- 4 Aralık 2022
- 1.040
- 1.260
- 63
- 35
- Konu Sahibi Huzurkokanmevsimler
Aynen öyle düşünüyorum ben de.Çok teşekkür ederimokul değiştirmesi faydasına olabilir miniğin, geçmiş olsun.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle düşünüyorum ben de.Çok teşekkür ederimokul değiştirmesi faydasına olabilir miniğin, geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim Rama geçen sene gitmiştim gerek görmemişti ama en yakın zamanda yine gitmek ve durumu ayrıntılı konuşmak istiyorum.İstanbul'da değilim malesef.Rehabilitasyon merkezinden değerlendirme seansı alabilirsiniz. Özel eğitimciyim çocuğu görmeden yorum yapamam ama bazı öğretmenler bu çocuklara karşı acımasız olabiliyor. İstanbuldaysanız önereceğim birkaç kurum var
Kesinlikle katılıyorum fazla ilaç aptal gibi yapıyor çocuğu.Bugün rehber öğretmeni ve kendi öğretmeniyle görüşmemiz oldu.Uzun uzun konuştuk ilaçtan sonra oğlumun fazla durgunlastigini ,daha fazlasinin iyi gelmeyeceğini belirttim.Başka çocuklara satasiyor dedi öğretmen ama bırakırken ve okuldan alırken hiç öyle bir hali yok.Savunmuyorum arada yaptığı da oluyordur, sürekli uyarıyorum zaten ne olursa olsun sen karışma öğretmenine söyle diye.Daha bugün bir veli çocugunun evde kendisine bir arkadasinin benim oğluma vurduğunu söylemiş.Ben neden vurdu diye sorun çıkarmıyorum ama sadece öğretmen benim oğlumu şikayet edince bunları da söyledim.İlaci düzenli vermiyorsunuz dedi rehber öğretmeninin yanında, hayır hocam veriyorum kesinlikle aksatmiyorum dedim."Geçen gün siz kendiniz söylediniz"dedi.Ben de düzenli verdigimi o gün de verdigimi ancak drun yine şikayet gelirse sabahki ilaca ek olarak akşamki ilaçtan da yarım doz eklememi,drun 'ne bekliyorlar robot mu olsun'gibi konuştuğu açıkça söyledim.Hocam geçen gün uzamasin diye psikiyatrin birebir söyledigini aktarmadim size ama aynen böyle söyledi.Artik daha fazla vermek istemedi dr,yine şikayet gelirse sabah yarım doz ekleme yap dedi ama dr da fazla kullanmasından yana değil dedim.Okula erken gelsek biraz bana sokuluyor kalkıp ta bahçede oynamıyor ki normalde girişken bir çocuk daha fazla ilaç olumlu anlamda ne katabilir ki çocuğa dedim.Yakinda Rama gideceğimi vs de söyledim.Hocam şuan sınıfta nasıl dedim,serbest zamanda iyi dedi.Hocam etkinlik saatinde kenardan izlesem dedim,ne bekliyorsunuzki yani bana inanmıyor musunuz sizi görünce duracak zaten.Hayir size inanmama değil hocam,yani merak ediyorum tamam beni görmesin dedim yine kabul etmedi.Tam video cekecem anında duruyor videosunu çekecem diye diyor ama oğlum o kadarını düşünmez yani aman video çekecek durayım diye.Konusmayi güzel bitirdik,en azından pek tartışmaya girmeden.Ama okul değiştirmek şart görünüyor.Bence siz doktoru dinleyin.
Çocuk duruldu, akşam oturup konsantre olabiliyor oyuncakla oynuyor yazmışsınız. İlaç etkisini göstermiş demek ki. Doktor da gerek yok demiş. Sakın ola ki daha fazla ilaç vermeyin, çocuğunuz aptallaşır, uyuşur hiçbir şey öğrenemez hale gelir. Yukarda çocuk mimlenmiş yazmışlar, aynen öyle olmuş artık o sınıfta ne olsa sizin çocuğun üstüne kalır. Bence okul değiştirin, zaten az kaldı yeni okul yılına, orda da kimseye söylemeyin durumu derim özellikle öğretmene. Tertemiz bir başlangıç yaparsınız. Genel olarak doktoru dinlemek gerek, doktorların kafası çalışıyor. Öğretmen uşraşmak istemiyor olabilir, işine gelmiyor olabilir sadece öğretmen değil diğer meslek gruplarında da böyle doktorun dediğinden şaşamayın.
Öğretmen pedagojik formasyon aldığından emin mi? Çocuk çok güzel etkilenmeyecekse başka bir okula gönderin,kimse bilmediği için sıkıştıracaklar sizi. Ve lütfen kafanıza takmamaya çalışın. Çevremdeki dehbli insanlar bilinçli ebeveynlerle ve booll sabırla topluma katılabiliyorlar. Yalnız değilsinizArkadaşlar merhaba 6 yaşında anaokuluna giden dehb li bir oğlum var.Daha önce de benzer konu açmıştım.Geçen seneden bu yana anaokuluna gönderiyoruz,okulda etkinliklere katılmama,söz dinlememe gibi olumsuz hareketlerinden dolayı şikayet aldığımız için psikiyatra gidip ilaca başlamıştık.geçen seneden bu yana bu sene tam olarak dhb diye söylendi şu anda ilaç konser da vermişti paydasını yani biz görsek de öğretmen yine aynı şekilde şikayet edince Geçen gün yine dra gittim concertanın dozunu arttırdı 27 mm yaptı artı akşam da yatmadan ricus 1 mi veriyorum ancak öğretmenimiz hala şikayet halinde ve şikayeti ederken de bakıyorum çocuk masanın başında (o an oyun saatiydi)çok sakin bir şekilde oyuncakları ile oynuyor.Yani ne diyeceğimi bilemedim çok sakin gördüm hocam yani ilacın fazlası da ağır gelir falan dememe kalmadı işte diğer çocukları da düşünün falan diyor,tabii ki hepsini düşünüyorum ama yani baktığım zaman ilaç gerçekten etkisini gösteriyor durulmuş bir çocuk yani.Etkinlikte kitap etkinliği yaparken çok fazla katılmıyormuş yani ben daha neler yapabilirim..Dr da aslında şaşırdı yani daha robot mu olsunlar gibisine bir cümlede kurmuştu hatta, sonra dedi ki baktın olmadı akşam verdiğin ilacı sabah ta daha az dozda yine ver dedi. Henüz sabah bu ilacı vermeye geçmedim,sabah sadece conserta veriyorum çünkü sabah da onu verirsem bu yaştaki bir çocuğa bilmiyorum bu kadar ilaç fazla gelmiyor mu?Öğretmenimiz özel eğitime yönlendirebiliriz dedi ayrica.Böyle bir durum olsaydı psikiyatr bize söylemez miydi geçen sene de bu sene de özellikle sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye hayır dedi.Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bir de öğretmen dedi ki yani dedi olmazsa olmuyorsa gönderebilirim okuldan gibi bir cümle de kurdu Ne yapabilirim bu durumda lütfen yardımcı olur musunuz?Yani ne yapayım , öğretmen buranın faydası olmaz dedi.Şaştim kaldım..![]()
Sıkıştırmayacaklar**Öğretmen pedagojik formasyon aldığından emin mi? Çocuk çok güzel etkilenmeyecekse başka bir okula gönderin,kimse bilmediği için sıkıştıracaklar sizi. Ve lütfen kafanıza takmamaya çalışın. Çevremdeki dehbli insanlar bilinçli ebeveynlerle ve booll sabırla topluma katılabiliyorlar. Yalnız değilsiniz![]()
Kesinlikle katılıyorum fazla ilaç aptal gibi yapıyor çocuğu.Bugün rehber öğretmeni ve kendi öğretmeniyle görüşmemiz oldu.Uzun uzun konuştuk ilaçtan sonra oğlumun fazla durgunlastigini ,daha fazlasinin iyi gelmeyeceğini belirttim.Başka çocuklara satasiyor dedi öğretmen ama bırakırken ve okuldan alırken hiç öyle bir hali yok.Savunmuyorum arada yaptığı da oluyordur, sürekli uyarıyorum zaten ne olursa olsun sen karışma öğretmenine söyle diye.Daha bugün bir veli çocugunun evde kendisine bir arkadasinin benim oğluma vurduğunu söylemiş.Ben neden vurdu diye sorun çıkarmıyorum ama sadece öğretmen benim oğlumu şikayet edince bunları da söyledim.İlaci düzenli vermiyorsunuz dedi rehber öğretmeninin yanında, hayır hocam veriyorum kesinlikle aksatmiyorum dedim."Geçen gün siz kendiniz söylediniz"dedi.Ben de düzenli verdigimi o gün de verdigimi ancak drun yine şikayet gelirse sabahki ilaca ek olarak akşamki ilaçtan da yarım doz eklememi,drun 'ne bekliyorlar robot mu olsun'gibi konuştuğu açıkça söyledim.Hocam geçen gün uzamasin diye psikiyatrin birebir söyledigini aktarmadim size ama aynen böyle söyledi.Artik daha fazla vermek istemedi dr,yine şikayet gelirse sabah yarım doz ekleme yap dedi ama dr da fazla kullanmasından yana değil dedim.Okula erken gelsek biraz bana sokuluyor kalkıp ta bahçede oynamıyor ki normalde girişken bir çocuk daha fazla ilaç olumlu anlamda ne katabilir ki çocuğa dedim.Yakinda Rama gideceğimi vs de söyledim.Hocam şuan sınıfta nasıl dedim,serbest zamanda iyi dedi.Hocam etkinlik saatinde kenardan izlesem dedim,ne bekliyorsunuzki yani bana inanmıyor musunuz sizi görünce duracak zaten.Hayir size inanmama değil hocam,yani merak ediyorum tamam beni görmesin dedim yine kabul etmedi.Tam video cekecem anında duruyor videosunu çekecem diye diyor ama oğlum o kadarını düşünmez yani aman video çekecek durayım diye.Konusmayi güzel bitirdik,en azından pek tartışmaya girmeden.Ama okul değiştirmek şart görünüyor.
Öğretmeniniz gerçekten öğretmen mi iyi araştırın derim .Kesinlikle katılıyorum fazla ilaç aptal gibi yapıyor çocuğu.Bugün rehber öğretmeni ve kendi öğretmeniyle görüşmemiz oldu.Uzun uzun konuştuk ilaçtan sonra oğlumun fazla durgunlastigini ,daha fazlasinin iyi gelmeyeceğini belirttim.Başka çocuklara satasiyor dedi öğretmen ama bırakırken ve okuldan alırken hiç öyle bir hali yok.Savunmuyorum arada yaptığı da oluyordur, sürekli uyarıyorum zaten ne olursa olsun sen karışma öğretmenine söyle diye.Daha bugün bir veli çocugunun evde kendisine bir arkadasinin benim oğluma vurduğunu söylemiş.Ben neden vurdu diye sorun çıkarmıyorum ama sadece öğretmen benim oğlumu şikayet edince bunları da söyledim.İlaci düzenli vermiyorsunuz dedi rehber öğretmeninin yanında, hayır hocam veriyorum kesinlikle aksatmiyorum dedim."Geçen gün siz kendiniz söylediniz"dedi.Ben de düzenli verdigimi o gün de verdigimi ancak drun yine şikayet gelirse sabahki ilaca ek olarak akşamki ilaçtan da yarım doz eklememi,drun 'ne bekliyorlar robot mu olsun'gibi konuştuğu açıkça söyledim.Hocam geçen gün uzamasin diye psikiyatrin birebir söyledigini aktarmadim size ama aynen böyle söyledi.Artik daha fazla vermek istemedi dr,yine şikayet gelirse sabah yarım doz ekleme yap dedi ama dr da fazla kullanmasından yana değil dedim.Okula erken gelsek biraz bana sokuluyor kalkıp ta bahçede oynamıyor ki normalde girişken bir çocuk daha fazla ilaç olumlu anlamda ne katabilir ki çocuğa dedim.Yakinda Rama gideceğimi vs de söyledim.Hocam şuan sınıfta nasıl dedim,serbest zamanda iyi dedi.Hocam etkinlik saatinde kenardan izlesem dedim,ne bekliyorsunuzki yani bana inanmıyor musunuz sizi görünce duracak zaten.Hayir size inanmama değil hocam,yani merak ediyorum tamam beni görmesin dedim yine kabul etmedi.Tam video cekecem anında duruyor videosunu çekecem diye diyor ama oğlum o kadarını düşünmez yani aman video çekecek durayım diye.Konusmayi güzel bitirdik,en azından pek tartışmaya girmeden.Ama okul değiştirmek şart görünüyor.
Aynen okul değiştirmeyi düşünüyorum.Çok teşekkür ederim..Sıkıştırmayacaklar**
Aynen okul değiştireceğiz inşallahBu noktadan sonra laf anlatamazsınız artık, okul değiştirin gitsin. Yeni okul bakmaya başlayın.
Geçen seneki öğretmenimiz bile o zaman yine sıkıntı yaşamamıza rağmen bu seneki öğretmenimiz için bana keşke oğlunuzun durumuyla alâkali hiç konusmasaydiniz,bahsetmeseydiniz dedi.Ama hani sonra sorun olmaması açısından baştan söylemek istemiştim.Bu defa dediğiniz gibi birşey söylemeyeceğim,artık durumun gidişatına göre hareket edeceğiz.Doz arttırma konusunda ben en son psikiyatra gidip yine şikayet aldığımızı söyleyince 'size göre nasil'diye sordu.Bence iyi ,daha güzel adapte oluyor argo konuşma, sataşma vs yok'dedim.Robot mu olsunlar ne bekliyorlar dedi artık psikiyatr.Dozu psikiyatra kalsa önceki doz yeterliydi ama faydasının olmadığını söyleyince şaşırdı ve arttırdı dozu.Bu defa arttırmayı düşünmüyoruz, çünkü gerçekten fazla içine kapanık oluyor bu defa.Sizce sorun yoksa, arkadaşlarını rahatsız etmiyorsa doz arttırmayın.
İlaçların etkisi birsüre sonra azalmaya başlıyor, gerektiğinden fazla kullanmamak lazım.
1.sınıfa başlarken öğretmene hemen söylemeyin bence, yani rapor işlerine girmeyi düşünmüyorsanız.
O ne yorum yapacak dehbten bağımsız bi bakın.
Sabır yok bunu anlıyorum.Öğretmeniniz gerçekten öğretmen mi iyi araştırın derim .
Evet aynen Dehp tanısı koymuştu doktor.Özel bir yere gitmiştik ünlü bir yere Madolyon.Ders çalışmıyordu dershane ve bu ilaçlar iyi gelir dedi doktor fakat hiçbir yararı olmadı.concer..... ağır bir ilaçmiş devlet hastanesinin doktoru söyledi bunları bunları kullandık diyince ben zaten devlet hastanesi doktorları bu ilacı yazmayız isteseniz de dedi.Ben zaten bu ilacı istemiyorum dedim.Kestikten sonra nasıl oldu?Dehb mi var sizin çocuğunuzda da? Rabbim kolaylıklar versin hepimize..![]()
Merhaba, benzer durumları yaşadım ve yaşıyorum. Benim oğlum da DEHB'li. 2 yıldır ilaç kullanıyoruz, pek çok ilaç değiştirdik, bu ilaçlar öyle ki birinde mucize yaratan birinde etkisiz olabiliyor. Örneğin, siz Concerta kullanıyor ve faydasını görmüşsünüz, biz concertayi 10 gün kullandık çocuğu olumsuz etkiledi, aşırı hırçın yaptı ve krize soktu. Medikinet se kullandık etkisiz oldu, Ritalin kullandık kalp çarpıntısı yaptı. 1 yıldır Risperdal şurup kullanıyoruz. Ve 1 aydır doktor Atex ekledi, risperdal tek başına yetersizkalmaya baslamisti.Arkadaşlar merhaba 6 yaşında anaokuluna giden dehb li bir oğlum var.Daha önce de benzer konu açmıştım.Geçen seneden bu yana anaokuluna gönderiyoruz,okulda etkinliklere katılmama,söz dinlememe gibi olumsuz hareketlerinden dolayı şikayet aldığımız için psikiyatra gidip ilaca başlamıştık.geçen seneden bu yana bu sene tam olarak dhb diye söylendi şu anda ilaç konser da vermişti paydasını yani biz görsek de öğretmen yine aynı şekilde şikayet edince Geçen gün yine dra gittim concertanın dozunu arttırdı 27 mm yaptı artı akşam da yatmadan ricus 1 mi veriyorum ancak öğretmenimiz hala şikayet halinde ve şikayeti ederken de bakıyorum çocuk masanın başında (o an oyun saatiydi)çok sakin bir şekilde oyuncakları ile oynuyor.Yani ne diyeceğimi bilemedim çok sakin gördüm hocam yani ilacın fazlası da ağır gelir falan dememe kalmadı işte diğer çocukları da düşünün falan diyor,tabii ki hepsini düşünüyorum ama yani baktığım zaman ilaç gerçekten etkisini gösteriyor durulmuş bir çocuk yani.Etkinlikte kitap etkinliği yaparken çok fazla katılmıyormuş yani ben daha neler yapabilirim..Dr da aslında şaşırdı yani daha robot mu olsunlar gibisine bir cümlede kurmuştu hatta, sonra dedi ki baktın olmadı akşam verdiğin ilacı sabah ta daha az dozda yine ver dedi. Henüz sabah bu ilacı vermeye geçmedim,sabah sadece conserta veriyorum çünkü sabah da onu verirsem bu yaştaki bir çocuğa bilmiyorum bu kadar ilaç fazla gelmiyor mu?Öğretmenimiz özel eğitime yönlendirebiliriz dedi ayrica.Böyle bir durum olsaydı psikiyatr bize söylemez miydi geçen sene de bu sene de özellikle sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye hayır dedi.Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bir de öğretmen dedi ki yani dedi olmazsa olmuyorsa gönderebilirim okuldan gibi bir cümle de kurdu Ne yapabilirim bu durumda lütfen yardımcı olur musunuz?Yani ne yapayım , öğretmen buranın faydası olmaz dedi.Şaştim kaldım..![]()
Arkadaşlar merhaba 6 yaşında anaokuluna giden dehb li bir oğlum var.Daha önce de benzer konu açmıştım.Geçen seneden bu yana anaokuluna gönderiyoruz,okulda etkinliklere katılmama,söz dinlememe gibi olumsuz hareketlerinden dolayı şikayet aldığımız için psikiyatra gidip ilaca başlamıştık.geçen seneden bu yana bu sene tam olarak dhb diye söylendi şu anda ilaç konser da vermişti paydasını yani biz görsek de öğretmen yine aynı şekilde şikayet edince Geçen gün yine dra gittim concertanın dozunu arttırdı 27 mm yaptı artı akşam da yatmadan ricus 1 mi veriyorum ancak öğretmenimiz hala şikayet halinde ve şikayeti ederken de bakıyorum çocuk masanın başında (o an oyun saatiydi)çok sakin bir şekilde oyuncakları ile oynuyor.Yani ne diyeceğimi bilemedim çok sakin gördüm hocam yani ilacın fazlası da ağır gelir falan dememe kalmadı işte diğer çocukları da düşünün falan diyor,tabii ki hepsini düşünüyorum ama yani baktığım zaman ilaç gerçekten etkisini gösteriyor durulmuş bir çocuk yani.Etkinlikte kitap etkinliği yaparken çok fazla katılmıyormuş yani ben daha neler yapabilirim..Dr da aslında şaşırdı yani daha robot mu olsunlar gibisine bir cümlede kurmuştu hatta, sonra dedi ki baktın olmadı akşam verdiğin ilacı sabah ta daha az dozda yine ver dedi. Henüz sabah bu ilacı vermeye geçmedim,sabah sadece conserta veriyorum çünkü sabah da onu verirsem bu yaştaki bir çocuğa bilmiyorum bu kadar ilaç fazla gelmiyor mu?Öğretmenimiz özel eğitime yönlendirebiliriz dedi ayrica.Böyle bir durum olsaydı psikiyatr bize söylemez miydi geçen sene de bu sene de özellikle sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye hayır dedi.Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bir de öğretmen dedi ki yani dedi olmazsa olmuyorsa gönderebilirim okuldan gibi bir cümle de kurdu Ne yapabilirim bu durumda lütfen yardımcı olur musunuz?Yani ne yapayım , öğretmen buranın faydası olmaz dedi.Şaştim i
Ne demek,yeter ki yalnız olmadığınızı bilip umutsuz olmayın. Umarım çabanızın karşılığını alırsınız. Sevgiyle kalın…Aynen okul değiştirmeyi düşünüyorum.Çok teşekkür ederim..Umarım bu zorlu süreçte verdiğimiz çabanın karşılığını en güzel şekilde alırız biz ve bizim gibi sorun yaşayan herkes..
![]()
4 yıldır tanısı olan Dehb’li bir çocuk annesi olarak size yegane tavsiyem,doktor kontrolünü asla bırakmayın,ilacı kötüleyenler olacaktır asla dinlemeyin,çocuğunuza istemese de kitap okuma alışkanlığı edindirin. Zamanla her şey yoluna giriyor.Yani okulların kapanmasina da iki ay kaldı.Eylül de ilkokul 1 e başlayacak.Şimdi bunları yaşıyorsak ilk okulda ne yapacağız düşündükçe içim daralıyor.