Deprem fobisi tak etti

Öyle oluyor zaten bazı konuşmalar dua yerine geçer derler eskiler. Kötü konuşunca sus derlerdi.

Dün dolaptan sürekli çıtırdı sesleri geldi ve ben sürekli artçı oluyor dedim, 2 saat uyudum kalktığımda kandilliye baktım hiç bi hareket yok, sanırım artık beynim bana oyun oynuyor.
gecen gun ayni seyi ben yasadim. ogpum gunduz uykusuna yatirmistim bende yattim biraz dinleneyim diye, hani ahsap eski evlerde sokaktan kamyon gecer de vitrindeki tabak canaklar titrer ses cikarir ya o sesle uyandim. evimde vitrin yok. uyandim dinledim hala geliyor biraz duruyor sonra yine basliyor bir kac saniye duyuyorum yine susuyor kalktim evi gezdim ama sesi bulamadim kandilli de artci sa gorunmuyordu. deli cikicam neyin nesi anlamadim

Artçılar devam ediyor arkadaşlar yalova açıklarında ben kandillinin sitesinden bakıyorum orada hep yazıyor son depremler.

Ben 99 depremini de yasadim niye bilmiyorum o zaman da korkmamistim hala korkmuyorum depremden.99 da istanbuldaydim salandik ama sariyerdeydim yikilmadi bi yer.belki ondan korkmuyorum.bilmiyorum korkmuyorum

Offf aynı benim eşim 99 depremini çocukken yasadim travmatik oldu şimdi her deprem de elim Ayağım zangır zungur ama eşim beni rahatlatıcagına evimiz dubleks işte deprem başlayınca terasa yakın duralım ev yıkılırsa bizi kolay bulurlar darladı beni zaten korkuyorum birde üstüme geliyor

tam olarak neden korkuyorsunuz? ölümden mi? çocukken deprem nedeniyle travma yaşadıysanız psikolojik destek alın mutlaka iyi gelecektir. onun dışında şöyle düşünün, sokağa çıktığınız anda da garantiniz yok evinizdeyken de, arabaya bindiğinizde,uçakta vb yani hiçbir anın garantisi yok bunları düşünürsek hayat çekilmez olur.

Alıcam bugün araştırdım.