Delirmek uzereyim, yolumu cizemedim

Ggzem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
222
138
53
Merhabalar. Universite mezunuyum. 2016da mezun oldum. Kpssden gecerli puani cekmeme ragmen hicbir mulakata gitmedim cesaret edipte. Birkac ise girdim ama hep kotu deneyimler yasadim kisa surede ciktim. Ilk baslarda dert etmesem de 24 yasindayim ve bazi seylerin icime dert oldugunu farkettim. Tekrar universiteye hazirlanayim dedim. Simdiye kadar calistim ama simdi kazansam bile 4 sene okuyup tekrar sinavlar is basvurulari cok uzun bir zaman geliyor. Nisanlim calismam taraftari degil. Zorlamiyor asla karismiyor ama fikrimi sorarsan calismani istemem dedi. En cok icime batan da arkadaslarimin, yeni tanistigim insanlarin karsisinda cevap verememek. Nisanlimin arkadasi ve kiz arkadasi 4umuz disari ciktik. Kiz calisiyor kurslara yazilmis. Kadin ayaklarinin ustunde durmali sende birseyler yap vs diyor. Isin kotusu evde kaldikca hersey uzak geliyor. Bir kurs bir spor salonu. Evlenince nisanlimin ailesi kalabalik ev hanimi olursam ev gezmeleri falan baslayacak. Hic boyle seylerin insani degilim. Yani bunlar yanlis demiyorum boyle dusunene yasayana saygim sonsuz. Ama o kadar yetersiz hissediyorum ki. Avukati mi dersiniz, lojistik elemani mi dersiniz, ogretmeni mi dersiniz. Ben hic. Ne yapiyorsun dedilerinde evdeyim demeye cekiniyorjm kendimi kotu hissediyorum. Hayalimde hep calisan kariyer sahibi aksam esiyle evine dönen bir kadin vardi. Neden boyle oluyorum? Ev hanimi olursam bir omur evde asosyal mi gecirecegim? Bir donem icin yasadigim bir bunalim mi bu? Ne yapmaliyim fikirleriniz belki icimdeki sıkıntıya derman olacak esirgemeyin lutfen ❤

Ya da ne gibi ugraslar bulabilirim? Hayatimi düzene sokmak yeni insanlar tanimak icin neler yapabilirim? Birde boyle evde oturduğumu duyan insanlara ne demeliyim? Calis ayaklarinin ustunde dur sen ne yaptin isi gucu bari kendini gelistir falan diyenlere?

Mülakatlara gitmeye neden cesaret edemedin önce bunun cevabını ver kendine kabuğundan çıkmak için yeterli görmüyorsun kendini gibi geldi bana

Kpss'ye girip mülakatlara cesaret edip girmemişsiniz, çalışma hayatından olumsuzluk yaşadım diye vazgeçmişsiniz, bu arada kendiniz için herhangi bir kursa vs.gitmemissiniz ama evlenip ev hanımı olmakta istemiyorsunuz. Ne olacak peki, hiçbirşey yapmayıp endişe etmenin dışında faaliyete gecmeniz lazım.

Mülakatlara gitmeye neden cesaret edemedin önce bunun cevabını ver kendine kabuğundan çıkmak için yeterli görmüyorsun kendini gibi geldi bana
Belki de evet. Yanimda birisi olunca hadi su kursa gidelim sunu yapalim deyince hemen harekete gecmek istiyorum bir istek oluyor icimde. Ama tek basima ne kursa gitmek ne egitim almak hicbirsey istemiyorum. Baskasina bagimli olmaktan degil ama 3 senedir evdeyim ve kotu is deneyimlerinden sonra küstüm birseylere sanki

Evlenmeden bi yol çizip bi ise giremezsen sonra evliliğe alışma süreci çalışmıyorken kendim büyüteyim derken ilk cocuk çalışmaya başlamadan bir de kardeşi olsun diye on yıl geçer sonra da iyice zorlaşır çalışmak mesleğini sorunca ev hanımıyım diyemezsin de çalışmıyorum dersin ama içine de öyle bir oturur ki ..

Evet sadece uzuluyorum endiseleniyorum ne olacak diye hayiflaniyorum ama hareket yok. Universiteye hazirlaniyorum su an ama uzun bir yol geliyor

Cesaret edip mulakata gitmediysen evlenip koca eline bakarsin ki calismani sorun edecek adamla nişanlisin...kendine düsmanlik ediyorsun.

Ahhh.. Gece gunduz sabah aksam aklimda hep bu var. Peki ne onerirsiniz? Adim atayim adim adim birseyler yapayim diyorum. Insanlara karıştıkca ve deneyim kazandikca hayalimi yasayabilirim biliyorum. Kisa yoldan bir kurs birsey mi yoksa tekrar universite mi

Mezuniyet alanına göre yapabileceklerini araştır üşenme yapabileceğin şeyleri dene. Bu durum sosyal çevrende seni kötü etkilemeye başlamış sanırım. Bende uzun zamandır evdeyim o yuzden seni anlıyorum.

Bulundugum hicbir yere sigamaz duruma geldim. Zaten insanlar nasilsin dedikten sonra meslegini soruyor. Zoruma gitmeye basladi birseyler.

Aslında sana yazdıklarım kendi yaşadıklarım Hayatında biri varken tekrar sil baştan üniversite zor bundan sonra sorumlulukların azalmayacak artarak devam edecek. Bölümünü seviyorsan öncelikle kariyer fikirlerin onunla ilgili olsun ama başka bi alana yoneleceksen sertifika programları var işkur kursları var. Geriye dönüp keşke dememek için hiç durma.

Evet sadece uzuluyorum endiseleniyorum ne olacak diye hayiflaniyorum ama hareket yok. Universiteye hazirlaniyorum su an ama uzun bir yol geliyor
İlk önce ne istediğinize karar verin, evleneceksiniz yeniden örgün okumanız için bulunduğunuz şehirde kazanmanız gerekebilir, gerçekten okumak istediğiniz bir bölüm var mı yoksa daha önce okuduğunuz bölümden yeniden sınava hazırlanmak daha mantıklı olur.

Ben şuan çalışmıyorum küçük çocuklarım olduğu için büyük bir ihtimalle de uzunca bir sure da çalışmayacağım ama kimsenin beni küçümsemesi gibi birşey olamaz, buna müsade etmem çünkü yaşadığım hayatı kendim tercih ediyorum, çalışmanın dışında yapmak istediğim başka şeyler var, ev hanımıyim yada çalışmıyorum demek de beni rahatsız etmiyor. Çalışıp çalışmamaktan öte istediğiniz hayatı yaşamanız önemli o zaman kimin ne dediği yada insanlara ne yaptığınızla ilgili herhangi bir cevap verme endisesinde bulunmazsınız. Ne istediğinizi bulun önce ve istek doğrultusunda bir yol çizin kendinize.

Önlisansi bitireli on sene oluyor bi türlü sınava giripte lisansı tamamlayamadım atanamadim da farklı bi alanda çalışırken kendim büyütecegim diye işten ayrıldım ikinci çocuğumu da ben büyütecegim diye oğlum dört yaşındayken kızım doğdu şimdi oğlum altı kızım iki yaşında oğlum birinci sınıfta artık seneye inş başlamayı düşünüyorum ama ben gelmişim otuz yaşına ev çoluk çocuk bir de ben eski ben değilim yaşlandım yorgunum hastayım

Bulundugum hicbir yere sigamaz duruma geldim. Zaten insanlar nasilsin dedikten sonra meslegini soruyor. Zoruma gitmeye basladi birseyler.
Şu bölüm mezunuyum şuan iş bakıyorum de sende. Ve tekrar üni okumayı düşünme derim ben okursanda yine önlisans okumanı tavsiye ederim ben mesela önce muhasebe okumuştum iki yıllık sonra tekrar sosyoloji bölümü okudum 4 yıllık formasyon aldım felsefe grubu öğretmenliği yapabilmek için peş peşe okudum ben 23 yaşında ikisinide bitirmiş oldum ama şöyle bir sorun var ben şimdi en son lisans okuduğum için önlisanstan kpss ye giremiyorum yani önceki muhasebe bölümü boşa gitmiş oluyor kamuda atanamıyorum ve lisans kpss çok aşırı zor o yüzden önlisanstan kpss ye girebiliyorken yeniden bir bölüm okursan kpss ye de daha çok çalışman gerekecek

Bence önce şöyle bir oturun ve kendinize sorun.Ben gerçekten bu hayatta ne yapmak istiyorum, seçeneklerim neler , bu hedeflere ulaşmak içim neler yapabilirim ? Kendi işimi mi yapmak istiyorum, yeniden mi okumak istiyorum, yoksa önce evlenmek mi istiyorum? Bana sanki hayattan ne istiyorsunuz çözememişsiniz gibi geldi.Ve tüm bu dediklerimi yaparken de sadece kendinizi düşünün.Şu şurda avukatmış, nişanlım böyle dedi , şu ayağının üzerinde dur dedi diye değil kendiniz istediğiniz için birşeyler yapın, işte asıl o zaman kendinizi tetikleyebilirsiniz bence.Buna cesaret etmek için de çok çekingenseniz kendinize minik mimik hedefler koyun ve başardıkça kendinizi ödüllendirin .Unutmayın bu hayat sizin bir yerden başlamalısınız.Umarım gönlünüzdeki olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…