Deprem fobisi tak etti

Bende 99 depreminde 12-13 yaşındaydım hatırlıyorum günlerce parklarda yatmıştık Allah tekrar yaşatmasın
Allah'a emanetiz dua etmekten başka elimizden bişey gelmez ben artık yatmadan önce 3 veya 7 kere Ayetel Kürsi okuyorum , 16 defa "Yâ Hafîz" çekiyorum bide bakara suresinin son 3 ayetini okuyorum
Rabbim hepimizi korusun o felaketi tekrar yaşatmasın şuan en çok düşündüğüm çocuğum. ..2 katlı binanın alt katında oturuyorum ve çoğu zaman burda binada tek başımayım eşimde mesailerden dolayı eve geç geliyor depremle ilgili a haberde çok konuşuldu İstanbul için prof.lar falan söylediler hep ihtimalleri dinlemez olaydım
Allah istemezse hiçbişey olmaz bol bol dua edelim sizde benim okuduklarımı okuyun

Şu kadercilikten kurtulun artık. Aynı yerde bir binanın yıkılıp diğerinin ayakta durması kader değil. Hırsızla dürüst farkı.

Şu kadercilikten kurtulun artık. Aynı yerde bir binanın yıkılıp diğerinin ayakta durması kader değil. Hırsızla dürüst farkı.

Bende sağlam olmayan binada millet otursun demedim zaten. Ne alaka şimdi sizin dediğiniz ayrı bi mevzu, biz önlemimizi alırız ama olacağı varsa en güvenli yerdede olur

Günlerdir konuyu takip ediyorum. 98'de Adana depremini yaşadım, travmam vardı. Bu sefer okulda yaşadım. Öğrencilerimin o halini görünce kendi yaşadıklarım aklıma geldi. Haftalarca eve girememiştim. Şimdi de dayanılmaz anksiyeteler yaşıyorum. Yarın psikiyatriste gideceğim. Eşim başka bi şehre taşınmayı teklif ediyor. Kpss'ye girmiştim puanım iyi ama atama en erken şubat ayında olacak gibi görünüyor. O kadar süre bu şekilde bu kaygılarla yaşanır mı bilemiyorum. Yeni bi şehir yeni bi düzen onca masraf.. Değer mi bilemiyorum. Hem atama zamanı taşınacağımız şehrin gelmeme ihtimali de var, tekrardan şehir değiştirmemiz gerekebilir. İnançlıyım, bir şey olacaksa elbette her şehirde olur her şekilde olabilir, hayat bu kabul ediyorum ancak senelerdir bilim insanlarının kendilerini paralamasına rağmen hiçbir önlemin alınmaması kaygımı ve öfkemi artırıyor. Allah hepimizi korusun..

Korkunuzu anlıyorum ve aynı korkuları ben de yaşıyorum, 99 depremini ben de bayağı travmatik şekilde atlattım.

Belki bunları söylemem doğru olmayacak ama kendi evime gideyim, benim evim daha güvenli, evimi istiyorum filan demeniz biraz irrite edici geldi bana çünkü kendimi kurtardım ohh gibi birşey oluyo sanki bu.

Ben de ailemle yaşamıyorum evliyim ama her saniye ya deprem olur da aileme birşey olursa diye aklım çıkıyo kendimi hiç düşünemiyorum bile. Hatta depreme yakalanacaksak hep birlikte olalım ayrı olmayalım birbirimizden deyip duruyorum son günlerde, bu da çok sağlıklı ruh hali değil ama sadece kendimi düşünemiyorum işte..

Umarım korkularınızı kısa sürede atlatırsınız ve umarım deprem hiç olmaz.

Haklı olabilirsin ama düşüncem sizin anladığınız şekilde değil.
Ailem o sırada istanbulda değildi. Sadece kardeşim vardı. Kardeşime gelmesi için çok ısrar ettim ama çalıştığı için gelemedi.
Deprem gece olan bişey değil. Gündüz işyerindeyken olduğunda şayet birlikte olalım derken belkşde o yaşayacak ben öleceğim belkide kaybolacak o kaosta nasıl bulacağım ben onu? Zaten kardeşimde sen buradayken strese giriyorum sende kalıyor aklım dedi.
Bakın gerçekçi olalım orada ölmesek bile deprem sonrasında yaşamak daha zor. Benimde bir ailem var neticede. Eşimde evde yalnızdı. Bu şartlar altında döndüm.
Ayrıca öyle yada böyle zaten evime dönecektim. Bu deprem ben dönünce de olabilirdi.
Ki sağ kalma ihtimalinin daha yüksek olduğu bir yerde kalmak ailemin de menfaatine onlara yardım eli uzatabilirim.

Artçılar yok denecek kadar azaldı bir iki tane olmus sadece bu iyi birşey mi? Sizce izmit çok etkilenir mi ya

Artçılar yok denecek kadar azaldı bir iki tane olmus sadece bu iyi birşey mi? Sizce izmit çok etkilenir mi ya
Hiç bilmiyorum canım, Pazar gununden berı gercekten cok azaldı o ılk 2 gun kı gıbı degıl Cok sukur. Umarım bu ıyı bıseydır. Ben bır daha depremle alakalı bırsey okumak ıstemıyorum. Buraya son mesajım bu, dun aksamıda kabus gıbı streslı gecırdım artık yeter. Unutmak ıstıyorum

Bu kadercilik değil, Allah'a sığınmak'tır.
2011 japonya depremine bakın, binalar 9.0 şiddetinde depreme dayanabilecek kadar sağlamdı. Fakat ardından gelen tsunami 15000 den fazla kişinin canını aldı.
Binalar sağlam yapılmalı fakat binalara güvenip, insanoğlunun acizliği unutulmamalı.

Bende sağlam olmayan binada millet otursun demedim zaten. Ne alaka şimdi sizin dediğiniz ayrı bi mevzu, biz önlemimizi alırız ama olacağı varsa en güvenli yerdede olur

Işte o en güvenli yer yapilmiyor. Toplanma alanlara avm yapildi, bina yapildi. Yani hadi kendi binandan kaçtin, dişardasin.

Bu defa başka bina üzerine düşme şansi var.

Ve kimse bu binalari kontrol etmedi. Hep peskes edildi. Hangi malzeme ile yapildiğida önemli değil. Ucuza yapip, pahaliya satiyorlar, deprem bölgesinde. Üstüne halktan deprem vergisi alip birşey yapilmadi.

Japonyada depremler daha şiddetli fakat binalar hemen çökmüyor. Halk sakin çünkü binaya güveniyor.

Neyse, sen kader demeye devam et, ahaberi her gün takip et. Büyük Istanbul depreminde milyonlarca kişi ölürse kader dersin, hükümete zeval gelmesin

Kader Allah'ın yazdığıdır, hepimiz kaderimizi yaşıyoruz. Binaları sağlam yapıp yapmamak insanın elindedir ama ömrü yazan insan değildir, depremden kurtulsanda o ân'dan kurtulamazsın ben bunu demek istedim. Senin dediğin benim dediğimle aynı değil. Keşke binalarımız çok sağlam olsaydı da hiç kimse korkmasaydı. Onu bana değil yapmayanlara söyle ,binaları yapan ben değilim. Ayrıca hangi kanalı takip edeceğim de sadece beni ilgilendirir. Konuları saptırmayınız.

Son düzenleme:

Hay ağzına sağlık kardeşim, bende bunu demek istedim. İnsanlar bi lafı evirip çevirmeye bayılıyolar işte.

kızlar belediyeye başvurup binayı kontrol ettirmek ücretli mi ?

daire başı 1500 diye bişey duydum saçmalık değil mi ?

3.derece olan bır bolgede eltımın aılesının yenı bınası var. Radyel sıstem. Kolonları catlamıs gırıs katın tavandan alcılar dusmus.
Tekraer soyluyorum depremde rısklı 3. bolge 2 yasında bına Allahım sen esırge

kızlar belediyeye başvurup binayı kontrol ettirmek ücretli mi ?

daire başı 1500 diye bişey duydum saçmalık değil mi ?
Bu ozel fırmalar canım 30 bıne cıkıyormus kontrol dedıgım su.
temelden sondajla kum alacaklar, bınadan kolonlardan ornek alacaklar ,bınanın rontgenı cekılecek, beledıyeden ımar projesı alınacak ve bır smılasyon hazırlanacak . merkez ussu belırlenıp deprmeı yapacaklar, sızde bakacaksınız bınanız yıkılıyor mu yıkılmıyor mu, nerden yıkılıyor vs.

Bunlar yınede beledıyeye gıden bılgıler dıyelım 99 oncesı bınanız var guclendırılebılecek durumda bır hasar var yok kabul olmuyr bınaya yıkım emrı cıkyor.
99 oncesıne bu testlerı yaptırmak mantıksızmıs.

99 sonrası ıcın onerılıyor, kendımızın yapmadıgı bınaların kontrolu ıcın daha cok.
Beledıyeye bunu nasıl yapıyor bılmıyorum ama saglam kolondan parca aldırmakta saglıklı degılmıs.
Dedıgım gıbı eltımın evı yenı ve gırıs kat kolonlar catlamıs ve tavandan alcıpanlar dusmus

2 gün içerisinde tekrar 4-5 bandında deprem öngörülüyor (yıkıcı büyük deprem değil)
Satürn gezegeni deprem gibi yıkıcı olayları tetikler.. ve bu gezegen 2026 ya kadar toprak burçlarında bu demek ise deprem olaylarının devam edeceğini gösteriyor Gaybı yalnız ALLAH bilir..
Afet dualarını okuyup sığınalım mevlamıza