Dehb li oğlumla ilgili anaokulunda yaşadığımız sıkıntılar

Arkadaşlar merhaba 6 yaşında anaokuluna giden dehb li bir oğlum var.Daha önce de benzer konu açmıştım.Geçen seneden bu yana anaokuluna gönderiyoruz,okulda etkinliklere katılmama,söz dinlememe gibi olumsuz hareketlerinden dolayı şikayet aldığımız için psikiyatra gidip ilaca başlamıştık.geçen seneden bu yana bu sene tam olarak dhb diye söylendi şu anda ilaç konser da vermişti paydasını yani biz görsek de öğretmen yine aynı şekilde şikayet edince Geçen gün yine dra gittim concertanın dozunu arttırdı 27 mm yaptı artı akşam da yatmadan ricus 1 mi veriyorum ancak öğretmenimiz hala şikayet halinde ve şikayeti ederken de bakıyorum çocuk masanın başında (o an oyun saatiydi)çok sakin bir şekilde oyuncakları ile oynuyor.Yani ne diyeceğimi bilemedim çok sakin gördüm hocam yani ilacın fazlası da ağır gelir falan dememe kalmadı işte diğer çocukları da düşünün falan diyor,tabii ki hepsini düşünüyorum ama yani baktığım zaman ilaç gerçekten etkisini gösteriyor durulmuş bir çocuk yani.Etkinlikte kitap etkinliği yaparken çok fazla katılmıyormuş yani ben daha neler yapabilirim..Dr da aslında şaşırdı yani daha robot mu olsunlar gibisine bir cümlede kurmuştu hatta, sonra dedi ki baktın olmadı akşam verdiğin ilacı sabah ta daha az dozda yine ver dedi. Henüz sabah bu ilacı vermeye geçmedim,sabah sadece conserta veriyorum çünkü sabah da onu verirsem bu yaştaki bir çocuğa bilmiyorum bu kadar ilaç fazla gelmiyor mu?Öğretmenimiz özel eğitime yönlendirebiliriz dedi ayrica.Böyle bir durum olsaydı psikiyatr bize söylemez miydi geçen sene de bu sene de özellikle sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye hayır dedi.Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bir de öğretmen dedi ki yani dedi olmazsa olmuyorsa gönderebilirim okuldan gibi bir cümle de kurdu Ne yapabilirim bu durumda lütfen yardımcı olur musunuz?Yani ne yapayım , öğretmen buranın faydası olmaz dedi.Şaştim kaldım..😑
Bı arkadaşımın oğlu da aynı durumdaydı. Anaokulu 1.sinif 2 yıldır birlikteyiz. Çok hareketli dersle alakası olmayan,yerinde duramayan, çocuklara vuran, ısıran bı çocuktu. Okul gezilerinde kitap okuma saatlerinde öğretmen elinden tutuyor sürekli yanında tutuyordu. Çocuğun annesi gibiydi resmen.Arkadaşım da çocuk psikiyatriye götürüyor kırmızı reçeteli ilaçlar kullanıyorlar. Tam düzelme yok ama eskiye göre çocuk çok sakinleşmiş. Biraz öğretmen ilgi göstermeli,ne demek özel eğitim. Sınıf değişikliği yapın. Doktorunuz daha iyi bilir ama ilaçlar ağır gelir

Bı arkadaşımın oğlu da aynı durumdaydı. Anaokulu 1.sinif 2 yıldır birlikteyiz. Çok hareketli dersle alakası olmayan,yerinde duramayan, çocuklara vuran, ısıran bı çocuktu. Okul gezilerinde kitap okuma saatlerinde öğretmen elinden tutuyor sürekli yanında tutuyordu. Çocuğun annesi gibiydi resmen.Arkadaşım da çocuk psikiyatriye götürüyor kırmızı reçeteli ilaçlar kullanıyorlar. Tam düzelme yok ama eskiye göre çocuk çok sakinleşmiş. Biraz öğretmen ilgi göstermeli,ne demek özel eğitim. Sınıf değişikliği yapın. Doktorunuz daha iyi bilir ama ilaçlar ağır gelir
Kesinlikle en doğrusu sınıf ta değil okul değişimi olacak diye düşünüyorum.Allah iyilerle karşılaştırsın.İlaci öğretmenden şikayet aldıkça dr arttırıyor,artık ne yapabilirim kestiremiyorum.😑

Terapi aliyormusunuz?terapinin çok faydasi olduğunu soyluyorlar.Terapi almiyorsaniz ve maddi durumunuz el veriyor sa ilaçlarla birlikte mutlaka terapide aldırın.İlkokul içinde mutlaka çevremizdeki okulları araştırın.Daha önce dehb ogrencisi Olan bu konuda az çok bilgi sahibi bir öğretmen bulursanız daha iyi olur.

Terapi aliyormusunuz?terapinin çok faydasi olduğunu soyluyorlar.Terapi almiyorsaniz ve maddi durumunuz el veriyor sa ilaçlarla birlikte mutlaka terapide aldırın.İlkokul içinde mutlaka çevremizdeki okulları araştırın.Daha önce dehb ogrencisi Olan bu konuda az çok bilgi sahibi bir öğretmen bulursanız daha iyi olur.
Terapiyi psikiyatra sordum gerek görmedi ama ihtiyacı var belliki.Dehb konusunda bilgili bir öğretmen bulmak biraz şans işi sanki.İnsallah öyle birine denk geliriz.

Arkadaşlar merhaba 6 yaşında anaokuluna giden dehb li bir oğlum var.Daha önce de benzer konu açmıştım.Geçen seneden bu yana anaokuluna gönderiyoruz,okulda etkinliklere katılmama,söz dinlememe gibi olumsuz hareketlerinden dolayı şikayet aldığımız için psikiyatra gidip ilaca başlamıştık.geçen seneden bu yana bu sene tam olarak dhb diye söylendi şu anda ilaç konser da vermişti paydasını yani biz görsek de öğretmen yine aynı şekilde şikayet edince Geçen gün yine dra gittim concertanın dozunu arttırdı 27 mm yaptı artı akşam da yatmadan ricus 1 mi veriyorum ancak öğretmenimiz hala şikayet halinde ve şikayeti ederken de bakıyorum çocuk masanın başında (o an oyun saatiydi)çok sakin bir şekilde oyuncakları ile oynuyor.Yani ne diyeceğimi bilemedim çok sakin gördüm hocam yani ilacın fazlası da ağır gelir falan dememe kalmadı işte diğer çocukları da düşünün falan diyor,tabii ki hepsini düşünüyorum ama yani baktığım zaman ilaç gerçekten etkisini gösteriyor durulmuş bir çocuk yani.Etkinlikte kitap etkinliği yaparken çok fazla katılmıyormuş yani ben daha neler yapabilirim..Dr da aslında şaşırdı yani daha robot mu olsunlar gibisine bir cümlede kurmuştu hatta, sonra dedi ki baktın olmadı akşam verdiğin ilacı sabah ta daha az dozda yine ver dedi. Henüz sabah bu ilacı vermeye geçmedim,sabah sadece conserta veriyorum çünkü sabah da onu verirsem bu yaştaki bir çocuğa bilmiyorum bu kadar ilaç fazla gelmiyor mu?Öğretmenimiz özel eğitime yönlendirebiliriz dedi ayrica.Böyle bir durum olsaydı psikiyatr bize söylemez miydi geçen sene de bu sene de özellikle sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye hayır dedi.Yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bir de öğretmen dedi ki yani dedi olmazsa olmuyorsa gönderebilirim okuldan gibi bir cümle de kurdu Ne yapabilirim bu durumda lütfen yardımcı olur musunuz?Yani ne yapayım , öğretmen buranın faydası olmaz dedi.Şaştim kaldım..😑
Sana sadece bir animizi anlatmak istiyorum,oğlum 1e giderken öğretmenden çok şikayet aldık,oturmuyor dersi dinlemiyor vs.. sonra doktora götürdük ilaca başlattı hiperaktivite var diye,neyse bir süre ilaç içince tabi hocayla irtibattayiz çok güzel oldu,çok iyi dikkati yerinde falan diyor,gel zaman git zaman 1 ay dolmadan oğluma bakıyorum ilacın etkisi geçince(8saat) ben kendimi oldurucem,evden kacicam falan saçmalıyor,prespektusu okuyup duruyorum bu iyiye işaret değil,hocaya söylüyorum sakın birakmayin ilacı diyor,açıkçası çocuğumun sırf öğretmen rahat etsin diye bağımlı ve tuhaf düşünceler içinde olmasını istemedim ilacı kestim tabi kimse bilmiyor,ilacı bir kaşık yogurta döküp veriyordum normalde,her gün boş kapsülu oğlum görüyor yogurtu yiyor ama ilacı hep çöpe döktüm,öğretmen içiyor sanıyor,oğlum içtim biliyor aradan geçti 5 ay bir gün öğretmen dediki bakın iyikide ilacı bırakmadınız ne kadar faydasını gördük 😕diyeceklerim bu kadar

Benim oğlan 4.5 yıldır özel eğitime devam ediyor, uyaran eksikliği tanisi aldık.
Geçen yıl anasınıfında otizmli başka bir çocuk vardı ve oğlum çocuğun ders düzenini bozmasindan, onu rahatsız etmesinden dolayı çok mutsuzdu. Herkes öğretmeni suçlamış ama bazı çocuklarla basedilmesi çok daha zor.
Çocuğunuzun mimlendigini düşünüyorsanız okulunu değiştirmek en mantıklı çözüm olabilir.

Terapiyi psikiyatra sordum gerek görmedi ama ihtiyacı var belliki.Dehb konusunda bilgili bir öğretmen bulmak biraz şans işi sanki.İnsallah öyle birine denk geliriz.
Benim kızımda dehb li psikiyatri terapi alırsak daha kısa zamanda iyilesecegini söyledi.psiko terapinin tabiki faydası var çocuğunuz çok küçük ilaç arttırımı yapmayın öğretmenlerin kafasına göre.gecen gittiğimde bana ilaçları arttirabileceklerini söylediler ben istemedim.Size tavsiyem spora verin ama psikologla görüşüp hangi spora vereceginize birlikte karar verin.cunku bazı spor dallari dahada hizlandiriyor.Ayrica sınır koyma adına da psikologdan yardım alın bazı şeylerin çözümü daha çok evden başlıyor.

Sınıfında herkes tarafından mimlenmis maalesef çocuğunuz. Yapsa da yapmasa da üstüne kalıyor. Asla aynı okulda 1. Sınıfa başlamasın. Aynı çocuklarla denk gelecektir çünkü. Aynı şeyleri yaşarsınız.
Seneye yeni bir okulla başlayın bu ilk tavsiyem. İkinci olarak da kesinlikle spor. Arkadaşlar ayrıntılı yazmış zaten. Sadece yüzme olmaz. Satrançta uygun değil bence. Bireysel degil takım sporlarına daha cok yonelmelisiniz bence. Bunu da geciktirmeyin yaza başlamış olun derim ben.
Arkadaşımın oğlu futbol sayesinde öyle güzel toparladı ki. Hem antrenmanlar, hem takım olmak(arkadaşlık kurmayi kolaylaştırıyor), sevdiği birseyi yapmak çok iyi geldi. Simdi hem futbolda hem de okulunda başarılı bir öğrenci. Hala hareketli evet ama çevreyi rahatsız edecek kadar asla degil.

Özet geçeyim yine de, ülkemizdeki en büyük eksiklik çocukların hayatlarındaki sosyal aktiviteler. Çocuklar okula gidiyor, eve geliyor. Zaten sokakta koşup oynayamıyorlar çünkü dışarısı tehlikeli. Evde sürekli onlarla oynayacak, ilgilenecek ebeveynler de yok çünkü ebeveynler de çalışıyor veya yoruluyor. Çocuklar okuldan başka bir ortam görmüyorlar. Rutin hayat okula endeksli.

Oysa düzenli spor yapan bir bireyin hayatı da buna göre şekillenir. Sporda enerjisini attığı için gece uykusu rahat olur. Enerjik uyanır. Beslenmesi buna göre şekillenir, yaşına uygun, enerji üreten besinler tüketir. Spor yapan çocuk şekeri az tüketir ki şeker bugün birçok hastalığın sebebidir. Basit bir şekilde çocuğun sosyal hayatında değişiklik yapmış olursunuz. Bunu da rutin haline getirirseniz uzun vadede sağlıklı bir birey yetiştirmiş olursunuz. Bakıyorum bugün çocuklar o kurstan bu kursa koşuyor işte satranç, resim, piyano gibi. Fiziksel aktiviteye yönlendirilen çocuk sayısı gerçekten çok az. Sağlıklı beslenmek zaten maddi olarak zor evet ama bir de bunu imkana rağmen sağlamayan ebeveynler var. Bu konu gerçekten önemli.

Bunun dışında okul hayatı dışında başka bir sosyal çevresi olan çocuğun hikayesi olur. Anlatacak bir şeyi olur. Bütün bunlar çocukluktan itibaren alışkanlık haline getirilirse sağlıklı bireyler yetiştirilir. Spor sadece fiziksel değil ruhsal bir aktivite aynı zamanda. Bence günümüzün en büyük eksikliği bu.
Çok haklısınız ama mesela benim oğlum kick boksa gidiyor çok da seviyor çok iyi geliyor ama spor bile kurs şeklinde olduğu için haftada sadece 2 gün. Her gün de değil ki malesef. Başka spor da tabiki yapsa keşke ama en fazla parka çıkartabiliyoruz bisiklet sürüyor o da iyi havalarda.

Çok fazla böyle öğrencim oldu, aile öğretmenle işbirliği içinde olursa, öğretmen de başından atmak değil çözmeye yönelirse gayet iyi yol alınabiliyor. Tek çözüm ilaç da olmuyor bunun yanında ekran sınırı, kademeli odaklanma çalışmaları şart. Aksi halde yazın ilacı bırakırsınız( genelde böyle yapıyorlar) okul açılınca sil baştan tekrar başlar yıl boyunca da ah vah edersiniz.

Öğretmen de ne Öğretmen amaaa, yahu Öğretmen şikayet ettikçe ilacın dozunu arttıtırmışsınız iyi misiniz siz , acilen çocuğunuzu o okuldan alın ve öğretmenini değiştirin belliki uğraşmak istemiyor , yazık çocuğa yaaa...

benzer durumdayım. ama bizim ki dehbli, hiperaktivite ve dikkat eksikliği çok fazla, kafasını vermiyor. 9,5 yaşında, derslere katılmak istemiyor. Odaklanamadığı için dersten kaçıyor, başarılı değil çünkü, kayif alamadığı için yapmak istemiyor. Sürekli ensesindeyim..
Böyle çok öğrencim var aileleri rapor almalarına bile sıcak bakmıyorlar, eğitim hayatları çok zor ve doğru ellerde yetişmeleri destek almaları gerekiyor, özel öğretim kursları iyi gelebilir...

Oraya da gittim getap testi önerdi.Bir kaç seans aldık ama çok içime sinmedi.Geçen sene Rama da gittim sordum.Hayir raporluk bir durum yok ama sakin bir özel egitimciye söylemeyin,hepsi değil ama bazıları sırf rapor cikarttirmis olmak için zihinsel engelli raporu bile aldirmaya çalışır dedi.Bilmiyorum ama gerçekten böyle söyledi.Önümüzdeki günlerde tekrar Rama gitmeyi düşünüyorum,daha ayrıntılı konuşurum bakalım bu defa ne diyecek merak ediyorum.
İnşallah kolaylıkla hallolur.

2. sınıfan sesleniyorum bitmiyor bitmeyecek maalesef çok üzülerek söylüyorum bazı öğretmenler ki buna oğlumun da öğretmeni dahil asla uğraşmak istemiyorlar.Benim oğlum da 2 senedir düzenli ilaç kullanıyor daha iki gün önce çok uzuldugum bir konusma geçti öğretmeniyle ben idare ederim ama durmuyor sınıfta diyor.
Hocam dedim ilaçlarını kullanıyor her türlü aktiviyeyi yapıyoruz ve asla agresif saldırgan bir çocuk değil oğlum çok şükür ilaç terapi aktivite sayesinde su an mesela gidip pat diye vurmaz arkadaşına ama mimleniyorlar bu bir gerçek
Ben de sizin gibiydim yanlış yapmışız artık bunu anladım çözümcul olmak sürekli okulla iş birliği halinde olmak yanlismis yani doğru öğretmen olmalı ben de anaokulnda çok sıkıntı yaşadım şimdi ilkokul hala bitmiyor oğlum da aynı zaman da disleksi var özel eğitim alıyor elimden ne geliyorsa yapıyorum ama yetmiyor ogretmni asla memnun değil.
Ben de okul arayışı içindeyim bu sürecin ne kadar zor olduğunu bizim gibi ailelerin ne kadar cabaladigini keşke gorebilseler
Size tavsiyem lütfen ilacın dozunu artirmayin doktorunuz ne verdiyse o ilacı artır ne demek ya neden yönlendirme yapmıyor da ilacı artır gibi saçma sapan birşey söylüyor anlayamadim bunu doktor belirler az kaldı zaten okul bitmek üzere bir de bir çok kişi yazmış kesinlikle bir kursa yazdırın çocuğunuza çok iyi gelebilir.

Öğretmen de ne Öğretmen amaaa, yahu Öğretmen şikayet ettikçe ilacın dozunu arttıtırmışsınız iyi misiniz siz , acilen çocuğunuzu o okuldan alın ve öğretmenini değiştirin belliki uğraşmak istemiyor , yazık çocuğa yaaa...
Ne yapacağımı gerçekten şaşırdım.Ogluma kesinlikle ilaç vermekten yana değilim çok üzülüyorum bu duruma.Ama öğretmen şikayet ediyor ben de mecbur tekrar psikiyatra gidiyorum.Yani psikiyatr da artık arttırmaktan yana değil belli,son çare yine şikayet gelirse sabahki ilaca diğer ilaçtan da yarım doz vermeye başlayın dedi ama onu yapmıyorum henüz.Çünkü akşam da ilaç alıyor.Onun dışında davranışlarına dikkat ediyorum, etkinlik yapıyoruz evde.Olumsuz davranışlarinda her defasında uyarıp anlatıyorum.Ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum.Geçen yaz yüzme, satranç, jimnastige gittik.Jimnastik kısa sürdü.Okul açılınca sadece okula yöneldik.Şimdi oğluma göre bir spor dalı bulup oraya başlatmak istiyorum.

Ne yapacağımı gerçekten şaşırdım.Ogluma kesinlikle ilaç vermekten yana değilim çok üzülüyorum bu duruma.Ama öğretmen şikayet ediyor ben de mecbur tekrar psikiyatra gidiyorum.Yani psikiyatr da artık arttırmaktan yana değil belli,son çare yine şikayet gelirse sabahki ilaca diğer ilaçtan da yarım doz vermeye başlayın dedi ama onu yapmıyorum henüz.Çünkü akşam da ilaç alıyor.Onun dışında davranışlarına dikkat ediyorum, etkinlik yapıyoruz evde.Olumsuz davranışlarinda her defasında uyarıp anlatıyorum.Ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum.Geçen yaz yüzme, satranç, jimnastige gittik.Jimnastik kısa sürdü.Okul açılınca sadece okula yöneldik.Şimdi oğluma göre bir spor dalı bulup oraya başlatmak istiyorum.
Okulu veya Öğretmeni değiştirin lütfen sorun sadece çocuğunuz değil...

Back
X