- 10 Ekim 2014
- 31.476
- 140.784
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Bu depremler devam edecek diye okumuştum dün. Ama büyük İstanbul depreminin habercisi mi, değil mi kesin bir şey söylenemiyor. Faydan kaynaklı mı yoksa gaz çıkışından dolayı mı emin değiller. 99 da böyle küçükten büyüğe depremler olmamış mesela. Ama şuan olan küçük depremler tam da beklenen büyük deprem segmentinde olduğu için tedirgin ediyor.Çok fena deprem oldu arkadaşlar. Hatlar kesik şu an.
Az önce de oldu deprem. 99 depreminde bizim evin kapısı kitlenmisti bursa daydık o zamn kapıyı zor açıp çıkmıştık.. birkaçgün dışarda boş arazi de kalmıştık..Merhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında küçüktüm ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O günden beri korku kaldı üzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Çanakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde sürekli büyük istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dün yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu için. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en üst katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem üst katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi çalışmıyordu uğultu ve dolabın üzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde görmüşsünüzdür. Bazı profesörler bu fayın harekete geçtiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu söylüyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye. Karıncaların üst katlara çıkması geceleyin köpeklerin havlaması havanın rengi yıldızların çok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde böyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki günlük işim kaldı zaten döneceğim. Bu sürede kafayı yememek için zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....
Üst katlardaysanız dışarı çıkmayın diye uyarıyorlar zaten merdivenlere asansöre filan daha tehlikeliymisBu depremden bi ben korkmam nedense. Kucukkende cok buyuk deprem olmistu yine korkmadim. 5.6 yil once yine bi deprem oldu herkez kacti ben evde kalip aynanin ve avizenin sallantisini izledim. Hatta annemler kaciyor diye kizdim.
evet ara ara sallanıyor yineAz once çok kötü sallandik Allahım sen koru
Az önce yine oldu çok korkutucuMerhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında küçüktüm ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O günden beri korku kaldı üzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Çanakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde sürekli büyük istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dün yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu için. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en üst katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem üst katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi çalışmıyordu uğultu ve dolabın üzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde görmüşsünüzdür. Bazı profesörler bu fayın harekete geçtiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu söylüyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye. Karıncaların üst katlara çıkması geceleyin köpeklerin havlaması havanın rengi yıldızların çok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde böyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki günlük işim kaldı zaten döneceğim. Bu sürede kafayı yememek için zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....
aynen istanbuldayım dışarıda dursam dev gibi bina iceridede duramiyor insanHerkese geçmiş olsun, deminden beri deprem oluyor İstanbul'da. Ben Ankara'dayım, ailem İstanbul'da. Çok şükür iyiler ama uzun bir süre ulaşamadım aileme. Ben de şu an en az sizler kadar gerginim. Bizimkileri buraya çağırdım ama doğal afetin nerede ne zaman vuracağı da belli olmaz ki. Geçen de Ankara'da bir deprem olmuştu. Türkiye komple bir deprem bölgesi, nereye kadar kaçacağız? Kimsenin kılına zarar gelmesin dilerim; elimden başka bir şey gelmiyor.
bende aynısını yazdım dışarısı daha fenaİstanbul Ümraniye 20 katta çok fena sallandık biz dışarı çıktık ama heryer plaza nereye kaçıcaksak
yoo biz hala çalışıyoruz toplantı 14:00 daydı 14:30 a ertelemişler bide yarım saat dışarda durup geldik yine 20.kattayım bide asansörde olanlar aşırı korktu bideGeçmiş olsun İstanbul’a.
İş yerleri, yüksek binalar boşaltılmış...
Benim aklıma da o geldi valla ne kadar korkarsan o kadar başına geliyor işteDepremi çağırdık kızlar. Konu sahibi iyi misin ses ver
valla vücudum titriyo hala deprem oluyo sanıyorum nasıl durcam burda 6 ya kadar izin alıp eve gidebilirim ama Avrupa yakasındayım köprüden geçmeye de korkarım şimdi ya nasıl eve gitcem benbende aynısını yazdım dışarısı daha fena