- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
99 orada çok sert hissedildi. Yeşilköy alüvyon zemin. Evveliyatında serbesti caddesine yakın bir yere kadar denizmiş. Alüvyon zeminlerde deprem anında zemin sıvılaşması görülüyor. Zemin sıvılaşması durumunda bulunduğunuz yapı ne kadar sağlam olursa olaun içe batmalar olabilir. Zaten olası büyük depremde tsunami beklentisi mevcut. Yani denizden çalınanı deniz geri alacak... son olarak yeşilköy alüvyon zeminden dolayı ivmeyi çok hissediyor. Yani mecidiyeköyde deprem 7.5 hissedilirken yeşilköyde merkeze yakınlık ve zeminden kaynaklı 7.5şiddetindeki bir deprem 8.2gibi hissedilebilir. Çok güvenmeyin kısacası.Yeşilköydeyim. Dİken ustunde durdum butun gece. Evde 3 lerı hıssetmıyorken ıste maalesef ki 2 lerı bıle hıssedıyorum işyerim sahıle cok yakın cunku
İşyerim yesılkoyde evım 2.derecede. Acaba bahsettıgınız o alanı ben kapsıyormuyum. Sıze ozelden nerede oldugumu soylıyım. Cok fazla hıssedılıyor gercekten. Yanı sabıt saglam bır sekılde yerde dururken dun dusecektım neredeyse ustune dusecegım ınsanlar tuttu benı. Ben yazmayı unutmusum cocuklarımızı koruyalım kızlar, ben dun aksam yataga yattım nasıl tıtrıyorum anlatamam. Asırı korkuyorum cocukluk tramvam bu benım .99 orada çok sert hissedildi. Yeşilköy alüvyon zemin. Evveliyatında serbesti caddesine yakın bir yere kadar denizmiş. Alüvyon zeminlerde deprem anında zemin sıvılaşması görülüyor. Zemin sıvılaşması durumunda bulunduğunuz yapı ne kadar sağlam olursa olaun içe batmalar olabilir. Zaten olası büyük depremde tsunami beklentisi mevcut. Yani denizden çalınanı deniz geri alacak... son olarak yeşilköy alüvyon zeminden dolayı ivmeyi çok hissediyor. Yani mecidiyeköyde deprem 7.5 hissedilirken yeşilköyde merkeze yakınlık ve zeminden kaynaklı 7.5şiddetindeki bir deprem 8.2gibi hissedilebilir. Çok güvenmeyin kısacası.
Ayrıca binaların çoğu hasarlı 99dan kalma 40senelik. bir depremi daha kaldıramazlar....
Bu arada en yakın afet toplanma merkezi de çirozda sahile yakın bir yerde. Pek güvenilir olduğunu düşünmüyorum...
msj tekrarı99 orada çok sert hissedildi. Yeşilköy alüvyon zemin. Evveliyatında serbesti caddesine yakın bir yere kadar denizmiş. Alüvyon zeminlerde deprem anında zemin sıvılaşması görülüyor. Zemin sıvılaşması durumunda bulunduğunuz yapı ne kadar sağlam olursa olaun içe batmalar olabilir. Zaten olası büyük depremde tsunami beklentisi mevcut. Yani denizden çalınanı deniz geri alacak... son olarak yeşilköy alüvyon zeminden dolayı ivmeyi çok hissediyor. Yani mecidiyeköyde deprem 7.5 hissedilirken yeşilköyde merkeze yakınlık ve zeminden kaynaklı 7.5şiddetindeki bir deprem 8.2gibi hissedilebilir. Çok güvenmeyin kısacası.
Ayrıca binaların çoğu hasarlı 99dan kalma 40senelik. bir depremi daha kaldıramazlar....
Bu arada en yakın afet toplanma merkezi de çirozda sahile yakın bir yerde. Pek güvenilir olduğunu düşünmüyorum...
Cok haklısın. Bende boyle dusunuyorum99 depremini yaşamış biri olarak bende çok korkuyorum en çokta gündüz hepimiz başka yerdeyiz, bir oğlum okulda diğer oğlun babannede ben ve eşim işte. tek şuna dua ediyorum bir şey olacaksa ya hep beraber kurtulalım ya da hep beraber gidelim. kimse kimsenin ardına kalmasın
En guvenilir alanlar mezarliklar olacaktir baska bos alanmi kaldiAbla çıkılsa bile İstanbul metropolde dönmüş durumda. Bizim İstanbul'daki evimizin tam karşısında sanayi, çaprazında mezarlık var. Ve mahalle bildiğin şantiye alanı gibi, kentsel dönüşüm nedeniyle heryer yıkıldı, yerlerine daha yüksek binalar, plazalar yapıldı. Ne olacak inan bilmiyorum, bu kadar insan nerede toplanacak, çadır kurulacak alan bile yok
Yazabilirsin canım bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.İşyerim yesılkoyde evım 2.derecede. Acaba bahsettıgınız o alanı ben kapsıyormuyum. Sıze ozelden nerede oldugumu soylıyım. Cok fazla hıssedılıyor gercekten. Yanı sabıt saglam bır sekılde yerde dururken dun dusecektım neredeyse ustune dusecegım ınsanlar tuttu benı. Ben yazmayı unutmusum cocuklarımızı koruyalım kızlar, ben dun aksam yataga yattım nasıl tıtrıyorum anlatamam. Asırı korkuyorum cocukluk tramvam bu benım .
Oglumda tedırgın oldu ama onun yanında hıc konusmamaya calıstık. Onu korkutmak ıstemıyorum. Aynı odada yattık yatak odasında gardolabın onunde bıde .
Nasıl cahılız 99 depremınde boylemıydık ne kadar oneml aldık kendı capımızda. Uzun sure salonda yatmayı dusunuyorum coluk cocuk.
İşte o yüzden devlet büyükleri bu kadar rahat. Çünkü insanlar takdiri ilahi diyor, çünkü kimse hesap sormuyor. Siyaset yapmıyorum bu 5 yıllık 10 yıllık 20 yıllık mevzu değil, ülkemiz fay hatlarıyla dolu bir coğrafyada, bizim ülkemizin gerçeği. Ama insanlar durup da "siz ne yapıyorsunuz? Deprem vergilerimiz nerede? Neden hala fay hatlarının üzerine gökdelen dikilmesine izin veriyorsunuz? Neden toplanma alanlarımız yok? Neden binalarımız depreme dayanıksızken, imar affıyla iskan veriyorsunuz" diye sormazsa devlet büyükleri yapar mı, önlem alır mı?
Ben yazdım ama gormedın. mesaj atamaıyorum sana. 9.18 de 1.9 luk depremı bıle hıssedıyorum yesılkoyde olan var mı? Kafayı yıyecegımYazabilirsin canım bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
20 yıl geçti hala aynı cahillik devam ediyoruz ülkece. Güvenli yerlerde yatın ani bir sallantıda zor durumda kalmayın.
Ben 99u yeşilköyde yaşadım. Çok zor geçti.
Canım sen evham yapmışsın psikolojik de olabilir yani 1.9luğu da hissedilmesi zor gibi.Ben yazdım ama gormedın. mesaj atamaıyorum sana. 9.18 de 1.9 luk depremı bıle hıssedıyorum yesılkoyde olan var mı? Kafayı yıyecegım
Bolgeyı yazıcam. Begenı at duzelyecegım. Cnr yan tarafındayım daha fazla acık vermıyımCanım sen evham yapmışsın psikolojik de olabilir yani 1.9luğu da hissedilmesi zor gibi.
Isine karismak gibi olmasin ama kotu ruyalarj anlatmaman daha iyi.Geçen ay bir rüya görmüştüm. Deprem oluyor ve kızım enkaz altındaydı. Onu arıyorduk. Beşiğinin içinde, üzerine duvarlar yıkılmıştı. Hala o rüyanın etkisindeyim zaten. Dünki depremde bebeğim beşiğinde uyuyordu, o rüya geldi aklıma. Of çok kötüydü...
Allah sakınsın cümlemizi...
Depreme yakalanır mısınız yakalanırsanız hayatta kalır mısınız bunu bilemeyiz ama bence diğer dünyaya hazırlık en iyisi. Ölüm tek gerçek çünkü. Korkutmak deil niyetim ama hayatın gerçeğiMerhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında küçüktüm ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O günden beri korku kaldı üzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Çanakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde sürekli büyük istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dün yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu için. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en üst katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem üst katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi çalışmıyordu uğultu ve dolabın üzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde görmüşsünüzdür. Bazı profesörler bu fayın harekete geçtiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu söylüyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye. Karıncaların üst katlara çıkması geceleyin köpeklerin havlaması havanın rengi yıldızların çok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde böyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki günlük işim kaldı zaten döneceğim. Bu sürede kafayı yememek için zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....
ben arabaya koydum sabah çocuklar için 1 poşetKizlar deprem cantalarinizi kapidami yaninizdami tutacaksiniz
Ben odalara sise su koydum ufak bir canta ayarlayacagim
Bana gece uyudugum oda mantikli geliyor.