• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değer vermeyen eş...

UmutDefne

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2017
247
53
13
45
Merhabalar arkadaşlar, zaman bulup okursanız, beni yönlendirirseniz sevinirim...
Ben yurtdışında yaşıyorum. Yabancı uyrukluyum. Eşim Türkiyeli.
Biz 2 sene önce ilk düğünü asıl düğünü nikahla birlikte burada yaptık. Ve buradaki düğünümüze eşimin ailesi de geldi. Annesi ve kardeşi var sadece. Hatta 2 ay kaldılar.
6 ay sonra bizimki türkiyede eşe dosta da düğün yapacağını söyledi. Ben çok söyledim, bak ailen de geldi, boşuna masraf etmeyelim. Ama beni dinlemedi yaptı. Altın,para, bana taktıklarını da hiç sormadan aldı ertesi gün satmaya götürdü.
Ben burda eşime, kendi evimi açtım. Dayalı döşeli, tabağı çanağı, bulaşık makinesinde kadar herşeyini yaptırdığım kendi evim var. Senelerce ev almak için yırtınıp,çalışıp didinip ev aldım çünkü. Evlenince benim evimde yaşamayı teklif ettim. Bizimki önce naz etse de, verme de, sağ cebime koy gibi davrandı zaten. Ev, canan tabak, masrafı da olmadı anlayacağınız. Bu durumda da, 6 ay sonra düğün masrafı düşünmüş oldu...
Kendini rahat hissetsin diye,hep bizim evimiz diye vurguladım. Kanepenin tv köşesini ona verdim. En sevdiğim köşeyi yani. Ama farklı şeyler bekledim.
Eşinin ihtiyaçlarını düşünen eşlik bekledim ondan. Normal bir şey yani... Ama olmadı.
Bırak sevgiyle evlenmişsin, sana bir arkadaşın ev açınca bile daha dikkatli davranırsın, değer verirsin ya. Bizimki asla öyle yapmadı. Son 2 senedir çalışmıyorum. İşlerim iyi gitmedi, bu da evlendiğim döneme denk geldi. Ama senelerce calısıp ev ve araba aldım. Suanda eşimle paylaşıyorum. Kira derdimiz yok. Bu benim eve katkım değil mi? Her fırsattabana para kazanmak için birşeyler ayarlamaya başladı. Borsa mı oynasan? Bilmem şunu mu yapsan diye... Ki, köyden alınan cahil biri değildim, senelerce calısmısım ve kazancımı senin gibi çar çur etmeden yatırım yapmışım... Ama hep değersiz modu. 6 ay kavgalarımız bitmedi.
Evlenmeden önce benim maaşımı sans vercem sen biriktirirsin diyen insan, evlenince 1 kuruş birikim için veremez oldu...
Evet, soğudum, ben de ailesinden de soğudum, onlara mı veriyor maaşını diyedüşündüm.
İlk aylarda tatlı dille soru sordum, askım, hani maaşını verecektin biriktirecektim. Öyle bir kabaladı ki beni... Sana ne, sen bana hesap mı soruyorsun dedi.... Bana, eşine, ailemiz için evimi, varımı herşeyimi paylaşan kadınına söyledi. İnsan bunu iyilik yapan arkadaşına bile söylemezken, aynı çatıyı paylaştığı kişiye böyle tepki verdi.
İlk günden bu yana, her sabah erkenden kalkıp kahvaltı yaptım, işe öyle gönderdim. Akşam gülen yüzle karşıladım. Özellikle insanların içinde daha dikkatli davrandım. Senelerce övdüm gaz verdim. Bunları yapabilmeyi de piskolok konuşmalarından öğrendim...
Sonuç... Hala birikim yok, 2 senedir, bak hayatım kira vermiyoruz, onun parasını bir köşeye atalım dedim. Yok. Para yok, durum kötü dedi... Ve 2 senedir sadece 1000 usd biriktirebildim. Adıma hesap açtım, hemen vekalet de istedi, o da zoruma gitti. Eşimsin, sen zaten bensin demedi, vekalet istedi. Verdim tabiki. Ben ailemiz için birikim yapalım demiştim zaten. Ve 2 senede sadece 1000 usd. Yine para yok, durum yok demeye başladı...
Çocuk yok, 2 defa aşılama yaptık olmadı, kendisinde sperm sayısı az ve haraketsiz cıkınca ilaç tedaviye başladı. Onu da zar zor gitti doktora. Gidince de problemi anladık...
Çok uzun yazdım, yanınızda sizi anlayan dediğiniz mantıklı kararları baş tacı eden eşiniz varsa, 2 elli yapışın...
Beni sorarsanız, soğukkanlı biri oldum. Para istemeye çekinirdim, eşimdir o verir derdim. Baktım olmuyor. Ne kıyafet soruyor, ne ihtiyac soruyor, kadınım özel ihtiyaçlarım var... Yok, ben de para istemeye başladım. İsteyince verdi tabiki.
Libidosu da düşük... Çocuğu da leylekverecek sanıyor..
O kadar rahat ve emin ki. Sağda 1000 usd dışında bişeyimiz yok, ama çok rahat.
Bir ara evimi satıp dahs büyük ev almak istedi. Krediyle borçla yani... Kabul etmedim. Tartıştı, kavga etti. Şimdi de arabamı satıp daha iyi araba alayım diyor. Adı benim, tadı kendinin olacak ya... Kabul etmedim. Ben arabamdan memnunum dedim.alacaksan kendine en güzelini al dedim.
İlk baştan onunla herşeyimi paylaştığımapişmanım. Kendim gibi sandım ve açık oldum. Evim var demeyecektim. Kira ev bulur kira öderdi zaten... Ama iş işten geçti tabiki.
Şimdi sorarsanız eşinin peki neyi var?
Eşimin bankaya bir sürü borç dışında hiçbirşeyi yok :KK43:

Merhabalar arkadaşlar, zaman bulup okursanız, beni yönlendirirseniz sevinirim...
Ben yurtdışında yaşıyorum. Yabancı uyrukluyum. Eşim Türkiyeli.
Biz 2 sene önce ilk düğünü asıl düğünü nikahla birlikte burada yaptık. Ve buradaki düğünümüze eşimin ailesi de geldi. Annesi ve kardeşi var sadece. Hatta 2 ay kaldılar.
6 ay sonra bizimki türkiyede eşe dosta da düğün yapacağını söyledi. Ben çok söyledim, bak ailen de geldi, boşuna masraf etmeyelim. Ama beni dinlemedi yaptı. Altın,para, bana taktıklarını da hiç sormadan aldı ertesi gün satmaya götürdü.
Ben burda eşime, kendi evimi açtım. Dayalı döşeli, tabağı çanağı, bulaşık makinesinde kadar herşeyini yaptırdığım kendi evim var. Senelerce ev almak için yırtınıp,çalışıp didinip ev aldım çünkü. Evlenince benim evimde yaşamayı teklif ettim. Bizimki önce naz etse de, verme de, sağ cebime koy gibi davrandı zaten. Ev, canan tabak, masrafı da olmadı anlayacağınız. Bu durumda da, 6 ay sonra düğün masrafı düşünmüş oldu...
Kendini rahat hissetsin diye,hep bizim evimiz diye vurguladım. Kanepenin tv köşesini ona verdim. En sevdiğim köşeyi yani. Ama farklı şeyler bekledim.
Eşinin ihtiyaçlarını düşünen eşlik bekledim ondan. Normal bir şey yani... Ama olmadı.
Bırak sevgiyle evlenmişsin, sana bir arkadaşın ev açınca bile daha dikkatli davranırsın, değer verirsin ya. Bizimki asla öyle yapmadı. Son 2 senedir çalışmıyorum. İşlerim iyi gitmedi, bu da evlendiğim döneme denk geldi. Ama senelerce calısıp ev ve araba aldım. Suanda eşimle paylaşıyorum. Kira derdimiz yok. Bu benim eve katkım değil mi? Her fırsattabana para kazanmak için birşeyler ayarlamaya başladı. Borsa mı oynasan? Bilmem şunu mu yapsan diye... Ki, köyden alınan cahil biri değildim, senelerce calısmısım ve kazancımı senin gibi çar çur etmeden yatırım yapmışım... Ama hep değersiz modu. 6 ay kavgalarımız bitmedi.
Evlenmeden önce benim maaşımı sans vercem sen biriktirirsin diyen insan, evlenince 1 kuruş birikim için veremez oldu...
Evet, soğudum, ben de ailesinden de soğudum, onlara mı veriyor maaşını diyedüşündüm.
İlk aylarda tatlı dille soru sordum, askım, hani maaşını verecektin biriktirecektim. Öyle bir kabaladı ki beni... Sana ne, sen bana hesap mı soruyorsun dedi.... Bana, eşine, ailemiz için evimi, varımı herşeyimi paylaşan kadınına söyledi. İnsan bunu iyilik yapan arkadaşına bile söylemezken, aynı çatıyı paylaştığı kişiye böyle tepki verdi.
İlk günden bu yana, her sabah erkenden kalkıp kahvaltı yaptım, işe öyle gönderdim. Akşam gülen yüzle karşıladım. Özellikle insanların içinde daha dikkatli davrandım. Senelerce övdüm gaz verdim. Bunları yapabilmeyi de piskolok konuşmalarından öğrendim...
Sonuç... Hala birikim yok, 2 senedir, bak hayatım kira vermiyoruz, onun parasını bir köşeye atalım dedim. Yok. Para yok, durum kötü dedi... Ve 2 senedir sadece 1000 usd biriktirebildim. Adıma hesap açtım, hemen vekalet de istedi, o da zoruma gitti. Eşimsin, sen zaten bensin demedi, vekalet istedi. Verdim tabiki. Ben ailemiz için birikim yapalım demiştim zaten. Ve 2 senede sadece 1000 usd. Yine para yok, durum yok demeye başladı...
Çocuk yok, 2 defa aşılama yaptık olmadı, kendisinde sperm sayısı az ve haraketsiz cıkınca ilaç tedaviye başladı. Onu da zar zor gitti doktora. Gidince de problemi anladık...
Çok uzun yazdım, yanınızda sizi anlayan dediğiniz mantıklı kararları baş tacı eden eşiniz varsa, 2 elli yapışın...
Beni sorarsanız, soğukkanlı biri oldum. Para istemeye çekinirdim, eşimdir o verir derdim. Baktım olmuyor. Ne kıyafet soruyor, ne ihtiyac soruyor, kadınım özel ihtiyaçlarım var... Yok, ben de para istemeye başladım. İsteyince verdi tabiki.
Libidosu da düşük... Çocuğu da leylekverecek sanıyor..
O kadar rahat ve emin ki. Sağda 1000 usd dışında bişeyimiz yok, ama çok rahat.
Bir ara evimi satıp dahs büyük ev almak istedi. Krediyle borçla yani... Kabul etmedim. Tartıştı, kavga etti. Şimdi de arabamı satıp daha iyi araba alayım diyor. Adı benim, tadı kendinin olacak ya... Kabul etmedim. Ben arabamdan memnunum dedim.alacaksan kendine en güzelini al dedim.
İlk baştan onunla herşeyimi paylaştığımapişmanım. Kendim gibi sandım ve açık oldum. Evim var demeyecektim. Kira ev bulur kira öderdi zaten... Ama iş işten geçti tabiki.
Şimdi sorarsanız eşinin peki neyi var?
Eşimin bankaya bir sürü borç dışında hiçbirşeyi yok :KK43:

Tutmam böyle adamı yanımda koca diye
Neden çekiyorsun aşk mı var ? Ben göremedim aşk falan
Hayat müşterektir tamam da bu hayatta kocanın bir payı yok, sırtına binmiş yaşıyor
Def et gitsin, bir de bu adamdan çocuk yapmaya mı çalışıyorsun

Aslinda sizin yaotiklariniz dogru olan seyler ama adam da dogru adamsa..
Siz yanlis adami secmissiniz , duzgun bi adamla evlenseydiniz buraya gelip bunlari anlatmaniza gerek kalmazdi
Sizin yerinizde olsam hic dusunmeden bu ortakligi ( evlilik diil bu cunku ) bitirir yoluma bakarim

Kadir kıymet bilmeyenlere, hak ettiğinden fazla değer verip, yetinmeye ve makul olmaya çalıştıkça böyle tepenize çıkarlar. Ne yazık ki ben de deneyimledim benzer bir yaşantıyı. Kendi yaşadıklarımdan öğrendim ki, olmuyorsa zorlamanın gereği yok. Daha fazla yıpranırsınız. Kadını evlenince kendi kölesi zanneden gelişmemiş olgunlaşamamış zihniyetlerle hayat devam etmez. Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım en az zararla çözüme ulaşır sorunlarınız.

Planlı şekilde boşan.

İlk evini ve arabanı iki el değiştirerek satmış gibi göster.

Sonrada ac davayı.

Bu adam seni kullanıyor.
Yaşın kac bilmiyorum ama cocuk yapma.
Boşandıktan sonra işe gir.

Sadece değer vermeyen eş değil bu, sizi bulmuş evi var, arabası var asalak gibi kullanıyor.
Siz ona haddinden fazla değer vermişsiniz.
O evi arabayı değiştirir, yenisini kendi üzerine yapar, sakın inanmayın.
Vekalet teklifine bile inanmışsınız, normal bir eş o teklifi yapma ihtiyacı duymazdı.

siz vermişsiniz o yemiş fazla ilgi şımarıklığa sebep oluyor.keşke kendi evinizi kiraya verseydiniz yeni bir yuva kursaydınız adam oh hazır ev esya öle olunca rahat davranmış..size başka kocamı yok eviniz arabanız herşeyiniz var.mecbur değilsiniz

Planlı şekilde boşan.

İlk evini ve arabanı iki el değiştirerek satmış gibi göster.

Sonrada ac davayı.

Bu adam seni kullanıyor.
Yaşın kac bilmiyorum ama cocuk yapma.
Boşandıktan sonra işe gir.
Yaşım 38 . Boşanmak kolay bir şey. Kurtaramaz mıyım? Kültür farkıdır, aile , yaşam farkıdır , anladım. Ailelerinde annesi de umursamaz birikim yapmaz. Ben de ailemde böyle büyümedim. İyi günden ihtiyac gününe birikim yapılır diye gördüm. Değiştiremez miyim? Cok pişmanım kartlarımı acık oynadıgım için. Evimi bildirmesem ev tutar eşya alırdı. Heray kira öderdik. En azından bilirdi bunları. Beni çok kandırdı. İş yerinden kira ödüyorlar kaldığım ev için dedi. Benim evimde yaşarsak o parayı da biriktiririz dedim. Maasım 3000 usd , ben biriktirrmiyorum sen yap sen tutumlusun belli ki dedi. Ama evlendikten sonra bırak 3000, 1000 usd bile bunu da bir köşeye koy demedi. Kavga gürültü 2 sene içinde 1000 biriktirdik. Bazı ay vermedi.bazı ay 100 verdi, bazı ay 50 verdi derken 2 seneye 1000 usd. ...

Çok bilgi sahibi değilim ama acaba evi ya da arabayi satıp yeni alınca bosanirsaniz hak iddia etmek istiyor olabilir mi ? Paragöz olduğu belli. Eviniz ya da arabanız olmasaydı da değer vermesi gerekir. Ayrıca o kadar düğün takısını ne yapmış sordunuz mu ve maaşını nereye harciyor

Yabancı kadınların Türk erkeği merakını anlamıyorum zaten. Malzeme belli yani, en iyisi bu. Üzülme benimki böyle diye. Genel olarak halimiz böyle Türk kadını olarak
Türk erkeği merakı değil aslında. Yurtdışına çalışmaya giden erkekler, türkiyede bulamadıklarını belki çalıştıkları ülkede buluyorlar . Hani derler ya, doğduğun değil doyduğun yerdir memleketin...
bu vakalar türk ingiliz rusla alakalı durum değil tabiki. Her yerin insanında olabilen durumlardır. Bizim burada da vardır tabiki böyle vakalar.

kanunlarınız nasıl bilmiyorum ama burda evlenmeden önce almış olduğunuz hiç bir şeyde hak idda edemez. bende yenisini alalım demesinin altında art niyet aradım çünkü satıp yenisini aldığınız zaman evlendikten sonra edinildiği için ortak oluyorsunuz. illaki eski evinizi sattığınızı ispat edersiniz ama süreç uzar bence sakın sakın ne evinizi ne arabanızı satmayın. yeni alınacak olan sizin üzerinize de olsa ortak sayılır. hangi ülkedesiniz?

Boşanıp boşanmamak sizin elinizde bişey diyemem fakat sakin evi ve arabayı sattırmayın! Özellikle evi satıp başka bir ev almaya girişmeyin. O ev araba sizin istediğiniz gibi değerlendirin, kimsenin ağzı ile iş yapmayın. Ayrıca eşiniz sizi kullanıyor, asalak gibi üstümüzden geçiniyor. Ev beleş, araba altında daha ne olsun ?

Çok bilgi sahibi değilim ama acaba evi ya da arabayi satıp yeni alınca bosanirsaniz hak iddia etmek istiyor olabilir mi ? Paragöz olduğu belli. Eviniz ya da arabanız olmasaydı da değer vermesi gerekir. Ayrıca o kadar düğün takısını ne yapmış sordunuz mu ve maaşını nereye harciyor
Düğün takısı ertesi sabahı ortaya konuldu, sonra topladı ben götürüyorum satmaya dedi. Türkiye düğününden bahsediyorum ve o zaman biz 6 aylık karı kocaydık. Yani hani yeni 1 günlük gelinsin belki önemsenmezsin ama 6 aylık karı kocaysak danışması gerekirdi benimle. Anneyle konusarak, sonra da odaya gelip satmaya göyürüyorum salon borcunu ödeyecem dedi. Ben de tabiki danışmadan gitmesine üzüldüm, bozuldum. Bari ablan takan bileziği bırak bana da hatırası kalsın bu düğünden dedim. O da tm dedi...
Biz evlendik burada bir deflasyon oldu, dolar fırladı. Ben de işimi ozaman kaybettim. Bilmiyorum gerçekten mi böyle denk geldi, yada bana kurulan senaryo mu, ama artık hep para yok, para sıkıntısı var, alacaklarımızı alamıyoruz der...
Evlendik , ayrılmakla elimdekiler bile ikiye bölünür bilemem.
Tek istediğim şey hani değer versindi. Hani bir arkadas iyilik yapar basına tac edersin ya. Biz evlendik ikinci günden hep kavgalara basladık. Kavga sebebi de, benim tüm mantıklı cevaplarımı küçümsemesi. Hep ücüncü kişileri savunmasından dolayı üzüldüm .
Ben bir gün dedim ki, iyiki evimiz var kira ödemiyoruz, parasızlık durumunda. Beklrdim bana hak vermesini. Amaaaaan kira versek te çaresine bakılırdı dedi. Para olurdu dedi. Yani bir ahmet amca kapıyı çalıp kira isterse para bulunur demek ki...
Brn çok mrk ediyorum, evli insanlarda erkekler eve sadece mutfak için mi cok az para bırakıyorlar. Kadının ihtiyacı giysisini kimse düşünmezmi. Ve bakımlı biriyim.giyinmeyi süslenmeyi severim. Bunları da görüyorsan bilmen gerekmezmi? Ben para istiyorum artık.bu olyı böyle çözdüm. Yani baktım istemeden vermiyor, istemeye basladım. Mamıkure gidecem, özel ihtiyacım var falan filan.

Back