- 6 Mayıs 2016
- 9.113
- 9.076
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Kandilliyi kontrol ediyorum. Silivri de sürekli oluyor. Sayısı300ü geçti. Bu normal mi acaba bilemedimDeprem sonrası artcilar tabiki olir bazilariniz da biraz fazla abartıyor sanki kızlar
Aslında teorik olarak normal olsa da fay hattı bakımından riskliKandilliyi kontrol ediyorum. Silivri de sürekli oluyor. Sayısı300ü geçti. Bu normal mi acaba bilemedim
Bende 99 depreminde 12-13 yaşındaydım hatırlıyorum günlerce parklarda yatmıştık Allah tekrar yaşatmasın
Allah'a emanetiz dua etmekten başka elimizden bişey gelmez ben artık yatmadan önce 3 veya 7 kere Ayetel Kürsi okuyorum , 16 defa "Yâ Hafîz" çekiyorum bide bakara suresinin son 3 ayetini okuyorum
Rabbim hepimizi korusun o felaketi tekrar yaşatmasınşuan en çok düşündüğüm çocuğum. ..2 katlı binanın alt katında oturuyorum ve çoğu zaman burda binada tek başımayım eşimde mesailerden dolayı eve geç geliyor depremle ilgili a haberde çok konuşuldu İstanbul için prof.lar falan söylediler hep ihtimalleri dinlemez olaydım
Allah istemezse hiçbişey olmaz bol bol dua edelim sizde benim okuduklarımı okuyun
Şu kadercilikten kurtulun artık. Aynı yerde bir binanın yıkılıp diğerinin ayakta durması kader değil. Hırsızla dürüst farkı.
İstanbula yakınım zaten ama istanbul kadar etkilenmem. İstanbul için felaket senaryoları yazılıp çiziliyor. Bu kaostan uzak olurum hiç değilse. Annemler sahile yakın yerdeler. 1.derece kırmızı bölge. İster istemez kendi evim daha güvenli geliyor.
Destek başka konularda alıyordum ama doktorumla görüşmeliyim haklısınız
Hiç bilmiyorum canım, Pazar gununden berı gercekten cok azaldı o ılk 2 gun kı gıbı degıl Cok sukur. Umarım bu ıyı bıseydır. Ben bır daha depremle alakalı bırsey okumak ıstemıyorum. Buraya son mesajım bu, dun aksamıda kabus gıbı streslı gecırdım artık yeter. Unutmak ıstıyorumArtçılar yok denecek kadar azaldı bir iki tane olmus sadece bu iyi birşey mi? Sizce izmit çok etkilenir mi ya
Şu kadercilikten kurtulun artık. Aynı yerde bir binanın yıkılıp diğerinin ayakta durması kader değil. Hırsızla dürüst farkı.
Bende sağlam olmayan binada millet otursun demedim zaten. Ne alaka şimdi sizin dediğiniz ayrı bi mevzu, biz önlemimizi alırız ama olacağı varsa en güvenli yerdede olur
Işte o en güvenli yer yapilmiyor. Toplanma alanlara avm yapildi, bina yapildi. Yani hadi kendi binandan kaçtin, dişardasin.
Bu defa başka bina üzerine düşme şansi var.
Ve kimse bu binalari kontrol etmedi. Hep peskes edildi. Hangi malzeme ile yapildiğida önemli değil. Ucuza yapip, pahaliya satiyorlar, deprem bölgesinde. Üstüne halktan deprem vergisi alip birşey yapilmadi.
Japonyada depremler daha şiddetli fakat binalar hemen çökmüyor. Halk sakin çünkü binaya güveniyor.
Neyse, sen kader demeye devam et, ahaberi her gün takip et. Büyük Istanbul depreminde milyonlarca kişi ölürse kader dersin, hükümete zeval gelmesin
Bu kadercilik değil, Allah'a sığınmak'tır.
2011 japonya depremine bakın, binalar 9.0 şiddetinde depreme dayanabilecek kadar sağlamdı. Fakat ardından gelen tsunami 15000 den fazla kişinin canını aldı.
Binalar sağlam yapılmalı fakat binalara güvenip, insanoğlunun acizliği unutulmamalı.
Bu ozel fırmalar canım 30 bıne cıkıyormus kontrol dedıgım su.kızlar belediyeye başvurup binayı kontrol ettirmek ücretli mi ?
daire başı 1500 diye bişey duydum saçmalık değil mi ?