Deprem fobisi tak etti

Türkiyede depremden uzak olan yerde bile böyle oluyor işte. Bizim sağlam bina anlayışımız japonlardan farklı. Tsunami öncesi zemin sıvılaşması olmasına rağmen yine yıkılmadı. Bizimki 6 da yıkılıyor. Satarkende 8e kadar dayanıklı diyorlar. Bence müteahhiti mahkemeye versinler.
Şuan annemlerin evine şükür ettim çekmece gölü ve denizle bir arada olmasına rağmen boya çatlağı bile olmadı.
Yazık bu ülkedeki insanlara yeni diye güvenip alıyoruz...

Kesınlıkle, bızım ev 40 senelık bızde de bısey yok ha ben huzurlumuyum hayır sadece yılına taktım bu durumda.

Muteahhıtın yaptıgı evlerıde bılmıyoruz nasıl guveneceksek

Canim bidaha girmeyeceğim diyorsun dayanamiyorsun sende benim gibi, bende eve güveniyordum radye temel filan diye ama herkeste tekirdağa vuracak asil diyorlar yapacak bisey yok sanirim cok üzgünüm

Canim bidaha girmeyeceğim diyorsun dayanamiyorsun sende benim gibi, bende eve güveniyordum radye temel filan diye ama herkeste tekirdağa vuracak asil diyorlar yapacak bisey yok sanirim cok üzgünüm
Sen neredesın tekırdagda canım?Aynı sen gıbıyım sorma aklıma dun gece sen geldın kız gırmıcem dedı gırmıyor bana bak bıde dıye.
Bızde yazın yenıcıflıkte oluyoruz bır daha gıdebılır mıyız valla bılmıyorum.

Ben tekurdagdayim ama daha com istanbul diyolar

Ben okuyorum yazmıyorum bazi yazilanlar umut oluyor. Tekirdağ merkezdeyim, mayısta tayin istemiştik çıkmadi sevinmiştim alıştım buraya diye bu sene kesin çıkacak ama Hayrlisi ne olur bilmem..işin garibi ben hic deprem bölgesi vs bilmiyorum burdan okuyorum o zaman öğrendim tekirdağmis asil ay bak yine icim titredi.
Dün esim yoktu evde oğlumla oturuyorduk balonla oynarken avizeye değdi, sallandi dünde anaokuluyla itfaiyeye ziyaret yaptılar deprem aninda söyle yapmaliymisiz diye anlatti. Bende hadi güvenli odaya gidleim nasi yapacağımza bakalim dedm ama cok zor anladim salonsa yikilack esyalar koltuklara uzak diye salonu güvenli alan seçtim neyse koltuğun yanina yattik onu ice aldim başımızın ustune yastık aldik koltuktan ama yok o an yapilmaz bu onu anladim o an bile iki saat yapmaya çalıştık cocuk diyor yatmam oyle demediler , ne desem bilmiyorum kaçmak gitmek istiyorum. Bencilce geliyor boyle söyleyince üzülüyorum herkesinki can diyorum ama tuhaf duygular.

Nereye kacıcaz canımın ıcı? Hadı kacalım nereye gıdelım ızmır antalya, hepsının altında fay hattı var.
Bak benım cıkarımım su , arka sayfada gene deprem haberı vermısler vermesek ya. Valla depremzedeler dıye bır geyık topıgı acsak daha ıyı olacak bu gıdısle )
Ben o dedıgın seyı hıc denemedım cunku 5-10 sn anlamaya calısmakla gececek. Benm cıkarırım su bu verdıklerı deger fay bastan asagı kırılırsa kı en kotu senaryo, sımdı bırı benı cıkıp yalanlamasın rıca edıcem.
Fayın bastan sona kırılmasıda ıhtımal arasında ama zor bı ısmıs. Duzce ve golcuk depremınde bu fay hattının devamında yanılmıyosam ama merkez ussu golcuk, bızım sol tarafa kaymadı kaysa yunanıstana kadar yolu var

Kesınlıkle, bızım ev 40 senelık bızde de bısey yok ha ben huzurlumuyum hayır sadece yılına taktım bu durumda.

Muteahhıtın yaptıgı evlerıde bılmıyoruz nasıl guveneceksek
Burada devletin başı boşluğundan kaynaklanıyor. Yaptırımları yüksek olsa cesaret edemezler. İskan vermese yıkım kararı çıkarsa konu kapanacak zaten bi daha o kadar zarar etmeyi göze alamazlar. Ama bizde belediyedeki tanıdık veya seçime yakın kaçağa izin verme muhabbeti olduğu sürece arpa boyu yol alamayacağız.

Bunun keşkesimi var? Senin o habere baktiğin kanalin sahipleri bilerek yapmadilar. Sen kader derken onlar kendileri sağlam evde oturuyorlar çunkü. Biliyorlar başlarina birşey gelmeyeceğini. Ve diğer milyonlarca insani umursamiyorlar.

Ne güzel kader ki, parasi olmadiği için gece kondularda kalan, kötü malzemeler ile yapilmiş evlerde kalan ölüyor. Iyi bölgede, sağlam ev yapan zenginler yaşiyor!

Ve halk buna karşi birşey demiyor, diyemiyor. Kimse kalkip "benim deprem vergim ile ne yaptiniz" diyemiyor. "Niye toplanma alanlarinda bina var" diyemiyor. Yoksa silivri espirileri dönüyor sadece. Ki espiri bile değil, gerçek.

Bende denedigime pişman oldum inan gece çocukla yatıyoruz ortada yatmayı sevmiyor kenarda cocuk pat asagiya düşüyor yere sünger koydum. Her gece zaten sallandik diye kalkıyorum bide cocuk düşüyor onu ordan almak vs olursa olduğun oda dışına çıkamayız ama hep birlikte olalım istiyorm ne zmana kdr birlikte yatacagiz fikrim yok. Kendi odasinds uyutup aliyorum. 5 yaşında 3 yasinda odasını ayirdik ama her sene bi bahane bizim odaya geliyordu bu senede boyle gececek sanirim

Yazdıklarında sonuna kadar haklısın ama şunu atlıyorsun.
1999 da deniz kenarı mahallelerde yıkım oldu. Deniz kenarı mahalleleri lüks ve elit insanların yeri. 1999 da oturduğum yer millet vekilllerinin fabrika sahiblerinin oturduğu yerdi. Ve inanki bir tanesi kurtulamadı. Korku aynı. Yıkılmak üzereydi evleri başına. Hatta bir tanesinin çocuğunun üzerine ayna düştü boydan boya. Birinin çocuğu şoka girdi. Sayabilirim daha. Hepsi arabalarına binip kaçtılar yok pahasına sattılar evlerini.

Selam arkadaşlar günlerdir o kadar tedirginim ki anlatamam depremde bebeğimle evdeydik ilk anda anlayamadım sesten ve avizeye bakınca farkettim ve bebeğimle ne yaparım? Hemen mi insem? Bez mi alsam? Ya bi daha eve giremezsek... bin tane şey düşünüp çantaya ne varsa tıktım ve bebek arabasını da alıp aşağıya indim istanbuldayız ve evimiz 99 yapımı depremden hasar almamış zeminin sağlam olduğu yazıyor çevremizdeki en genç bina dönüşüm harici daha eski binalara baktığımda çatlak vs bir şey göremedim ama bu beni rahstlstmaya yetmez kendimden geçtim bebeğimin olması büyük sorumluluk işleri yaptığım gibi dışarı çıkıyoruz eşim gelene kadar, rüyalarıma bile giriyor artık, avcılarda yaşamıştım hep depremi maalesef ki oradaki evler çürük...

Bir de söylenenlere dedikodulara inanmayın zaten şuan için 4 5 şiddetinde deprem ollması normal bunu kahinmiş gibi yansıtanlara pirim vermeyin lütfen

Bızde 1 kuzen ınsaat muhendısı , yapı denetım fırması var kendı ısını yapıyor. O geldıgınde daha net bılgıler edınırım
Ikıncısı 2 tane kuzenımde mımar. Bır tanesı bu sene ıznıkte staj yaptı fay hattının uzerınde hemde. Dıyor kı 99 da yıkılan evlerın numunelerı alınmıs, hatta bazıları hala saklanıyormus. Demır yok abla ıclerınde dıyor. Kendı evlerı yenı oda cok korkmus ama mantıktan uzaklasma dıyor banada hatta bana bu konuları konusmama yasakladı.
Dun aksam buyuk oglan uyurken yanında yatıyordum , ayagını sallıyormus allahım basıma bır ates bastı anlatamam ayagınımı sallıyosun dıye bır cıksıtım cocuga oda korktu unutmustu hatırladı Ben gıdıyorum dahada gelmem

Ders aldiklarini kim diyor? "Ben zenginim, bana birşey olmaz" diyorlar işte. Para herşeyden tatli geldi. Boş yerine şimdi emlak ve inşaat krizi yok. Bilerek balon şişti ve patliyor. O kadar çok denilecek şey var ki.

Yani devlet herşeyi doğru yapsa, binalar sağlam olsa, halka deprem eğitimi verilse, toplama alanlari yeterici büyük ve emniyetli olsa, yilda 1-2 defa emniyet-ambulans ekipleri deprem ortamini simüle etse ve ona göre plan yapsa, akuta daha fazla para gitse,..

O zaman anlarim insanlarin "elimizden artik sadece önlem almak ve dua etmek gelir" dediğinde. Şimdi bunu demek, insanlarin akli ile dalga geçmek gerçekten.

Çok haklısınız. İnsanlar bilinçsiz. İslamda kadercilik yoktur tevekkül vardır. Yani önce sen elinden geleni yaparsın geri kalan allahın bileceği iş. Tevekkülden sonrası kaderdir.
Gelde anlat insanlara.

Siber sucları aradım, bu paylastıgınız seyın ekran goruntusunu alıp url atıp sıkayetcı oalcagım. eger provaskasyon yapıyorsa belgelerıne kadar ıptal ederız dedı

bende bi sayfayı cimere yazdım
sırf beğeni kazanmak için şu sayfayı takip edin büyük deprem tarihini paylaştık bu sayfada falan diye gönderi atıyolar
bende şikayet ettim ne çıkar bilmem