Dehb li oğlumla ilgili anaokulunda yaşadığımız sıkıntılar

Az önce 8,5 yaşındaki oğlumun öğretmeni aradı. Bu konu resmen tevafuk oldu. Aynı sorunun cevabı arayışındayım ama tek bir farkla… Oğlum dehb li değil. Uzman klinik psikologda moxo testi yaptırdık ve kesinlikle bu çocuk hiperaktif değil dedi. Zekasının, akran çocuklara oranla daha yüksek olduğunu bile söyleyebilirim dedi. Ama gelin görün ki, şikayet ve şikayet. Okulda kızları ıslatmış ve kızlar tepki verince kavga etmiş. Anlatmaktan dilimde tüy bitti. Öğretmeni konuşun diyor ama bilmiyor ki, nasıl yoruyor zaten beni bu konu:( Öğretmen de haklı. Küfür etmeye de başladı. Asla laf dinlemiyor. Ne yol izleyeceğimi bilmediğim için konuyu takipteyim. Size de kolaylıklar ve sabır dilerim konu sahibesi.:(
Zeka ile dehb nin ne alakası varmış ki? İkisi bambaşka şeyler.
Benim kızım da üstün zekalı ama aynı zamanda dehb si var.

Ergoterapi düşündünüz mü? Zihin kuramı ve sosyal beceriler ile ilgili seans da aldirabilirsiniz. Dürtüsellik ve empati kuramama yoğun oluyor bu çocuklarda. Psikiyatra sorun bence bunları. Özel egitim tek başına olmaz zaten.
Ergoterapi için bir ara araştırdım pek faydası olmuyormuş yine de bilmiyorum..Gidince dra sorarım tabi..Wix 4 yaptırmaya karar verdim.

Aynen ben de öyle düşündüm,hatta dün hocam bu durumundan dolayı yaptığı herşey farklı değerlendiriliyor olabilir dedim,ben çocuk gelisimciyim bilirim hangi davranışın çocuklara özgü olduğunu vs gibi birşeyler söyledi.Ne diyim ben şimdi..🤦🏻‍♀️
Saçmalamasın görende nöroloji doktoru sanar , kendi kendine teşhiş koyamaz , etiketleyemez, zaten doktor kontrolünde çocuk, daha ne kadar ilaçla donuk ruhsuz hale getirilebilir mutfak robotu mu bu çocuk, lütfen çocuğunuzu bu insandan koruyun ...

Saçmalamasın görende nöroloji doktoru sanar , kendi kendine teşhiş koyamaz , etiketleyemez, zaten doktor kontrolünde çocuk, daha ne kadar ilaçla donuk ruhsuz hale getirilebilir mutfak robotu mu bu çocuk, lütfen çocuğunuzu bu insandan koruyun ...
Çok haklısınız teşekkür ederim 🙏🏻💐💐

acilin dehbli cocuk annesi cocuk psikiyatristi geldi .wisc 4 yaptirmanizin akut duruma faydasi yok doktorunuzla konusup dozun yarisini sabah vermeyi deneyebilirsiniz .mutlaka birebir calisilan bir spora verin
Aynen dediğiniz de mantıklı.Dra bir sorayım.Wix testini de bir psikologa oğlumun durumunu belirtince psikolog önerdi.Sizin çocuğunuzda da mı dehb var?

Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Böyle durumlarda 2 tarafı düşünmek lazım. Bence sizde birkaç gün dersleri uzaktan izleyin. Mesela oğlum ana sınıfıda aynı şekilde ilaç kullandırılan bir arkadaşı vardı. Doktor yasitlariyla kaynasın demiş ama kime göre. Böyle durumlarda bir çocuğu kazanalım derken başka çocuklar zarar görmemeli. Benimde oğlum ilaç kullanan kaynaştırma öğrenci arkadaşı tarafından wc ye kitlenmiş, ústüne çıkmış kollarını ısırmış,yüzüne tükürmüş ,boğazı sıkmiş ,elinden zor kurtulmuş boğazında parmak izleri vardı. Oğlum minyon tipli arkadaşı baya yapiliydi . Sonrasında 1 yıl altına tuvaletini yaptı, aylarca uykusunda sıçradı, hatta ansizin seslenince irkiliyordu ve bu seferde biz oğlum icin destek almak zorunda kaldık. Bende bu konuyu çok zor atlattım ya kurtulamasaydi elinden diye. Allah yardımcınız olsun umarım en iyisi olur sizin içinde. İlaç kısmına gelince bence arttırmanın sormadan . Rabbım şifa versin
Çok teşekkür ederim.Size de geçmiş olsun,aynen tek taraflı düşünmemek lazım bütün çocukların sağlığı (fiziksel, ruhsal) söz konusu ama şükür ki oğlum öyle zarar verecek bir çocuk değil.Tabi eğitimine dikkat etmezsek herşey olabilir.Ögretmene etkinlik saatinde ben de geleyim dedim, kabul etmedi.Siz de çok zor bir süreç yasamışsınız çok geçmiş olsun..🙏🏻🌸

Çocuğunuz için çok üzüldüm. Bende anasınıfı öğretmeniyim dehbli öğrencimde oldu evet zorluğu var ama bu mesleği seçtiysem olmuyorsa alsınlar deme, bir çocuğa olmuyor deme hakkım yok. Bu tavırda bir öğretmeni olduğu için çok üzüldüm keşke alma şansınız olsa ordan. Doktora zar zor yönlendirdiğimiz gitmek istemeyen veliler oluyor siz gidip ilaca da başlamışsınız. Bu da bir çocuk robot değil yaramazlıkta yapacak tabi. Hiç tanı almamış ne yaramaz çocuklar var bir saniye kafamı çevirsem sıkıntı ona göre yanımda oturtuyorum o çocuğu bir şey yapıyorum yani. Daya ilacı olmazsa özel eğitim de geç ne güzel. Birde anlamadığım bazı öğretmenler bu özel eğitimi ne sanıyor, çocuğun ihtiyacı varsa gider, faydasını da görür ama kaynaştırma esastır o çocuk özel eğitime de gitse sınıfına girecek. Anasınıfı gerçekten sabır istiyor öyle iş olsun diye yapılmaz, o çocuklara çocuğum diyeceksin çocuk baştan atılmaz. Allah iyi öğretmenlerle karşılaştırsın bundan sonrası için inşallah.
Ne güzel keşke sizin gibi kalbi güzel öğretmenler karşımıza çıksa.. Yürekten diliyorum..🙏🏻💐❤️

Eğer özel okulsa kreşi değiştirin. Dehb ye en iyi gelen şey spor. Özellikle yüzme. Bizde kızım 6 yaşındayken tanı alıp başlamıştık çok faydası oldu
Devlet okulu ama değiştirmeyi düşünüyoruz.Yüzmeye göndereceğim bir yer bakıyorum şimdi.Kiziniz nasıl şuanda? Allah hepimize kolaylıklar versin inşallah 🙏🏻🌸🌸

Ne güzel keşke sizin gibi kalbi güzel öğretmenler karşımıza çıksa.. Yürekten diliyorum..🙏🏻💐❤️
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Evladınız için bundan sonraki hayatında ve eğitim hayatında hep güzellikler, mutluluklar diliyorum bende. Kalbinizi ferah tutun inşallah her şey yoluna girecek zamanla.♥️🌸

Etkinliklere tam olarak katılmıyormuş,arada öğretmenin sözünü dinlemiyormuş,arkadaşına sataşabiliyormuş ama benim gözlemim ilacı kullandığından bu yana akşam saatlerine kadar gayet durgun bir çocuk.Eve gelince eline defter kalem alıp resim yapıyor bir şeyler yapıyor çok hareketli görmüyorum yani ne yapacağımı şaşırdım.
Bunlar okuldan göndermek veya çocuğun ilaç dozunu artırmak için geçerli sebepler değil bence (anaokulu öğretmeniyim). Ya öğretmen direkt başından savmaya çalışıyor, ya anlatmadığı sıkıntılar da var size durumu yumuşatıyor (ki sanmıyorum). Acaba bir günlüğüne gözlemci bir danışman veya öğretmen sınıfa girse psikiyatrın yönlendirmesi ile izin verirler mi?

5,5 yaşında dehb’li bir kızım var. 18 aydan beri psikiyatr kontrolünde. Bir süredir ilaç kullanıyoruz ancak kızım ilaca dirençli maalesef beklediğimiz verimi alamıyoruz. Biz özel eğitimle oturma süresini 5 dakikadan 25 dakikaya getirdik. Özel eğitim sadece akademik eksiklikleri gidermek için değildir, çocuğun oturma süresini uzatmak, etkinliklere efektif katılımını sağlamak ve hatta sohbetleri uzatmak ve belirli bir bağlamda başlatıp sürdürmek için de kullanılabilir. Biz ayrıca ergoterapi de alıyoruz. Ama etkililik konusunda özel eğitimi tek geçerim. Dehb’in ilacı özel eğitimdir bence.

Bir de davranış problemlerini çözmek için aba’ya bakmanızı isterim. Ben şu an aba ile ilgili online eğitim alıyorum. Problem davranışı kısa sürede tanımlayıp önlemek için işe yarayan bir felsefe

Etkinliklere tam olarak katılmıyormuş,arada öğretmenin sözünü dinlemiyormuş,arkadaşına sataşabiliyormuş ama benim gözlemim ilacı kullandığından bu yana akşam saatlerine kadar gayet durgun bir çocuk.Eve gelince eline defter kalem alıp resim yapıyor bir şeyler yapıyor çok hareketli görmüyorum yani ne yapacağımı şaşırdım.
Oglunuzu etiketlemisler besbelli. Bunun icin ilac fazlalastirmaz. Vurmasi kirmasi var.mi

Benimde oğlum dediğiniz ilaçları kullandı.12 13 yaşlarında robota dönüyordu biz fazla kullanmadık zaten ilaçlar ağır ilaçlar.Bizede hiçbir faydası olmadı zaten ben 6 ay kullandirdiktan sonra kestim ilacı.

Bunlar okuldan göndermek veya çocuğun ilaç dozunu artırmak için geçerli sebepler değil bence (anaokulu öğretmeniyim). Ya öğretmen direkt başından savmaya çalışıyor, ya anlatmadığı sıkıntılar da var size durumu yumuşatıyor (ki sanmıyorum). Acaba bir günlüğüne gözlemci bir danışman veya öğretmen sınıfa girse psikiyatrın yönlendirmesi ile izin verirler mi?
Etkinlik saatinde ben de bulunmayı teklif ettim kabul etmedi.Yarin rehber öğretmeniyle görüşeceğiz.Ugrasmak istemiyor, elimden geleni yapıyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum.Sorun çözülmezse okul değişikliği en doğrusu olacak gibi görünüyor.

Benimde oğlum dediğiniz ilaçları kullandı.12 13 yaşlarında robota dönüyordu biz fazla kullanmadık zaten ilaçlar ağır ilaçlar.Bizede hiçbir faydası olmadı zaten ben 6 ay kullandirdiktan sonra kestim ilacı.
Kestikten sonra nasıl oldu?Dehb mi var sizin çocuğunuzda da? Rabbim kolaylıklar versin hepimize..🙏🏻

5,5 yaşında dehb’li bir kızım var. 18 aydan beri psikiyatr kontrolünde. Bir süredir ilaç kullanıyoruz ancak kızım ilaca dirençli maalesef beklediğimiz verimi alamıyoruz. Biz özel eğitimle oturma süresini 5 dakikadan 25 dakikaya getirdik. Özel eğitim sadece akademik eksiklikleri gidermek için değildir, çocuğun oturma süresini uzatmak, etkinliklere efektif katılımını sağlamak ve hatta sohbetleri uzatmak ve belirli bir bağlamda başlatıp sürdürmek için de kullanılabilir. Biz ayrıca ergoterapi de alıyoruz. Ama etkililik konusunda özel eğitimi tek geçerim. Dehb’in ilacı özel eğitimdir bence.

Bir de davranış problemlerini çözmek için aba’ya bakmanızı isterim. Ben şu an aba ile ilgili online eğitim alıyorum. Problem davranışı kısa sürede tanımlayıp önlemek için işe yarayan bir felsefe
Çok teşekkür ederim,abayi ben de araştırayım.Özel eğitim için rapor mu aldınız?Dr yönlendirme yapmadı özel eğitime sorduğum halde.Bir dahaki gidişimde yine sorarım.Aynen dediğinize katılıyorum özel eğitimin faydası olur kesinlikle.

Back
X