Deprem fobisi tak etti

Kızlar bu dün çıkan haber, altında ki yorumları okuyuncada biraz rahatladım. Benimde psikolojim çok bozuldu özellikle gece daha kötü oluyorum ama bunuda okuyunca az da olsa rahatlamadım değil.

Ayrıca bu başlığı görüyorum ama hiç okumak istemedim yazılanları. Şimdi girip okudum yazdıklarınızı ama buraya bakmamak en sağlıklısı, aklımdan çıkmıştı burayı okuyunca tekrar tekrar kurmaya başladım kafamda. Bence herkes önlemini alsın ve bu başlık pasifleşsin düşüncesindeyim. Hepimiz Allah’a emanetiz.

Eklentiler

• D48101E2-51D3-4D32-992A-04D7264D4F20.jpeg
    30,6 KB · Görüntüleme: 150
Siber sucları aradım, bu paylastıgınız seyın ekran goruntusunu alıp url atıp sıkayetcı oalcagım. eger provaskasyon yapıyorsa belgelerıne kadar ıptal ederız dedı

Bende herşeyi hemen devlete rapor etme taraftari değilim fakat bu yapilan insanlari bilgilendirmek, bilinçlendirmek değil. Yapilan sadece insanlari korkutmaktir. Hiç bilimsel dayanaği olmayan idaalarda bulunmak. Ve bundan maddi olarak nemalanmak.

Umarim sayfa kapatilir ve yüklü para cezasi alir.

Merak ettim, hangi şekilde inşaat sektörüne hizmet ediliyor? Zaten hizmet edilmedimi? Deprem bölgesi olduğunu bile bile her yere bina dikilmedimi?

Ve bilinçli olmak daima iyidir. Bilgiden korkulmamali. Deprem değil, bina öldürür.

Bu benim fikrim ya da düşüncem değil dün çıkan haberi paylaştım, benim bu haberde asıl dikkatimi çeken bu şiddette bir deprem olmayacak demesi inşaat sektörü değil. Ki olur ya da olmaz orasını Allah bilir. Birileri olacak diyor birileri olmayacak ikiside ihtimal. Önlem almamız gerekir diyede belirttim zaten.

Evet deprem değil bina öldürür. Hatta belki bina bile öldürmez ama panik öldürür okuyoruz duyuyoruz balkondan camlardan atlayanları. Sadece insanların psikolojisi çok bozuk ve bütün olumsuz bilgiler paylaşılmış burda bende gördüğüm birşeyi paylaşmak istedim. Burda bu yazılanları okudukça insanın psikolojisi daha çok bozuluyor. Bende kendimce önlemlerimi aldım aklımdan çıkmıştı burayı okuyunca tekrar korku sardı bir yandanda insanların kendilerini toparlayıp panik yapmadan hareket etmelerini isterim ama tabi bu o andaki korkuyla biraz zor oluyor çünkü hiçbir zaman bu konuda eğitilmedik.

Istanbul deprem bölgesinde. Ve evet büyük deprem gelecek. Bunlar ikisi bilimsel gerçekler. Bunu inkar edenler bilimsellikten uzak insanlar. Kendi çikarlari için birşeyler söylüyorlar.

Korku daima kötü birşey değildir. Insanlari birşeyler yapmaya itiyor. En basit bu konuda bile insanlar bilgilendi, deprem çantasi hazirlandi,..

Zaten kaç yorumdur aynisini yaziyorum. Önlem alinmadi, eğitim verilmedi. Zaten korku burdan kaynaklaniyor. Japonlar daha fazla deprem gördü fakat korkmuyorlar, binalara ve aldiklari eğitime güveniyorlar.

Yani sorun bilgi vermek değildir, sorun bu bilgilere göre hareket etmemektir.

Canim şener üşümezsoy 6.5 şiddetinde olacak diyor ve boydan boya degl diyor ama onu da kendi bilim çevresi pek sevmiyor ve itibar etmiyor ama 99 da gölcük depreminden sonra düzcede olmus( ben bunu hatırlayamıyorum) o zaman dediği gibi olmuş. Ekside az okudum kimisi itibar etmiyor kendi alanındaki proflar. Ama ben inanmak istiyorum

O deprem İstanbulda olsa haritadan silinirdi. Ölü sayısı milyonla ifade edilirdi. Acizlik doğanın karşısında bir yete kadar. Akıl ve teknolojiyi kullanmak hayat kurtarır. Herşeyi kaderle açıklamak beceriksizlikleri insanlara hoş gösterme yolu olmamalıdır

Sayfası ne bu kadının

Yahu ben tanıyorum bu kadını, daha doğrusu danışmanlık alan birilerini tanıyorum. Valla ne ağır kehanetlerde bulunup birilerinin psikolojilerini bozmuş. Hiç biri de çıkmamış.

Bi de şu tarihlerde doğanlar kaderden kaçış yok, üzgünüm filan yazıyor. Milletin iyice psikolojisini bozuyor. Bir de Allah'ı ağızlarından düşürmüyorlar. Günahtır bunu yapmak. Vallahi aklım almıyor.

Böyle demeyin diyenlere de onun ilmini anlamıyorlarmış diye çemkiriyor.

Büyük depreme daha var, 2020'de toplu ölümler diyen astrolog...

Yahu ben tanıyorum bu kadını, daha doğrusu danışmanlık alan birilerini tanıyorum. Valla ne ağır kehanetlerde bulunup birilerinin psikolojilerini bozmuş. Hiçbiri de çıkmamış.

Kehaneti tutmazsa yazdığını kaldırır, ucu açık konuşur, sorana da siz benim ilmimi anlayamazsınız der. 2020'de otobüs kaza yapıp 10 kişi ölse de ahanda toplu ölüm demiştim, dediğim çıktı diye çıkar piyasaya. Bir yerde fırtına kopar, insanlar ölür, ya da ben Türkiyede olacak demedim, der. Başka bir şeyi bulur kehanetine uyarlar.

Öyle de bir insan. Defalarca yaptı bunu, o yüzden asla inanmayın. İnsanlar ispatladılar yalanlarını sayfasından sildi hemen.

O zaman uçu açık konuşmayacaksın. Bu kadar insanın vebaline girilir mi?

Bugün de şu tarihlerde doğanlar kaderden kaçış yok, üzgünüm filan yazmış. Milletin iyice psikolojisini bozuyor. Bir de Allah'ı ağzından düşürmüyor. Asıl bunu yapmak günahtır. Vallahi aklım almıyor. Böyle felaket tellalı olunmaz.

Böyle demeyin diyenlere de onun ilmini anlamıyorlarmış diye çemkiriyor. Onun derin ilmini hak etmiyormuşuz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, düzenlemeye çalışırken mesaj tekrarı yapmışım özür dilerim. Bir önceki sayfada yarım bir mesajım var. Tekrar düzeltmeme de izin vermedi.

O astrolog kadına çok sinirliyim gerçekten. Bir kızcağıza baban ölebilir demiş, kızcağız koca seneyi panik ataklarla geçirmiş. Babası sapasağlam. Bir tanıdığa bu sene evlendin evlendin, yoksa evlenemezsin demiş ve mutlu bir evliliği olacağını söylemiş. Kadın apar topar ilk bulduğuyla evlendi üç ay içinde de boşandı.

Bakın bu insanlar böyle şeylerden besleniyorlar. Bunlara inanmayın, prim de vermeyin. Ya nasıl olacak, söylesene vs. her türlü ilgiden nemalanıyorlar. Bu da bir tür hastalıktır. Felaket tellalığı yapmak bir ilgi çekme yöntemidir. Bu ve bunun gibi insanların yaptığı da bu.

Son cümleniz doğrudur fakat kimse böyle birşey söylemedi. Bütün olayların kadere bakan yüzü vardır, bir de insan iradesine bakan yüzü vardır.
Bütün iradeyi kadere vermek de yanlış, bütün iradeyi insana vermek de yanlış.

"Acizlik doğanın karşısında bir yere kadar."
Bu cümlenizi tekrar düşünün...

Vay arkadas ya. Ben dun sadece sıkayet edebılmek ıcın takıbe alıp bıraktım, ıncelemedım de sayfayı.
Yunanıstanda bu sabah deprem olmus yanı rodos acıklarında daha dogrusu . Bunuda uzerıne alır kesın ben sıze demıstım dıye.
Sıber suclara yazdıgım maılın yanıtı ne olacak acaba onuda merak edıyorum, arkadaslar sızde sıkayetcı olsanıza psıkolojımızı bozuyor bu kadın ben bu sekılde ayrıntılıda anlattım maılde

türkiye chemtrails sayfasını takip ediyorum. Çook ilginç iddiaları var ama genelde de iddialar gerçek oluyor.

Sahiplenmez mi, hemen sahiplenmiş. Bakın sayfasına. Kadında şu yok, hadi farzedelim ki biliyorsun. De ki işte şu bölgede yıkıcı olmayan deprem hareketliliği öngörüyorum. Kadın direk şunu yapıyor: Deprem! Allah korusun vs. Ne büyüklük ne bişey, millet panik halinde soruyor, cevap yok.

Bende soyluyorum o zaman , kandıllıde akdenızde ınanılmaz bır hareketlık var.
Bunları bılmek zor degıl kı.
Sansa tutturuyor, ben takıp etmıyorum cok rahatsız oluyorum cunku gunlerdır canım burnumda yasadım.
Okumama kararı aldım keza.
Ustelık google maps te fay hatları bellı, konum belırlıyosun gıdıyosun afadın sayfasında son deprem nerede olmus konumdan bakıyosun sonra vay efendım boluda deprem mesela atıyorum, kadın goruyo tabı konumları.
SInır oluyorum ya

Konu sahibi şu an nerede yaşıyorsun? Bugün de marmaris sallanmış, artçılar olup duruyor. Gidip de bu sefer evinde yakalanmadın inşallah :)