Dehb li oğlumla ilgili anaokulunda yaşadığımız sıkıntılar

2. sınıfan sesleniyorum bitmiyor bitmeyecek maalesef çok üzülerek söylüyorum bazı öğretmenler ki buna oğlumun da öğretmeni dahil asla uğraşmak istemiyorlar.Benim oğlum da 2 senedir düzenli ilaç kullanıyor daha iki gün önce çok uzuldugum bir konusma geçti öğretmeniyle ben idare ederim ama durmuyor sınıfta diyor.
Hocam dedim ilaçlarını kullanıyor her türlü aktiviyeyi yapıyoruz ve asla agresif saldırgan bir çocuk değil oğlum çok şükür ilaç terapi aktivite sayesinde su an mesela gidip pat diye vurmaz arkadaşına ama mimleniyorlar bu bir gerçek
Ben de sizin gibiydim yanlış yapmışız artık bunu anladım çözümcul olmak sürekli okulla iş birliği halinde olmak yanlismis yani doğru öğretmen olmalı ben de anaokulnda çok sıkıntı yaşadım şimdi ilkokul hala bitmiyor oğlum da aynı zaman da disleksi var özel eğitim alıyor elimden ne geliyorsa yapıyorum ama yetmiyor ogretmni asla memnun değil.
Ben de okul arayışı içindeyim bu sürecin ne kadar zor olduğunu bizim gibi ailelerin ne kadar cabaladigini keşke gorebilseler
Size tavsiyem lütfen ilacın dozunu artirmayin doktorunuz ne verdiyse o ilacı artır ne demek ya neden yönlendirme yapmıyor da ilacı artır gibi saçma sapan birşey söylüyor anlayamadim bunu doktor belirler az kaldı zaten okul bitmek üzere bir de bir çok kişi yazmış kesinlikle bir kursa yazdırın çocuğunuza çok iyi gelebilir.
Evet kesinlikle bir kursa yazdırmak istiyorum.İlacin dozunu psikiyatr söyledi eğer yine şikayet gelirse sabahki ilacın dışında bu ilaçtan da yarım doz ver dedi ama psikiyatr da artık isteyerek ya da çok tavsiye ederek söylemedi bunu.Robot mu olmalarini bekliyorlar dedi çünkü .Bu gidişimde de öncekinde de artık şikayet gelmemesi lazım diyor ama yok artık öğretmenle göz göze gelmekten ben sıkıldım.Ögretmenin yönlendirme yaptığı tek konu ilacını veriyor musunuz,dozu az gelebilir vs.Dün de ilacını vermemişsiniz dedi,ben de hayır hocam bir aksatma yapmadım verdim ama sabah diğer ilaçtan da ayrıca vermedim çok fazla oluyor dedim.Yani ilaç vermekten yana asla değildim ama insanın eli ayağı bağlanıyor bazen ne yapacağını bilemiyor.Hocam elimden geleni yapıyorum psikiyatra da kısa aralıklarla kaç defa gittim daha ne yapabilirim diyorum, buranın faydası olmaz diyor.Egitimle ilerleyecek diyorum e eğitim almıyor diyor.Hocam zamanla olacak , zaten sıkıntımız bu diyorum ama uzlaşma yok yine sonuçta.😔

Böyle çok öğrencim var aileleri rapor almalarına bile sıcak bakmıyorlar, eğitim hayatları çok zor ve doğru ellerde yetişmeleri destek almaları gerekiyor, özel öğretim kursları iyi gelebilir...
Ben özel eğitim için psikiyatra sordum hayır özel eğitimlik bir durum yok dedi.Hatta dün yine şikayet alınca telefonla drun asistaniyla iletişim kurdum telefonda bile yine sordum özel eğitim gerekiyor mu diye buraya gelince tekrar konuşuruz dedi.Öyle bir durumu olsa ben sormadan psikiyatr yönlendirme yapmaz miydi?Farklı bir psikiyatra daha mı gitsem diyorum ama bu dr da çok sevilen ve tavsiye edilen yoğun bir dr.

Çok fazla böyle öğrencim oldu, aile öğretmenle işbirliği içinde olursa, öğretmen de başından atmak değil çözmeye yönelirse gayet iyi yol alınabiliyor. Tek çözüm ilaç da olmuyor bunun yanında ekran sınırı, kademeli odaklanma çalışmaları şart. Aksi halde yazın ilacı bırakırsınız( genelde böyle yapıyorlar) okul açılınca sil baştan tekrar başlar yıl boyunca da ah vah edersiniz.
Aynen iş birliğiyle yol katedebiliriz.Telefon, tablet vermiyoruz,artık o da ısrar etmiyor bakmak için.Kademeli odaklanma çalışmaları nasıl oluyor?Bana kalsa aynen ben de yaz boyu vermek istemem ama doğru yapmış olmayacağım bunu da biliyorum.Bir ilaç olsa tamam da sabah bir akşam ayrı bir ilaç,ek olarak son çare sabahkine yarım doz da akşamki ilaçtan ekle dedi psikiyatr o da öğretmenin şikayetleri artık bitsin diye.

Arkadaşlar merhaba 6 yaşında anaokuluna giden dehb li bir oğlum var.Daha önce de benzer konu açmıştım.Geçen seneden bu yana anaokuluna gönderiyoruz,okulda etkinliklere katılmama,söz dinlememe gibi olumsuz hareketlerinden dolayı şikayet aldığımız için psikiyatra gidip ilaca başlamıştık.geçen seneden bu yana bu sene tam olarak dhb diye söylendi şu anda ilaç konser da vermişti paydasını yani biz görsek de öğretmen yine aynı şekilde şikayet edince Geçen gün yine dra gittim concertanın dozunu arttırdı 27 mm yaptı artı akşam da yatmadan ricus 1 mi veriyorum ancak öğretmenimiz hala şikayet halinde ve şikayeti ederken de bakıyorum çocuk masanın başında (o an oyun saatiydi)çok sakin bir şekilde oyuncakları ile oynuyor.Yani ne diyeceğimi bilemedim çok sakin gördüm hocam yani ilacın fazlası da ağır gelir falan dememe kalmadı işte diğer çocukları da düşünün falan diyor,tabii ki hepsini düşünüyorum ama yani baktığım zaman ilaç gerçekten etkisini gösteriyor durulmuş bir çocuk yani.Etkinlikte kitap etkinliği yaparken çok fazla katılmıyormuş yani ben daha neler yapabilirim..Dr da aslında şaşırdı yani daha robot mu olsunlar gibisine bir cümlede kurmuştu hatta, sonra dedi ki baktın olmadı akşam verdiğin ilacı sabah ta daha az dozda yine ver dedi. Henüz sabah bu ilacı vermeye geçmedim,sabah sadece conserta veriyorum çünkü sabah da onu verirsem bu yaştaki bir çocuğa bilmiyorum bu kadar ilaç fazla gelmiyor mu?Öğretmenimiz özel eğitime yönlendirebiliriz dedi ayrica.Böyle bir durum olsaydı psikiyatr bize söylemez miydi geçen sene de bu sene de özellikle sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye hayır dedi.Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bir de öğretmen dedi ki yani dedi olmazsa olmuyorsa gönderebilirim okuldan gibi bir cümle de kurdu Ne yapabilirim bu durumda lütfen yardımcı olur musunuz?Yani ne yapayım , öğretmen buranın faydası olmaz dedi.Şaştim kaldım..😑

Öncelikle öğretmenim, ortaokul gerçi ama olsun.Benzer sorunlar hatta daha büyükleriyle ben de karşılaşıyorum.Şimdi çocuğunuzu doktora götürmüş, ilaç kullanan bir anne olmanız dolayısıyla sizi tebrik ederim öncelikle.Çunku bunun gerekliliğini bir türlü anlatamadigimiz anneler var. Bu süreç tek taraflı degil ögretmen_veli işbirliği ile ilerler anlattıklarından anladığım öğretmen tarafı zayıf kalıyor sizde.Ögretmemi tanımadan eleştirmek istemem ama önlisans mezunları da hep birşeyler eksik kalıyor benim 20 yıllık gözlemim bu sekilde anaokulu ogretmenlerinde.Öğretmenini değiştirmenizi tavsiye ederim.Zira o hariç herşey yapılmış

Okul değiştirin. İlgisiz anne değilsiniz. Çocuğunuz zaten ilaç kullanıyor. Bekletmeyin o okulda. Gerekirse paranız yansın. Şimdi değiştirin.
Kesinlikle değiştireceğim,dün artık ilacı artirayim diye düşündüm.Psikiyatr söyledi olmadı böyle yap diye ama o da çok içinden gelerek söylemedi bu şekilde.Fazlasi da zarar yani.Rn mantıklısı okul değişikliği olacak.

Oğlum hareketli değil ama anaokulunda söz dinlemiyordu. Çocuklar buradan gelin demiş misal bizimki istememiş gibi şikayetler aldık. Kalktık psikiyatriste götürdük. Oğlum onunla çok güzel sohbet etti. Dr Sorun görmedi.

Ama oğlum orayı hiç sevmedi. Meğer çok kötü davranıyorlarmış. Okul bittikten sonra anlattı… baştan detaylı anlatsaydı hemen alırdım. O nedenle size hemen çocuğu alın dedim. Sadece çocuk kaynaklı değil. Öğretmenle ilgili de olabilir. Öğretmen çocuğu mimlediği için herşey gözüne farklı geliyor olabilir. Öğretmeni sevmedi belki çocuğunuz. Yıldızı barışmadı.

Öncelikle öğretmenim, ortaokul gerçi ama olsun.Benzer sorunlar hatta daha büyükleriyle ben de karşılaşıyorum.Şimdi çocuğunuzu doktora götürmüş, ilaç kullanan bir anne olmanız dolayısıyla sizi tebrik ederim öncelikle.Çunku bunun gerekliliğini bir türlü anlatamadigimiz anneler var. Bu süreç tek taraflı degil ögretmen_veli işbirliği ile ilerler anlattıklarından anladığım öğretmen tarafı zayıf kalıyor sizde.Ögretmemi tanımadan eleştirmek istemem ama önlisans mezunları da hep birşeyler eksik kalıyor benim 20 yıllık gözlemim bu sekilde anaokulu ogretmenlerinde.Öğretmenini değiştirmenizi tavsiye ederim.Zira o hariç herşey yapılmış
Çok teşekkür ederim evet elimden geleni bildiğim öğrendiğim doğrultuda yapmaya çalışıyorum ama artık daha fazla ne yapabilirim şaşıyorum.Bir spora da başlatacağım inşallah en yakın zamanda.Okulu değiştirmem gerekiyor galiba.

Ben özel eğitim için psikiyatra sordum hayır özel eğitimlik bir durum yok dedi.Hatta dün yine şikayet alınca telefonla drun asistaniyla iletişim kurdum telefonda bile yine sordum özel eğitim gerekiyor mu diye buraya gelince tekrar konuşuruz dedi.Öyle bir durumu olsa ben sormadan psikiyatr yönlendirme yapmaz miydi?Farklı bir psikiyatra daha mı gitsem diyorum ama bu dr da çok sevilen ve tavsiye edilen yoğun bir dr.
Muhtemelen öğretmenden sıkıntı var , çocuğunuzu etiketlemiş zaten , en ufak yaramazlığı dehb e yoruyor olabilir

Kesinlikle değiştireceğim,dün artık ilacı artirayim diye düşündüm.Psikiyatr söyledi olmadı böyle yap diye ama o da çok içinden gelerek söylemedi bu şekilde.Fazlasi da zarar yani.Rn mantıklısı okul değişikliği olacak.
İlacı arttırıp durmayın yazık çocuğa yaaa

Muhtemelen öğretmenden sıkıntı var , çocuğunuzu etiketlemiş zaten , en ufak yaramazlığı dehb e yoruyor olabilir
Aynen ben de öyle düşündüm,hatta dün hocam bu durumundan dolayı yaptığı herşey farklı değerlendiriliyor olabilir dedim,ben çocuk gelisimciyim bilirim hangi davranışın çocuklara özgü olduğunu vs gibi birşeyler söyledi.Ne diyim ben şimdi..🤦🏻‍♀️

Aynen en mantıklısı okulu değiştirmek olacak galiba.Bir de sınıf içinde anlatırken haliyle diğer çocuklar da duyuyor mimleniyor bu şekilde.
Oğlum hareketli değil ama anaokulunda söz dinlemiyordu. Çocuklar buradan gelin demiş misal bizimki istememiş gibi şikayetler aldık. Kalktık psikiyatriste götürdük. Oğlum onunla çok güzel sohbet etti. Dr Sorun görmedi.

Ama oğlum orayı hiç sevmedi. Meğer çok kötü davranıyorlarmış. Okul bittikten sonra anlattı… baştan detaylı anlatsaydı hemen alırdım. O nedenle size hemen çocuğu alın dedim. Sadece çocuk kaynaklı değil. Öğretmenle ilgili de olabilir. Öğretmen çocuğu mimlediği için herşey gözüne farklı geliyor olabilir. Öğretmeni sevmedi belki çocuğunuz. Yıldızı barışmadı.

Ergoterapi düşündünüz mü? Zihin kuramı ve sosyal beceriler ile ilgili seans da aldirabilirsiniz. Dürtüsellik ve empati kuramama yoğun oluyor bu çocuklarda. Psikiyatra sorun bence bunları. Özel egitim tek başına olmaz zaten.

Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Böyle durumlarda 2 tarafı düşünmek lazım. Bence sizde birkaç gün dersleri uzaktan izleyin. Mesela oğlum ana sınıfıda aynı şekilde ilaç kullandırılan bir arkadaşı vardı. Doktor yasitlariyla kaynasın demiş ama kime göre. Böyle durumlarda bir çocuğu kazanalım derken başka çocuklar zarar görmemeli. Benimde oğlum ilaç kullanan kaynaştırma öğrenci arkadaşı tarafından wc ye kitlenmiş, ústüne çıkmış kollarını ısırmış,yüzüne tükürmüş ,boğazı sıkmiş ,elinden zor kurtulmuş boğazında parmak izleri vardı. Oğlum minyon tipli arkadaşı baya yapiliydi . Sonrasında 1 yıl altına tuvaletini yaptı, aylarca uykusunda sıçradı, hatta ansizin seslenince irkiliyordu ve bu seferde biz oğlum icin destek almak zorunda kaldık. Bende bu konuyu çok zor atlattım ya kurtulamasaydi elinden diye. Allah yardımcınız olsun umarım en iyisi olur sizin içinde. İlaç kısmına gelince bence arttırmanın sormadan . Rabbım şifa versin

Son düzenleme:
Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Böyle durumlarda 2 tarafı düşünmek lazım. Bence sizde birkaç gün dersleri uzaktan izleyin. Mesela oğlum ana sınıfıda aynı şekilde ilaç kullandırılan bir arkadaşı vardı. Doktor yasitlariyla kaynasın demiş ama kime göre. Böyle durumlarda bir çocuğu kazanalım derken başka çocuklar zarar görmemeli. Benimde oğlum ilaç kullanan kaynaştırma öğrenci arkadaşı tarafından wc ye kitlenmiş, ústüne çıkmış kollarını ısırmış,yüzüne tükürmüş ,boğazı sıkmiş ,elinden zor kurtulmuş boğazında parmak izleri vardı. Oğlum minyon tipli arkadaşı baya yapiliydi . Sonrasında 1 yıl altına tuvaletini yaptı, aylarca uykusunda sıçradı, hatta ansizin seslenince irkiliyordu ve bu seferde biz oğlum icin destek almak zorunda kaldık. Bende bu konuyu çok zor atlattım ya kurtulamasaydi elinden diye. Allah yardımcınız olsun umarım en iyisi olur sizin içinde. İlaç kısmına gelince bence arttırmanın sormadan . Rabbım şifa versin
O kadar haklı bir yorum ki inanın sadece ilacı vermekle bitmiyor süreç çok uzun yorucu ben bazen balkona oturup öyle dururken bile ağlıyorum Allah'ım diyorum oğlumu hale yola girsin denir ya hayatını kurmadan düzene girmeden ölmiyim diye ağlıyorum çok saçma ama bu kaygı endişe ne olacak korkusu anlatılmaz bir de benim oğlum paket halde bir çocuk Dehb li dürtüselligi çok yoğun bir çocuk aynı zamanda disleksili
Çok uzun oldu ama inanın ben yıllardır verdiğim mucadeleyi anlatamam ergoterapi oyun terapisi terapistler psikiyatr duyu bütünleme çeşitli kurslar yapabileceğim ne varsa yaptım şükürler olsun şu an evet hala sorun yaşasakta ki öğretmeninin tutumu korkunç maalesef idare etmek olarak bakıyor olaya ben eğitimleri davranış problemleri için evde olsun psiklog desteği ilaç desteği hepsini yapmaya çalışıyorum asla pes etmeden sürekli araştırma halindeyim ki oğlum kendisinin en iyi versiyonu olsun toplum için en önemlisi kendisi için güzel insan olsun çok şükür su an asla agresiflik saldırganlık arkadaşlarına gidip vurma halı yok ama bu süreç yıllar alıyor sürekli destek istiyor öyle ilaç vermekle bitse ama asla evde eğitim çok çok önemli daha söylenecek çok söz var da

O
O kadar haklı bir yorum ki inanın sadece ilacı vermekle bitmiyor süreç çok uzun yorucu ben bazen balkona oturup öyle dururken bile ağlıyorum Allah'ım diyorum oğlumu hale yola girsin denir ya hayatını kurmadan düzene girmeden ölmiyim diye ağlıyorum çok saçma ama bu kaygı endişe ne olacak korkusu anlatılmaz bir de benim oğlum paket halde bir çocuk Dehb li dürtüselligi çok yoğun bir çocuk aynı zamanda disleksili
Çok uzun oldu ama inanın ben yıllardır verdiğim mucadeleyi anlatamam ergoterapi oyun terapisi terapistler psikiyatr duyu bütünleme çeşitli kurslar yapabileceğim ne varsa yaptım şükürler olsun şu an evet hala sorun yaşasakta ki öğretmeninin tutumu korkunç maalesef idare etmek olarak bakıyor olaya ben eğitimleri davranış problemleri için evde olsun psiklog desteği ilaç desteği hepsini yapmaya çalışıyorum asla pes etmeden sürekli araştırma halindeyim ki oğlum kendisinin en iyi versiyonu olsun toplum için en önemlisi kendisi için güzel insan olsun çok şükür su an asla agresiflik saldırganlık arkadaşlarına gidip vurma halı yok ama bu süreç yıllar alıyor sürekli destek istiyor öyle ilaç vermekle bitse ama asla evde eğitim çok çok önemli daha söylenecek çok söz var da

Çok zor ve bıçak sırtı bir durum. Yani mesela ben oğlumun yaşadığı için o çocuğun ailesine veya o çocuğa kizamamki. O çocuk benim çocuğum da olabilirdi. Ama diğer taraftarda kendi çocuğumuda düşünmek zorundayım. Bu süreçte elbette mecbur olmayabilirler ama öğretmenlere ekstra fedakarlık düşüyor. Bu fedakarlığı yapan öğretmen olmak çok güzel bir şey. Mesela bizim yaşadığımız durumda veliler önceden bilgilendirilebilirdi bizlerde uygun dille çocuklara temkinli olmayı anlatabilirsin evde ve madem böyle bir arkadaşımız var neden başka bir öğrenci ile wc de yanliz bırakılıyor. Rabbım iyi insanlarla karsilastirsin

Arkadaşlar merhaba 6 yaşında anaokuluna giden dehb li bir oğlum var.Daha önce de benzer konu açmıştım.Geçen seneden bu yana anaokuluna gönderiyoruz,okulda etkinliklere katılmama,söz dinlememe gibi olumsuz hareketlerinden dolayı şikayet aldığımız için psikiyatra gidip ilaca başlamıştık.geçen seneden bu yana bu sene tam olarak dhb diye söylendi şu anda ilaç konser da vermişti paydasını yani biz görsek de öğretmen yine aynı şekilde şikayet edince Geçen gün yine dra gittim concertanın dozunu arttırdı 27 mm yaptı artı akşam da yatmadan ricus 1 mi veriyorum ancak öğretmenimiz hala şikayet halinde ve şikayeti ederken de bakıyorum çocuk masanın başında (o an oyun saatiydi)çok sakin bir şekilde oyuncakları ile oynuyor.Yani ne diyeceğimi bilemedim çok sakin gördüm hocam yani ilacın fazlası da ağır gelir falan dememe kalmadı işte diğer çocukları da düşünün falan diyor,tabii ki hepsini düşünüyorum ama yani baktığım zaman ilaç gerçekten etkisini gösteriyor durulmuş bir çocuk yani.Etkinlikte kitap etkinliği yaparken çok fazla katılmıyormuş yani ben daha neler yapabilirim..Dr da aslında şaşırdı yani daha robot mu olsunlar gibisine bir cümlede kurmuştu hatta, sonra dedi ki baktın olmadı akşam verdiğin ilacı sabah ta daha az dozda yine ver dedi. Henüz sabah bu ilacı vermeye geçmedim,sabah sadece conserta veriyorum çünkü sabah da onu verirsem bu yaştaki bir çocuğa bilmiyorum bu kadar ilaç fazla gelmiyor mu?Öğretmenimiz özel eğitime yönlendirebiliriz dedi ayrica.Böyle bir durum olsaydı psikiyatr bize söylemez miydi geçen sene de bu sene de özellikle sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye hayır dedi.Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bir de öğretmen dedi ki yani dedi olmazsa olmuyorsa gönderebilirim okuldan gibi bir cümle de kurdu Ne yapabilirim bu durumda lütfen yardımcı olur musunuz?Yani ne yapayım , öğretmen buranın faydası olmaz dedi.Şaştim kaldım..😑
Eğer özel okulsa kreşi değiştirin. Dehb ye en iyi gelen şey spor. Özellikle yüzme. Bizde kızım 6 yaşındayken tanı alıp başlamıştık çok faydası oldu

Çocuğunuz için çok üzüldüm. Bende anasınıfı öğretmeniyim dehbli öğrencimde oldu evet zorluğu var ama bu mesleği seçtiysem olmuyorsa alsınlar deme, bir çocuğa olmuyor deme hakkım yok. Bu tavırda bir öğretmeni olduğu için çok üzüldüm keşke alma şansınız olsa ordan. Doktora zar zor yönlendirdiğimiz gitmek istemeyen veliler oluyor siz gidip ilaca da başlamışsınız. Bu da bir çocuk robot değil yaramazlıkta yapacak tabi. Hiç tanı almamış ne yaramaz çocuklar var bir saniye kafamı çevirsem sıkıntı ona göre yanımda oturtuyorum o çocuğu bir şey yapıyorum yani. Daya ilacı olmazsa özel eğitim de geç ne güzel. Birde anlamadığım bazı öğretmenler bu özel eğitimi ne sanıyor, çocuğun ihtiyacı varsa gider, faydasını da görür ama kaynaştırma esastır o çocuk özel eğitime de gitse sınıfına girecek. Anasınıfı gerçekten sabır istiyor öyle iş olsun diye yapılmaz, o çocuklara çocuğum diyeceksin çocuk baştan atılmaz. Allah iyi öğretmenlerle karşılaştırsın bundan sonrası için inşallah.

Back
X