- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.075
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
o kötü o zaman. taşınmayı düşünmeye başlayın.
ben 15. kattayım dışardaydım gerçi ama hiçbirşey yerinden oynamamıştı.
yanda yörede hasarlı bina daha çok korkutuyor .
Bu mesajından bir saat sonra yaşadığımız o korku dolu depremmBöyle korktuğum bir olayda bile beni güldürdünüz cidden tebrik ediyorum sizi :)
Ben 99 da 5 yaşındaydım ve uyanmamışım bile İstanbul'da olmamıza rağmen. Hiç travma oluşturacak bir olay yaşamamama rağmen eşiniz gibiyim, eşim de benden bıkmış durumda. Şu an ayrı odalarda uyuyoruz ben kızımla uyuyorum diye, o hangi odada uyusa kaçış planı saklanma planı öğretmeye çalışıyorum her gece kendisine. Bir de nedense ne zaman aklıma deprem gelse, deprem fobim depreşse ya da depremden bahsetsek bir yerde olur mutlaka. Eşim bu durumdan da bıktı artık sus deprem deme diyor :)
Ama elimde değil işte. Benim başıma depremden bir gelecek var herhalde
Kavaklidan selam ozman :)ben b.düzündeyim selam ederim:))
Bu mesajından bir saat sonra yaşadığımız o korku dolu depremm
Bende uyuyamadim kucuk bi valiz hazirladimHala uyumadım evde ki herkes uyudu inşallah tekrar yaşanmaz
Merhaba size inşaat sektöründen biri olarak yazıyorum. Depremden korkmayın aksine sevinin sık yaşanan depremler enerjiyi atar eğer deprem olmazsa bir sorun var enerji deplanıyor demektir. Evinizi aldığınızda eğer yeni bir binada iseniz beton laboratuvar sonuçlarını vs isteyiniz. C25-30 idealdir güvenlidir. Kolon ve kirişler artık belediye izni olmadan küçük yapılamıyor ama evinizde ölçün 60 cm ve ona yakın kolonlar en az 25 30 cm kirişler güvenlidir. Deprem anında üzerinize devrilecek bir eşyanın olmadığı bir kolon veya perde duvarın önüne geçin. Unutmayın binayı koruyan kolon ve perde duvardır. Duvar çatlar duvar yıkılır ama kolon sağlamsa o sizi de binayı da korur. Radye temel ve 70 cm sen fazla ise temelinize de güvenin. Ama her şeyden önce Allaha güvenin derim iyi geceler.
Bende uyuyamadim kucuk bi valiz hazirladim
Bebegim icin kalin kiyafetler koydum
Bisey olursa hemen alip cikariz tabi o panikle aklimiza gelirse
5,7 yı mı hıssetmedın.hangı semt orasıKorkuyorum ama oturudugum semt deprem için en guvenli olarak gosterilen semtlerden biri, oturudugum evde eski degil ve yuksek katlarda degilim. En son olan depremi hissetmedim bile o icimi rahatlatiyor.
5,7 yı mı hıssetmedın.hangı semt orası
5,7 yı mı hıssetmedın.hangı semt orası
Ablacım 99 depreminde İstanbul'daydım ki depremden hasar almayan bir ilçedeydim, çok şiddetli sallandı ve elektrikler kesildi, telefon şebekeleri çöktü, biz ilk anda depremin nerede olduğunu anlamadık çünkü dış dünyayla bağlantımız kesildi, dışarı çıktık, her yer karanlık, telefonlar çalışmıyor, araç farlarıyla aydınlattık ortalığı.
Paniği üstünüzden atınca ilk aklınıza gelen anne baba kardeşleriniz oluyor, hiçbirine ulaşamadık, o kadar korkmuşum ki kardeşimin şehirdışında olduğunu dahi unutmuşum.
Yalın ayak başı kabak fırladık tabii, araba radyolarından öğrendik asıl hasarın Gölcük, Kocaeli ve Yalova'da olduğunu, ki gün aydınlanmaya başlamıştı biz öğrendiğimizde, yaşadığımız korkuyu tarif edemem, zira akrabalarım var Yalova'da, onlara da ulaşamadık, enkaz altında kaldıklarını çok sonra öğrendim
Lütfen kulak ardı etmeyin, bakın 20 yıl geçti 20 yıldır büyük bir deprem olacak deniyor, ki depremin günü saati olmaz, belki 100 yıl sonra belki 100 saniye sonra, kimse tam tarih veremez, riski belirleyip olabilecekleri söyleyebilirler ancak.
Deprem çantaları, evlerde yaşam üçgenleri, okuyanlar okulda, çalışanlar işyerlerinde mutlaka kendine bir yer belirlesin, deprem sırasında cam, kapı, balkon, merdiven ve asansörlerden uzak durun.
Size de kızınıza da çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.