Bunların hiçbirini bu zamana kadar yapmadım, zira gerek duymadım. Bu biraz benim boşvermişliğim. Ama şimdi olayın ciddiyetin farkındayım, anneme bugün buraya atılan listeyi atıp hazırlanmasını ve evin koly kolay ulaşılabilir bir noktasına koymasını söyleyeceğim. Allah göstermesin ama bende bu depremlerin büyük bir depremin ayak sesleri olduğuna inanıyorum. Vakit yok, şu saniye bile o büyük depremle sallanabiliriz o yüzden bunları en kısa sürede hazırlamak 1. Önceliğimiz olmalı. Hatta hazırlayacağımız çantanın içine bir miktar para, konserve yiyecekler de koymalıyız. Ve Tabiki bir de radyo. Şu küçük bir depemde bile alt yapı tamamen çöktüyse büyük depremde neler olacağını düşünmek istemiyorum. Bilmem kaç yaşından beri deprem kuşağında olduğumuz öğretiliyor ama ne bir hazırlığınımız, ne de bir önlemimiz var. Dilerim Allahtan 99 depremine benzemez,insanlarımız daha bilinçlidir. Ayrıca annesine, kardeşine, ailesine benim gibi bağlı olan biri için iletişim çok önemli. Allah yakınlarımızı, İstanbul halkını korusun
Bu arada büyük depremin bekleme sebebi, beklenen Büyük Depremin dayının üzerinde olması, bu artılar yerini büyük bir depreme bırakabilir diyorlar. Zira fayın içerisindeki enerji büyükmüş. Bu da fay enerjisini boşaltana kadar depremler olmaya devam edecek demek.