Deprem fobisi tak etti

Düşünme artık herşey olacağına varır, unuttu zaten herkes. :))
Dur zaten bu konuda 99 oncesınıde kapsıyor ben yenı surumlerle ılgılenıyorum :) Konu bıle devralamam.
Rahatladım ben canım ya, dun babam bacayı tamır ettırdı.
Kolon ve baca bırlesıgımı olan yer ayrılmıs. sonradan orulmus bır baca . M = baca N = kolon tabı bızde hem ısı yalıtım hemde ses yalıtımı oldugu ıcın 10 cm bır kolon gozukuyormus ben orada kolon oldugunu bılmıyordum. MN opustugu su ara ayrılmıs durumda depremden bagımsız ama aman dıkkat cekmıyım sımdı. Tugla kırıgı olmadıgı da ıyı oldu sanırım

Herkes söyledi zaten baca kırığı birşey değil diye, yok yere dert ettin kendine :))
Bizim binada da güçlendirme yapılacakmış galiba, geçici olarak bosaltilabilir demişler.
Zemin kat kolonlarinda güçlendirme olacak, yıkılmayacak demişler

Allah askina depremi, ölümleri vs gören insan instagramda bas bas bagirir mi? 3 kuruşa fal için reklam ustune reklam yapar mi?
Ne depremden once, ne depremden sonra acip ne diyorlar umursamadim bile. Sunlardan medet umanlar da ne yasiyor bilemedim.

Evet bazi ilim sahibi insanlarin olduguna inaniyorum ben ama onlar instagramda 100 liraya fal bakacak insanlar degildir.

Senle ben evı yıktırmaya bı meraklıyız sorma :)
Yenı ev bakıyorum her gun, esım baltalıyor 1 sene mınımumda gerceklesebılecek bır hayal
Baska bır sehırde evımız var valla ıslerımız ıyı olmasa bır dk durmamda, turkıyede heryer rısk
Evımız Edırne de

Canım bu ülkede durduğu yerde yıkılan bina var sen ne diyorsun :))
Daha kaç ay oldu canlı yayında Kağıthane deki ev oyuncak gibi devrildi gitti. Allahtan boşaltılmıştı yani. Artık takmıyorum valla ne yapalım

Düşünme artık herşey olacağına varır, unuttu zaten herkes. :))
Unuttular valla. Akıl sağlığı açısından belki iyi de yapıyorlar. Bizim gibi unutamayanlar çabuk yaşlanacak, kesin.

Kızımı deprem gününden beri kreşe gönderemedim. Hiç göndermemeyi düşünüyordum, öğretmenlerine de bunu çıtlattım. Binanın depreme dayanıklılık raporunu gönderdiler, sağ olsunlar. Çok sağlam görünüyor. Bugün gönderdim yavrumu. Kalbim sıkışıyor ama bir yandan. Ne yapılır ki böyle durumlarda? Çocuğumu kendime yapıştırasım var. Of... Geceleri en az 3-4 saat ayaktayım. Uykusuzluktan geberiyorum, arkadaşlardan biri melisa çayı önerdi. Yok, bana sökmüyor öyle şeyler. Dün gece yine 2'de uyandım, 5'te yattım. Bir uzmandan yardım alabilirsiniz lafını kendime reçete ediyorum şuan. Tabi zaman bulursam.

Yaşadığın şey o kadar normal ki. Seni çok iyi anlıyorum.
Ben de dün 31 Ekimde işe başlayacağımı öğrendim, ilk aklıma gelen o oldu. Ya ben işe başlayınca deprem olursa, ulaşamazsam yanına gidemezsem.
Yapabilecek hiçbir şey yok gibi. Aklıma gelince farklı şeyler düşünmeye çalışıyorum. Sen de daha önce aldın mı uzman yardımı bilmiyorum ama senin yerinde olsam mutlaka alırdım. Yaşadığın bu travma çok çok normal.
Allah içine ferahlık versin inşallah.

Senelerce tedavi gördüm. Çocuklar olmasa kendimi normalleştirmenin yollarını da bulmuştum aslında ama bu evlat meselesi insanın en zayıf noktasıymış gerçekten, travmalarım hortladı. Yine istiyorum terapiye gitmek ama sanırım birkaç ay daha mümkün değil, zamansızlıktan... Ama gideceğim.

Yeni işiniz de hayırlı olsun.

Teşekkür ederim inşallah, doğum iznindeydim ücretsiz şimdi başlıyorum tekrar.
Ben bile sürekli o deprem anını yeniden yeniden yaşıyorum, sürekli o saat gelince istemsiz geriliyorum, panikliyorum. Böyle olman çok normal.

Banada sanki okulda guvende geliyor giris kat hemen çıkabilirler gibi geliyor psikolojikman

Ims oyledir ya ins

Banada sanki okulda guvende geliyor giris kat hemen çıkabilirler gibi geliyor psikolojikman
Kızımın kreşi 7 katlı binanın 1. katı. 2 yaş sınıfı da var, 6 yaş da. Hemen çıkamazlar yani, küçük yavrular nasıl çıksın... Büyük sarsıntılarda ayakta durmak bile zormuş. Bir de merdiven inmeleri gerekiyor filan, imkansız. Allah korusun yavrularımızı, korkutmasın inşallah.

İçimi rahatlatan şeylerden biri fay hattının denizden geçiyor oluşu. Gölcük depreminde fay hattı tam şehrin altında geçiyordu, hatta yıkılan binamız da o hattın tam üstündeymiş, arazimizde yarıklar, çökmeler oluşmuştu. Ondan yıkıcı etkisi çok büyüktü yani. Oysa beklenen İstanbul depremi aslında bu açıdan iyi bir tablo. Artık ne kadar iyi olabilirse tabi. Yani binanız sağlamsa, aslında bir felaket yaşama ihtimaliniz çok çok az. İstanbul'da büyük kayıplar olacak ama bu da çürük binalar yüzünden olacak. O yüzden binalarınızı lütfen kontrol ettirin arkadaşlar. Kızımın kreşine de ondan güvendim. Beton kalitesinde C35-40 arası bir değere eş değer geliyordu basınç raporu sonuçları. Mesela C20 en alt seviyelerden biri, asla binalarda kullanılmaması gerekiyormuş filan. Baktırmak lazım bunlara.

Konu sahibi şu an nerede yaşıyorsun? Bugün de marmaris sallanmış, artçılar olup duruyor. Gidip de bu sefer evinde yakalanmadın inşallah :)
Hahaha canımsın eskişehirdeyim canım ben. Ama kandilliye baktım bugun odunpazarı 2.0 şiddetinde sallanmış. Gittiğim yere de depremi götürüyorum herhalde