Deprem fobisi tak etti

o kötü o zaman. taşınmayı düşünmeye başlayın.
ben 15. kattayım dışardaydım gerçi ama hiçbirşey yerinden oynamamıştı.
yanda yörede hasarlı bina daha çok korkutuyor .

Evet gündüzden beri kapının önünde 2 tane polis arabası, ışıkları yanıyor, sürekli konuşmalar bağırış, çağırış. Dolayısıyla her seste deprem oluyor diye zıplıyorum. Mesela şu an yine oluyor :) şaka gibi. Bana bu korkudan sonra evden taşınmak yetmez, japonya ya yerleşmek istiyorum

Böyle korktuğum bir olayda bile beni güldürdünüz cidden tebrik ediyorum sizi :)
Ben 99 da 5 yaşındaydım ve uyanmamışım bile İstanbul'da olmamıza rağmen. Hiç travma oluşturacak bir olay yaşamamama rağmen eşiniz gibiyim, eşim de benden bıkmış durumda. Şu an ayrı odalarda uyuyoruz ben kızımla uyuyorum diye, o hangi odada uyusa kaçış planı saklanma planı öğretmeye çalışıyorum her gece kendisine. Bir de nedense ne zaman aklıma deprem gelse, deprem fobim depreşse ya da depremden bahsetsek bir yerde olur mutlaka. Eşim bu durumdan da bıktı artık sus deprem deme diyor :)
Ama elimde değil işte. Benim başıma depremden bir gelecek var herhalde
Bu mesajından bir saat sonra yaşadığımız o korku dolu depremm

Kızlar yatın uyuyun gari :KK53:

Uyurken deprem olursa yatakta hemen yuvarlanıp şıpıdık diye yere düşüyoruz ve orada cenin pozisyonunda bitmesini bekliyoruz. Ufak ufak depremler daha haftalarca sürecek büyük ihtimalle. Ne zamana kadar uykuya direnebilirsiniz gidin uyuyun aaa :KK20:

Merhaba size inşaat sektöründen biri olarak yazıyorum. Depremden korkmayın aksine sevinin sık yaşanan depremler enerjiyi atar eğer deprem olmazsa bir sorun var enerji deplanıyor demektir. Evinizi aldığınızda eğer yeni bir binada iseniz beton laboratuvar sonuçlarını vs isteyiniz. C25-30 idealdir güvenlidir. Kolon ve kirişler artık belediye izni olmadan küçük yapılamıyor ama evinizde ölçün 60 cm ve ona yakın kolonlar en az 25 30 cm kirişler güvenlidir. Deprem anında üzerinize devrilecek bir eşyanın olmadığı bir kolon veya perde duvarın önüne geçin. Unutmayın binayı koruyan kolon ve perde duvardır. Duvar çatlar duvar yıkılır ama kolon sağlamsa o sizi de binayı da korur. Radye temel ve 70 cm sen fazla ise temelinize de güvenin. Ama her şeyden önce Allaha güvenin derim iyi geceler.

Maalesef verdiğiniz bilgiler yanlış. Depremlerin enerji attığı inanışı doğru değil. Dediğiniz gibi kolon sağlamsa binayı ayakta tutar ancak her kolona bağlı kirişler mevcuttur ve kirişler bağlantı noktalarından kopup kolon altında bekleyen insanın üstüne düşebilir. Deprem sırasında depremle cebelleşen kolon, kiriş gibi taşıyıcı elemanlardan uzak durmak gerekiyor.

Bir yapıya bakıp “oo kocaman kolonlar kirişler sağlamdır bu” diyemeyiz asla. Çünkü gereğinden büyük kolon, kiriş faydadan çok zarara neden olur. Depremle ilgili ülkece yanlış bildiğimiz çok şey var maalesef. Büyük ihtimalle ben de şimdi bu mesajda bir sürü yanlış bilgi vermişimdir :KK53:

Off İstanbula çok uzağım ama ailem için o kadar korkuyorum ki uyuyamıyorum. Sürekli deprem sitesine bakıyorum. 6.9 derinliği bi an büyüklük sandım kalbim sıkıştı 😔

İstanbul da değilim orda eş dost da yok ama bende çok etkilendim uyuyamıyorum korkudan istanbuldakileri düşünemiyorum Allah korusun ülkemizi milletimizi

Saatlerdir avizeye bakıp son depremlerin yazdığı internet sitesinin sayfasını yeniliyorum, eşim uyudu ben yatamıyorum. Sanki uyusam bir şey olacak gibi hissediyorum. Yani bu konuda iç açıcı bir şeyler yazmayı çok isterdim ama yazamıyorum.

En kötüsü de büyük bir depremin kesin olacağını biliyoruz, sadece ne zaman olacağı belli değil. Depremden sonra İstanbul’da yaşanacak kaosu düşününce hepten uykum kaçıyor, umarım kötü bir şeyler olmaz yakın zamanda ve eninde sonunda bu büyük deprem yaşandığında da en az hasarla atlatırız.

Annemin evi Bahçeli, ziyarete geldim . 2 tane köpeği var bahçesinde. Dün gece sabaha kadar uludular. Gece içim yandı kalktım su içmeye annem oturuyor ‘sinirlerim bozuldu baksana niye bağırıyorlar bunlar kızım’ dedi . Ay anne ne bileyim neden yat uyu dedim .
Bilmiyorum ama gerçekten var mı acaba bu hayvanlarda hissetme olayı ya ? 4,5 aylık bir bebeğim var , salonda yatıyorum onunla birşey olursa bahçeden çıkarız diye.. Sallanırken onun ağlaması geliyor aklıma, kalbim sıkışıyor. :KK43:
Köpekler az önce havladı , kalbimin atışını neredeyse ağzımda hissettim . Allah hepimizin yardımcısı olsun. 🙏🏻

bagcilardayiz bizde akşam 11 de olunca ciktik sokağa arabada oturuyoruz parkları görmeniz lazım boş yer yok arabalar çift sıra park edilmiş bende dahil şimdiden boyleysek Allah korusun büyük depremde dusunemiyorum

Ablacım 99 depreminde İstanbul'daydım ki depremden hasar almayan bir ilçedeydim, çok şiddetli sallandı ve elektrikler kesildi, telefon şebekeleri çöktü, biz ilk anda depremin nerede olduğunu anlamadık çünkü dış dünyayla bağlantımız kesildi, dışarı çıktık, her yer karanlık, telefonlar çalışmıyor, araç farlarıyla aydınlattık ortalığı.
Paniği üstünüzden atınca ilk aklınıza gelen anne baba kardeşleriniz oluyor, hiçbirine ulaşamadık, o kadar korkmuşum ki kardeşimin şehirdışında olduğunu dahi unutmuşum.
Yalın ayak başı kabak fırladık tabii, araba radyolarından öğrendik asıl hasarın Gölcük, Kocaeli ve Yalova'da olduğunu, ki gün aydınlanmaya başlamıştı biz öğrendiğimizde, yaşadığımız korkuyu tarif edemem, zira akrabalarım var Yalova'da, onlara da ulaşamadık, enkaz altında kaldıklarını çok sonra öğrendim:KK43:
Lütfen kulak ardı etmeyin, bakın 20 yıl geçti 20 yıldır büyük bir deprem olacak deniyor, ki depremin günü saati olmaz, belki 100 yıl sonra belki 100 saniye sonra, kimse tam tarih veremez, riski belirleyip olabilecekleri söyleyebilirler ancak.
Deprem çantaları, evlerde yaşam üçgenleri, okuyanlar okulda, çalışanlar işyerlerinde mutlaka kendine bir yer belirlesin, deprem sırasında cam, kapı, balkon, merdiven ve asansörlerden uzak durun.

Size de kızınıza da çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.

O zamanlar sadece cep telefonu vardı. Şimdi Allah'tan Watsap varda iletişim kurabildik ailemizle.
1999 depreminde gece 03.00 da yatmıştım. Yani birebir neredeyse yaşadım. Ben de İstanbul'un hiç hasar almayan bir ilçesindeydim ama o gürültü hala kulaklarımda.
Dün gördüm ki 20 yılda 20 arpa boyu yol alamamışız. Hiç bir tedbirimiz yok. Ne şahsımız ne de sorumlular için söylüyorum bunları.

Allah daha beterinden korusun.

Yeşilköydeyim. Dİken ustunde durdum butun gece. Evde 3 lerı hıssetmıyorken ıste maalesef ki 2 lerı bıle hıssedıyorum işyerim sahıle cok yakın cunku :KK43:

Geçen ay bir rüya görmüştüm. Deprem oluyor ve kızım enkaz altındaydı. Onu arıyorduk. Beşiğinin içinde, üzerine duvarlar yıkılmıştı. Hala o rüyanın etkisindeyim zaten. Dünki depremde bebeğim beşiğinde uyuyordu, o rüya geldi aklıma. Of çok kötüydü...

Allah sakınsın cümlemizi...