi dahaValla beni deprem değil de yakınlarıma ulaşamamak, İstanbul halkının depreme hazır olmaması korkutuyor. 5.8 depremde ulaşamadıysam 7 ve üstü depremlerde istanbul da hayat ve haberleşme ağı tamamen çöker. Yitip gidecek canlardan, maddi manevi hasardan bahsetmiyorum bile.
Herkes bireysel önlemlerini alacak, deprem anında neler yapılmalı öğrenecek başka yolu yok bunun.Ay buna katılıyorum.
Ben gitmeden birkaç gün önce kardeşim saçma sapan depremden, doğal afetlerden falan bahsediyordu, birden durdu "evde tek başımayken deprem olursa na yapıcağım, bana öğretir misin" dedi. 1 hafta geçmeden deprem oldu yavrum ağlayarak anneme ulaşmaya çalışmış ulaşamamış, çünkü şebeke çökmüş!!!!
Yine almayız ki. 99 depreminden beri bekleniyor bu büyük deprem. Ama toplanma alanlarına AVMler plazalar dikildi. Toplanma alanları yok değil ama onlar da park gibi yerler ve sayısı az. Fay hattındaki hareketlilik biraz dursun depremler azalsın yine unutacak herkes yine günlük hayatın telaşesine dalıp gidecek.Korkutucu ama önlem alacak zaman hala var.
Bunların hiçbirini bu zamana kadar yapmadım, zira gerek duymadım. Bu biraz benim boşvermişliğim. Ama şimdi olayın ciddiyetin farkındayım, anneme bugün buraya atılan listeyi atıp hazırlanmasını ve evin koly kolay ulaşılabilir bir noktasına koymasını söyleyeceğim. Allah göstermesin ama bende bu depremlerin büyük bir depremin ayak sesleri olduğuna inanıyorum. Vakit yok, şu saniye bile o büyük depremle sallanabiliriz o yüzden bunları en kısa sürede hazırlamak 1. Önceliğimiz olmalı. Hatta hazırlayacağımız çantanın içine bir miktar para, konserve yiyecekler de koymalıyız. Ve Tabiki bir de radyo. Şu küçük bir depemde bile alt yapı tamamen çöktüyse büyük depremde neler olacağını düşünmek istemiyorum. Bilmem kaç yaşından beri deprem kuşağında olduğumuz öğretiliyor ama ne bir hazırlığınımız, ne de bir önlemimiz var. Dilerim Allahtan 99 depremine benzemez,insanlarımız daha bilinçlidir. Ayrıca annesine, kardeşine, ailesine benim gibi bağlı olan biri için iletişim çok önemli. Allah yakınlarımızı, İstanbul halkını korusunHerkes bireysel önlemlerini alacak, deprem anında neler yapılmalı öğrenecek başka yolu yok bunun.
İstanbul gibi kalabalık şehirlerde Allah göstermesin 7 üzeri bir deprem ağır tahribat demek ve aynı anda birçok noktada yardıma ihtiyaç olması demek, maalesef bu bir anda koordine edilemeyecektir, o yüzden lütfen anne babalarınıza, kardeşlerinize, çocuklarınıza depremde yapılması gerekenleri öğretin, çocukların yanına ebeveynlerin isim, soyad, adres ve telefon gibi bilgilerin olduğu kartvizitler hazırlayın, deprem anında bulundukları noktayı belirleyecek düdükler olsun yanlarında ve herkes ailesinin toplanacağı bir adres belirlesin, şebekeler çalışmadığından ulaşmak mümkün olmayacağından kimi nerede arayacağınızı bilemezsiniz, herkesi bir adreste toplayın, deprem çantaları da hazırlanmalı, evlerde güvenli bölgeler bulun, cenin pozisyonunda yatabileceğiniz yaşam üçgenleri oluşturun.
Lütfen artık hepiniz depremde ne yapmalıyız'ı ciddi olarak düşünüp planlayın zira bugün İstanbul'da, yarın hangi şehirde depreme yakalanacağınız meçhul.
İstanbul'da 99 depremini gördüm, büyük İstanbul depremi olacak diyorlardı, yıllar sonra Ege'ye yerleştim de ne oldu? 2 yıl evvel 6 şiddetinde sallandık, bu yaz yine keza sallanıp durduk, ben İstanbul'da olmasam ne yazar ailem İstanbul'da, kendim için mi endişeleneyim, ailem için mi?
hekese geçmiş olsun ya benim kızım orda kaç defadır arıyorum kendisiniHerkes bireysel önlemlerini alacak, deprem anında neler yapılmalı öğrenecek başka yolu yok bunun.
İstanbul gibi kalabalık şehirlerde Allah göstermesin 7 üzeri bir deprem ağır tahribat demek ve aynı anda birçok noktada yardıma ihtiyaç olması demek, maalesef bu bir anda koordine edilemeyecektir, o yüzden lütfen anne babalarınıza, kardeşlerinize, çocuklarınıza depremde yapılması gerekenleri öğretin, çocukların yanına ebeveynlerin isim, soyad, adres ve telefon gibi bilgilerin olduğu kartvizitler hazırlayın, deprem anında bulundukları noktayı belirleyecek düdükler olsun yanlarında ve herkes ailesinin toplanacağı bir adres belirlesin, şebekeler çalışmadığından ulaşmak mümkün olmayacağından kimi nerede arayacağınızı bilemezsiniz, herkesi bir adreste toplayın, deprem çantaları da hazırlanmalı, evlerde güvenli bölgeler bulun, cenin pozisyonunda yatabileceğiniz yaşam üçgenleri oluşturun.
Lütfen artık hepiniz depremde ne yapmalıyız'ı ciddi olarak düşünüp planlayın zira bugün İstanbul'da, yarın hangi şehirde depreme yakalanacağınız meçhul.
İstanbul'da 99 depremini gördüm, büyük İstanbul depremi olacak diyorlardı, yıllar sonra Ege'ye yerleştim de ne oldu? 2 yıl evvel 6 şiddetinde sallandık, bu yaz yine keza sallanıp durduk, ben İstanbul'da olmasam ne yazar ailem İstanbul'da, kendim için mi endişeleneyim, ailem için mi?