Deprem fobisi tak etti

İnanç meselesi değil, bilim meselesi😉 böyle bir şey ya vardır ya yoktur. O zaman bilim adamları boş yere deneyler yapıyorlar, çalışmalar yapıyorlar.
Halbuki bebekleri ve hayvanları takip etseler depremi hissedip hoop herkesi kurtarcaklar. Ama bunların kafası fazla basmıyo galiba. Ha bi de bulutların şekline falan bakacaklar🤣

Galiba siz hiç deprem yaşamadınız ne güzel.
Falcılara vs ben de inanmam fakat hayvanlar ve bebekler hissediyorlar depremi. Sadece depremi de değil, başka büyük olayları da .. Hatta temiz insanlarda hissediyorlar mesela iç sıkıntısı gibi... Fakat cok az zaman önce hissediyorlar hayvanlar sanırım. Bilimsel bir açıklaması olmadığı için de kimse kimseyi uyarıp evlerden cıkın vs. diyemiyor.
Gölcük depremini yaşayanları dinlerseniz hepsi de aynı şeyi söylüyor "gökyüzü tepemize düşecek gibiydi, yıldızlar cok fazlaydı ve garipti, köpekler cıldırmış gibiydi vs "
Hatta bizzat yaşayanlardan daha ilginç şeyler duydum ama her yerde paylaşmak doğru olmaz diye düşünüyorum.
Bilim kainatta olan olayları maddi sebeblerle açıklar ama şu kainatta bilimin açıklamakta yetersiz kaldığı milyonlarca şey vardır. Çünkü bu dünya sadece maddeden oluşmaz, madde ve mana'dan oluşur.

Rabbim masumları korusun...

Hayvanların hislerinin çok kuvvetli olduğunu herkes bilir. Yaklaşan tehlikeyi hissederler. Onlar bu nedenle toprağın altında kıpırdayan bir hareketi de hissederler. Tabi bunu günler öncesinden değil belki depremden bir kaç dakika öncesinde hissedebilirler. Aynı zamanda ev hayvanlarından ziyade sokak hayvanları toprakla direk temas halinde olanlar daha iyi hissederler.
Hayvanların hisleriyle alakalı şöyle bir örnek vereyim. Yıllardır evimde hayvan bakarım. Evdeki kedim aileden birisi dışarı çıktı diyelim ve eve doğru geliyor. O kedi evin neresinde uyuyor olursa olsun aile bireyi sokağa girdiği an yerinden fırlayıp kapıya gidiyor. Ona şahit olduğum andan ancak bir kaç dakika sonra pat kapı çalıyor evden biri gelmiş. Bu hisse sahip olan hayvan depremi hissetmez mi ?
Bu bir kehanet değil. Hayvanların içgüdüsel ve sezgisel yetenekleri sadece.

Hanımlar hayvanlar hissetmiyor; duyuyor. Bu tarz depremler tektonik plakanın çarpışmasıyla oluyor. Büyük deprem yaşayanlar bilir, önce derinden bir güm sesi gelir. Sonra sallantı başlar. Kulağımızın frekanslarından ve duyma kapasitemizden dolayı geç duyuyoruz. Hayvanlar o sesi çok daha önce duyuyor. Aynı şekilde fay hatlarının kırılmasını da duyuyorlar. Sadece kedi köpek değil, at fil gibi hayvanlar da duyar.

Falcılara vs ben de inanmam fakat hayvanlar ve bebekler hissediyorlar depremi. Sadece depremi de değil, başka büyük olayları da .. Hatta temiz insanlarda hissediyorlar mesela iç sıkıntısı gibi... Fakat cok az zaman önce hissediyorlar hayvanlar sanırım. Bilimsel bir açıklaması olmadığı için de kimse kimseyi uyarıp evlerden cıkın vs. diyemiyor.
Gölcük depremini yaşayanları dinlerseniz hepsi de aynı şeyi söylüyor "gökyüzü tepemize düşecek gibiydi, yıldızlar cok fazlaydı ve garipti, köpekler cıldırmış gibiydi vs "
Hatta bizzat yaşayanlardan daha ilginç şeyler duydum ama her yerde paylaşmak doğru olmaz diye düşünüyorum.
Bilim kainatta olan olayları maddi sebeblerle açıklar ama şu kainatta bilimin açıklamakta yetersiz kaldığı milyonlarca şey vardır. Çünkü bu dünya sadece maddeden oluşmaz, madde ve mana'dan oluşur.

Rabbim masumları

Bizim millet doğaüstü olaylara inanmayı pek seviyor. Ben neredeyse tüm depremleri yaşadım. Deprem mühendisliği alanında yeteri kadar çalışma olduğunu ve depremi açıklamaya yettiğini düşünüyorum.
Bilim açıklamalarını yetersiz bulup gökyüzüne bakmaya devam edin madem ne diyeyim. Hala astrolog soranlar var 🤦🏼‍♀️

2 gündür geceleri hiç uyuyamıyorum ben de bu durum beni de çok etkiliyor ama bazı deprem yorumcuların basın ticareti yaptığını düşünüyorum sırf gündemde kalmak için.
Şener üşümezsoya güveniyorum çünkü o adam ne tahmin ederse oluyor ve kendisi büyük depremin olmasına daha 10-15 sene olacağını, olursa da en fazla 6.5 şiddetinde olacağını söylüyor. Bunu demesinin nedeni diğer fay hatlarinin daha önce kırılmış olup stresi boşaltması . Gerçi yıkıcı bir deprem 6.4 şiddetinde oluyor. Tabiki yine de tedbiri elden bırakmamak gerekir ama açıkçası bazı yorumcuların bu olayı abartarak adından söz ettirmeye çalıştığını ve amaçlarına ulaştığını görüyorum.

İnanç meselesi değil, bilim meselesi😉 böyle bir şey ya vardır ya yoktur. O zaman bilim adamları boş yere deneyler yapıyorlar, çalışmalar yapıyorlar.
Halbuki bebekleri ve hayvanları takip etseler depremi hissedip hoop herkesi kurtarcaklar. Ama bunların kafası fazla basmıyo galiba. Ha bi de bulutların şekline falan bakacaklar🤣
Gülme ikonu ekleyerek dalga geçme konusu değil bu hanımefendi
Bende tabiki bilime inanan bir insanım astroloji yıldız ve gezenlerin dizilimi ile insanları ve yeryüzünü etkileyen bir bilim dalıdır
Hipokrat bile astrolojiyi bilim olarak kabul etmiş ünlü krallar bile vakti zamanında kahinlere(astrologlara) sormadan savaşlara karar vermezlermiş
Tabiki önceliğimiz her zaman pozitif bilim olmalıdır.

Bende tabiki bilime inanan bir insanım astroloji yıldız ve gezenlerin dizilimi ile insanları ve yeryüzünü etkileyen bir bilim dalıdır
Hipokrat bile astrolojiyi bilim olarak kabul etmiş ünlü krallar bile vakti zamanında kahinlere(astrologlara) sormadan savaşlara karar vermezlermiş
Yahu insanlar astrolog soruyor ve inanıyor farkında mısınız? Astroloji bir bilim değil. Kesinlikle değil. Buna inanabilirsiniz. Orta çağda yaşamıyoruz ki astrologların tahminlerine göre hareket edelim.
Bu tip kişiler toplumun korkularından ve yaralarından faydalanıp para kazanmaya çalışan kişiler. Nasıl inanırsınız yok 10 gün içinde deprem olacak demiş de bilmiş de. Gece 4 te yine olacakmış da bilmem ne.
Deprem mühendisliği alanına yıllarını vermiş profesörler, akademisyenler ve dünyadaki binlerce bilim adamı bilemiyor da onlar mı bilecek.
Japonya astrologlara mı soruyormuş deprem olacağı zaman. Ya da gökyüzüne mi bakıp tahmin ediyomuş.
Adamlarda her gün deprem oluyor ve bir kişi bile ölmüyor. Bunun nedeni sizce nedir?
Bu kadar mı cahil bizim millet? Ben buna şaşırıyorum ve hayretler içinde kalıyorum.
Kusura bakmayın ama gökyüzündeki bulutların şekillerine bakıp da yine deprem mi olacak acabaa diye insanı ciddiye alamam.
Burada depremden nasıl korunuruz, binamızı kontrol nasıl ettiririz, yeterince bu konuda bilinçli miyiz i konuşucağımıza astrolojiyi tartışıyoruz. Şaka gibi!!!

Merhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında küçüktüm ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O günden beri korku kaldı üzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Çanakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde sürekli büyük istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dün yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu için. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en üst katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem üst katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi çalışmıyordu uğultu ve dolabın üzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde görmüşsünüzdür. Bazı profesörler bu fayın harekete geçtiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu söylüyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye. Karıncaların üst katlara çıkması geceleyin köpeklerin havlaması havanın rengi yıldızların çok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde böyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki günlük işim kaldı zaten döneceğim. Bu sürede kafayı yememek için zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....
Sizi rahatlatacak bir cümle şu;
Nedense ne zaman büyük deprem olsa, başlıyorlar , bu gece daha büyüğü olacak, yok yakın zamanda ... iyi de sırf büyük depremlerde mi gündeme geliyo bu söylemler ...

40 ilden görevli gruplar gelmiş.Daha önce Valilik,İl Afet,Çevre ve Şehircilik İl Müd başvuran tüm vatandaşların binaları kontrolden geçecekmiş.Müracat eden kim varsa liste hazırlanmış ona gore adresler verilmiş.

Hala salonsa yatiypruz bit kadar koltukta esim ben ve oglum birlikte. Esim.bu sabah isyan etti halamda kalir gibi daha ne kadar yaticsz burda diye...

Cocuk odasinda cocugun uzerine dusebilecek bisey yok normalde ev yikilmadigi surece ama bizim odamizda yatagimizin tam bas ucunda kocaman dolap var. Deprem aninda o dolap dusse oracikta gideriz. Cocuk yanimiza gelse ona bisey olmasa bile anne gitmis baba gitmis evladim yasayabilir mi ondan sonra.

Gunduz cocugu uyuttum tuvalete girmem gerekti cocugu birakip gitmek istemedim cocugun bezlerinden birine mi yapsam diye bile gecti aklimdan nasil korkmussam...

Allah yasatmasin insallah ya...
Salon merdıvenler balkonlar en cabuk çöken yerler, dolaplarda tehlıkeli, eşim enkazda kaldıgı ıcın, kucuk odalar tuvalet banyo oralar guvenlı dıyor ve yatagın yanı cenın pozisyonunda durmak.

Hayvanların nasıl hissettiğini bilemem ama bunun fay hattının kırılmasını duyduklarını hiç sanmıyorum.
99 depreminde bi akrabamızın kuşu o akşam çıldıracak derecede anormal davranıyormuş
Deprem dakikası değil saatler öncesinden.
Fay hattı kırıldığı andan saatler sonra mı deprem yerkabuğuna yükseliyor?

Onu da geçtim
Depremleri önceden hisseden bir yapım var
Deprem olacak diye resmen anlık tutulma yaşayıp kilitlendiğim ve o an başlayan bir deprem yaşamıştım. Çok korkunçtu.

Dünya üzerinde olan her şeyi bilim şuanlık açıklayamıyor diye bu onların varolmadıkları anlamına gelmez
Her şey enerjidir bir enerji yayar ve enerjiler arası doğal olarak bir akış ve etkileşim vardır.

hipokrat aynı zamanda zeus a da tapıyordu iki bin yıl önceki bilim anlayışı ile deprem çıkarımı yapmak... bu yüzden dünyanın en hareketli fay hattının üzerinde bir deprem olduğunda merdivenlere saldırıyoruz. çok üzücü bu batıl inanışlar çok acı

Hayvanların nasıl hissettiğini bilemem ama bunun fay hattının kırılmasını duyduklarını hiç sanmıyorum.
99 depreminde bi akrabamızın kuşu o akşam çıldıracak derecede anormal davranıyormuş
Deprem dakikası değil saatler öncesinden.
Fay hattı kırıldığı andan saatler sonra mı deprem yerkabuğuna yükseliyor?

Onu da geçtim
Depremleri önceden hisseden bir yapım var
Deprem olacak diye resmen anlık tutulma yaşayıp kilitlendiğim ve o an başlayan bir deprem yaşamıştım. Çok korkunçtu.

Dünya üzerinde olan her şeyi bilim şuanlık açıklayamıyor diye bu onların varolmadıkları anlamına gelmez
Her şey enerjidir bir enerji yayar ve enerjiler arası doğal olarak bir akış ve etkileşim vardır.
Kesinlikle inaniyorum dediklerinize bazi insanlarin ve hayvanlarin hisleri cok yüksek oluyor bunun hayaletlerle ya da gercek disi olaylarla ilgisi yok.

Kesinlikle inaniyorum dediklerinize bazi insanlarin ve hayvanlarin hisleri cok yüksek oluyor bunun hayaletlerle ya da gercek disi olaylarla ilgisi yok.
Konuyu dagitmak istemiyorum ama benim de rüyamda gördüügüm seylerin o günkü olacak seylerle bir baglantisi oluyor mutlaka. Hayvanlarin depremi hissetmeside icgüdüsel olabilir.

Salon merdıvenler balkonlar en cabuk çöken yerler, dolaplarda tehlıkeli, eşim enkazda kaldıgı ıcın, kucuk odalar tuvalet banyo oralar guvenlı dıyor ve yatagın yanı cenın pozisyonunda durmak.

Tuvalet banyo çok tehlikeli diye biliyorum ben, bir çok uzman deprem anında yapılması gerekenler arasında banyo ve tuvaletten uzak olmak gerektiğini söylüyor. Yıkılma ya da hasar alma esnasında o fayanslar vs jilet gibi keskin oluyormuş, çok derin kesikler olabilir

Salonun en cabuk coken yer oldugunu bilmiyodum, yatak odasi cok tehlikeli bizim hem cok cok kucuk cokmeye yer bile yok hemde bas ucunda duvara asili kocaman bir dolap var kafamjza iniverir aninda. En saglikli yer salon gekdi bize de. Of allah korusun ya

Tuvalet banyo çok tehlikeli diye biliyorum ben, bir çok uzman deprem anında yapılması gerekenler arasında banyo ve tuvaletten uzak olmak gerektiğini söylüyor. Yıkılma ya da hasar alma esnasında o fayanslar vs jilet gibi keskin oluyormuş, çok derin kesikler olabilir
Bende oyle biliyorum fayanslar patlayabilir bir de hem elektrik hem su oldugu icin sikinti yaratabilir

Bende oyle biliyorum fayanslar patlayabilir bir de hem elektrik hem su oldugu icin sikinti yaratabilir

Evet bence sıkıntılı. Banyo, tuvalet, mutfak, balkon ve merdivenler en son girilecek yerler. Bizim salondaki yemek masamız biraz sağlam, en iyisi onunla koltuk arasında durmak sanırım, yaşam üçgeni açısından.
Yatak odasında da gardrop ve yatak karşılıklı ama komple ayna, onun önünde durulmaz aslında. Geçen gün depremde onun önünde bekledim bi de kızımla salak gibi, allah korudu :110: