- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.712
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Üstüne bastın ayağını çek :)Benım bır tahmınım var onunla ılgılı.
Karabuk fılan gıbı dusunuyorum nıyeyse , eskısehır ya da
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Üstüne bastın ayağını çek :)Benım bır tahmınım var onunla ılgılı.
Karabuk fılan gıbı dusunuyorum nıyeyse , eskısehır ya da
Hahaha canımsın ❤ eskişehirdeyim canım ben. Ama kandilliye baktım bugun odunpazarı 2.0 şiddetinde sallanmış. Gittiğim yere de depremi götürüyorum herhalde
Valla deprem çantamı hazırladım radyo fener battaniye gıda kıyafet ne varsa koydum. İçim rahat artık bundan sonrası mukadderat. Ama yinede kandilliye bakmaktan kendimi alıkoyamıyorum maalesef. İnşallah onu da atlatacağım zamanla.Bütün gün kandilliyi mi inceliyorsun yoksa :))
Valla olur mu olur, ben de ne zaman depremle ilgili konuşsam, kafama taksam olur. O gün de öyle olmuştu tam senin başlıkta konuştuk 15 20 dakika sonra sallandık :)))
Bemde gece uyku sersemi olupta biseyler icin gec jalmaktan korkuyom ve gun icinde cok huzursuz tedrginimValla deprem çantamı hazırladım radyo fener battaniye gıda kıyafet ne varsa koydum. İçim rahat artık bundan sonrası mukadderat. Ama yinede kandilliye bakmaktan kendimi alıkoyamıyorum maalesef. İnşallah onu da atlatacağım zamanla.
Hala bitmiş değil kafamda geceleri geriliyorum. Nedense gündüz depreminden korkmuyorum gece olan korkutuyor beni. 99dan dolayı herhalde.
Siz ne durumdaysanız hala bende o durumdayım ama evimin işleriyle meşgul etmeye çalışıyorum kendimi
Valla deprem çantamı hazırladım radyo fener battaniye gıda kıyafet ne varsa koydum. İçim rahat artık bundan sonrası mukadderat. Ama yinede kandilliye bakmaktan kendimi alıkoyamıyorum maalesef. İnşallah onu da atlatacağım zamanla.
Hala bitmiş değil kafamda geceleri geriliyorum. Nedense gündüz depreminden korkmuyorum gece olan korkutuyor beni. 99dan dolayı herhalde.
Siz ne durumdaysanız hala bende o durumdayım ama evimin işleriyle meşgul etmeye çalışıyorum kendimi
Müzikle işle oyala kendini. Böyle olmuyor taktıkça takıyor insan.Bemde gece uyku sersemi olupta biseyler icin gec jalmaktan korkuyom ve gun icinde cok huzursuz tedrginim
Amin. Bende küçüktüm ama aklım eriyordu. Depremin bitişine yakın uyandım. Yıkılacak sandım bina başımıza. Önceleri dediğin gibi 3te çok rahatsız oluyordum bende ama artık depremib saati olmadığını anladım.Ben sadece o deprem dakikası gelince, yaklaşınca geriliyorum sanki o an olacak illa. Gece 03:02 de de hep gerilirim, 99 depremini hissetmedim küçüktüm zaten ama 03:02 de uyanıksam geceleri hep içime bir korku hüzün çöker. Ekşi de yıllar önce 99 depremini yaşayanların anılarını okumuştum, o günden beri böyleyim. Çok çok kötü. Allah o günden geride kalanlara o günü yaşayanlara sabır versin.
Bu kadının söylemleriyle jareket edenlere mustehak.hangı yıldayız.bilgi cagındayız.insanlar algılsrını akıllarını kullandırmasın. Gaybı Allura htan baskası bilemez.nokta.Arkadaşlar, düzenlemeye çalışırken mesaj tekrarı yapmışım özür dilerim. Bir önceki sayfada yarım bir mesajım var. Tekrar düzeltmeme de izin vermedi.
O astrolog kadına çok sinirliyim gerçekten. Bir kızcağıza baban ölebilir demiş, kızcağız koca seneyi panik ataklarla geçirmiş. Babası sapasağlam. Bir tanıdığa bu sene evlendin evlendin, yoksa evlenemezsin demiş ve mutlu bir evliliği olacağını söylemiş. Kadın apar topar ilk bulduğuyla evlendi üç ay içinde de boşandı.
Bakın bu insanlar böyle şeylerden besleniyorlar. Bunlara inanmayın, prim de vermeyin. Ya nasıl olacak, söylesene vs. her türlü ilgiden nemalanıyorlar. Bu da bir tür hastalıktır. Felaket tellalığı yapmak bir ilgi çekme yöntemidir. Bu ve bunun gibi insanların yaptığı da bu.
Şaka gibi.Çok iyi hatırlıyorum 99 depreminden sonra okullar açıldığında depremle ilgili tatbikat vs. bişeyler yaptırırlarken kitapçık falan da dagıtmışlardı,deprem aninda bina içindeysen ne yapman gerektiği ile ilgili resimli bişeydi. İşte o kitapçıkta kapının altında durun diyorduDeprem anında saklanılmaması gereken yerler:
- Kolon, kiriş, kapı altı ya da yakınına saklanılmamalı.
- Kesici eşya, bardak, tabak gibi ürünlerin ve devrilme riski yüksek olan beyaz eşyaların bulunduğu mutfağa saklanılmamalı. Beyaz eşyalar sanıldığı gibi dayanıklı değildir üzerine düşen bir beton yığının altında hemen ezilir.
- Fayanslarla dolu bir banyoya saklanılmamalı. Çünkü deprem anında ilk patlayan fayanslardır ve fayanslar bir jiletten daha keskindir. Ayrıca çamaşır suyu, kezzap gibi kimyasal maddelerinde bir biri ile tepkimeye geçerek tehlikeli gazlar doğururlar.
- Deprem anında evden çıkmaya çalışmamalısınız. İlk çöken yerler merdivendir.
Deprem anında saklanılması gereken yerler:
- Çok yüksek olmayan dolap, koltuk, çekyat, masa gibi ahşap eşyaların yanlarında çök-kapan-tutun pozisyonunda beklenmesi gerekir. Çünkü ahşap eşyalar yukarıdan düşen bir beton parçasının size gelmesini engelleyebilir.
- Eğer hiçbir mobilyanın olmadığı boş bir koridordaysanız. Çerçeve, pencere veya kapı olmayan düz bir duvarının önünde cenin pozisyonunda beklemelisiniz. Kesinlikle kolon, kiriş ve kapıdan uzak boş bir duvar olmalı.
Bize yıllarca kolon altlarına saklanın dediler ama en tehlikeli yerler aslında. Iyice araştırıp tespit etmek lazım ama ben zaten tutulup kalıyorum deprem olduğu anda.
Tabi ya 99 dan sonra kapıların altına sıgınmıstık :)Şaka gibi.Çok iyi hatırlıyorum 99 depreminden sonra okullar açıldığında depremle ilgili tatbikat vs. bişeyler yaptırırlarken kitapçık falan da dagıtmışlardı,deprem aninda bina içindeysen ne yapman gerektiği ile ilgili resimli bişeydi. İşte o kitapçıkta kapının altında durun diyordu
Kimki o astrolog çok merak ettim.Vay arkadas ya. Ben dun sadece sıkayet edebılmek ıcın takıbe alıp bıraktım, ıncelemedım de sayfayı.
Yunanıstanda bu sabah deprem olmus yanı rodos acıklarında daha dogrusu . Bunuda uzerıne alır kesın ben sıze demıstım dıye.
Sıber suclara yazdıgım maılın yanıtı ne olacak acaba onuda merak edıyorum, arkadaslar sızde sıkayetcı olsanıza psıkolojımızı bozuyor bu kadın ben bu sekılde ayrıntılıda anlattım maılde
Nilay DinçKimki o astrolog çok merak ettim.
Bir çoğumuzda var bu durum. Sallandık gibi hissettiğimde mutlaka bir twitter'a bakıyorum, çünkü Kandilli'nin sitesinden daha hızlı çalışıyor, malum. Her dakika başı "sallandık galiba" temalı birkaç tweet atılıyor. Son depremlerde öyle bir şey yok tabi.Dün dolaptan sürekli çıtırdı sesleri geldi ve ben sürekli artçı oluyor dedim, 2 saat uyudum kalktığımda kandilliye baktım hiç bi hareket yok, sanırım artık beynim bana oyun oynuyor.
İnstangramda değilmi? hemen bakıyorum.Nilay Dinç
Şimdi baktım da o da benim önerdiğim sayfanın haberini veriyor aslında. Bu bir kehanet değil ki.Nilay Dinç
İstanbul da iki katlı bina kalmadı neredeyse. Olanda çok eski yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur.Benım ruyalarıma giriyo hala.tek katlı ıkı katlı eb bulsam tasınıcam ama bulamıyoruz.oturdugumuz bına da 5 yıllık yenı.neyse dua edelım yasatmasın allah. Allah hepımızı afetlerden kazadan beladan korusun inş.belkı gülenler olur ama bol bol sadaka vermek yardım yapmak hayır işlemek lazım.