- 19 Aralık 2016
- 177
- 277
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Siber sucları aradım, bu paylastıgınız seyın ekran goruntusunu alıp url atıp sıkayetcı oalcagım. eger provaskasyon yapıyorsa belgelerıne kadar ıptal ederız dedı
Kızlar bu dün çıkan haber, altında ki yorumları okuyuncada biraz rahatladım. Benimde psikolojim çok bozuldu özellikle gece daha kötü oluyorum ama bunuda okuyunca az da olsa rahatlamadım değil.
Ayrıca bu başlığı görüyorum ama hiç okumak istemedim yazılanları. Şimdi girip okudum yazdıklarınızı ama buraya bakmamak en sağlıklısı, aklımdan çıkmıştı burayı okuyunca tekrar tekrar kurmaya başladım kafamda. Bence herkes önlemini alsın ve bu başlık pasifleşsin düşüncesindeyim. Hepimiz Allah’a emanetiz.
Merak ettim, hangi şekilde inşaat sektörüne hizmet ediliyor? Zaten hizmet edilmedimi? Deprem bölgesi olduğunu bile bile her yere bina dikilmedimi?
Ve bilinçli olmak daima iyidir. Bilgiden korkulmamali. Deprem değil, bina öldürür.
Bu benim fikrim ya da düşüncem değil dün çıkan haberi paylaştım, benim bu haberde asıl dikkatimi çeken bu şiddette bir deprem olmayacak demesi inşaat sektörü değil. Ki olur ya da olmaz orasını Allah bilir. Birileri olacak diyor birileri olmayacak ikiside ihtimal. Önlem almamız gerekir diyede belirttim zaten.
Evet deprem değil bina öldürür. Hatta belki bina bile öldürmez ama panik öldürür okuyoruz duyuyoruz balkondan camlardan atlayanları. Sadece insanların psikolojisi çok bozuk ve bütün olumsuz bilgiler paylaşılmış burda bende gördüğüm birşeyi paylaşmak istedim. Burda bu yazılanları okudukça insanın psikolojisi daha çok bozuluyor. Bende kendimce önlemlerimi aldım aklımdan çıkmıştı burayı okuyunca tekrar korku sardı bir yandanda insanların kendilerini toparlayıp panik yapmadan hareket etmelerini isterim ama tabi bu o andaki korkuyla biraz zor oluyor çünkü hiçbir zaman bu konuda eğitilmedik.
Canim şener üşümezsoy 6.5 şiddetinde olacak diyor ve boydan boya degl diyor ama onu da kendi bilim çevresi pek sevmiyor ve itibar etmiyor ama 99 da gölcük depreminden sonra düzcede olmus( ben bunu hatırlayamıyorum) o zaman dediği gibi olmuş. Ekside az okudum kimisi itibar etmiyor kendi alanındaki proflar. Ama ben inanmak istiyorumKızlar bu dün çıkan haber, altında ki yorumları okuyuncada biraz rahatladım. Benimde psikolojim çok bozuldu özellikle gece daha kötü oluyorum ama bunuda okuyunca az da olsa rahatlamadım değil.
Ayrıca bu başlığı görüyorum ama hiç okumak istemedim yazılanları. Şimdi girip okudum yazdıklarınızı ama buraya bakmamak en sağlıklısı, aklımdan çıkmıştı burayı okuyunca tekrar tekrar kurmaya başladım kafamda. Bence herkes önlemini alsın ve bu başlık pasifleşsin düşüncesindeyim. Hepimiz Allah’a emanetiz.
Bu kadercilik değil, Allah'a sığınmak'tır.
2011 japonya depremine bakın, binalar 9.0 şiddetinde depreme dayanabilecek kadar sağlamdı. Fakat ardından gelen tsunami 15000 den fazla kişinin canını aldı.
Binalar sağlam yapılmalı fakat binalara güvenip, insanoğlunun acizliği unutulmamalı.
İşte tevekkül ile kadercilik arasındaki fark budur.Allah once elinizden gelenin en iyisini yap sonra gerisini bana birak diyor, biz hicbir sey yapmadan oylece birakiyoruz. Bi de yasadigimiz dunyanin gercekleri var...
Sayfası ne bu kadının
O deprem İstanbulda olsa haritadan silinirdi. Ölü sayısı milyonla ifade edilirdi. Acizlik doğanın karşısında bir yete kadar. Akıl ve teknolojiyi kullanmak hayat kurtarır. Herşeyi kaderle açıklamak beceriksizlikleri insanlara hoş gösterme yolu olmamalıdır
Vay arkadas ya. Ben dun sadece sıkayet edebılmek ıcın takıbe alıp bıraktım, ıncelemedım de sayfayı.Arkadaşlar, düzenlemeye çalışırken mesaj tekrarı yapmışım özür dilerim. Bir önceki sayfada yarım bir mesajım var. Tekrar düzeltmeme de izin vermedi.
O astrolog kadına çok sinirliyim gerçekten. Bir kızcağıza baban ölebilir demiş, kızcağız koca seneyi panik ataklarla geçirmiş. Babası sapasağlam. Bir tanıdığa bu sene evlendin evlendin, yoksa evlenemezsin demiş ve mutlu bir evliliği olacağını söylemiş. Kadın apar topar ilk bulduğuyla evlendi üç ay içinde de boşandı.
Bakın bu insanlar böyle şeylerden besleniyorlar. Bunlara inanmayın, prim de vermeyin. Ya nasıl olacak, söylesene vs. her türlü ilgiden nemalanıyorlar. Bu da bir tür hastalıktır. Felaket tellalığı yapmak bir ilgi çekme yöntemidir. Bu ve bunun gibi insanların yaptığı da bu.
türkiye chemtrails sayfasını takip ediyorum. Çook ilginç iddiaları var ama genelde de iddialar gerçek oluyor.
Vay arkadas ya. Ben dun sadece sıkayet edebılmek ıcın takıbe alıp bıraktım, ıncelemedım de sayfayı.
Yunanıstanda bu sabah deprem olmus yanı rodos acıklarında daha dogrusu . Bunuda uzerıne alır kesın ben sıze demıstım dıye.
Sıber suclara yazdıgım maılın yanıtı ne olacak acaba onuda merak edıyorum, arkadaslar sızde sıkayetcı olsanıza psıkolojımızı bozuyor bu kadın ben bu sekılde ayrıntılıda anlattım maılde
Bende soyluyorum o zaman , kandıllıde akdenızde ınanılmaz bır hareketlık var.Sahiplenmez mi, hemen sahiplenmiş. Bakın sayfasına. Kadında şu yok, hadi farzedelim ki biliyorsun. De ki işte şu bölgede yıkıcı olmayan deprem hareketliliği öngörüyorum. Kadın direk şunu yapıyor: Deprem! Allah korusun vs. Ne büyüklük ne bişey, millet panik halinde soruyor, cevap yok.
Merhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında küçüktüm ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O günden beri korku kaldı üzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Çanakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde sürekli büyük istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dün yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu için. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en üst katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem üst katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi çalışmıyordu uğultu ve dolabın üzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde görmüşsünüzdür. Bazı profesörler bu fayın harekete geçtiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu söylüyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye. Karıncaların üst katlara çıkması geceleyin köpeklerin havlaması havanın rengi yıldızların çok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde böyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki günlük işim kaldı zaten döneceğim. Bu sürede kafayı yememek için zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....