Otizmli bir oğlum var ,şuan anasinifinda 5 yaşında. ilk dönem çok zorluk çıkardılar- sınıf öğretmeni değil de okulun rehberlikcisi ve müdür -aşırı mobbing uyguladılar okuldan aldirmamiz için .
özel eğitim öğretmeninin 1 ay kendisi oğlumla sınıfa geldi ( özel ders aldirdigimiz öğretmen) öğretmenine süreci nasıl yöneteceği , hangi durumlarda nasıl davranması gerektiğini ,konuşmadığı için hangi ağlama durumunun ciddi olduğunu , disiplinsizlik davranışında nasıl bir yöntem uygulaması gerektiğini vs vs öğretti .
ben de öğretmene ;" sizden kalem kağıt boyama sayı istemiyorum ,sosyalleşmesi benim için daha elzem " dedim o yüzden öğretmenimiz de etkinliklere oğlum istediğinde dahil etti. sinifimizdaki ogrenciler ve velileriyle de toplantı yapıp oğlumun durumunu izah ettik, iyi insanlara denk geldim hepsi çocuğuma çok ılımlı yaklaşıp kendi çocuklarını oğlumla oynaması için teşvik ettiler.
Çocuk bu zaten uzun saatler stabil kalamazken özel cocuklardan normal çocuk stabiletesibni beklemelerini hiç bir zaman anlamayacağım. Siz de özel ders aldiriyorsaniz öğretmeninden ders saati yerine okula gelmesini talep edebilirsiniz , raporu varsa destek eğitim öğretmeni için dilekçe verebilirsiniz. ( Oğlum haftada 4 saat devletin verdiği destek eğitim öğretmeniyle de sinif öğretmenimize destek veriyor.)